icon

Kŕče a nadúvanie z užívania Diclofenaku?

3. apr 2024

Ahojte 🙂.
Užívam diclofenak (Diclofenac Duo 75mg s riadeným uvoľňovaním) na bolesti krčnej chrbtice.
Chcem sa vás spýtať. Žienky, ktoré užívate tabletky s touto účinou látkou ( napr. Flector, Diclofenak, Voltaren, Veral) mávate z toho aj kŕče a nadúvanie? Ja som to spozorovala už viac krát po užití tohto lieku. Aj dnes kŕče, riedka stolica niekoľko krát za deň.
Poprípade, čo mi na to pomôže ? Dala som si aspoň Espumisan proti tomu nadúvaniu.
Za vaše rady ďakujem 🙏🙂

vikusjk
3. apr 2024

Ahoj, moja sestra nemoze brat diclofenak prave kvoli krcom, mamke nerobi ziadne problemy. Je to individualne. Ak ti sposobuje tieto vedlajsie ucinky, vysad ho a najdi inu alternativu

merrysa
3. apr 2024

Ja si dávam niekedy flector, keď ma bolí hlava, krk..nemám nežiadúce účinky

cookie29
3. apr 2024

no crevna viroza je u mna pohodicka v porovnani s Diklofenakom, takze za mna red flag.... a kedze nezijem na SK, tak pokial viem, tu sa neodporuca, respektive sa odporuca na peroralne uzivanie len ak su vycerpane ostatne moznosti liecby. Ja by som sa poradla s lekarom

autor
3. apr 2024

@cookie29 A nevieš mi prosím poradiť nejaký liek, alebo účinnú látku, ktorá nie je taká agresívna na tráviaci trakt ?

stanulienkat
3. apr 2024

Je to velmi tazky liek na zaludok. Jedz ho len po jedle. Pozor na vredy. Ja mam neskutocne bolesti zaludka aj po Flectore.

cookie29
3. apr 2024

@autorka netusim, ono to asi zavisi aj od diagnozy, prave preto radsej lekara. Ja som ho mavala kvoli chrbtici a seknutym krizom napriklad a teraz chodim k osteopatovi a ten mi zvycajne uvolni... a pomoze to viac

bublinka0
7. apr 2024

Praveze nemam neziaduce ucinky a pomaha .

autor
8. apr 2024

@bublinka0 A kedy si ho prosím dávaš ? Vždy po jedle ?

bublinka0
10. apr 2024

Po jedle ano