icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

sendy111
5. mar 2018

@janka2273 sranda ze na cvicenie?😀

janka2273
5. mar 2018

@sendy111 hej 🙂 ono to proste opravuje poškodené bunky atd 🙂

NAC N-Acetyl Cysteín:

• je stabilná forma neesenciálnej aminokyseliny L-cysteín
• jedná sa o síru obsahujúcu aminokyseliny, ktorá pôsobí ako stabilizátor pre tvorbu proteínových štruktúr a je tiež nevyhnutná pre tvorbu glutatiónu
• preukázalo sa, že NAC zvyšuje v tele hladinu antioxidantu glutatiónu, ktorý môže zmierniť poškodenie buniek, urýchliť zotavenie zo zranenia a pomôcť štíhlemu rastu
• NAC spomaľuje proces starnutia
• obzvlášť obľúbený medzi športovcami, ktorí sa venujú vysoko intenzívnym a vytrvalostným športom a to kvôli k tomu, že pomáha znížiť poškodzovanie svalov a podporuje zdravý imunitný systém
• NAC ako antioxidant, je široko používaný tými, ktorí si chcú zachovať alebo vytvoriť štíhlu svalovú hmotu
• bolo dokázané, že pomáha znižovať únavu v priebehu cvičenia
• NAC je tiež mukolytikum, veľmi účinné v spomaľovaní množení vírusov, čím zabezpečuje imunitnému systému viac času na získanie prevahy nad vírusmi a tým urýchľuje liečbu
• napomáha prekrveniu periférií, ktoré sú v dôsledku glykémie nedokrvené

Čo je Glutatión?

• je jednoduchá molekula produkovaná prirodzene v ľudskom tele za všetkých okolností
• je to kombinácia troch stavebných blokov proteínov alebo aminokyselín - cysteín, glycín a glutamín
• jeho zásoby sa rýchlo míňajú v podmienkach oxidačného stresu – po dobu choroby, infekcií, úrazu alebo operácie
• nízke hladiny glutatiónu sú spojené s množstvom chorôb, napr. aterosklerotické komplikácie, tvorba zákalu oka, poškodenie pečene, zvýšené riziko rakoviny, Parkinsonova a Alzheimerova choroba. • poruchy imunity sú spojené s nedostatkom glutatiónu (cysteínu) a možno ich upraviť. Významnou mierou sa podiela na detoxikácií tela

sendy111
5. mar 2018

@janka2273 a uz to mas doma?

janka2273
5. mar 2018

@sendy111 ano 🙂 je to kyselé ako céčko 🙂 a troška mi to smrdí po vajíčku..ved to aj má niečo so sírou spoločné,ako je tam písané niekde 🙂

sendy111
5. mar 2018

@janka2273 a to kto ti vsetko poradil?

janka2273
5. mar 2018

@sendy111 naštudovala som si 😉

tdli
6. mar 2018

Tak ja už mám doma rakytnikovy olej, už som si včera aj dala, keď mi skončí menzes dám si aj na noc na tampón, fakt som sa o ňom dočítala že dokáže zničiť HPV. Apropo nechápem prečo mi doktorka čo ma prepustala domov vravela ze menzes dostanem až o 4-6 týždňov,keď som to dostala normálne ako som mala... 🙄

janka2273
6. mar 2018

@tdli S tým menzesom si nerob veľkú hlavu,ja som tiež mala hádam po týždni a pol..je to u každej iné..dokonca ja som bola aj po kyretáži a to som mala dostať tiež až po hoodne dlhej dobe a došiel hned😉
U nás sú tie Rakytníkové oleje dosť drahé žiaľ..ja si kupujem od jednej kočky,čo to nosí z Ukrajiny..je to v sklenenej flaške a vyzerá vcelku kvalitne a je lacný 😉

tdli
7. mar 2018

Ten čo mám ja je tiež z Ukrajiny, dávam si lyžičku ráno, lyžičku večer. S tým že som dostala menzes normálne som ja spokojná, som rada že po dvoch operačných zákrokoch moje telo cyklus funguje normálne. Aj mne robili kyret, ale krčka maternice a nie maternice tak ani nechápem prečo by som mala mať menzes tak ako ona vravela, veď kyret krčka na menzes vplyv nemá, či?Asi sa pomýlila. Nič fungujem normálne. 😀

damino0403
7. mar 2018

Ahojte dievcata. Tie, ktore ste tu sledovali moj pribeh v auguste 2017, chcem oznamit, ze som tehotnaaaaaa 😀

tdli
7. mar 2018

@damino0403
Blahoželám Ti, čítala som tvoje príspevky, som podobný prípad, tiež sme chceli bábätko a toto nám prekazilo všetko, tiež neviem kedy sa môžme začať snažiť... Vyšlo vám to hneď ako ste začali?

janka2273
7. mar 2018

@damino0403 Ahoj 😍 no super,som veľmi rada,že sa poradarilo a že si O.K. ❤❤👏👍

janka2273
7. mar 2018

@tdli Ja si tiež myslím,že kyret krčka nemá vplyv na menzes...ja som ani nevedela,že mi ide robiť aj kyret maternice,tiež som rátala len s konizáciou a krčkom,no oni to už spravili akože preventívne😉 Ale to je jedno,hlavne,že sme zdravé 😘

katkano
8. mar 2018

@damino0403 gratulujem skvelá správa🙂

damino0403
8. mar 2018

@tdli dakujem. Bolo nam povedane, ze po 3 mesiacoch mozeme zacat pracovat na babatku. Tak sme v novembri zacali na tom pracovat a vo februari nas cakali dve ciarky na teste 😀

janka2273
8. mar 2018

@damino0403 Som vravela,že budeš O.K. 🙂 dávaj na seba pozor a pevne verím,že budeš aj s bábom v poriadku ❤❤❤😘

tdli
10. mar 2018

@damino0403 To je úžastné to sa vám vlastne podarilo hneď.A môžem sa spýtať ešte že koľko ste nesexovali po konizacii?Dá sa už po tých 6 týždňoch či čakať radšej ešte?Ospravedlňujem sa za blbé otázky ale neviem kedy to už bude zapojené. Ja tam mám aj štichy.

tdli
10. mar 2018

Ehm preklep "zahojene" nie zapojené 😀

damino0403
10. mar 2018

@tdli tych 6 tyzdnov sme vydrzali po konizacii, museli sme. Aj potom sme boli kus opatrnejsi, ale nemala som ziadne bolesti pri sexe, tak myslim ze to je tak ok. A teraz som bola po polroku na kontrole a dr mi povedal ze to je pekne zahojene, ale to som uz bola vlastne aj tehotna 😀. Ani my sme neverili, ze sa nam to tak skoro podari, ale sme stastni, pretoze my sme uz minuly rok chceli, len vtedy nam uz ten hpv virus branil v tom. Takze len sa pokusajte a urcite sa podari

sendy111
10. mar 2018

@janka2273 uz mam doma vceli pel to si das na lyzicku a zjes a zapijes vodou?

sendy111
10. mar 2018

@janka2273 citala som ze najlepsie je zmiesat pel z medom tak som to tak urobila mam to dat do chladnickx alebo izbova teplota? lebo samotny pel sa dava do chladnickx

janka2273
10. mar 2018

@sendy111 Ahoj 🙂 peľ do chladničky?? to som nepočula,ja ho mám normálne vonku na linke 🙂 s medom je fajn,no ja si ho dám normálne na lyžičku a zapijem vodou..malo by sa to vraj rozpustiť vo vode a tak vypiť,no mne to tak nechutí-smrdí mi to potom ako zhnité seno 😂😂😂😉

sendy111
10. mar 2018

@janka2273 ano do chladnickx pel ma byt pri teplote do 10 stupnov

janka2273
10. mar 2018

@sendy111 ja som našla toto :
Včelí peľ treba uskladňovaľ v tmavej, suchej miestnosti pri teplote nižšej ako 20C alebo v chladničke.

SKLADOVANIE VČELIEHO PEĽU
Chráňte ho pred slnkom, svetlom a vlhkosťou. Peľ, podobne ako med, nasáva vlhkosť a pachy z ovzdušia.

Po jednom roku uskladnenia stráca peľ 75% svojich vlastností, preto ho odporúčame spotrebovať do jedného roka.

https://www.medaren.sk/blog/53-vceli-pel-prakti...

sendy111
10. mar 2018

@janka2273 takze moze byt aj v chladnicke

tdli
10. mar 2018

@damino0403 no ďakujem za povzbudenie, dúfam že sa nám tiež tak rýchlo pošťastí, čítala som že niektoré ženy po konizacii otehotneli rýchlo aj keď sa im predtým nedarilo, možno keď je ten krčok kratší alebo čo že to ide ľahšie no neviem. Možno sú to len reči ktorým chcem veriť. Ja si teraz dosť nejak cítim vaječníky neviem...

damino0403
11. mar 2018

@tdli aj ja som mala po operacii citlivejsie vajecniky, ale asi mi dopomohli aj k otehotneniu, lebo kvoli tej citlivosti som vedela aj to kedy mam plodne dni 😁

tdli
11. mar 2018

@damino0403 heeeej tak to je potom dobrá správa, lebo ja nejak neviem na sebe vypozorovať že kedy mám ovuláciu tak možno to fakt pomôže, teraz mám pocit že ju mám stále 🙂 vaječníky som si nikdy takto necítila, si ma potešila 😉

magdamagda112
11. mar 2018

ja takisto po konizacii som raz v mesiaci mala take silne bolesti podbruska(az som s tym isla ku gynek. lebo som myslela, ze mam nieco s mechurom alebo vajecnikmi) a vtedy mi povedal, ze to mam ovulaciu (tovno dve vajicka sa vtedy uvolnili🤗) a odvtedy som to vedela rozoznat

sendy111
11. mar 2018

@janka2273 ako dlho sa ma jest pel?a aj rakitnik? ja davam aj pel do smoothie to mozem nie?