Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@janka2273 tak som bola na gynde mam z cytologie-normalny vyter len to hpv mam vysokorizikove mi vysli skoro vsetky okrem 16 18 tie nie.Takze mozem cakat ze to znova vypukne. Uz som si aj poplakala bojim sa ze to vypukne az velki zle.Ak nahodou budem mat znova zlu cytologiu robi sa znova konizacia?
@sendy111 nestresuj,samotné HPV nič neznamená,pokiaľ nemáš rozsiahle zmeny na krčku😉 a ako sama vravíš,cyto máš normálnu,len škoda,že si sa zase neopýtala presne čo máš,ked už si tam bola 😉
Ty si mala kedy tú konizáciu?? toto bolo 1x ,čo ti robili kontrolnú cytu od konizácie a aj HPV test? ja si dávam stále preventívne ten Rakytníkový olej + používam tie bylinné tampony..ked už nič iné,tak aspon sa mi vždy olúpe sliznica v pošve a nezdržujú sa tam baktérie a vírusy kadejaké..teda aspon dúfam😅😉
@sendy111 tak som preštudovala pár strán dozadu,aby som bola v obraze,čo si písala vtedy a už teda viem,že si sa vlastne tým HPV znova nakazila ☹ Hmm...Indonal je podla mna taká predražená somarinka,ale tak skúsiť môžeš..prečo nemôžeš tampony?? toto sú vlastne len také bylinkové guličky obalené v gáze ..
Ahojte, lekár mi odporučil absolvovať konizáciu. Mám si vybrať medzi nemocnicou a jednodňovou chirurgiou. Máte niekto skúsenosť s jednodňovou chirurgiou v Galante? Ako to prebieha?
Ahoj, dnes som bola na kontrole/konzultacii u druheho lekara a na zakrok v piatok nastupim :( Vidi tam nieco, co sa sice na povrchu tvari neskodne.. preto je vysledok biopsie cin1, ale zasahuje to hlbsie a vraj je lepsie to vybrat. Budu to robit elektr. klickou ako minule a vraj mi vezmu len velmi malicko, takze by malo byt dalsie tehu v pohode. Mala by som ist medzi prvymi rano na zakrok a vraj ma uz po 4 hodinach ak bude vsetko ok poslu domov,kedze kojim. Tak drzte palce.
@dennkka Aha,tak to ti asi fakt musi poradit nejaka baba,co tam uz konizaciu absolvovala. Ja to mam v narkoze a predoperacne boli potrebne, aj minule aj teraz. Ja by som zas bola radsej,kebyze to mam lokalne umrtvene, mam vzdy hrozny strach z narkozy.. ale tu kde idem to robia len takto. Cele to vsak trva cca 15 minut,takze ziadna hroza.. no,ale rozkaz hlave,ze to nic nie je,ze? :D
@dennkka Ahoj 🙂 mala si sa na to spýtať gynekologa,čo Ta tam posiela,on to určite vie,ako to robia v zariadení,kde Ta posiela,tak jemu cengni zajtra 😉 jednodňovka je v pohode a tiež aj v narkoze by mala byť a máš pravdu,že je to lepšie..je to ozaj kratučký zákrok a veľmi pohodový a myslím,že už skoro všade robia konizáciu elektrickou slučkou,nakolko sa to lepšie hojí a je to šetrnejšie 🙂 Predpokladám,že tie jednodnovky robia všade rovnako=teda v Galante to bude asi to isté ako u nás v Trenčíne 🙂 ja som nebola v nemocnici,ale na súkromnej menšej klinike a som veľmi spokojná..o deviatej ráno ma brali na sálu,o pol deiatej prebrali a o desiatej som už bola aj celkom triezva z narkozy 😂😂 ničoho sa neboj,ja som stresovala ako koza a úúúplne zbytočne 😝😉
Ahojte baby, mam taku otazocku. Konizaciu mi robili pred dvoma tyzdnami 1.2. Bola som tyzden na pn a kludovy rezim doma. 9.2. Na kontrole a kedze som mala len slabunko ruzovkasty hlienovy vytok isla som od pondelka 12.2. Do prace. Mam sedave zamestnanie. No od pondelku mam krvacanie. Nie ako menzes silne ale take slabsie ale vyrazne. Uz sa to neda nazvat vytokom. Neviem teda ci som neprehnala tu pracu 😒 zajtra skusim zavolat lekarovi. Nemate niekto skusenost?
@7iris7 ja som mala prvu konizaciu v 2015 tak si to uz uplne presne nepamatam, ale po nejakom case,ked som myslela,ze je to uz ok,som chvilu krvacala. Aj teraz ma na to upozornovali, ze pri hojeni je najskor krv, potom vytok a potom pri odlupovani chrasty moze byt zas krv, akurat by to nemalo byt silnejsie ako menzes, to mam prist na pohotovost.. no na tvojom mieste by som skocila na kontrolu, pre istotu ;)
@7iris7ahoj 🙂 A kedy máš dostať menzes? kľudne si ho aj skôr mohla dostať a môže byť úplne iný,ako si mávala..to sa ti upraví,neboj 😉 a robili ti aj kyretáž maternice?
Dievčata poraďte som na nervy. V decembri mi robili konizaciu 13steho a par dni dozadu 2-3 dni som mala dostat menzes. Začala som len velmi slabučko krvacat, dalo by sa povedat že mi len zašpinilo vložku. A zas nič.pri sexe sme si vsimli ze zase spinim.tak som si zase dala vlozku a zas cely den nic iba jemne spinenie.toto sa opakovalo 3 krat a vzdy sa to spinenie objavy po sexe. Je to normalne? Bude sa mi menzes spustat takto divne este dlho? Budem volat hned rano lekarke, ale zaujima ma ake mate skusenosti vy. Dakujem
@petulamandinec a robili ti aj kyretáž maternice? ja som mala po konizácii celkovo rozhádzaný menzes asi 5 mesiacov,až potom sa mi to všetko upravilo 🙂
@janka2273 kyretaz mi nerobili , iba mi museli po 10tich dnoch zastavit krvacanie.sa mi to nezahojilo a cieva krvacala.
@janka2273 ja by som mala dostať menzes až budúci piatok, ale už to krvácanie prestalo. Dočítala som sa na jednom fóre že medzi 10-14 dnom môže byť krvácanie aj keď predtým nebolo. Tak asi je to v poriadku lebo už zas mám len špinenie. Čo sa týka kyretáže, tak tú mi nerobili. Ďakujem každopádne za reakcie a @sim1414 držím palce. 😘
@7iris7
@janka2273
Dakujem dievcata, uz mam po tom,cakam na manzela kym si po mna pride. Naozaj som sa velmi nevyspala 😃 Tak dufam,ze ma doma malicka necha si trochu este oddychnut. Bola to pohodicka, 15 minut.. narkoza,co som sa jej tak bala bola tiez v pohode, nic mi nie je, len ma trosicku boli v podbrusku.. Teraz len nech sa to dobre hoji. Vysledky histologie a kontrolu mam o 3 tyzdne az,tak som zvedava,co mi povedia. Lekar mi akurat povedal,ze do roka po konizacii by sa mohlo hpv vytratit,ak zapracuje imunita a vzali fakt vsetko. Urcite tomu chcem vsak napomoct podla Tvojich rad janka2273 🙂
Ahojte, absolvovala som konizaciu v Bojnickej nemocnici v rámci 1dňovej chirurgie,samotný zákrok prebehol dobre, žiadne bolesti ani iné problémy, hneď na druhý deň ráno ma pustili domov. Ale na 10.den od konizacie ma hospitalizovali kvôli krvácaniu, nasadili mi injekcie a infúzie na zastavenie, ale na tretí deň som musela na reoperaciu lebo to nezabralo, dali mi tam stehy. Bola som tam 5 dní. A tá bolesť po reoperacii to neprajem nikomu, ani analgetiká mi nezabrali, na druhý deň to ustalo pomaly samé. Pri odchode mi dali už aj výsledky z hystologie, kyret som mala bez dysplatickych zmien a konizat mi vyšiel "dlaždicovy epitel HSIL v podobe strednetažkej až ťažkej dysplazie". Vybrali mi to celé, ale čo ma celé totálne položilo bola diagnóza patologa :Karcinóm in situ inej časti maternice. Celý víkend som preplakala,bola som hotová s nervami,hneď som išla v pondelok k môjmu gyn., ktorý tomu tiež nerozumel tak volal na patológiu a že sa stala asi administratívna chyba že pošlú nové výsledky mám si zavolať, tak som tam volala teda a môj gyn. mi povedal ze to platí tak ako to je ze sa rozprával s tým patológom a že podľa triedenia diagnóz VHO to takto musia uviesť. Máte s tým niektorá skúsenosť takúto diagnózu vám tam napísal patolog?

Ahojte, tak manzel sa bavil s urologom a ten mu povedal,ze to nema nijak riesit,ze sa s tym aj tak neda nic robit ak hpv ma.. tak ja uz neviem. Aj tak chcem aby siel na testy. A ja idem este na jednu kontrolu pred zakrokom nakoniec, nejak stale nechapem preco musim na rekonizaci, ked mam aktualne podla biopsie cin1 a cytolu mam dokonca cistu.. Ak sa to nezhorsi tak by som na zakrok sla radsej az po dalsom porode. Dohodla som sa s inym odbornikom v nemocnici kam chodim nech sa mi to pozrie,urobi kolposkopiu a povie svoj nazor, predsa len dalsie tehotenstvo by potom po zakroku bolo este viac rizikove :(