Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých
Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!
@mufka1 keď treba dať ich von, tak neváhaj. Mne doktorka po operácii povedala, že dobre som urobila, že som si ich dala som.
Žiadny strach 😉
ahojte, prosim vas potrebovala by som radu, ide o to, ze mam dlhodoby problem s mandlami, vonku len trosku zafuka a ja mam hned mandle ako svet, nemozem ani prehltat, neustale nosim sale alebo satky no moc to nepomaha, je teda pravdepodobne ze mam zapal mandli? tak isto ked mi trocha nafuka do usi tak ma hned hrozne rozboli hlava, uplne na umretie, neviem ci to s tym moze suvisiet, doktorka mi este pred piatimi rokmi povedala na to len tolko, ze mam nosit ciapku.. priatel mandle uz nema a neustale mi pri mojom stazovani hovori aby som si ich dala aj ja vybrat, ze to je najlepsie, on je rad ze ich uz nema a tak by som si ich dala najradsej vybrat aj ja, ako to teda prebieha? staci ked pojdem ku doktorke a poviem ze ich chcem dat von alebo ma bude este posielat na rozne vysetrenia? a ako dlho po vybrati musim ostat doma? alebo mozem ist hned do prace? pretoze nemozem si dovolit prilis vymeskavat z roboty
@andreaafilipko No mne budu teraz brat.Ja som si od obvodaka vypitala vymeni listok .Objednala som sa na orl a ona sa pytala ,ze co mi je tak som jej povedala co mam za problem hned na za dva dni som isla na orl krv a o cca 2-3 tyzdne na kontrolu krv a oatatne som mala o.k ale som jej povedala,ze ak sa to neda liecit nech mi ich teda da von. Umna zatial takto co bude dalej tiez zistujem 😀
@andreaafilipko hneď do práce určite, to som aj ja chcela, takých 10 dní doma určite, bude to bolieť a bude sa zle rozprávať. Ja som mala každé 2 hodiny iný hlas😀
Nechcem viac strašiť, treba si to zažiť.
Ach boze dievcata zajtra ma caka vybratie krcne mandle a mam taky strach aj ked to je celkove anesteze ,ze uz mm hovorim ,ze to odvolem ja mam strach boze…😨😨😥😥
@mufka1 samotny ten zakrok prezijes,ja som mala lokalku a v pohode.aj v nemocke to das,tam ti daju dalsiu infuzku,ked jedna prestane ucinkovat.len doma to porom bude horsie.na to sa priprav.ale aj to prezijes,budes musiet,aj ked v bolestiach.ked ich treba vybrat,tak ich daj prec.drzim palce,potom napis
@mufka1 uspatie nie je nič, toho sa netreba vôbec báť.
Horšie to bude po prebudení a následne týždeň po😉
@barborital00 ahch jaj boze kby som nie taky sralo 😤 Fuj mala by som sa hambyt ja stara koza a bojim sa 😭😭😭 dakujem asi tlak rano budem mat 250/190😫
@mufka1 chce to kľud. Ja som nemala strach ani keď som kráčala na sálu😉
Tak dievcata dnes sa to uskutocnilo .Rano na 7:00 prichod na orl.Okolo 7:30 som isla na izbu dali mi liek na naladu ale moc nezabral.8:15 ma odviezli na salu vsedci boli neskutocne zlaty.Uz nan davno po vybrati .Na izbu ma doniesli o 10:45.Pocas zakroku mi dali infuzie 2x .Poviem Vam boli ma to da sa to ziest ale boli pripada mi to ako keby som mala zapal mandli obarene studenou vidou.Boli to najviac pri prehltani.Spm nesierne stasna ,ze mam potom.Teras som na izbe bola som jedina komu to dnes robili.Okolo 15:00 by ma mali pustit domou.Dakujem kazdej ktora ma tu podrzala a davala odvahu.Inak jeme vypluvam krv ale fakt jemne.
Som stasna 🙂
Dievcata idem si po radu 😀takze bolesti mam berem Flector kazdych 8 hod.no utlmi ma len na cca 4-5 hod potom su bolesti strasne az usi si necitim.Mam tam bieli povkak.Dnes som bola na orl doktorka povedala,ze to je dobre dala mi liek aby mi to odpuchlo len ja som sa zabudla opytat.Kedy to zacina sa olupovat na kolky den? (jem tekute a suche rozky, polievky,p resnidavku s piskotama dnes dokonca mäso s cestovinou tiez pijem cistu vodu)Kedy Vam boles zacala ustupovat?Inak keby som mohla aj stenu skriabem aka je to bolest😥Dakujem
@hors koľkých deň si po operácii? Mne bolesť a ten biely povlak ustúpil na 7 deň. Proti bolesti mi pomohli homeopatiká: Arnica montana 5ch,
@barborital00 no mne to robili utorok na obed dnes bola prva kontrola zatial mi to ani nekrvacalo ani nic podobne.Mm mi hovoril,ze tam mam uz bieli povkak a ze naspodu to vyzera ako keby sa odlupoval dnes som vyplula take kusky biele.No mne ten Flaktor zabere ale fakt max na 5 hod a potom cakam na dalsi davku😥
@hors to biele sa dá povedať, že je akoby chrasta. Postupne sa to poodlupuje všetko. Mne krv netiekla vôbec. A určite nepi džús, ten môže urobiť zlobu.
Treba to vydržať . Ja som mala mala tiež hrozné stavy, som rada, že mám za tým.😉
@barborital00 akoze neprajem to ani psovy😢akoze strasne.Bojim sa co este bude dufam ,ze nic este horsie .Mne sestricka na vip izbe povedala,ze jej to robili 10 r.dozadu a traumu ma dodnes😔No ja tam mam dieri ako svet 😀Prosim Vas dokedy Vas to tak velmi bolelo mm musi ist do prace po 1.5 a ja budem doma s detmi a jedno stoho babo este.Bojim sa ci to vlasne zvadnem .Zatilal mi mm pomaha velmi .dakujem ,ze ste mi poradila a reagovala na moj prispevok 😁
Ahojte dievcata ja som zajtra 7 den po vybrati a bolesti mam strasne hlavne ze flector mi zabere na 4 hod a konec a idem sa zblaznit .Usi si necitim hrdlo jazyk ma boli. Tie chrasty mi odpadaju .Prosim kedi vas to prestalo bolet na kolky den ste citili trosku ulavu .Ja uz som zufala 😭😭dakujem moc
@mufka1 na 7 deň to povolilo, mala by si mať to najlepšie za sebou. Vydrž
@barborital00 och dakujem ja uz zom zufala skoze mozem povedat uz nevladzem😟dakujem moc dnes je 7 dni tak snad to potupne prestane .
No aby mi nebolo luto tak dnes po kontrole zistili,ze sa mi spravili Afty take o zabavu mam postarane 😢😢
Ahojte kedy je najlepsie ist na vyber mandli
@kviotecek to je podľa mňa jedno,,, keď sa odhodlas... Ideš !!!! 😀

@mufka1 drzim palce, aj ja mam za sebou dost operacii. Na mandle som isla po dvoch pruhoch, dvoch sekciach a po mandliach som mala tretiu sekciu a laparoskopiu. Nebudem pisat, co bolelo najviac, ale vsetko sa da zvladnut, zvlast my zeny, vydrzime aj kona 🙂