icon

Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých

mukiii007
11. sep 2011

Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!

sinqa
18. sep 2017

Ahojte tiez zvazujem vybratie mandli. Je niekto kto to lutuje? Tobia aj v lokalnej anestezii? Treba tam byt cez noc? A ako dlho su tie strasne bolesti? Dakujem 🙂

onmaria
19. sep 2017

@sinqa skús prečítať spätne,všetko je zodpovedané.ja som bola cez noc,v lokalite,bolesti po zákroku úplná pohoda a o 3dni potom nastalo 7dni hrôzy,strašiť ťa nechcem.kazdy to znáša inak,mňa hrdlo ani nebolelo,ale strašne ma bolelo ucho.a neľutujem,teda zatiaľ nie

sinqa
19. sep 2017

@onmaria a robili ti to laserom?

onmaria
19. sep 2017

@sinqa nie, vyrezavali, resp. vystikavali alebo co..to bolo v pohode, mozem povedat.

jbizakova
19. sep 2017

Ahojte mam 6 tyzdnov po vybrati mandli.Ked bolesti ako tak prestali zacala som mat horku chut v ustach.Mali ste to niekto?

barborital00
19. sep 2017
jbizakova
19. sep 2017

@barborital00 ja som z toho zufala necitim co jem a k tomu ta divna horka chut hadam to raz prejde

fidorka7
19. sep 2017

@sinqa horšiu bolesť som v živote nezažila.. Dva prirodzené pôrody boli malina.

jbizakova
19. sep 2017

@fidorka7 uplne suhlasim pre mna 2 cisarske rezy nic oproti vyberu krcnych mandli

barborital00
19. sep 2017

@jbizakova neviem čo to môžeš mať,,ja som nič také nemala.
Snáď to prejde.

sinqa
20. sep 2017

@fidorka7
@jbizakova baby ale ziadnej nevyberali laserom ze? Vraj je to menej bolestive...

fidorka7
23. sep 2017

@sinqa mne ich vyberali pred rokmi, takže nie, žiaden laser. Dokonca ani sa vtedy nevyberali v celkovej anestéze Táto možnosť nebola ani po známosti, len lokálne umrtvenie

michaela2301
22. okt 2017

Ahojte, pridám svoju skúsenosť keďže pred výberom som si čítala všetky co tu sú a bála som sa ako strašne. Mandle mi vyberali v bb nemocnici v celkovej anestéze. V nemocnici všetko v poriadku, bola som tam po operacii dve noci, bolesti v nemocnici celkom ok, dalo sa to. Doma zo začiatku v pohode potom asi na 5 deň to začalo byt celkom neúnosné, algifen co mi predpísali mi vôbec nestačil a všade som čítala že flector, mala som ho doma ale bála som sa krvácania, no bolesti má donútili to risknúť tak od 5 dňa som fungovala na ňom a keby ho niet tak neviem bola to brutálna bolesť. Našťastie som nekrvacala, v nemocnici mi predpísali ak lieky ktoré mali zabraňovať krvácaniu brala som 3x za deň. Dnes som 13 deň po operácii, tie veľké bolesti som mala do 11dna, teraz sa to už dá zvládať v pohode. Zajtra idem na kontrolu, povlaky mi postupne miznú ale stále tam sú, som zvedavá co mi povedia. A horkú chuť v ústach mam pri jedni stále, to je však nič oproti tým boesltiam co som mala. Som šťastná že už mam za tým teda🙂

sendym
2. feb 2018

Ahojte, mali ste niekto problem ze sa vam nedalo otvorit usta? Ja otvorim max tak aby som si dala lyzicku do ust, ale inak viac to nejde. Strasne ma bolia tie klby na sanke.

sinqa
2. feb 2018

Dievcata kedy zmiznu povlaky? A zachytavala sa vam na nich potrava? Ti co ste uzivali flextor krvacali ste? Dakujem

barborital00
2. feb 2018

@sendym to prejde. Len si bude treba počkať. Mne sa až na 7 deň polavilo

barborital00
2. feb 2018

@sinqa ani neviem že kedy zmizli, oni sa tak postupne začali odlupovat keď som začala normálne jesť.

sendym
5. feb 2018

@barborital00 to dufam, lebo ani jazyk mi nejde vyplazit ani hovorit mi pomaly nejde . Cely hrdlo mam uplne suche aj ked stale pijem, teraz mam 5.den po vybrati snad uz bude coskoro lepsie lebo je to strasne neprijemne.

michaela2301
5. feb 2018

@sendym Ahoj, mne sa usta nedali velmi otvorit ale mala som kutiky zapalene aj afty v puse z tych nastrojov pravdepodobne, dost aj to bolelo mimo mandli. povlaky mi zmizli uplne az asi po 2 tyzdnoch ale asi to bude tym ze som nejedla ziadnu pevnu stravu nemalo mi ich ani co obrusovat ani sa mi nic na nich nezachytavalo teda. flector som uzivala nekravacala som, ale davala som si velky pozor na vsetko. jazyk mi tiez neslo vyplazit, na kontrole na 11ty den som uz vyplazila. bolesti najvacsie som zazivala cca od 5 do 9 dna, ale flector mi pomohol zvladnut to a davky som znizovala asi az na 15ty den som si uz vobec nedala. a mam cca 3 mesiace po vybarti, je to skvele vzdy som bola v zime chora teraz nic hrdlo neboli a je mi super, stalo to zato!!! vydrzat! je to strasne ale viackrat sa to opakovat nebude, vela sil prajem a nech to rychlo ujde.

sinqa
5. feb 2018

@sendym ahoj aj jaa som piaty den...uzivas nejake lieky? Ja oed si dam flector tak som v pohode ale davam si len polovicnu davku..kde ti to robili? Mne robili laserom...tebe normalne?

sendym
5. feb 2018

@michaela2301 dakujem velmi pekne za povzbudenie 🙂 ja dufam, ze mi to pomoze lebo od mala trpim na bolesti klbov a zatial som tento zakrok cely preklinala, ale asi si sa to fakt len dlhsie hoji do ust sa radsej ani nepozeram :(

sendym
5. feb 2018

@sinqa ahoj no v postate mne vyberali mandle 24.01., len na 7. Den sa mi spustilo dost silne krvacanie, takze ma zase uspavali a museli to zastavit, este aj zistili ze sa mi to zapalilo, tak uz dostavam aj antb. No priserna bolest po zobudeni 1krat to skoro nebolelo.Robili mi to v centrum kramare v celkovej anesteze. 1krat ked ma pustili domov som dostala od bolesti flector, od bolesti pomahal ale priserne to stipalo ked som ti pila, bohvie ci mi to nezacalo krvacat z toho flectoru, lebo poctivo som lezala celu dobu a jedno rano som sa zobudila na to, ze prehltam krv. Teraz mam od bolesti tramal.

sinqa
5. feb 2018

Jaaaj nestras ja mam tiez flector...a na kramaroch to asi nerobia laserom ze? A to krvacanie neslo zastavit doma? A to sa ti odlupol povlak a z toho to krvacalo?

sinqa
5. feb 2018
sendym
5. feb 2018

@sinqa centrum kramare je sukromne takze to robili laserom. No hned ako som sa zobudila som isla povypluvat krv a dala som si ten gelovy obklad a lahla, pomohlo to na chvilu a potom sa mi spustilo vela krvi, tam uz sme isli...ja si osobne myslim, ze som to mala z toho flectoru, lebo ma to naozaj brutalne stipalo ked som to pila a podla mna som si to tym tak rozdrazdila, ze to zacalo krvacat. Ja som si myslela, ze to je normalne ze to tak stipe, ale asi nie . Teba to nestipe ked ho pijes?vobec neviem, ci sa mi odlupil povlak ja sa do ust radsej nepozeram.

sinqa
5. feb 2018

@sendym ano stipe to ked to pijem...ale to tusim kazdeho stipe nie? Praveze z flectoru by to mohlo krvacat preto lebo riedi krv noe preto lebo stipe.Tak rozmyslam ci to prestat brat? Tramal kvapky nemam :(

sendym
5. feb 2018

@sinqa ano riedi krv ale mna to scipalo fakt hrozne takze si myslim, ze mi to urcite rozdrazdilo, ale ja som to mala aj zapalene, takze jedno s druhym...urcite ho neprestan brat, neviem ako velmi ta to stipe, ale ak velmi tak skus zavolat ci tu nemozu dat nieco ine...2x ked mi to zacalo tak velmi krvacat tak chvilu pred tym som dopila flector...ja som to musela normalne rozdychavat a pit na niekolkokrat jednu davku, tak to stipalo

sinqa
5. feb 2018

@sendym az tak velmi to nestipe ja si zarabam iba polovivu sacku asi kazde styri hodiny ale teda to budem striedat s paralenom pre istotu...bojim sa toho krvacania lebo ja aj kaslem...inak teba nesrabe v hrdle? Mna zacne a potom musim kaslat...neviem ci je to normalne...

sendym
5. feb 2018

@sinqa ano aj mne sa chcelo kaslat, teraz uz nastastie nie len citim ze mam uplne sucho v hrdle aj ked dost pijem. Ak ti zabera nieco slabsie, tak je podla mna urcite lepsie nedavat flector

sinqa
5. feb 2018

@sendym no praveze velmi nezabera ale aspon trosku zmierni cez den vydrzim v noci asi nie...a ty mas stale bolesti?