Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@bibinkaleo nemam ist mam ist az o 2 tyznde po vysledky,,volala som na sliac nikto nedviha tak neviem,,inac ja neviem ci som kramy nedostala lebo som mala aj kusok zrazenej krvy,,na vlozke,,no ale kramy som mala 30/3 do 4/4
@martinkova24 ja mam ja nejake mobilne cislo kde sa mozem informovat co a ak?? kto ta operoval??? tak to asi nebudes mat MS ked si mala nedavno... ja cakam az MS nabuduci týzden.. mne povedal ze bude len zlty vodnaty výtok krv nema byt...
@bibinkaleo no uz som volala nedvihal a teraz ked som bola s malou von tak mi volal naspet ze co som volala a ked som mu povedala ze co tak ze ak do pondelka neprestanem krvacat tak sa mam pris ukazat,,
Ahojte
pridavam sa do "klubu", na konizacii krcka som bola 4.4. na Sliaci, po zakroku to bolo v pohode, ale dnes ma picha v podbrusku a aj som zacala akosi viac krvacat, plus taka zrazena krv trosku ... zlakala som sa, pretoze ja neviem oddychovat, po zakroku som sice 3 dni lezala, ale potom som uz ficala okolo domacnosti, vcera dnes som bola uz aj v skole 😒 dufam, ze sa mi tam nic neporusilo, lebo zajtra mm dovezie malu od svokrovcov ... nemate niektora obdobnu skusenost, ze ste neskor zacali krvacat? moze to byt v ramci procesu hojenia? dik
@minusa ahoj skus im zavolat...ale ja mam ruzovkasty vytok zatial nekrvacam..ak to netrva dlho myslim ze to ustane..nemas MS ?? ja som bola 9 .4 tiez moc neodychujem..hihi..
@bibinkaleo dakujem, volala som k svojmu doktorovi, tak sestricka vravela, ze to moze byt aj MS, ze ak sa mi to nezda, mam zajtra prist ...
@martinkova24 citam, ze tiez krvacas ... tiez som na tom podobne, aj kusok zrazenej krvi som mala .... no zajtra sa asi pojdem ukazat svojmu gyndosovi, mne sa teda neda oddychovat, od vcera mam doma aj malu a to sa neda nezdvihnut ju aj ked sa snazim
@martinkova24 ako??? bola si aj u doktora??hadam uz lepsie???😉😉😉
no aj ja to už mám za sebou....15.4.mi robili konizaciu formouLEEP po zakroku som mala tamponadu minimalne zakrvacanu,nekrvacam tak ma na štvrty den pustili domov,boli ma trocha brucho som slabšia a toči sa mi hlavadufam ze to čoskoro prejde a bude fajn 🙂
ahojte tiez som sa nedavala ockovat doktor povedal ze je to zbytocne uz teraz je to hlavne pre dievcata , zeny ktore este pohlavne neziju... vetedy to ma zmysel
@martinkova24 ahoj ako sa mas?? mne dnes meska MS uz 2 dni.. nehovorili mi nic ze by to malo ovplyvnit?? MS cyklus..??? pa 🙂
@bibinkaleo ahoj a dobre dlho som tu nebola,,ja som akurat zase vcera zacala krvacat neviem ci kramy alebo co skoro som infakrt dotsala vyccikam sa a cerveny moc :D ze mi obliky zlyhavaju a to toto 😝
@bibinkaleo ahoj tak ako? ja som teraz volala na gyn tak uz mam vysledky zajtra o 9 idem po ne dufam ze nezabudnem :D
@martinkova24 ahoj no ja uz vysledky mam.. su ravnake ako aj boli.. cize konizacia mi nepomohla len mi to doktor volal nebola som este na kontrolu.. mala som teraz MS tak az o týzdnem mam príst... povedal ze zatial to nechame tak ako to je .. dalej nebudeme pokracovat.. mam sa snazit otehotiet aby som mala aspon jedno babo doma... len samozrejme najskor sa musi zahojit.. daj vediet ako si dopadla s výsledkami!!! papapa pekny slnecny den 🙂
@bibinkaleo ahoj no ja idem zajtra ani neviem čo vlastne mám očakávať ja mám pred kramamy a sestrička mi povedala že nepôjdem na prehliadku
@martinkova24 no daj vediet.. ale myslim ze vysledky budes mat fajn ved by ti to povedala priamo do tel.. ked je zle.. daj vediet a drzim palce .. 🙂 🙂 🙂
Ahojte, moja skúsenosť s LEEP konizáciou v Kochovom sanatóriu: Absolvovala som včera. Ráno som prišla nalačno, vyšetrenie, informácie, dotazník, príjem, prezlečenie - dostala som uterák, osušku, kúpeľňovú predložku, župan aj nočnú košeľu. Dali mi asi náladovku do zadku a po chvíli som už išla so saniťákom na sálu. Nestíhala som sledovať čo mi kto robí, jedna ruka meranie tlaku, do druhej mi už niečo napichli, ponaprávať nohy, podložku pod zadkom... a už som zaspávala. Prebrala som sa na izbe v posteli, spolubývajúca povedala že som bola preč pol hodinu. Nebolo mi ani zle, trochu bolesti ako pri menzese ale keď som si pospala, ustúpili. Vstať mi dovolili až 6 hodín po zákroku, predtým pi priniesli džbánik vody - dovtedy som nemohla ani piť. Pod dozorom na WC, potom som dostala jesť /veľmi chutne navarené/. Odvážila som si dať sprchu, vypočula som si upozornenia a rady a po 17:00 som mohla odísť v sprievode dospelej osoby, pacientku po tomto zákroku nechcú pustiť samú. Trochu sa mi točila hlava, bola som unavená ale inak všetko v poriadku. Mám sa šetriť, jedna lekárka hovorila že PN 2 týždne, druhá že aspoň týždeň ležať. Nič nedvíhať, neskláňať sa... ak začne masívne krvácanie /odlúpenie "chrasty"/, okamžite do nemocnice. Dnes už takmer nekrvácam, takže sa teším. Výsledky budú o 2 týždne, tak snáď...
Držím vám všetkým palce 🙂
@kika112 Ja som bola v piatok a mala som to presne takto isto, akurát s tým rozdielom, že som išla domov o pol jednej a po narkóze mi nebolo absolutne nič, teda ani točenie hlavy. Ale všetko ostatné je ako cez kopirák. Bola som v Iscare na Šulekovej. Už len aby výsledky boli dobré, o čom nepochybujem 🙂 držím palce
Moja spokojnosť pominula s krvácaním, ktoré sa tuším zväčšuje. Neviem či to má byť akože menzes alebo to súvisí s konizáciou... Neviem či mám ísť do sanatória /v BA/ si to dať skontrolovať, lebo tu v LV lekárom neverím... ☹
@martinkova24 ako vysledky ?? aj planujes tehotenstvo??? 🙂
@bibinkaleo ahoj a vpohode v piatok idem na kotrolu lebo som mala kramy,,no planujem ale nie este teraz povedal mi ze ak by som chcela dalsie dieta mam mu povedat
ja som už 2 týždne po konizácii a výsledok z histologie mám o stupen horší ako som mala zo sterov pred operáciou. Vôbec ma to neteší a neviem aký bude teraz postup liečby a čo vôbec dalej. Kúpila som si na imunitu Indonal Women. Ste na to niektorá podobne ako ja?
@erikaa19 možno keď spravia kontrolný ster z "nového" krčka, teda po zahojení - bude to lepšie. Tten výsledok je dôležitý - aby to po odstránení problematického tkaniva bolo v poriadku. Ja som 11 dní po konizácii, volala mi sestrička že výsledky už prišli a všetko je OK. Nerozumiem potom prečo mi to robili, ale nevadí... Mala som strednú cervikálnu dyspláziu, testy na HPV negatívne, takže za moje abnormálne bunky asi môže natrhnutie krčka pri pôrode /čítala som že aj to môže byť príčina, že po rokoch sa to môže takto prejaviť/. Zlepšenie imunity je dôležité, dobrý je aj zelený jačmeň - urýchľuje hojenie a dodáva telu to čo mu chýba. Držím palce, nech ja všetko dobre vyvíja. 😉
@kika112
@panki
aj ja mam už 2týždne po konizacii krvacanie ale tento týžden moc nabralo na intenzite, prvý týžden po operacii to bolo len take spinenie a tento týžden ako menštruacia čo vlastne tento týžden som mala aj dostať to sa ma pztal aj lekar ked sommu dnes volala ohladom hystologii ktora je naštastie ok a pokial moc krvacam nech dojdem čo najprv moc nebolo lebo ked sa ma opytal či som nemala dostat menštruaciu tak mi povedal že to mam teda menštruaciu ale dnes je to už moc tak pri menštruacii nekrvacam ale neviem či to nie je aj tým že som prechladnuta a aj konizaiou to može byť intenzita väčšia ako normalne? mam ist zajtra radsej za lekarom?
@matulda09 ja mám presne dnes dva týždne po konizácii, ale ja nekrvácam vôbec. Ja by som asi radšej zašla za lekárom, lebo mne doktorka nespomínala, že by som pri menštuácii mala nejak intenzívne krvácať, práveže ma upozorňovala, že pri akomkoľvek intezívnejšom krvácaní mám prísť. No neviem, ja mám dostať až 18.5. tak uvidím.
@kika112 to pri stredne ťažkej dysplázii a negatívnom HPV ti robili konizáciu? čudné, robili ti pred samotnou konizáciou aj knips biopsiu?

@martinkova24 a kedy mas ist na kontrolu?? a budu tie stehy vyberat???? mne nic take nehovorili...ak moc krvacas podla mna doktorovi utekaj nech skontroluje..