Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@janka2273 tak ja som absolvovala konizaciu 30.7., no prisli mi zle vysledky aj potom, takze 13.8. mi robili rekonizaciu a aj plastiku krcka maternice.
@damino0403 Ahoj 🙂 pozrela som pár strán dozadu a už sme si písali,len som pozabudla,kedže je nás tu teda poženhane 🙂) Ty si mala cin 3 po konizácii z histologie,len si išla znova,lebo nebolo konizáciou odobraté všetko,už viem 😉 a ako ,cítiš sa fajn ?
baby je normalne ze som na 20 den zacala krvacat? normalne ma boli brucho krize sa zacinam bat preboha co to moze byt koncom jula som bola na vyter vsetko bolo v poriadku
@sendy111 Pozrela som si predošlé stránky tu a písala si,že si mala zase vo výsledkoch pozitívny HPV..tak predsa si asi v strese,alebo aspon v takom vnútornom iba ,ked sa toho obávaš,či to nenarobí zase galibu..neboj nič a ak máš veľké nervy,tak nečakaj do toho januára,kedy máš mať cyto a chod tam teraz a zaplat si tú drahšiu a budeš mať pokoj ..aspon tak by som to riešila ja..budeš aspon vedieť,na čom si a nebudeš nervozna cez Vianoce atd.😉 ale ja by som na Tvojom mieste nepanikárila,ved Ty si mala aj histologiu len CIN2..väčšinou sa potvrdilo doposiaľ,že najviac panikária kočky,čo majú najmenej závažné výsledky 🙂 neboj,držím palce !!! 🙂
Ahojte. Včera som absolvovala konizáciu. Chápem, že sa treba šetriť kým sa krčok nezahojí, aj vynechať pohlavný styk, ale nepovedali mi nič, čo by bolo treba robiť ďalej po zahojení. Alebo vlastne nie je čo robiť? Len čakať, že sa to bude opakovať dookola, keďže vírus tam stále je, prípadne sa prenesie opäť od muža? Strašne mi to vŕta hlavou. Teda samozrejme netuším ako dopadnú výsledky z histológie.
damino0403 - to ti tak rýchlo prišli výsledky? mne do správy napísali, že sa mám infromovať o 3 týždne.
@damino0403 tak rýchlo ti prišli výsledky? ja mám v správe napísané, že sa mám informovať o 3 týždne. A ako dopadla tvoja rekonizácia? Ako funguješ po tom celom?
@emilia8654 Ahojky 🙂 Ťažko povedať,ako je to s tým vírusom,lebo každý hovorí a píše niečo iné 😲😉 niektoré dievčatá tu písali,že už majú po zákroku aj cez 2 roky a HPV negatívne na testoch..tak aj mna naozaj zaujíma,či to v tele ostáva,alebo či sa to vyrezaním napadnutej časti odstráni? no fakt som z toho jeleň 😅 Ak v tele ostáva,tak by mal byť výsledok steru predsa pozitívny,či? A v tom prípade sa dá robiť len jediné,zbaviť sa HPV..ale ako,ked ja mám napr. super imunitu a ani chorá nebývam,ani len nádcha a predsa si moje telo s HPV nevedelo poradiť..vraj sa ten vírus vie nejak maskovať a oklame tým imunitný systém ..
@sendy111 Ale neboj 😉 ved si mala úspešnú operáciu a výsledky z histologie lepšie ako viaceré z nás tu 🙂 prestaň na to myslieť a uvidíš na kontrole ..ale podla mna sa stresuješ zbytočne..nemalo sa Ti čo zhoršiť,ked si mala aj to minimum,čo si zhoršené mala odstránené 🙂 kedy máš mať kontrolu po konizácii?
@janka2273 presne takto nejako nad tým premýšlam aj ja 🙂 čítala som dnes poradňu jedného českého gynekológa, ktorý všetkým ženám s podobnými otázkami napísal, že po konizácii by to malo byť u drvivej väčšiny žien v poriadku a to aj preto, lebo ak sú v dlhodobom vzťahu, tak tam by mala byť drvivá väčšina mužov hpv negatívna a tým pádom sa nie je o koho nakaziť a že očkovanie po konizácii by malo zmysel jedine ak by žena nemala stáleho partnera alebo ten jej by bol "prelietavý", tzn. očkovanie chráni len proti novej nákaze. Lenže ,,, ja som s priateľom necelého pol roka a hoci sa ho nechystám vymeniť a uvažujeme aj o svadbe, tak ťažko povedať, či sa to už dá nazvať dlhodobým vzťahom. Nuž ktovie, asi to len musím nechať "na prírodu". A som aj dosť skeptická, pretože som sa borila s PAP 3a niekoľko dlhých rokov, než už lekár stratil trpezlivosť a poslal ma na konizáciu. A to nemám ani tie najagresívnejšie kmene, ale niektorý ten ďalší.
@emilia8654 Hmm,tak to si dlho vydržala na Pap3A,ked sa Ti to roky nezhoršilo..mne sa to stihlo za pár mesiacov,alebo tie predošlé roky bola cytologia falošne negatívna a ochorenie neukázala..ktovie...Ja idem na kontrolu teraz v novembri a som fakt zvedavá,ako dopadne hlavne HPV test..lebo partnera nemám,tak som sa ani nakaziť nemohla znova a uvidím teda,či vírus ostáva aktívny v tele,alebo sa fakt konizáciou odstránil 🙂
Otázne u Teba je,či on to HPV stále nemá??Lebo u mužov sa to nemusí vôbec prejaviť a môže ta vlastne infikovať znova ,či??
@janka2273 posledné skoro 3 roky som chodila na onkocytológiu k jednému odborníkovi, ktorý je v tomto skvelý a trpezlivý, ale už aj on nevidel inú možnosť. Veľmi som teda zvedavá na výsledky z histoly, snáď to PAP 3a nebolo len na povrchu a vnútri si to veselo rástlo. Nuž, budú to ťažké 3 týždne 🙄
To s tými mužmi celkom nechápem, ale už s tým nič nenarobím, hádam to bude v poriadku aspoň nejaký čas po konizácii a možno stihneme aj bábätko.
Držím teda palce na konrole 🙂
@sendy111 Mala som vždy len "dobrú" teda asi Pap 1-2 ako väčšinou všetky mávame a preto som sa nikdy neinformovala nejak špeciálne 😉 Preto ma min rok šoklo,že som mala zrazu zhoršené výsledky..netvrdím,že mi lekár povedal zle,len sa domnievam,že tie testy nie sú príliš kvalitné a nezaznamenajú zhoršenie stavu=výsledky sú falošne negatívne a my si myslíme,že nám nič nie je aj ked sme už choré ☹
@emilia8654 Dakujem 🙂 Neboj ,určite si to mala len na povrchu krčka a vnútro nebude zasiahnuté ..histologia sa už berie podla inej stupnice a bud budeš mať LGSIL(Cin 1 ) alebo HGSIL a tam bud Cin 2 ,Cin 3 alebo CiS vid tabuľka vyššie ..mne naposledy ukázalo na cytologii Pap3ab a bol z toho cis ..ale konizáciou odstránený,tak snád je všeko v pohode 🙂

@janka2273 ja uz som mala 3 a zistili mi na histologii, ze som mala hranicne hodnoty predrakovinoveho stavu. Po konizacii a vysadenia antikoncepcie mam uz len medzi 1-2 🙂