icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

sendy111
24. okt 2017

@janka2273 davas si cytologiu tu lepsiu? lebo ja vzdy a ta je vraj presnejsia

emilia8654
24. okt 2017

@janka2273 bohvie čo tam nájdu po toľkých rokoch. CIN 1 mi vyšlo pred 3 rokmi z biopsie, ale tú mi už odvtedy nerobili. Ale ďakujem za povzbudenie 🙂

janka2273
24. okt 2017

@sendy111 Kým som nemala problémy,tak som o nej ani nevedela😉 ja som totižto okrem pôrodu a preventíviek ani nikdy na gyndu nemala dôvod chodiť a brala som to ako samozrejmosť,že mám dobré výsledky ..platenú cyto som si dala až teraz v máji,ked mi môj bývalý dr povedal,že vraj nemám po 3/4 roku nárok na bežnú kontrolnú cyto pri výsledku Pap3a..samozrejme že ma z nejakého dôvodu oklamal ☹ lebo min raz za pol roka je nárok na bezplatnú cytologiu pri tejto diagnoze..tak som si zaplatila a tiež neukázala,že by som mala mať už pomali karcinom ☹ tak neviem,či to tie cytologie vôbec zvládnu ??

janka2273
24. okt 2017

@emilia8654 Tak ak si už vtedy mala pri cytologii Pap3A výsledok Cin 1 z histologie po biopsii,nemuselo by to byť teraz horšie..držím palce !!! neboj nič,max Cin 2 a to je veľká pohodička ešte 🙂 ved daj potom určite info 🙂

sendy111
24. okt 2017

@janka2273 fasa no vidis a aby som sa nebala ked v juli som mala dobre vysedky vraj

emilia8654
24. okt 2017

@janka2273 dám vedieť 🙂 a dovtedy skúsim nepanikáriť a hlavne sa nehrabať na internete, lebo to je najhoršie čo človek môže urobiť. Len sa do toho zamotá.

emilia8654
24. okt 2017

@sendy111 ja si myslím, že dobré výsledky sú proste dobré výsledky. "Báť" sa treba začať až keď prídu tie horšie/zlé. Držím palce a zatial to treba pustiť z hlavy. Tiež nemyslím, že skorší príchod menštruácie súvisí s krčkom. Skôr by sa bolo treba obávať, ak by to bolo také jednorázové krvácanie napr. po pohlavnom styku.

janka2273
24. okt 2017

@sendy111 presne ako napísala Emília,netreba sa stresovať,keď sa nič nedeje 😃 na nervovanie je vždy dosť času 😉
@emilia8654 ani mi nevrav,čo vie internetové fórum spraviť za nervy 😂😂😂ja som pred konizaciou 4 hodiny čítala túto diskusiu a veru je tu popísané kadečo a aj riadne somariny 😅😂 a pritom konizacia bola taká pohodička že by som to kľudne opakovala aj 4x do roka 😉☺

damino0403
25. okt 2017

@emilia8654 tak mne tiez povedali, ze sa mam hlasit o 3tyzdne, lenze medzitym som sa s krvacanim dostala opat do nemocnice a vysledky boli uz tam. Po rekonizacii som tam tiez mala vysledky o 2 tyzdne. Inac sa mam fajn, len nejako viacej pocitujem aj plodne dni aj dni pred menzesom.

lusy002
25. okt 2017

@damino0403 presne aj ja to mam tak ,viac bolesti pocitujem pri plodnych dňoch až nekedy ani z postele nevladzem vstať

damino0403
1. nov 2017

Dievcata je tu niektora z vas taka, ktora je po plastike krcku maternice a je alebo bola tehotna? A kolko mesiacov po zakroku si otehotnela?

sendy111
11. nov 2017

baby minuly tyzden vo stvrtok mi robili kyretaz aj dilataciu ako dlho mozem z toho spinit?

sabina_es
12. nov 2017

@damino0403 myslis po konizacii?

janka2273
12. nov 2017

@sendy111 ja som po kyretáži aj 3 týždne špinila a celý cyklus mi to žiaľ rozhodilo 😕

sendy111
12. nov 2017

@janka2273 lebo ja mam zajtra dostat krami tak asi som aj dostala neviem

rasty815
12. nov 2017

maroduje sa po amputacii krčka maternice

katkano
12. nov 2017

@rasty815 ja som marodovala

rasty815
12. nov 2017

@katkano a ako dlho si marodovala ja zajtra idem na operaciu idu mi ho celý amputovat

janka2273
12. nov 2017

@rasty815 No minimálne 3 týždne určite a možno aj viac..aké si mala výsledky ,ked ideš na tento zákrok prosím??

janka2273
12. nov 2017

@sendy111 Mne dr povedal,že po kyretáži nebudem krvácať ani špiniť,ale nebola to pravda..na tretí den som už špinila a aj menszes som dostala o týžden skôr,takže bud v kľude,moc sa nenamáhaj,nech sa Ti to rýchle skončí 😉

damino0403
12. nov 2017

@sabina_es ano myslim po konizacii. My sme totizto uz velmi chceli babo s priatelom, no v aprili mi vysli zle vysledky z cytosteru a potom to uz islo dalej. V juli konizacia, v auguste rekonizacia a plastika krcku maternice. No strasne tuzime po spolocnom dietati, len nechcem to unahlit po tom vsetkom

sabina_es
12. nov 2017

@damino0403 ja som mala konizaciu v oktobri minuly rok a snazit sme sa zacali vo februari/marci. Neviem uz presne. A otehotnela som v juni. Teraz som v 22 tt a zatial je vsetko v poriadku. 🙏🏻 Porozpravaj sa o tom s lekarom ale myslim si ze niekedy vo februari sa kludne mozte zacat snazit.

sabina_es
12. nov 2017

@damino0403 ono to ale velmi zalezi aj od hojenia. Co tu citam niektore zeny krvacaju po konizacii, tazsie to zvladaju,pomalsie sa hoji krcok. Ja som vobec nekrvacala. Lezala som doma asi tak tyzden a pol a potom som sla do prace. Ziadne bolesti som nemala. Takze fakt to zalezi od tvojho zdrav.stavu.

7iris7
13. nov 2017

Ahojte Baby,

viem , že isto by som niekde ďaleko v tejto diskusii našla aj odpoveď na moju otázku ale nepodarilo sa mi k nej dopracovať. Takže :

pred x rokmi mi začali vychádzať zlé výsledky cytológie. Keďže som nerodila tak ma iba sledovali. Aktuálne pred rokom mi onkogynekológ pán Kállay z OUSA odporučil buď otehotnieť alebo konizácia. Navštívili sme ISCARE ale po roku stále nič tak som sa rozhodla , že už nebudem vyčkávať a donekonečna skúšat, Zašla som k nemu minulý týždeň v piatok a on bez toho aby mi spravil akékoľvek kontrolné vyšertenie ma poslal vybaviť si o poschodie vyššie na internú ambulanciu predoperačné vyšetrenie a keď ho budem mať tak ma doktor Kállay zaradí do operačného plánu. Keď som sa dostavila na Interné tak "úžasne milá" pani sestrička na mňa naziapala že mi nedá termín predoperačného keď nemám termín operácie lebo predoperačné vyšetrenie má platnosť len 2 týždne. Asi po tretej našej výmene názorov a jej extrémne arogantnému prístupu nakoniec povolila a dala mi termín. Doplňujúca informácia je že som pred rokom mala histológiu : Cervikálna intraepitelová neoplázia stredne ťažkého stupňa ( CIN 2 ; high-grade skvamózna intraepitelová lézia - HSIL).

A teraz moje otázky:
Bola ste niektorá na konizácii v OUSA? Ako to vlastne prebieha? Koľko som v nemocnici? Koľko som na PN? Aký bol personál?( toho personálu sa úprimne obávam po piatkovej skúsenosti lebo tá pani sestrička ma dohnala k malému zrúteniu sa ) Ďakujem za odpoveď.

sticker
sisy222
13. nov 2017

@damino0403 otehotnela som 5mesiacov po konizacii,tehotenstvo prebehlo bez problémov,krcok vsetko zvládol,dokonca lepsie než predchádzajúce tehotenstva.

maajda
14. nov 2017

@7iris7
Ahoj ja som bola pred rokom...bola som hospitalizovaná len 3 dní, PN som ťahala niekoľko týždňov, a personálu na oddelení sa nemusíš báť, boli úžasní od sestričiek po lekárov, oddelenie je nové čisté

7iris7
15. nov 2017

@maajda Ahoj, ďakujem za odpoveď. PN až niekoľko týždňov? Myslela som , že nanajvýš týždeň. Mám sedavé zamestananie tak som nepočítala , že budem musieť byť dlho doma. Akože som z toho v obavách, lebo robím v malej firme ide koniec roka a ja som na všetku administratívu sama. Nemá to za mňa kto potiahnuť a preto som chcela vedieť že ako je to s tou Pnkou. Ďakujem ešte raz.

sticker
sabina_es
15. nov 2017

@7iris7 ja som po takmer 2 tyzdnoch isla do prace. A nemam sedavu pracu. Takze pokial budes viac menej sediet a nenamahat sa(myslim tym nic tazke nedvihat, co v tvojom pripade asi nebudes) tak podla mna po 2 tyzdnoch ak nebudu ziadne komplikacie a lekar s tym bude suhlasit tak mozes ist do prace. Ja som po tyzdni doma varila a fungovala normalne. Akurat som sa snazila nic tazke nedvihat.

emilia8654
15. nov 2017

@janka2273 ahoj janka, tak ja uz mam konecne vysledky ... vyslo CIN I, co je myslim super. Vyrezali vsetko aj s rezervou, takze dufam, ze tak skoro (najlepsie by bolo uz nikdy) sa to nezopakuje 🙂 uz len dohojit a bude. Mam za sebou uz skoro 4 tyzdne po a vobec neviem ci uz mozem aspon zacat sportovat. Rada by som, lebo sa uz neviem spratat to koze :D

kristina2323
15. nov 2017

ja som marodila 77 dni,robili mi to 14 februara,a mam zakazane sa kupat,aj byciklovat,a veskery sport,takze tie co ste po dvoch tyznoch fit gratulujem