Kontraindikácie očkovania Covid-19
Ahojte, zaujíma ma s akými diagnózami Vám lekári neodporúčali sa očkovať proti covid 19 ? Prípadne, či Vám radili počkať ako sa vyvinie situácia s vakcínami ?
Nerada by som v tejto diskusii rozoberala tehotenstvo a covid. Skôr som zvedavá na auto imúnne ochorenia, oblasť hematológie, civilizačné choroby, atď.
PS: Tiež nemám záujem riešiť príspevky typu ja som sa dala zaočkovať a som v pohode, áno takých je mnoho ale sú tu žiaľ aj negatívne účinky vakcinácie, o ktorých sa samozrejme hovoriť poriadne ani nesmie a len zlomok sa dostane na povrch resp. im aj strašne dlho trvá kým nejaký nežiadúci účinok oficiálne priznajú (viď zápal srdcového svalu a vznik trombóz). Tie 4 úmrtia čo máme na covid snáď nikto so zdravým rozumom nezožerie. Viď porovnanie s ostatnými krajinami EÚ a ich oficiálnymi štatistikami.
Za každú skúsenosť ďakujem.
pozri si video toho vakcinologa Jaroslava Tumaka,on ttoto presne tvrdi ze sa nevie,a mize sposobit ta vakcina kadeco,kedze nieje to najlepsia technologia na vyvin vakcin.Mozno sa zariadis podla toho.Inak ten Jaroslav T,len tak konstaktoval ze v Cesku bolo asi len a teraz tusim ,nie sim si ista len 5% ceskej populacie so zlym priebehom korony,a jeho otazka je ci je to taka nebezoecna situacia aby kvoli tomu uz zvazovali ockovat aj deti,kedze to moze mat aj nasledok na detsky vyvoj,ta vakcina sa kumuluje vo vajecnikoch a ked nieje dieta estw zrele,ake to moze mat nasledky.
@paskolinka no tak mozu dakovat ze je korona,asi tak.
vo vyssom veku tie tromby mozu byt nebezoecnejsie,moj sa dal ockovat astrou51,zatual nic sa snim nerobi.Moja mama 64 astra nic.Podla mna by sa mali ickovat len tito rizikovejsi v 80 r uz toho moc nemas co stratit ,v 60 ak nez ucinyk sa ukazu za 20,r tiez by som skor odporucala ale napr mladsi ludia ,kt mali aj lahky priebeh podla mna netreba.Nvm preco tlacia na mladisch ,ked rizikovi su ti starsi.
Suseda so sklerodermiou a plucnou fibrozou je zaockovana a po 2 davke sa jej pohorsil stav.Moj otec 64r podlahol,mal ale vazny stav.
Sesternica prekonala emboliu pluc a lekarka jej neodporucila ockovat sa. Rovnako moj znamy, ktory ma sklerozu multiplex sa na odporucanie lekarov neockoval. Kolegyna ma leidensku mutaciu krvi a lekarka jej povedala, ze nevidi problem ockovat sa. Ockovala sa vakcinou Pfitzer a az na zvysenu teplotu a meskanie menstruacie nemala problemy.
Ono kazde ockovanie je ako loteria, vzdy sa moze nieco stat. Rovnako aj pri akomkolvek lieku - ved aj len blby paralen alebo ibalgin, ktory mnohi uzivaju ako lentilky, ma aj zavazne neziaduce ucinky.
Ja ockovana som a aj takmer vsetci moji znami. Z okolia poznam jedineho cloveka, ktory ma po ockovani zavaznejsie problemy (aj ked stale si nie su isti, ze je to sposobene ockovanim) a dovtedy bol zdravy chlap bez akychkolvek diagnoz.
záleží na akého lekára natrafíš.....napr.sestre povedalala jej všeobecná rovno že ona nech sa v žiadnom prípade neočkuje, hematologička jej povedala že jej nemôže povedať ani aby sa zaočkovala ale ani aby sa neočkovala, ale z toho čo jej povedala vyplynulo to že v jej prípade skôr neočkovať.....ani jedna jej však nechcela dať papier že sa nesmie očkovať zo zdrav.dôvodov.....takže teraz ak niekam potrebuje ísť, test, ona sa inak očkovať chcela....spýtaj sa svojho lekára, nie je diagnoza ako diagnóza.....
@ktochytavzite to už sa vyvrátilo....ťažší priebeh ani veľmi nezáleží od veku, určite ho však môžu ovplyvniť pridružené diagnózy....ale ťažký stav môžu mať aj mladí ľudia, práve teraz je v nemocniciach väčšína ľudí pod 55rokov.....čo je logické, keďže starší sa dali očkovať....Covid rovnako ako aj samotné očkovanie je lotéria, nikto ale naozaj nikto nevie aký môže mať stav a to že už raz mal ľahší oriebeh neznamená že taký bude mať aj nabudúce...vždy záleží od množstva vírusu a jeho imunity v danom momente....
@fineta tak lekári sa chránia čo je prirodzené keďže tieto vakcíny sú tu krátko....každá jedna vakcína rovnako ako každý liek má NU a pri vakcínach je tam vždy aj riziko ťažkej reakcie a ano vo veľmi ojedinelých prípadoch aj smrť....ale to je aj pri tých detských vakcínach.....jednoducho v širokom meradle, prínos prevyšuje riziko.....len ťažko sa to vysvetľuje niekomu koho blízky po vakcíne zomrel alebo mu ostali následky....
@mogaa to sa uvidi,v mojom okoli bolo viacej pribehov asymptpribehom.Starsi ludia praveze sa ockuju tak pol,na pol tlacia na mladych.Inak aj stres ak ma niekto vnutorny s covidim moze zle skoncit,nielen diagnozy,toho stresu ma skoro kazdy dost.A deti ori delte umrti su ale nebolo povedane s akymi dignozami.Viem ze aj obezne deti skor maku horsi priebeh.
Pre mna je loteria ockovanie ,nie covid.Alw to je moj pohlad,kto sa boji nech sa ockuje.
Ja kvoli tomu ze media to tak orezentuju nebudem riskovat,mam pocit ze len media zvelicuju.U nas mame farnik kde kazdy rok farnost spose kolko umrelo,kolko sa narodilo kolko sobas,krst a pod,tie umrtia povas oboch koron su rovnake,ziadne extremne umrtia ze o 100ludinrocne viacej a pod.Cize ja si beriem skor priklad z okolia ako medii,tam tiez nemozes si byt ista ci je to prvda uplna,vid ako to bolo na volbach v ba .
Pridám aj moje skúsenosti. Kolega onkologický pacient (cca polroka po úspešnej liečbe)bol očkovaný pfizerom, nevytvoril zatiaľ absolútne žiadne protilátky (je sledovaný v nemocnici).
Kolegyna ma od vakcíny neustále hrčky v uzlinach v podpazuší. Už jej to trvá asi 4 mesiace a keďže je z toho nervózna ide budúci týždeň behať po vyšetreniach (doteraz ju odbili že z vakcíny, začalo jej to hneď po 2.davke a odvtedy sa jej to strieda a zhoršuje)
No a najhoršie dopadla moja kamoška. Po 2.davke pfizerom mladá baba (27r),doma sama s 2 deťmi odpadla. Ma ochrnutu polovicu tváre. Týždeň ležala v nemocnici. Na základe všetkých možných vyšetrení vylúčili ostatné choroby (borelka, MS, atď).a dvaja lekári jej neoficiálne potvrdili ako príčinu vakcínu! Má rehabilitovat a dúfať ze je to zmizne!
Aaa najnovšie mužova kolegyňa na jar očkovaná 2 dávkami Pfizer dostala covid, 5 dní s horúčkami 40,6 mi nepríde ako ľahký priebeh!!
Mamin bratranec 50r zomrel náhle asi týždne po vakcine. Keď som sa spýtala načo, tak mi nikto nevedel povedať. Nedali ho pitvat. Zevraj veľa pil? Wtf? (ale ze sa mu dosť zhoršilo po vakcine).
Ale samozrejme mam aj obrovské množstvo kolegov, kt zatiaľ nič nie je!! Len neviem načo je to všetko dobre, nakaziť sa môžu, roznasat ďalej to môžu, a dokonca môžu nato aj zomrieť (prípady zaockovanych zomretych už stúpajú v každej krajine)
Asi len čas ukáže kto mal pravdu..
Pridala by som vás sem aj kopec zaujímavých postrehov a videí od zahraničných odborníkov a lekárov ale bohužiaľ po prvé v cudzom jazyku a pod duhe aj tak mi to cenzuruju lebo sak demokracia 😂😂
Aj možnosť D, dostať a riadne o tom nevedieť a mat protilátky, skoro po roku vyššie ako zaočkovaní
@pribinak covid som mala ( aj keď teda potvrdený antigenom, ale keďže ho malo veľa ľudí z tej strany kde som to reálne mohla dostať, tak bol asi pravdivý) a mala som pár dní zvýšené teploty cca tých 37,3 ... Tak si vyber.🤷♀️
Ja si netrúfnem povedať čo je lepšie a čo horšie.
Netuším a myslím, že to uvidíme len v dlhšom časovom horizonte. Kto mal a kto nemal pravdu v tomto.
Ale ako čítam tie katastrofické scenáre k našej zemi (zmena magnetizmu a taaak), tak konšpirácie v hlave teda idú aj u mňa aj ohľadom covidu...
Autorke: žiadny lekár nemôže na 100 percent povedať o žiadnom úkone či lieku že je 100 bezpečný. A ani to nerobia, preto podpisujes informovaný súhlas s každým lekárskym úkonom. Ale za to že toto platí sa prestaneme liečiť?
@ktochytavzite tlačia na mladších lebo eradikovat ochorenie je šanca pri 90+ percentnej vakcinacii. A áno, viem a vedia to aj vedci že toto v demokratickej spoločnosti nie je šanca dosiahnuť.
Celkom nerozumiem čo vlastne chceš od tejto diskusie, žiadny lekár nemá vedtecku guľu a nevie dopredu čo sa stane.
Ja poznám v mojej rodine prípad, keď po užiti polovičky ibalginu človek dostal anafylakticky sok
Mne je velmi smutno z toho, ze nase zdravotnictvo uz dva roky riesi pomaly iba covid. mnozstvo velmi chorych pacientov caka na zivot zachranujuce operacie. Je obrovsky sklz. Nemocnice sa opat zaplnia covidovymi pacientami a bude to este horsie. Moj sused je chirurg na onkologii. Pred par dnami mi hovoril, ze uz teraz dava terminy na koniec januara, co inokedy byval mesiac. Pre mnohych jeho pacientov ten termin znamena rozsudok smrti. On sam bol nahnevany, ze obrovska skupina ludi, co sa nechce ockovat, si vobec neuvedomuje, ako tym siahaju na zivoty inym (jeho slova). Nie sme vyspela krajina ako Norsko ci Nemecko, kde je vacsina ludi zaockovana a kde je zdravotnictvo o mnoho tried vyssie liecebnymi postupmi, liekmi aj personalom. U nas to bude mat realne nasledky.
@ajka0207 alw mi povedz preco by sa mal ockovat niwkto,kto mal priznaky len slabej nadchy?Aby chranil prave toho 80r,nezaockovaneho?A potom mozno v 45 kvoli tej este neoverenej vakcine dostane nieco autoiminitne nie?Alebo nieco ine.Ved su umrtia aj na koronu,aj po ockovani,kaudy nevh si zvazi coho sa viacej obava.
@simsalabim presne ! Počas druhej vlny sa na Kramároch takmer na pol roka odložili plánované operácie. Ľudia nevedeli čo so sebou, bolestivé stavy, znížená kvalita života, pn-ký, …
Zaujímavé že krajiny kde je silná a výkonná ekonomika, vyspelé zdravotníctvo majú pomaly 100 percentnú zaockovanist a my čo ledva meleme tak ani 45%
@simsalabim ale tak namiesto tych vyhodenych penazi za loteriu plus plosne ockovanie,preco sa uz nepripravilo nieco prave na koronu?Iank tie nemocnice vsade neboli az take preplnene.Boli aj polozaolnene ale len postele sa drzali ore koronu?a ktovie kolko dni,aj zla organizacia,nielen ze nedostatok lozok.
Nemozes to davat za vinu neockovanym.Aj ti co cakaju,ktovie ako zili,ci sa k tomu ich zdr stavu sami nedopracovali a teraz skor kvoli zlej strategii dopadnu zle,nie kvoli neockovanym!!!
@ktochytavzite trosku nerozumieš managementu nemocnice. Jasne že oddelenia boli prázdne, neprijímali sa pacienti, lebo všetci anesteziológovia boli na covid oddelení , operátora takmer komplet zastavená
V nemocnici máš anesteziologiv na všetkých oddeleniach, všetci boli stiahnutí na covid
@ktochytavzite Suhlasim s tebou a hlboko nesuhlasim s tym, ako sa peniaze minaju na tu loteriu. To je nehoraznost!!!! Proti tomuto mal slovensky narod protestovat, nie proti ruskam.
@simsalabim
@ktochytavzite Čo sa týka lotérie, tak to je další výplod Matovičovej hlavy. Toto je šialene, 26 melónov sme vyhodili von oknom, rodičia chorých deti ako žobráci zvierajú vrchnaciky
@pribinak A najhoršie na tom je že ak ta lotéria motivovala 5 ľudí k očkovaniu, tak to už je asi prehnane...
@paskolinka fakt aj 5 ľudí je veľa. matovic je blázon, to je jasne, ale že ho nezastavili proste ani jeho politickú suputnici a partneri? To je otras.,
@ktochytavzite ja som skôr za to aby sa ockovalo aby ten vírus ďalej nemutoval. Ale aj ochrana slabších mi pripadá ako správna motivácia. Žiaľ toto je celospoločensky problém a pristupovať k nemu z hľadiska jednotlivca nie je správne. Aj keď chápem aj ten pohľad jednotlivca, ale keby sa tak dívame na každý celospoločensky problém tak spoločnost prestane fungovať.
@pribinak ale preco?Lebo nam chybaju stale setry a aj tento rok ich odislo 722?A oreco?Male platy a nadsluzby vo februari plus 40h?To je o tom,nie tak uplne o korone,inde to fungovalo,neodkladalo sa.Cize nieze neockovani mozu za oreplnene nemocnice ale niekto iny.
@ajka0207 tak ja nie,pozri mam amle deti a mozno autoimunit oroblem,nebudem chranit 80r babku ze sa dam ockovat,ja pozeram na seba teraz.A potom 24%sa nakazilo ockovanych doteraz,to tiez nieje bohvieco,pritom po pfizeri ze tie protilatky skor miznu,astra v tom je lepsia.Ja sledujem toho Turanka a podla neho sa riadim.
Ale naor kebyze sim upne ok a po 50 dam sa zaockovat asi.

Ja si osobne myslím že vakcina nie je riziko pre mladých v tom že nevieme čo od nej očakávať. Vakcíny sú tu už desaťročia a pár rokov aj vakcíny typu RNA . Odborníci , ktorý sa tomu venujú, myslím ,dokážu predpokladať ako sa vakcina v tele bude správať. Molekulárna biológia je dnes na úplne vysokej úrovni a nedá sa to porovnávat s obdobím keď sas valcinami začalo. Vtedy to ale ľudia určite brali ako vykúpenie lebo zomierali najmä deti. Teraz to väčšinu populácie netrápi lebo zomierajú najmä starší. Možno imunolog by povedal tiež , že mladému sa netreba očkovať lebo je pravdepodobné že chorobu zvládne bez problémov ale epidemiolog zase vidí aj druhú stranu mince a to , že korona bude mať vďaka tomu mnoho "hostiteľov" a ďalšiu príležitosť sa šíriť a mutovať. Problem je že stále môže zmutovat aj na nebezpečnejšiu formu. Preto je dôležité očkovanie. Ja ten argument, čo urobí s telom po xy rokoch v dnešnej dobe veľmi neberiem. Prakticky dávame si do tela horšie a nebezpečnejšie látky , často aj s plným vedomím ich vedľajších úcinkov a robíme to - alkohol, cigarety, antikoncepcia, nezdravé potraviny, antibiotiká. Doba je vyspelá ,informácie sú plné dostupné.