icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
14. apr 2018

@saskia2013 ak máš HPv,tak je to zjavne kvôli tomu ☹ skús aj ten Rakytník,ako sme o nom písali kúsok dozadu..tam je aj link na ten acetylcystein tuším 🙂 a proste celkovo si posilni imunitu všetkým možným 😉😘

alex666
17. apr 2018

@janka2273 Dakujem za povzbudenie. Lekari mi vraveli, ze bezne je krvacanie do 14 dni, ale ja som uz takmer mesiac po zakroku a stale krvacam... Na internete som tiez nasla pribehy zien, co z toho krvacali velmi dlho, tak neviem odkial beru tieto informacie, ze to trva 14 dni... Za posledne dni nevidim ziadne zlepsenie, ale pevne verim, ze to raz skonci. Zajtra idem na kontrolu, tak uvidim, co mi povedia.

dennkka
17. apr 2018

@alex666 mne zas lekár vravel, že žiadne krvácanie čerstvou krvou nemá byť, len špinenie, každý lekár vraví inak, ja som mala konizaciu 14.3. a stále som PN aj ked som vobec nekrvácala

janka2273
17. apr 2018

@alex666
@dennkka Mne dr povedal,že nebudem krvácať a ani špiniť vôbec,kedže mi robil aj kyretáž maternice preventívne ,no začala som hned na druhý-tretí den a dokonca som jednej peknej noci behom chvíľky doslova stiekla z krvi 😨 Pobolievalo ma v podbrušku,pozerám si v kľude telku v noci a zrazu bác,pustila sa mi krv a nestihla som ani na wc dobehnúť a všade som to mala..no horor😂😂😂 teraz mi to je smiešne,ale nebolo mi všetko jedno vtedy..ale nič viac sa neudialo,posedela som si chvíľku na vecku a koniec...O pár dní som mala kontrolu a dr a nič na to nepovedal,len že je to v pohode😉 Takže ako vidíte,je to u každej iné a môže sa udiať všeličo,nakolko každé telo je jedinečné a inak reaguje 😘 netreba hned stresovať,ved ono to raz prejde 😝😉

alex666
18. apr 2018

@janka2273 Zda sa, ze oni vsetci hovoria odlisne veci. Mimochodom, ja som pred dvoma rokmi tiez mala kyretaz a stalo sa mi presne to iste, co tebe. Najprv vobec nic a potom v noci v priebehu asi 12 hodin zo ma liala krv, normalne som si myslela, ze vykrvacam :D :D A potom to prestalo.

Prave som sa vratila od gyn, som mesiac po konizacii (LLETZ) a stale krvacam, je to cerstva cervena krv. Nic mi nezistili, vsetko vyzera ok, takze mi zase povedali, ze mam este pockat, kym to prestane... Ach jo, no tak cakam. Necakala som, ze po tomto budem mat este mesiac taketo problemy.

janka2273
18. apr 2018

@alex666 No,to nočné "vykrvácanie" je des, vyzerá to všelijako 😂😂😎mne sa to stalo presne o polnoci a bola som doma len so synom a fakt mi chvíľu nebolo všetko jedno 😷
Ja som si dlho varila ženské bylinky na zastavenie krvácania.
Teraz začala rásť pastierska kapsička,tá super zastavuje krvácanie,ak nemáš po ruke kde nazbierať,tak si kúp repík v lekárni, alebo myší chvost a var aspoň 3xdenne čaj 😉sú to bylinky na takéto ženské veci...natrhaj si tieto bylinky ,keď budú rásť a užívaj čaj aj v priebehu roka preventívne 😉

martina642
19. apr 2018

ja som 10dní po zákroku.. všetko prebehlo v absolútnom poriadku, bez bolestí ale dnes a včera pozorujem dáke väčšie krvácanie.. mám známeho gynekológa, ktorý mi radí v týchto veciach a doporučil mi že na hojenie sú super vklady Cicatridina.. jeho žena mi vravela , že si to dáva preventívne raz za čas ako kúru.. tak uvidím či pomôžu.. dúfam že komplikácie nenastanú 🙂

janka2273
19. apr 2018

@martina642 Používajú sa aj tieto čípky na hojenie,ale ja som ich nemala,skôr som stavila na pitie čajov 🙂 ale čo som čítala,tak sú dobré a pomáhajú .

alex666
6. máj 2018

Čaute, je tu niekto, komu po operacii meskala menstruacia resp. mal problemy s cyklom. Ja som konecne po 31 dnoch od zakroku prestala krvacat :D Ale mala som uz dostat menzes a uz tyzden meska, co sa mne skoro nikdy nestava, mam viac-menej pravidelny cyklus. Ako ste to mali vy?

dominka11
5. jún 2018

Ahojte dievcata, chcem sa spytat ako je to s menstruaciou po konizacii + kyrete. Ratala som s tym, ze ju dostanem v normalnom termine po konizacii, ale v papieroch som sa docitala, ze robili aj kyretaz. Mam ju teda ocakavat az po cca mesiaci? Inak stale striedavo krvacam a spinim. Som 12 dni po...dakujem

janka2273
5. jún 2018

@dominka11 Mne dr povedal,ze nebudem spinit ani krvácať po kyrete a konizacii,no dostala som menzes asi po 2 tyzdnoch😉respektive som najprv cca od druhého dna spinila,potom dostala ms a potom znova asi týždeň spinila..cele to trvalo asi viac ako 3 týždne 😉

dominka11
6. jún 2018

@janka2273 mne nepovedali v nemocnici nic, az po 10 dnoch som sa dostala k prepustacej sprave😏 tak asi mi zostava len cakat...

janka2273
6. jún 2018

@dominka11 Bud v pohode 😉 mne po zákroku cca 5 mesiacov haproval menzes,ale potom sa to upravilo a všetko je O.K. 😉 Inak tiež som nevedela,že mi robil dr aj kyret😲,lebo pôvodne som išla iba na konizáciu..vraj to spravil preventívne,no dozvedela som sa to tiež z prepúšťacej správy 😉

dominka11
7. jún 2018

@janka2273 presne aj ja tak😅

janka2273
8. jún 2018

@dominka11 Aké si mala výsledky,na zaklade ktorých ta poslali na konizaciu? A výsledky z histórie po operácii asi ešte nemáš, že?

dominka11
23. jún 2018

@janka2273 vysledky uz mam, nieco tam bolo, ale vybrali to cele😊pred op. Som mala lsil + hpv pozit.16,18 a este aj dalsie...a bolo to aktivne tak to robilo zmeny. Inak som 4t po a uz som v poriadku. Samozrejme necvicim, nezdviham tazke veci, ale fungujem v pohode uz.

janka2273
23. jún 2018

@dominka11 Tak super 🌼 blahoželám 👍😍kludne aj cvič a funguj,ak si dobre zahojená,je to v pohode..ja som po mesiaci už ťahala na bicykli kopce a nic sa mi nestalo 😂😉😘

dominka11
23. jún 2018

@janka2273 tak este tyzden si dam kludovy, potom sa chystame pri more, tak uz budem dufam bez problemov plavat😊

emimirlen
26. jún 2018

@doublekatka prosím ťa ako dlho ti trval ten zapachajuci výrok. Som týždeň po konizacii a aj mne od včera dosť zapácha.uz ho začínam cítiť aj cez slipovu vložku.

emimirlen
26. jún 2018

@emimirlen timea179 a kedy tebe skončil ten zapachajuci výrok a inak baby dávali ste si niečo na to?

alex666
26. jún 2018

@emimirlen ja som si na to nic nedavala, ono to po niekolkych dnoch same prejde

janka2273
26. jún 2018

@dominka11 Jasne,plávať môžeš a more je samozrejme super oproti bazénom 🙂 ja som do bazénov používala ten tampon na kúpanie.

emimirlen
27. jún 2018

@alex666 ďakujem pekne, tak snáď to aj u mňa skoro prejde. Všetko dobré prajem.

alex666
27. jún 2018

@janka2273 plávanie ani kúpanie v bazénoch a vo vani sa po konizácii neodporúča, až dokedy výtok alebo krvácanie úplne neprestane, inak je vysoké riziko infekcie!

sendy111
27. jún 2018

v bazene plavat po konizaciu nemozes iba more dostanes infekciu z bazena ale to ti mali povedat

janka2273
27. jún 2018

@alex666 ježiš baby,ved to je jasné,že sa nepojde nik kúpať ,ked krváca a nemá zahojenú ranu!!!
@sendy111
ked ideš po operácii na kontrolu a doktor Ti sám povie,že si dostatočne zahojená a môžeš sa kúpať,tak je to asi ok,nie?? a čítajte ,čo dotyčná píše! Teraz je už viac 4 týždne po operácii a zahojená a že si dá ešte týžden klud a ide k moru...špinila ked bola 12 dní po zákroku.

dominka11
30. jún 2018

@janka2273 ja do bazenov celkovo moc nechodim, nerobi mi to dobre, ale s morom nemam ziadny problem🙂 inak uz mi aj skoncila PN a vsetko vyzera v poriadku😉
a co sa tyka prispevkov hore, samozrejme, ze nikto normalny sa nejde kupat po konizacii pokial nie je zahojeny a uz vobec nie do bazena. Asi ste neprecitali prispevok poriadne.

emimirlen
7. júl 2018

@janka2273 prosím ťa,som po konizacii,vyšla mi tazka dysplazia,čakám ale na zhodnotenie mojou lekárkou a uvidím čo ďalej povie. Rakytník už beriem,čítam tu ale aj o wobenzym. Ten si ako brala? A ten acetylcystein si si objednávala z internetu alebo to dostanem normálne v lekárni? Ďakujem .

janka2273
7. júl 2018

@emimirlen Ahoj ..ten výsledok si mala už po konizácii ,teda z histologie? ja som wobenzym neužívala a ten acetylcystein som kúpila na nete ,v lekárni ho majú len v prípravku na kašel atd a strašne predražený..myslím,že som tu už dávala link,ale dám znova 😉
Inak na imunitu je super aj koloidné striebro,samozrejme aj na výplachy,vrelo odporúčam 🙂

https://www.bodyworld.sk/search?searchString=N+...

janka2273
7. júl 2018

@emimirlen No ale ako pozerám,práve nemajú acetylcystein skladom ☹