Kozmetika na problematickú pleť

eminka7
14. aug 2013

Aku kozmetiku pouzivate? potrebujem cosi na moju plet, kt. je stale s akne aj ked som uz par rokov po puberte 😒 pravidelne chodim ku kozmeticke ( niekedy lepsie,niekedy nebadam vysledky ☹ ),ale inak nic moc. Jednoducho s tym budem bojovat zrejme cely zivot,ale tak chcem si aspon zadovazit nejaky dobry krem a make-up na takyto typ pleti. Vyskusala som uz aj lacnejsie verzie,aj drahsie (napr. Bioderma= strata penazi a to doslova ), rozmyslam nad niecim z AVonu/Oriflamu...sama neviem do coho ist tentoraz... celkom sa mi paci kozmetika Alverde v dm-ke, mate ju niektora? Dikes za rady a tipy 😉

majuska77
26. feb 2015

ja som mala asi od 15tich problematicku plet(robili sa mi až také zapálené vredy na tvári), chodila som po kožných lekároch-nepomohli, bola som na všetkých možných vyšetreniach aj na gastroskopii a všade všetko v poriadku.Až po tých 10tich rokoch trápenia a nízkeho sebavedomia sa to konečne upravilo.A hádajte čím?len správnou starostlivosťou o pleť a dobrou kozmetikou 🙂

krasnaplet
27. feb 2015

no ak sa to upravilo po desiatich rokoch, ver mi že to nebolo len správnou kozmetikou ale to je typická doba trvania "pubertálneho" akné, ktoré zväčša trvá cca od 15-25 rokov niekedy pretrváva až do 30 rokov a potom prejavy postupne vymiznú samé.

majuska77
27. feb 2015

Mozno ale myslim ze v tom ma prsty kozmetika,pretoze ked som ju vysadila a nic nepouzivala,plet bola opat otrasna.To proste musis precistit tie poriky a dodat aj vitaminy,prehydratovat.

katka969
27. feb 2015

Rada si vyrábam prírodnú kozmetiku sama.. tu je niečo lahšie na začiatok

https://www.youtube.com/watch?v=9A7SheN3isw
malabiba
27. feb 2015

@janka743 roccutane je pekné svinstvo, chemicky vyrobený derivát vit. A, ničí kolagén a sliznice, najviac žalúdok a hrubé črevo, nielen akné, hrozí, že ho predpíšu aj môjmu synovi, má akné - no desím sa toho rozhodnutia - buď akné pár rokov, alebo roaccutan a tŕpnuť, čo môže neskôr spôsobiť

januus
27. feb 2015

poznám to, osobne som strávila 3 roky u jednej kožnej lekárky a tá mi dávala také lacné mastičky a žiaden efekt to nemalo.. tak som zmenila kožnú lekárku, od októbra 2014 k nej chodím..ona používa a teda odporúča prevažne tú drahšiu kozmetiku ako je http://www.avene-cosmetics.sk/ tak som si povedala, že do toho investujem, inej pomoci nemám. na tejto stránke si nájdeš podľa typu pleti čo potrebuješ. Ja mám extrémne mastnú pleť a tak sa mi robili zapálené vyrážky a tiež mám strašne veĺa uhrov/pórov/čiernych bodiek na nose - hrôza.. takže mne odporúčila Cleanance gel - síce to stálo asi 17€ ale mám pocit, že mi to vydrží aj na rok..takže to nie je vôbec vysoká cena ako sa na prvý pohlad zdá 🙂 používam to každé ráno a večer a neviem si to vynachváliť, krásne to pleť osvieži, vyčistí, odmastí, zjemní..som spokojná veľmi..a potom ja mám od nej mastičky ale tie sú na predpis - večer používam Differine krém, ktorý pôsobí protizápalovo a vysušuje pleť a potom ráno mám Dalacin, ten má podobné účinky, ale nevysušuje, skôr zvláčni pleť. A keď niekedy mám pocit že mám suchú pleť (ale to je zatiaľ cieľ, kedze ináč ju mám nenormálne masntú) tak musím používať krém od Biodermy konkrétne ku mojej liečbe, lebo nemôžem hociaký kreém použiť, ktorý mi zmastní pleť a ja ju chcem odmastiť 😀 bolo by to kontraproduktívne :D ty píšeš že za Biodermu sú zbytočne vyhodnené peniaze - možno, neviem, ja mám od nich len ten krémik na mastnú pleť a používam ho len občas na suché miesta, a krém ako krém, pokožku mi zvláčni ako potrebujem, ale neviem na ňom posúdiť kvalitu Biodermy.. 🙂 no značku Avene vrelo odporúčam 🙂 a taktiež hĺbkové čistenie pleti raz za 6 týždňov je veľmi prospešné 🙂 mňa to stojí 13€ .. a ty píšeš, že chceš skúsiť niečo z Avonu/Oriflamu - keď som povedala doktorke, že mám make-up z Oriflamu, tak len prekrútila očami 😉

majuska77
27. feb 2015

Taktiez radsej investujem do drahsej kozmetiky;z vlastnej skusenosti viem porovnat.A ked uz len,co musi obsahovat taky kremik za 5€,ked nieco stoji obal,nieco dovoz,nieco musi ist do provizie a pomaly zostane 0,50€ v kremiku.

janka743
27. feb 2015

@malabiba aj dr. nám vravela že je to silný liek, no asi iným by sme sa toho nezbavili... dcéra nemá zatiaľ žiadne problémy...

majuska77
28. feb 2015

@janka743 ja poznam troch ludi co to uzivali.Kamarat,akne zmizlo ale doteraz je vysuseny po celych rukach.Kamaratka,tej sa po tom zhorsil zrak tak ze uz absolvovala aj operaciu oci a svagrina,tej sa to aknr vratilo ked prestala uzivat.

luciaxy
28. feb 2015

Ja mam 33 a s akne bojujem 20 rokov. Masticky od koznej pomozu na chvilu a potom je zase zle. Mne tiez velmi odporucala kozna kozmetiku avene a som spokojna. Da sa kupit aj lacnejsie na jednej internetovej lekarni. Velmi mi pomaha hlbkove cistenie a chemicky peeling u kozmeticky. Zacala som uzivat aj zinok a b-komplex, tak dufam, ze sa toho akne konecne zbavim.

malabiba
28. feb 2015

@janka743 tak máte šťastie, prajem vám nech je to stále tak

krasnaplet
1. mar 2015

Hlboké čistenie je pri seborrhoickej či disseborrhoickej, teda aknóznej pleti dôležité opakovať častejšie ako raz za 6 týždňov a áno určite máš pravdu že aj správna kozmetika je rozhodujúcim faktorom v boji s akné. Žiaľ je to trošku zdlhavejsi proces kým sa podarí potlačiť prejavy čo najviac či úplne ich odstrániť. Genetika, životný štýl, strava, vonkajšie vplyvy atď atď človek by musel mať na robote celý deň len kontrolovať to. Ale stojí za to makať na tom a riešiť to

krasnaplet
1. mar 2015

A pozor na roaccutane... aj ja som sa stretla s tým že mal veľa nežiaducich vedľajších ucinkov

zena1
6. mar 2015

Žienky, možno mimo Vašu tému ..ale ponúkam možnosť získať výučny list pre Kozmetičku v Martine ZADARMO!! Financovane cez EU, začiatok už v marci ... ak viete o niekom kto by mal záujem ... napíšte. Rovnako je možnosť vyštudovať za Kuchara, Cukrara, Pekara, CNC stroje..atd atd emoticon

beucika77
1. okt 2015

@malabiba Skúste manna mydlá - https://mannamydla.sk/
🙂

majuska77
1. okt 2015

@luciaxy ja som s tym tiež dlho bojovala,hlava dole ked sa mi vyhodili zapalene bolestive vyražky, na kupalisku mi vadilo ked som bola odmalovana,lebo zase ta neštastna pleť,potom som zacala chodiť na chem.peeling a vravela som si tiez ze fajn,pomaha to..fakt to pomahalo,ale zase cez leto sa to nema a zase vyrazky na svete a samozrejme večne sa tam chodit nedalo,aj to dost stalo..no a teraz mam pleť ako nikdy 🙂, aj do obchodu vybehnem bez make-upu.A to mi pomohla kozmetika-pravidelne čistenie.To je alfa a omega.Samozrejme ale že ked jem vela sladkosti ze nieco sa objavi,ale za to si už môžem sama a som si toho vedoma.No viem ako tomu predist 🙂.Ak budes chciet nejake rady,kludne napis spravu 🙂.

gabyvt
2. okt 2015

@eminka7 nekupuj kozmetiku v drogériach, zabudni na Avon a Orifleme, choď do lekárne a tam ti poradia z rady kozmetiky LA ROCHE - POSAY, výborná kozmetika na problematickú aknóznu pleť, mne táto kozmetika pomáha.

nika325
3. okt 2015

Skús vyskúšať od Weledy Kosatcovú radu. Je presne na aknóznu pleť a navyše je prírodná takže by nemala dráždiť pokožku. Ja by som určite odporúčala zamerať na sa na prírodnú kozmetiku i keď je trochu drahšia.

altaya
3. okt 2015

@eminka7 ahoj, Avon ani Oriflame ti nepomoze. Navstiv kozneho lekara v prvom rade, a uvidis. Ja pouzivam uz mesiac krem ktory mi predpisala kozna, a sama neverim ze moja koza (vecne mastna s akne) sa dava dokopy. Ja som sa dlho trapila s akne a lekarka mi povedala ze moj typ pokozky s tym mava problemy do 50ky. Predpisala mi krem na ktory doplacam par eur, a k tomu ako doplnok vyrobky z Bioderma- dala mi vzorky a vyskusala som vsetky, z toho mi vyhovuje jeden krem ktory pouzivam a som naozaj spokojna ze som " krajsia" v tvari 😉

valentina18888
5. okt 2015

Jednoznačne kozmetika so slimačím extraktom. Nielen, že rieši tieto problémy, ale zároveň ti tu pleť nevysušuje. Látky ktoré obsahuje lieči akné a aj jazvičky. SUPER!!! Idem si kúpiť teraz aj sérum. 😀

lindusss176
8. okt 2015

Ja používam set na necistu plet z prirodnej kozmetiky. Je perfektný mám úplne, krásnu čistú a sviežu pleť. Pomohla mi tato sada pri problemoch s akne. Je pravda, ze kazdemu moze pomoct niecoine ale treba to vyskušat, J a som velmi spokojna🙂https://www.naturonline.sk/sk/prirodna-kozmetik...

elik5
18. nov 2015

mne na akne pomaha aloe vera, najlepsie mat doma velku rastlinu aloe vera a potierat plet, alebo aj tento produkt sa mi osvecil od wellmaxx z pupalky lebo ma minimalne konzervantov a nie je to sama chemia. ale je pravda ze na problematicku plet treba nieco urobit aj zvnutra, hlavne zmenit jedalnicek a vylucit co skodi.

ivanatim
22. dec 2015

Ja by som odporucila kozmetiku so slimacim slizom. Je to overena prirodna liecba, navyse to pomoze zahojit aj jazvicky po akne. Nie su to agresivne lieky, je to ciste ako priroda sama a ucinne 🙂 Je viacero druhov takejto kozmetiky, ale ja by som na zaklade pomeru cena/kvalita odporucila urcite tuto, prestuduj si zlozenie: http://proti-akne.sk/

janakristova
25. feb 2016

mám overené riešenie ÁZIJSKÁ MUMIO MASŤ (v každej lekárni za cca 2,60€) najlepšie v hrubšej vrstve na noc a ráno zmyť s vlažnou vodou. u mňa aj segry TOP 🙂

mily7
26. feb 2016

Vichy normaderm,mne to sadlo veľmi . Segre zas bioderma. Podľa mňa indi vindy treba skúsiť rôzne znacky.

lulutsija
18. mar 2016

Odporucam prirodnu kozmetiku Sirael - bambucke masla, kokosove oleje, rastlinne oleje, masazne oleje, konopna kozmetika - vyborna na problematicku plet, manuka, tea tree oil, doplnky stravy, kava a caje s hubou Reishi, ...

alma_m
25. apr 2016

Počula som, že na akné funguje bio argánový olej, ako som pred chvíľou písala v inej diskusii. Ale ešte s ním nemám skúsenosti, viete niečo o ňom?

diana2000
25. apr 2016

Eminka7 Za mňa ti môžem odporučiť Avene kozmetiku, je to síce drahšie ale určite ti to pomôže, je to práve na problematickú pleť, alebo skús aj čokoládu nad 80% kakaa, menej vyprážaného, a uvidíš polepší sa ti ;)

debora15
27. apr 2016

Ahoj ja som mala tiež problémy z akné a po dlhej dlhej dobe mám opať krásnu pleť. Ja som objavila prírodnú kozmetiku ktorej vdacím za opať krásnu pleť. Samozrejme o pleť sa treba starať - umývať vhodne čistit a krémovať. Ja používam bylinnú pleťovú vodu na nečistú pleť, krém na nečistú pleť , sťahujúcu masku so 7 bylinami1-2 x týždenne a 1-2x týždenne aloe vera peeling ( vždy po peelingu si nanesiem masku. A aby som nezabudla odličujem sa aloe vera gelom.aj si to neviem vynachváliť🙂 🙂