icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

anonymka11
17. júl 2018

@miricici ja mám len 24 rokov jednu 3 ročnú dcérku a akosi si netrúfam ešte na druhé bábo keďže externé študujem vysokú školu plus práca dcérka manžel a tak lenže raz určite druhé dieťatko chcem a veľmi sa obávam toho či to bude napríklad za takých 6 rokov ešte možné mám strach či takto ďalej neprídem o celú maternicu alebo o celý krcok a keď sa rozhodnem mať druhé dieťatko tak to nepôjde a moja dcérka ostane jedináčik už mám z toho nočné mory ☹️

janka2273
17. júl 2018

@anonymka11
@miricici Baby a ste stale aj pozitívne na HPV ??

miricici
17. júl 2018

@janka2273 to neviem... vždy sa zabudnem na to spýtať Dr. Ale pri tej prvej cyto po konizácii som nemala pozitívne HPV

emimirlen
17. júl 2018

@janka2273 ja som bola HPV pozitívna a stým súvisela aj infekcia.

janka2273
17. júl 2018

@miricici čiže po konizácii Ti robila cytologiu a aj ster na HPV,hej? a ten bol negatívny...lebo mne po konizácii robili tú klasickú cyto a ster na HPV zvlášť.

janka2273
17. júl 2018

@emimirlen Ano,lebo HPV spôsobuje zmeny na krčku,len otázne je,či ho máš ešte stále?? ja som si sama pýtala po konizácii ster na HPV,mali by to robiť automaticky,nakolko to poisťovna prepláca pri našej diagnoze,no napr. u nás to spravili až na moje požiadanie..a teda po konizácii na prehliadke po pol roku som mala HPV už negatívne a výsledky Pap2..teraz som bola zas na stery rok po konizácii a našťastie zas Pap2 🙂

miricici
17. júl 2018

@janka2273 spravne si to pochopila,ja si odvtedy dávam už iba LBC robiť

janka2273
17. júl 2018

@miricici Ano,pri LBC sa dá z jedného steru spraviť aj klasická cyto a aj HPV 🙂
ja som si ju dávala pred konizáciou,no vyšli z nej úplne iné výsledky ,ako som mala nakoniec po konizácii z histologie ☹ čiže som sa troška nahnevala a už moc neverím,že je až taká presná..u mna to boli vyhodené peniaze žiaľ ☹

emimirlen
17. júl 2018

@anonymka11 nechcem byť zlá ale asi by si nemala čakať a dúfať keď je taká situácia. Mne lekárka rovno povedala že keď otehotnieť tak teraz. Skontrolujú sa stery a práve radi že otehotnieť lebo že to tehu môže upraviť. A čo sa týka školy?! Ja som robila doktorát ako tehotná,dcerka mala pritom rok a pol a druhé na ceste. Domácnosť vediem sama,nemám pri sebe rodičov,ani nikoho iného kto by pomohol,takže aj dcérka aj záhrada aj doma aj manžel... Všetko sami. Takže skôr si myslím že je to o nastavení mysle a toho že si musíme uvedomiť že človek mieni a Pán Boh mení.

emimirlen
17. júl 2018

@janka2273 dobre vedirt,budem si teda pýtať ster na HPV a nečakať či to urobia sami od seba. Dik 😉

janka2273
17. júl 2018

@emimirlen Pýtaj si to hned pri prvej kontrolnej cytologii,že chceš proste vedieť,či si stále na HPV pozitívna...ten test na HPV stojí pôvodne cca 40€,ale ako vravím,poisťovna ho po konizácii a aj pred ňou,ak je dôvod ho spraviť,prepláca 😉 Mne ten vírus proste dokázala imunita po konizácii zabiť...pred operáciou si s ním žiaľ nevedela poradiť ☹

emimirlen
17. júl 2018

@janka2273 dobre,kontrolné cytostery by som mala mať v októbri,takže si to budem žiadať. Tak teda imunitu podporiť na 200% nech ten vírus ide kade ľahšie. 😉

anonymka11
18. júl 2018

Baby vidím že tu máte niektore dosť poznatkov ohľadne toho krčka a testov ja som sa chcela opýtať keďže som dva roky dozadu mala zle výsledky potom kontrola o pol roka a potom konizacie minulý rok výsledky ok a teraz zase zle zase mama čakať na ďalší ster pol roka ale ja vôbec neviem či som hpv pozitívna ako to zistím? Neviem to od samého začiatku a keďže jednu konizaciu už mám za sebou to znamená že vtedy tam hpv bolo alebo nebolo? A ako zistím či teraz tie zmeny mám z hpv alebo nie?

emimirlen
18. júl 2018

@anonymka11 a vo výsledkoch po konizacii to nemáš uvedené? Ja som mala vo výsledkoch napísané že som HPV pozitívna a s tým spojená aj infekcia,pozri do nich či sa nedocitas. Ak nie tak pri kontrolnom stere si vypytaj aj ster na zistenie HPV vírusu,tak mi to radila janka2273.

anonymka11
18. júl 2018

@emimirlen najhoršie je že ja tie papiere nemám ma ich len môj gynekológ a samozrejme ku karte sa len tak nedostanem 🤔 to si mám pýtať od doktora normálne ďalší ster na hpv vírus? Ja som myslela že to akosi tak automaticky zisťujú keď sú tie bunky abnormálne

janka2273
18. júl 2018

@anonymka11
@emimirlen Mne môj bývalý doktor robil pre 2 rokmi klasicky preventívku..tá vyšla zhoršená a šla som o pol roka na kontrolný ster..no doktor mi už cytologiu nerobil a spravil rovno ster na HPV a ten vyšiel pozitívny...Ja som si následne dala spraviť tú platenú LBC a tá vyšla zas o niečo horšia ako tá predošlá ...takže nasledovala pred rokom konizácia a po nej po pol roku 1.kontrolný ster na cytologiu a osobne som si vyžiadala aj ster na HPV..chcela som proste vedieť,či ten vírus stále mám,alebo nie...Pokiaľ si telo neporadí samo s vírusom,tak ten začne meniť bunky na krčku a zmeny sú čím daľlej tým väčšie až dôjde k rakovine ☹
Ster preukázal,že u mna je HPV negatívne a od konizácie som bola už 2x na kontrole a zatiaľ všetko Ok 🙂
Pchala som do seba fakt všetko možné,ako som tu už viackrát písala,no teraz si dávam pauzu,nech si troška oddýchcem 😉 len občas si dám déčko a céčko..hlavne veľa prírody a slnka 🙂 No od jesene zas začnem denne déčko aspon 5000 jednotiek,včelí peľ samozrejme aspon 2až 3 lyžičky denne,acethylcystein aspon 1200mg denne,céčko si dávam už len vždy za malú odmerku do veľkej sklenenej fľaše s čistou vodou/vraj odbúra chlor z vody ),takže denne mám asi dávku cca 1000mg,no a rakytníkový olej aspon 3 lyžičky denne....no a pravidene varím čaje z chvostíka a repíka ,kedže sú na naše babské problémy a pôsobia preventívne a majú protirakovinové účinky 😉 natrhám si samozrejme sama niekde na lúke 😉😘

janka2273
18. júl 2018

@emimirlen je samozrejme pravdepodobné,že aj u Teba sa imunitný systém zmobilizoval a HPV zničil..no ak si sexuálne aktívna,mohla si byť žiaľ nakazená znova...Ja som momentálne single,tak som si istá,že vírus nemám 😉
Inak vraj sa má od januára očkovať proti HPV bezplatne,tak uvidíme,čo sa bude diať..no žiaľ má to veľmi zlé referencie a koopu vedľajších dosť škodlivých účinkov ☹

emimirlen
18. júl 2018

@janka2273 no neviem,ja som po konizacii ešte len mesiac,tak ktovie. Sexuálne aktívna zatiaľ nie som,keďže 6tyzdnov sa nesmie. Terax sandopujem rakytníkovy 3xdenne 1kapsula. Cčkom, Dčkom, acetylcystein,aloe Vera mám kupene a chystám sa aj na AMP care. Inak je to tak že aj manžel je nakazený HPV vírusom a keď začneme zasa pohlavné žiť tak som tam kde predtým? A očkovanie ma čaká,lekárka mi ho odporučila,čakám na vakcínu,zatiaľ si ju zaplatím,vraj okolo 150eur stojí. A aké zle účinky má?? Idem si o Tom asi prečítať.

emimirlen
18. júl 2018

@anonymka11 jaj no jasné,som si to neuvedomila,veď aj ja som ich odovzdávala ale predtým som ich každý deň čítala kým som šla na kontrolu k lekárke. Hej normálne povedz že chces vedieť či si HPV pozitívna,že či ti môže spraviť taký ster,že ak treba zaplatíš. Ale v našom prípade je to preplacane.

janka2273
18. júl 2018

@emimirlen Len neviem,či tie vakcíny netreba až v 3 dávkach podať?? A netuším,či jedna dávka stojí 150€,alebo všetky dokopy...a ano,ak je aj manžel HPV,tak to chytíš žiaľ znova ☹ dal sa testovať??

janka2273
18. júl 2018

@emimirlen Aj toto som napr. našla a aj sa tam píše,že sa podávajú 3 dávky vakcíny..ja som to ale inde čítala,že to môže v budúcnosti spôsobiť potrat,že pre mladé baby je to zvlášť nevhodné,lebo to spôsobuje neplodnosť a iné škodlivé účinky to má..viacmenej sa lekári v Amerike zhodli na tom,že to narobí viac škody ako účinku..no a hlavne je to vakcína len na určité kmene HPV,nie na všetky a vraj aj zaočkované sa HPV nakazili...

https://www.badatel.net/?s=vakcína+proti+HPv

emimirlen
18. júl 2018

@janka2273 testovať sa manžel nedal,hmm to ja ho asi k tomu nedostanem. Jj v 3 dávkach sa to dáva a stojí to vraj spolu 150eur,tak uvidím ako to nakoniec bude. Už som veľa o Tom čítala. Lekári sú za,mnohí sú proti. Podľa toho aký článok nájdeš. Nooo pozriem ešte to čo si poslala ty. Tak podľa toho čo čítam každá vakcínu je iná,najviac obsahuje 9 typov vírusu HPV z 15 čo spôsobujú rakovinu. Poradím sa ešte s mojou lekárkou. Ty si sa asi nedala zaočkovať,že?!

janka2273
18. júl 2018

@emimirlen Nie,momentálne som bez vírusu a ked ostanem "panna" už na stálo,už ho nedostanem snád 😂😂😂😝😉

ivka_siki
Autor odpoveď zmazal
adela2611
18. júl 2018

Dievčence čítam vás, a som v nemom úžase kolko máte poznatkov, klobúk dolu pred vami.. Ja som mala zlú cytologiu pap3b, HISL poslala ma gynekologička k onkogynekologovi ten mi spravil kolkoskopiu kde mi vyšli HPV p16 pozit Ki67 pozit, som po konizácii dnes ma pustili domov a tak čítam -študujem , lebo ked som sa opýtala čo mám užívať tak mi nikto nič nepovedal z lekárov pri prepustení.. Napíšete mi niektorá čo si mám nasadiť nech už niečo užívam kým budú výsledky z hystologie..dakujem

emimirlen
19. júl 2018

@janka2273 tak nech to tak aj ostane 😉

emimirlen
19. júl 2018

@adela2611 ahoj, mne radili rakytníkovy olej 3xdenne, vitamín C, vitamín D, acetylcystein som si objednala,ten sa rozraba do vody a to piješ, AMP Care alebo Indonal na celkovú podporu imunity. Moja gynekologicka mi predpísala cicatridina - vaginalne čapíky na zotavenie krčka a odporučila aj DeflaGyn,vaginálny gél pri nejasných výsledkoch, ešte po dolieceni a po uplynutí 6tyzdnom radia vyplachy z repika alebo mysieho chvostika alebo koloidnym striebrom,to uvidím či si budem robit. Repikovy čaj aj pit a ja som si kúpila aj aloe Vera,tiež dobre pôsobí na imunitu.

adela2611
19. júl 2018

@emimirlen dakujem veľmi pekne za odpoved, prosím ťa zvýšenú dávku C aD? kolko je zvýšená dávka, kolko toho piješ ?a ten acytylcystein to si mám kúpiť ten čo je na zridenie hustého hlienu v dých.cestách 600mg šumivé tablety?- či nejaký iný..? dakujem
6 týždnou je veľmi daleko,ale myší chvostik mám rada ten pijem pravidelne tak potom si urobím aj výplach.. aloe vera si si kúpila v akej forme či je to jedno?

emimirlen
19. júl 2018

@adela2611 takto mne radila janka2273, všetko má byť vo zvýšenej dávke, Cčkom sa nepredávajú jesť,to na úseku odijde močom,denne déčko aspon 5000 jednotiek,včelí peľ je tiež super samozrejme aspon 2až 3 lyžičky denne,acethylcystein v práškovej forme,ja som si aspoň také kúpila podľa rád a to aspoň 1200mg denne,céčko si Janka dáva už len vždy za malú odmerku do veľkej sklenenej fľaše s čistou vodou/vraj odbúra chlor z vody ),takže denne mám asi dávku cca 1000mg,no a rakytníkový olej aspon 3 lyžičky denne....ja som prv mala olej ale mala som s ním dosť problém ale dajako som ho vybrala a teraz som si objednala kapsule,oveľa praktickejsie. no pravidene varím čaje z chvostíka a repíka ,kedže sú na naše babské problémy a pôsobia preventívne a majú protirakovinové účinky 😉 inak ja sa v tých dávkach nejako nevyznám,má balení s Dckom píšu jednu kapsulu denne,tak ja si dávam dve 😁 cčko beriem aj 3x do dňa,večer si dám aj dve tablety, acetylcystein si miešam do vody a to pijem cez deň, pojem aj vodu s citrónom a raňajkujem každé ráno ovocné smoothy. Takže vitamíny prídu aj v prirodzenej podobe. A aloe Vera som si kúpila stavu 100%,to pijem každé ráno 30ml zatiaľ ale rozmýšľam že zvýšime na 50ml,sa odporúča tak pri akútnych prípadoch. A kúpila som ho na zdravie.sk, tak mi radila známa ktora to už dlhodobo užíva,lebo mnohé sú vraj ako voda,tak treba kúpiť kvalitné.

emimirlen
Autor odpoveď zmazal