Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@emimirlen Mne doktor cca 3 týždne po konizácii povedal,že som komplet zahojená a môžem sa kludne kúpať ,viesť pohlavný život atd..čiže kľudne i výplachy,ak si ovšem už po kontrole a si dobre zahojená...AMP care je podla mna dosť predražená vec na podporu imunity,ak máš acetylcystein a iné veci na imunitu,toto Ti už bude nadbytočné,ale určite Ti to neuškodí 🙂 Stačia vyššie dávky céčka,rakytník,acetylcystein,déčko,včelí peľ a iné dobré veci,no zas to netreba s ničím preháňať 😉 Na výplachy sú výborné i bylinky ako repík,či myší chvostík,čo si aj teraz bežne nazbieraš,rovnako sa tieto bylinky odporúčajú pravidelne popíjať,čo je pre zdravie ženy vynikajúce😘 vyplachuje sa i šalviou,na krčok sú výborné aj výplachy céčkom,či sodou bikarbonou ...flaštičku na výplachy si kúpiš v kekárni,či niekde v zdrav. potrebách 🙂 je toho fakt veľa,čo sa dá pre zdravý krčok spraviť,no podstatné je ,aby si nebola HPV pozitívna..Mala si pred konizáciou HPV??
@janka2273 či som mala HPV pred konizaciu pozitívny neviem,stále mi len DR. vravela že mám nejaké bunkové zmeny a keď to bolo opakované aj po liečbe ATB a tým 50eurovym gélom čo sa dáva zo spodu pri nejasných výsledkoch,tak ma poslala na konizaciu. Na nej mi vyšla dysplasio cerv.uteri H-SIL, conisario cerv.uteri a ešte aj Plastica cerv.uteri sec Sturmdorf Palmrich N87.9. toto mám v správe. A zmeny v súvislosti s HPV infekciou. Nič moc ako to čítam 🤔 tak teda cčko beriem,aj rakytník,ten acetylcystein my snáď zajtra dôjde. Kúpim si teda ešte Dcko,aj včelí peľ. V lekárni opýtam teda fľaštičky na vyplachu,snáď to ti u nás budú mať 😁 práveže nie som ešte po kontrole lebo lekárka mi dovolenkuje,preto sa cítim kus bezradne že len 2tyzdne čakám,zastupujúcej gynekologicke som len volala,tak že keď nemám problémy nemusim k nim chodiť lebo dať mi nemôžu nič keďže nemajú moju dokumentáciu. Tak aspoň niečo že robím so sebou,že sa dopijem vitamínmi 😁
@emimirlen Nemáš sa prečo nejak ponáhľať s kontrolou,ak sa cítiš dobre 😉 Takže HPV si mala,kedže tam máš písané zmeny v súvislosti s HPV infekciou..no a práve tento vírus degeneruje krčok...ked pojdeš po pol roku na kontrolné cyto testy,daj si spraviť aj test na HPV,poistovna ho prepláca v týchto prípadoch..mne HPV po konizácii zmizlo 😉 Zatiaľ si len vylepši imunitu a užívaj si leto po kontrole😘
Ahojte, ja som bola v marci na konizácii, všetko prebehlo OK. Môj problém je v tom, že odvtedy sa mi neustále opakuje mykoza. Skúšala som už všetko možné od Candibene, Rosalgin, Fungicidin, Gynolact. Dvakrát som bola u lekára, dal mi Polygynax. Ale vždy sa to vráti 😖 Mám toho už plné zuby. Nemala ste niektorá niečo podobné?
@dennkka hmmm ja som momentálne po konizacii,takže zatiaľ nie. Ale čo mi písali baby tak že treba posilniť imunitu z každej strany,beriem rakytníkovy olej 3x do dňa, Cčko vo vyšších dávkach, odporučili mi ešte aj Dcko, acetylcystein v práškovej forme čo bude vraj piť,tiež včelí peľ a na výplachu repík alebo mysi chvostik,dokonca sóda bikarbóna alebo že vraj super je aj koloidne striebro,to mi jedna baba odporučila,pozri vyššie,snáď ti to ukazuje. Inak netuším. A lekár nič neporadil? Stále to isté dáva a stále sa to opakuje.
Cawte tiez som po konizacii 9den a mam stale strasne zapachajuci vytok najskor bol slabo ruzovy teraz skor do hneda ale vodovy uplne je to normalne? ..a cakate niekto na vysledky ako ja?take mam nervy kocky ze az fuu bojim sa moc!
@spageta85 presne taký výtok som mala aj ja,čím ďalej tým viac zapachajuci. Potom som dostala menzes a skončil,, ale stále mám výtok,síce slabý ruzovkasty a
som už vyše 3tyzdnov po. Na vysledky som aj ja cakala,boli nakoniec až na 14.den,teraz zasa čakám za mojou gynekologickou,lebo dovolenkuje. Neboj sa nič,dockas sa. Oddychuj a niečím sa zamestnaj nech na to nemyslíš. Držím palce.
@emimirlen
@spageta85
@dennkka
Caute, pridavam sa k Vam do klubu 🙂 Ja som po konizacii 3 mesiaca, tie, co ste po konizacii len par dni, tak Vam mozem povedat, ze ten velmi zapachajuci vytok zmizne sam za par dni. Ja som po zakroku mala vytoky a krvacania cely mesiac, ale same to potom preslo.
Ja mam iny problem - za posledne tyzdne mam tam dolu neprijmeny zapach, nic ma nesvrbi, neboli, len ten zapach... Niekedy to citim aj cez oblecenie ked sedim za stolom. Ja som nikdy velmi nemavala mykozy ani podobne veci (iba asi 2x v zivote), tak rozmyslam, ze toto moze suvisiet s konizaciou :(
No baby vcera som volala o vysledky histol.kedze sme zrovna na dovolenke a teda nemohla som osobne..a sestricka mi ich nechcela povedat ze uz su a ze sa mam po ne zastavit ze do tel.to nesmu hovorit potom sa ako tak zlutovala a povedala ze ale myslin ze mozte v klude dovolenkovat ...ze rakovina tam nieje nebojte sa ...boha samozrejme som rada ale viac neviem caka ci necaka dalsia operacia?je to tam dake zle ..ci co neviem mna porazi v pondelok sa tam chystam vlastne aj na kontrolu..drzte palce..
@spageta85 nestresuj hlavne,aj ja som mal zlé výsledky,bola som konečne včera u mojej gynekologicky a ona úplne v kľude,že dobre že sme na konizacii boli,že sa to zle dalo von,že teraz sa 2mesiace zotavime a urobíme potom kontrolný cytoster. Povedala že je čas zaočkovať a odporučila rakytník,vitamíny a AMP care,keďže proti vírusom a aj HPV vieme bojovať len dobrou imunitou a odporučila otehotnieť😉 kľudne dovolenkuj operácia podľa mňa nehrozí 😘
Ahojte keď vidím túto diskusiu nedá sa mi nezapojit pretože chcela by som radu dva roky dozadu som mala zle cytostery najskôr bol ster o pol roka potom o 3 mesiace a potom konizacia potom minulý rok bol ster v poriadku vyšlo to negatívne čo som sa tešila a tento rok opäť ster a zase zle výsledky zase ster o pol roka bojím sa že má bude čakať ďalšia konizacia prosím vás je tu taká ktorá po konizacii mala ok ster a potom zase zlý čo vás čakalo je tu aj taká vo mala dve konizacie? Veľmi sa bojím toho že som veľmi mladá a takto zachvilku prídem o celú maternicu prečo sa to vlastne opakuje zas? Podotýkam mám manžela sme si verný takže u nás striedanie partnerov už vyššie 5 rokov nehrozí
@anonymka11 tak mne lekárka povedala že to je oslabenou imunitou,vtedy sa nevieme chrániť vírusom,tak HPV vírus plne prepukne a spôsobí šarapatu. Ja som mala infekciu HPV a to spôsobilo zmeny na krčku,opakované som mala zle stery,tiež som bola na konizacii,o 2meaiace ma čakajú kontrolné stery. Podpor imunitu z každej strany,Cčko,Dčko, acetylcystein, rakytníkovy olej, AMPcare alebo indonal. Ale to už asi všetko vieš keď si už na konizacii bola. Držím palce.
@anonymka11 ahoj, ja som mala v roku 2015 konizáciu pre nález z cytologie ASC-H, po konizácii z histologie vyšlo CIN3, miestami až CA in situ, potom mi niekoľkokrát vyšiel ASCUS, tak som chodila pol ročne na cytologiu - LBC, minulý rok mi zase vyšlo z cyto AGC-NOS čo sa týka skôr tých žliazok krčka maternice tak mi Dr. spravila pre istou kyretáž z hrdla maternice či to nie je niekde hlbšie ale našťastie výsledky z histologie boli OK. Odvtedy chodím každé 3 mesiace na cytologiu, teraz vo februári som mala zase LSIL ale medzitým som otehotnela. Teraz som v 14tt a tiež práve čakám na výsledky ďalšej LBC cytologie a mám docela strach aké budú výsledky... tiež sa obávam či to ten môj skrátený krčok vydrží lebo pri prvej konizácii mi dosť veľa z neho Dr. zobrala.
@emimirlen och vieš čo ten prvý krát som to zvládla akosi ľahšie ako teraz pretože prvý krát si človek myslí že je to aj naposledy ale to že sa mi to zopakuje som nečakala naozaj ani v najhoršom sne lebo vôbec neviem čo mám očakávať keďže jednu konizaciu mám už za sebou pretože ak mi takto budú brať stále krcok čo mi tam ostane ak sa raz rozhodnem mať ďalšie dieťatko
@miricici držím palce dúfam že výsledky budeš mať dobre a bábätko šťastné donosis a že vs tko bude v poriadku 😉
@anonymka11 ďakujem ti veľmi pekne, v to dúfam aj ja... moja Dr. mi odporučila ešte druhé tehotenstvo čím skôr vzhľadom na tieto moje diagnózy a problémy s krčkom, niekedy že vraj tehotenstvo zlepšuje stav krčka maternice, čomu ja veľmi neverím ale tak uvidíme, máme už jednu 6-ročnú dcérku. Hlavné je nezanedbávať preventívky! Aj ja ti držím palce nech máš už iba dobré výsledky 😉
@anonymka11 mne napr. Dr. povedala že už by mi z krčka ani nevedela čo zobrať, už potom iba dať preč celú maternicu 😂

Baby, máte prosím Vás niekto skúsenosti s užívaním AMPcare? Som po konizácii, vyšla mi ťažká dysplazia, zatiaľ mi len odovzdali výsledky v nemocnici s touto diagnózou, stále čakám na zhodnotenie mojou gynekologičkou, keďže momentálne dovolenkuje. Rakytníkový olej už užívam, aj Cčko dopĺňam, lekárka v nemocnici mi doporučilo aj to AMPcare, len neviem či to ešte s danými vecami kombinovať či nie. Tiež som čítala aj o acetylcystein?! Čo je lepšie?! na čo sa dať?