Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ako ste na tom boli s bolesťami po konizacii a kyretazi? Ja som týždeň po a ešte stále mám bolesti v podbrušku a keď viac chodím tak až také nepríjemné pichlave. Mali ste to niektorá prosím vás?
@damati Ahoj našla som tvoj príspevok chcem sa spýtať ako sa máš ako sa ti darí a aké si mala vysledky ked si išla na hysterektomiu?Brali ti len maternicu alebo uplne všetko? Mne teraz po konizácii vyšiel karcinom a idem v pondelok na onkologiu a tam sa dozviem daľšie informácie.Na cytologii v som mala ASCH a po troch mesiacoch L Sil a po konizácii už karcinom. Mala si aj po vybrati maternice aj dalšie liečenie? Ďakujem
@janajanajana Ahoj aké maš teraz výsledky? Aký výsledok ti vyšiel po konizácii?Ďakujem
@jarmila1955 ahoj prepáč ak sa teda môžem opýtať na tej cytologiu kde ti vyšlo asch to bola klasická cyto či tak platená Lbc? A ešte otázka predtým si normálne bola rok a všetko bolo ok?
@spageta85 asch klasická a po pol roku na LBC mi vyšla L Sil v apríli a po konizácii teraz septembri už karcinóm .Predtým som mala dobrú cytológiu.
@jarmila1955 to je sila však to všetko behom roka aj si mala nejaké problémy či nič čo by tomuto nasvedčovalo ? Ja som konizaciu podstúpila v júli.. želám ti čo najrýchlejšie uzdravenie nech všetko dobré dopadne držím palce!
@jarmila1955 ahoj po konizacii sa zistil mikroinvazivny karcinom, cyto som mala agc neo- hsil, preto nasledovala hysterektomia. Vysledky mam ok i ked ja uz nemam krcok ale preventivne sa stale berie ster.
@janajanajana chodíš aj na nejaké kontroly na onkológiu na tie onkomarkery? Pred operáciou si aké vyšetrenia absolvovala MR a 5CT ?Ja mám operáciu cca za 4týždne je to v prvom štádiu tak hádam to dobre dopadne uvidíme čo ukážu ďaľšie vyšetrenia.
@spageta85 Dakujem budem to musieť zvládnuť.
@janajanajana ešte sa chcem spýtať aj dodržiavaš stravu alebo si dodržiavala?
@jarmila1955 Ahoj ..robili Ti pred konizáciou aj testy na HPV,bola si pozitívna??
@janka2273 ano brali a bola som pozitívna.
@jarmila1955 To bolo presne ako u mna..roky absolútne nič a zrazu behom chvíľky postupné zhoršenie ☹ ja som skončila po konizácii s diagnozou CIS/teda nulté štádium,no nešla som dalej na operáciu...vírus zmizol a zatiaľ po roku a pol som zdravá s Pap2 výsledkami ,,držím palce 👍😉
Baby a pri konizacii sa vírus hpv da zistiť či nie ? Myslím či by to nejak zbadali pri histologii potom keď to vyšetrujú ...či?
@janka2273 no mna zajtra čaka MR uvidíme čo ukáže, super že si nemusela ísť na operáciu a že máš dobré výsledky. Aj dodržiavaš nejak stravu a papáš nejké vitamíny?Dakujem
@jarmila1955 Tak môj doktor povedal,že väčšina žien ide pri tomto štádiu na odstránenie maternice,ale že on to zatiaľ neodporúča,,,papám všeličo😂😂😂 kuk pár stránok dozadu,hoodne som tu už popísala s kočkami🙂🙂🙂
že
@emimirlen ?🌹

ja idem v utorok do sliacu