icon

Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých

mukiii007
11. sep 2011

Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!

barborital00
21. mar 2017

@onmaria viem si predstaviť tú bolesť. No neviem čo by na to zabralo.☹

barborital00
22. mar 2017

@onmaria už ide aj mne ta bolesť do uší😕

onmaria
22. mar 2017

@barborital00 zajtra sa do prace nejde. kokos, ja som myslela posledne tri dni, ze mi hlavu rozdrapi na marne kusky

minikatka
22. mar 2017

@onmaria flector..jedine flector..zabela tak ze fungujes ako keby ti nic nebolo..mama vsetky doma.liely na bolest..skoda penazi..za tie.ostatne a.jedine flector..fakt

barborital00
22. mar 2017

@onmaria ale ide sa, musím.

matrioska86
22. mar 2017

uf tohto som sa vzdy bala :(

onmaria
23. mar 2017

@minikatka ja som bola nutena volat na orl,co si mam dat.hrozna bolest,hrozna,fakt kto nezazil,nevie.flektor mi zakazali.ze len novalgin,alebo paralen.novalginy som dala dva a trochu zabrali na dve hodky,proste 0 bodov.takisto aj paralen a ostatne.vcera sa mm nasral a zbovu tam zavolal a este ze je moznost tramal,ze ten nesposobuje krvacanie ako flektor.inak,mne ten flektor ulavil len na 3-max4 hod.islo ma rozdrapit doslova.ten tramal zabera,mas z toho ale halusky,je to opioidne liecivo,tak ti to moze trochu zaslapat.ale zabralo zatial najdlhsie u mna

minikatka
23. mar 2017

@onmaria to aj mne..aj kazdenu zakazuju flector..dristy..kvoli krvacaniu..a tak..pokial nemas problem ze mas riedku krv..nemusis sa bat. .len si treba davat pozor..pomaly jest a nenamahat a nenapinat...to len strasia stym flectorom ale je najlepsi a zabera do 5min..ja som ho brala asi 6_8krat do dna..a bolo mi super..aj ked je predpisane 2 az 3 krat do dna..neriesila som to brala som podla potreby aby nebolelo pretoze bolest bola neskutocna...moja skusenost a moj nazor...

minikatka
23. mar 2017

A @minikatka
@onmaria
@onmaria a tramal algifen prostr vsetky tie veci som mala a mam ich doma skusala som a nic..dokonca s tranaly mi bolo spatne ...taze tak

onmaria
23. mar 2017

@minikatka jasne,mas pravdu.ja tiez keby si ho mam davat podla potreby,tak by som musela tiez zozrat aj 8sackov denne.nechcela som to ale riskovat.teraz mi je celkom fajn,dala som ten tramal este nad ranom.vcera som si ho dala o siestej vecer a vydrzala som asi do 3tej rano,co je super.ale tak snad to uz prejde.ako dlho si mala tieto silne bolesti ucha?hrdlo asi bude este dlhsie pobolievat

minikatka
24. mar 2017

@onmaria este asi 4d i urcite..lebo boli prve jedno ucho .a tak druhe..kym sa ten povlak cely nezlupe prec ...treba jest ja som jedla vela ryze...i ac uz je tomu mesiac co som po oper..a stale necitim chut....

onmaria
24. mar 2017

@minikatka dnes mi je trochu lepsie, zatial som ani lieky nejedla, v tom uchu ma len chvilkovo boli, nie stale ako predtym a samozrejme, ked prehltam. snazim sa jest, prazenicu, alebo dobre sa mi jedia tie velke kolienka - cestovina. normalne prezujem a pekne prehltnem. najlepsie suche, lebo solene veci ma dost drazdia. a kedy si bola fit do prace?

barborital00
24. mar 2017

@onmaria mne sa dnes tiež o dosť polepšilo. Aj som normálne jedla rohlík s paštékou. Včera som mohla o tom len snívať. Hrdlo a uši pobolievaju minimálne. Kto vie či to bude tým Wobenzymom, či Homeopatikami.
Aj ústa sa mi dajú ľahšie otvoriť. Povlak v hrdle klesol.
Na toto som týždeň čakala!!!

onmaria
24. mar 2017

@barborital00 niecim to bude,lenze ja lieky neuzivam stale,len ked je bolest.usta som od zaciatku mohla normalne otvarat,tam som problem nemala,toto je si myslim bolestive u tych,ktori spali,lebo museli mat ten rozvierac.teda opakujem.myslim si.

onmaria
24. mar 2017

@barborital00 ja som sa akurat z niecoho vyhadzala,tipujem ze z nejakych tabliet,lebo z ineho to nema z coho byt.aleboooo,zeby z doetnejsej stravy?hold,nemozem dieeetovat 😂

barborital00
24. mar 2017

@onmaria je to možné, že diéta nie každému robí dobre.😉

onmaria
24. mar 2017

@barborital00 sak toto 😉

minikatka
24. mar 2017

@onmaria 16.2 ma iperovali.. a 6.3..uz som bola v robote...alw este asi 4dni som brala flector. A potom uz z dna na den uplne bolest odisla..

onmaria
24. mar 2017

@minikatka ja tomu moc nechapem, 5 dni bolesti strasne a dnes nic, len par "zasklbnuti" za den, dnes som bez liekov, vobec nic. dufam, ze sa to nevrati. bodaj by to bolo tak, ze som si to za tych 5 dni doslova odsrala a uz bude pokoj. uvidime. strasna bolest je dufam prec

minikatka
25. mar 2017

@onmaria lebo tu bolest sposobuju tie povlaky..a ked sa odlupnu..tie takzvane chrasty..bolest je prec..

onmaria
25. mar 2017

@minikatka ja viem,ale som presvedcena,ze to ucho ma bolelo kvoli tomu vysklbnutiu mandle ,lebo to druhe ma bolelo minimalne proti tomuto.to je jedno,uz je dobre

mufka1
16. apr 2017

Ahoje mna za tyzden caka vybratie mandiel .Prosim Vas mam uz zasebou krv a este ma caka vysetenie a anesteziolog nakonec.Prosim Vas ako to prebieha ked pridete do nemocnici ?.Zavedu Vam kanylu a cakate a potom Vas zoberu na sal ci ako to robia? dakujem za kazdu odpoved😀

barborital00
16. apr 2017

@mufka1 ja som mala plnú anestéziu, čakala som na izbe, kde pre mňa prišli a prešla som si na operacku po vlastných, kde mi pichli anestéziu do žili, dali dychnut kyslíka a vias som o sebe nevedela... Až potom ma zobudili na pooperačnom

mufka1
16. apr 2017

@barborital00 jej diky lebo som.nevedla ako to bude .Kazali mi na 7;00 prist na orl a ,ze poobede ma pustia domou:0) taky mam strach ,ze by som to najradsej zrusila :0( och jaj :0(

adka31
16. apr 2017

@mufka1 mna nechali 2 hod.dole na prijme a ked som so sestrou vysla vytahom na krcne odd., tam ma uz hladali ze kde som. Hned ma brali na salu, ani do izby som nesla, sestra mi zobrala tasku. Lahla na stol, dali masku, parkrat nadychla a uz neviem nic. Prebrala som sa az na izbe. Drzim palce, nech to boli co najmenej 🙂

barborital00
16. apr 2017

@mufka1 mne kázali na 6:30 a na sálu ma zohrali sa až o 10:45.
Ale neboj, dobré to dopadne.
Ale prvý týždeň Ti neviem povedať ako Ti bude, bolesť bude, ale u každého inej intenzity.

adka31
16. apr 2017

@mufka1 hovor si, ze ked je to potrebne a ma ti to pomoct, tak vydrzis aj bolest. Mysli na to, co budem potom ked ich nebude, neviem, preco idu tebe von, ale mne to velmi pomohlo. Odvtedy som nemala anginu. Z histologie vyslo, ze boli infekcne, v zlom stave a mali byt davno vonku.

mufka1
16. apr 2017

@adka31 ni ja mam problem ze zle prehltam stale ma tam nieco tlaci a zavafia mi v krku:0( lekarlai navrhla ich dat von lebo je to neliecitelne .Termin ma 26.4 bojim sa strasne a to som iz dost stara :0)/uz mam zasebou 2 sekcie operaciu oka a zasa toto .dakujem krasne :0)

mufka1
16. apr 2017

@barborital00 dakujem kasne za povzbudenie :0)ja dufam ,ze to neak zvladnem lebo strach je obrovsky:0)uz potom nech to je ako chce aj ked mam malicke deti hlavne nsjmensi este babo🙂