Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@kristina2323 Koľko si marodila?? 77dní po konizácii? To vážne? Preboha prečo? akou metodou Ti to robili? Alebo si chytila nejaký zápal?
no prvy krat mi brali vzorky,vsetko bolo zle a pitom mi zobrali riadny kus povedala mi ze mi zobrala vsetko poskodene tkanivo plus este riadny kus zo zdraveho dlho som krvacala asi 22 dni,potom prisla menzes,kedze pracujem v kuchyni,tak sa pockalo na dalsi ci bude silny alebo nie,aj to dlho bolelo tri tyzdne som len lezala a nerobila som nic
@janka2273 ja som uz zufala robili mi dilataciu aj kyretaz kvoli tomu ze mi uplne neodteka krv pocas kramov potom po kramoch spinim cize tmava krv myslela som ze budem mat pokoj lebo doktor ma ubezpecoval ze bude ok a skoncili mi krami a spinim zas a znovu ja nechapem do riti na co to bolo potom dobre
@sendy111 Vôbec kvôli tomu nestresuj a daj tomu čas...mne sa až teraz po 5 mesiacoch upravil cyklus,čo sa mi rozhádzal po kyretáži ,takže trva to niekedy fakt dlho,kým je všetko O.K.
Dostála som menzes po cca 2,5 max 3 týždňoch a špinila tiež dlho po menzese...Až teraz sa mi to upravilo a to som už 5 mesiacov po operácii...Takže vydrž a bude to v poriadku 😉😘
Ahojte baby viete mi prosim poradit dnes mi robili biopsiu krcka zaviedol mi tam taky obvaz a ze vecer vytiahnut a ze 2-3 dni mozem mierne krvacat....pred chvilou som si to vytiahla ale teda mierne krvacanie by som to nenazvala myslite ze je to normalne? Dakujem
@luckarisko74 no ak to bude dlhšie a silné choď k lekárovi
@katkano ahoj dakujem za odpoved potom sa mi to skludnilo a dnes uz len jemne spinim.....
Este sa vas spytam doktor mi napisal do spravy TZ 2 KOLPO co to znamena?na nervy som z toho cakania na vysledok biopsie😕
@luckarisko74 transformačná zóna 2 kolposkopické vyšetrenie epitelu zrejme dlaždicový bunkový epitel, ktorý brali pri konizácii.
@katkano a to je tiez nejaky stupen co tam nasiel prepac ze sa pytam jak debil ale nerozumiem tomu😊
@luckarisko74 zrejme dve vrstvy epitelu odstránili.
@katkano aha.dakujem
Čaute baby, tak som tu zas.... Bola som 21 novembra na predoperačnom vyšetrení , na ďalší deň boli výsledky a poslali ma na anesteziológiu. Všetky vyšetrenia som ten deň absolvovala a potom mi povedali , že mám čakať na telefonát z utajeného čísla kvôli termínu operácie. Tak som sa spýtala či teda mám počítať, že to bude do dvoch týždňov, keďže predoperačné od internistu majú platnosť dva týždne a oni , že to mi nevedia zaručiť. Tak anesteziologické majú platnosť mesiac tak dúfam, že dovtedy to bude. Zatiaľ sa mi neozvali. Už som im aj volala a "milá" sestrička ma odbila s tým, že keď mi bolo povedané , že mám čakať tak nech čakám. Neviem či je to normálny postup od nich. Nikdy v živote som nepočula o tom , že by sa najprv robilo predoperačné a anesteziologické a až potom sa určil termín operácie. Máte niekto podobnú skúsenosť z OUSA? Ďakujem.

Ahojte rada by som napisala moju skusenost. Bola som na beznej prehliadke u lekarky, nakolko mavam opakovane zapaly vytoky atd. Vzala mi stery spravila cyto. , vysledky som mala v poriadku a dalsi mesiac minimalne som chodila zase s mechurom(samozrejme zapal) . Po minimalne mesiaci od odberu cyto mi prisla domov posta, objednajte sa na onkologiu.takmer som skolabovala,tak som sa zlakla. No nic. Objednala som sa, 13steho novembra mi brali dve vzorky z krcka na biopsiu.nalez v jednej cin1 a druha cin3. Tak som si obehala predoperacne , 13steho decembra mi spravili konizaciu krcka.vysledky zatial neviem.nebolo mi vsetko jedno.strasne som sa zlakla a kedze som mala cas citat na nete tak som si akurat tak zhorsila svoju psychyku,ale operacia prebehla rychlo v celkovej anesteze a este v ten den ma pustili domov.20teho decembra som dostala menzes, na treti den som z nicoho nic zacala silno krvacat vychadzali zo mna zrazeniny krvy asi 10cm dlhe. Necakala som. Letela som do sprchy a odtial som volala do nemocnice, aby som vedela ci je to normalne, lebo najhrubsie vlozky boli do 10min.cele krvave.lekar nakazal aby som prisla. Doviezol ma svokor, pred kolapsom, do nemocnice a lekar okamzite urgoval na salu na vycistenie a zastavenie krvacania. Musim povedat, ze aj napriek tomu ze sestricka ktora ma prijmala a medzi dverami ma este aj sprdla, ze kde som bola doteraz, som vdacna, ze ma tak rychlo brali na salu. V momente mali vysledky z krvy spravili ecg a anesteziologicke a uz som o sebe nevedela. Pricina: nestihla sa mi zahojit cieva a kedze je maternica pocas menzesu viac prekrvena, prispelo to k tomu ze sa to nestihlo zahojit a nebyt zdraveho rozumu a toho ze dam na svoj instinkt, uz by ma kriesili. Lekari boli fakt super. Doktor mi povedal ze sa to stane mozno 3x do roka, takze patrim medzi tie vynimocne pripady.Nechali si ma tam do druheho dna a na Vianoce som bola doma. FnTn, ďakujem, že máte tak super lekarov na gynekologii. Pisem sem len preto, aby vzdy ked si myslite ze nieco nieje v poriadku, nebojte sa a zavolajte si.aj ked by vas cez telefon mali vysmiat, moze vam to zachranit zivot.
@7iris7 nie veru nikdy som o tom nepocula ze by sa robili najprv predoperacbe vysetrenia a az potom stanovil termin operacie. bezny postup je praveze ti urcia termin operacie a ty si podla toho vies zariadit predoperacne aby bolo vtedy este platne, zvlsstne veru 🤔 mne bolo inak zustne 2-3 a po excizii este horsie, tak ma hned objednali na konizaciu a pri tej operacii sa zistili ze je to uz carcinom in situ tak krcok cely amputovali, chvalabohu to nemetastazovalo do ziadny inych organov ani do maternice a viete coo, rok a pol od operacie som tehotna🤗
@janka2273 ahoj, ja som mala po konizacii vysledok CIN3, dost sok teda. Vybrala som aj Gardasil vakcinu ale stale s muzom neriesime nic intimne, boji sa kvoli HPV mam zistene tie s najvyssim rizikom, sme spolu 15 rokov cize je jasne ze HPVcko ma aj on, po zakroku som riesila Staph. auerus vo vyteroch a tiez mavam odvtedy aj 12 dnove krvacanie. Stale sa nieco serie
Ahojte zienky, pridam sa k Vam aj ja so svojimi problemami 🙂 zijem v Prahe, v roku 2015 som podstpila konizaciu s CIN 3. Onkogynekolog,ku ktoremu chodim a ktory ma operoval je velky odbornik na tieto veci,takze mu verim ale som z toho celeho zmatena... Podla histologie som po zakroku okraje nemala ciste, no lekar to moc neriesil,lebo vraj zalezi na vysledkoch cytologie,ze sa to tam este hoji a pravdepodobne sa to zalieci. No asi to tak bolo, lebo odvtedy mam vysledky cytoly dobre. Stale som vsak mala pritomny hpv, mam 16tku. Nic som si z roho nerobila, kedze cytola bola ok, dokonca som otehotnela, tehotenstvo prebehlo uplne v pohode, porod uz nie, skoncil akutnym cisarskym, vraj to mohlo byt aj kvoli jazve po konizacii.. proste sa krcok neotvoril.. kto vie. Kazdopadne teraz mam 3 mesacnu dcerku 🙂 co ma trapi je,ze na kontrole po porode mi odporucili rekonizaciu, vraj preto,ze mam stale aktivny virus a naposledy neboli okraje ciste. Takisto mi odporucili ockovanie, vraj zeny po konizacii su dalsia cielova skupina,ze sa predpoklada,ze to pomaha zabranit reinfekciam alebo co. Uz mam za sebou prvu vakcinu a 16.2 idem na zakrok, len dufam,ze to pomoze.. Predpokladam,ze lekari ocakavaju,ze virus zmizne.
@janka2273 ty si mala predtym ako doho virus, myslis,ze zmizol vdaka zakroku?
A este som zabudla,ze mi odstikli z krcka a vysledok histologie je aktualne CIN1, takze aj preto si myslia,ze tam stale nieco prebieha. Co si o tom myslite?
@sim1414 Mne našli celú škálu Hpv,preto som si pýtala aj tento test na prvej kontrole. Pri odbere toho steru som sa na to pýtala dr,že ako to je s tým Hpv,keď jednej zostane a inej nie??? Doslovne mi povedala,že sa tým prekrvenim pri zákroku zmobilizuje imunitný systém a dokáže Hpv zabiť😉 čo sa teda stalo aj v mojom prípade...ale ak si mala vírus,tak ho má asi aj partner a vlastne ťa nakazí znova 😎ja toto neriešim, momentálne som bez....😉ale nejak by sa to riešiť u tých mužov malo začať 😒
Neviem,prečo tvoj dr nerobil rekonizáciu hneď,len pri cin 3
@janka2273 to veru ani ja neviem preco ma neposlal hned. Je pravda,ze som vravela,ze chcem otehotniet ale nikdy mi nepovedal,ze kvoli tomu odlozime dalsi zakrok. Uprimne som bola rada,ze na to netreba ist a v podstate mi vzdy vraveli,ze je vsetko v poriadku a potom zrazu,ze nie 🙂 no to ockovanie som velmi rozmyslala,ci ist, ale nakoniec som sa rozhodla,se skusim. Zatial som nemala s ziadnym ockovanim problem, tak len dufam,ze ani toto nebude mat nejake extra neziaduce ucinky. Co sa tyka manzela,mas pravdu, treba s tym nieco robit.uz sme sa aj dohodli,ze kym nebudu vysledy po zakroku,tak nic nebude :D a on ide na urologiu,nech mu spravia test na hpv. Potom skusime nejake bylinky asi. No celkovo z toho nie som nadsena, bojim sa aj ako to bude s malou, kojim,ona nechce pit z flase a po zakroku si ani velmi nepolezim pri nej. Jaaj,ja dufam,ze mi to dopadne uz teraz ok a ten virus zmizne, ako u teba 🙂
@sim1414 A ako vieš,že si mala po1. konizácii stále Hpv?? Kedy ti robili okrem cytologie aj ster na tento vírus? Lebo mne ho dr. robiť sama od seba nešla,len cytologiu...ja som si to sama pýtala cca pol roka po operácii. Tým chcem povedať ,že imunitný systém možno potrebuje čas,aby vírus zničil 😉 čiže pred konizaciou si bola na HPv pozitívna a po konizácii ti kedy robili ďalší ster na HPv?
@janka2273 mne brali ster na hpv spolu s cytologiou asi 3 mesiace po zakroku a to tam stale hpv bolo a potom kazde 3 mesiace od vtedy mi beru ster na cytologiu a kazdy pol rok mi brali aj hpv, naposledy teraz na kontrole po porode. No je pravda,ze ak ho ma aj manzel tak som sa mohla zas nakazit 😞 ja chodim na onkogynekologiu na podoli v prahe, neviem ci ti to nieco hovori, ale je to taka velka porodna gynekologicka nemocnica a sice tam su odbornici ale maju toho neskutocne vela a tak je to vzdy rychle, poriadne sa nic nestihnem spytat, cakam tam aj 3 hodiny a to som pri tom objednana a tak no, lebo tam zvazaju aj komplikovane pripady z celych ciech. Takze proste si pridem ze nic neviem,ako to liecit a co bude dalej. Chcela by som este jedno babo, tak to mi vraveli,ze sa nemam bat, ze sa rizika zvysuju len minimalne oproti prvej konizacii.
@sim1414 V prvom rade treba muža diagnostikovať,či je pozitívny a skúsiť to nejak riešiť 😉 otázne je ako?? Oficiálne sa uvádza, že na HPv nič nie je a buď ho zničí imunita sama,alebo ostane v tele...ja som sa dočítala,že HPv ničí Rakytnikový olej..skús pogooglit... A ženy okrem vnútorného užívania si môžu vkladať tampóny namočené v oleji a ponechať na noc,pripadne dať v lekárni spraviť čipky z neho😉

@emilia8654 Ahojky 🙂 joj,ale si ma potešila 😍🙂😍 CIN 1 je úúúplne naj super,ved sme predtým aj o tom písali,že verím,že to bude v pohode a kukaj ho 😉👏👍
Športovať?? kľudne ..ja som išla po cca 3 _4 týždňoch na cyklo túru do strmých kopcov a veru som sa namakala a v pohode 😉 Takže kľudne športuj a ži 🙂