icon

Kresťanská gynekologická ambulancia v Žiline

cervus
19. okt 2011

Chcem upozorniť na to že od septembra v Žiline funguje kresťanská ambulancia.
Ordinuje v nej výborný Gynekológ Mudr. Ivan Wallenfels, ktorý bol predtým v FN v Trenčíne.
Názov ambulancie je Gianna n.o

vavenecka
30. dec 2011

@veve39 fu,to si nemala pisat,ze s krestanskym,niekto sa toho isto chyti 😀 😀 a ano,zazraky sa deju,len treba verit 😉

barbarka
30. dec 2011

podla mna je super, ze nieco take existuje. Keby mam tu moznost urcite zvazujem takeho gynekologa, ktory chape moje nazory a podpori ma v nich. Ci uz ide o billigsovu metodu, odmietnutie amnio, alebo v pripade necakaneho tehotenstva neposle na potrat. jasne ze rozhodnutie je na zene, ale ked ta podpora v tychto otazkach je v krizovych situaciach velmi dolezita.
takze zilincanom zavidim🙂

mandragora22
30. dec 2011

@vavenecka vsetko je o ludoch, to mas pravdu, vies, ja nemam rada ludi, ktori sa snazia presvedcit inych o tom, ze prave to, ci ono je spravne. ja som veriaca, ale do kostola nechodim uz x rokov prave preto, ze som pocuvala kazne typu: chodte volit toho a toho a nie toho, furt politicke reci, stale reci proti vede, pritom aj veda je vec, ktora ludom pomaha, a zial, to som nepocuvala z ust len jedneho knaza, ale viacerych pocas mojho zivota, na druhu stranu poznala som knaza, fakt podareneho, ktory si so mnou dokonca aj vypil a uplne chapal bezny ludsky zivot, je to tak, je to o ludoch. k tejto teme som sa vyjadrila len skrz toho, ze som citala ten clanok o "nabadani oveciek" ist prave k tomuto gynekologovi a proste takuto taktiku ja nemam rada. a vobec, neznasam fanatizmus akehokolvek druhu, proste som nazoru, ze kazdy slobodny clovek ma pravo na svoj nazor a naozaj clovek, ktory sa da ovplyvnit a slovo inych poklada za dolezite a svate, u mna nie je zrely. to je vsetko. nikoho neurazam, do nikoho sa nenavazam, ale fanatizmus jednoznacne odmietam a neznasam 😉

jabadaba
30. dec 2011

@veve39 o tom vonkoncom nepochybujem, ze by aj BA mala pacientiek pozehnane.....ale nebudem radsej uz pisat co si o tom myslim. 🙂 😉

vejula
30. dec 2011

kočky a funguje teda ta ambulancia? A chodite tam niektora osobne? Zajimalo by ma to. Mam sice fajn gynekologa, ale počula som že aj tento je suprovy. Tak stale vaham či tam neisť.
Ak mate niektora osobne skusenosti prosim podelte sa o tom somnou 😵

jabadaba
30. dec 2011

@piacere pozor, asi by som tu velmi neoperovala pojmom krestanska ako oznacenie veriacich zien. Krestanmi sme vsetci zijuci v krestanskej spolocnosti a nemusime nutne vyznavat ziadne dogmy ci sediet v kostole. Pokial nie som mohamedanka, tak som krestanka.

Za dalsie, naozaj je pritiahnute uz za vlasy, aby cirkvy zakladali gynekologicke ambulancie. Ze sa najdu zaujemkyne nie je vobec prekvapujuce, neupresnim preco. Zavana to vsak absurditou. Uz len z hladiska nazerania cirkvi na HAK. Tie bludy, ktore okolo nej siria su donebavolajuce a je skutocne zarazajuce, ze niekto v tomto storoci este nieco tak bludarske vypusta z ust. Ze je to chemicke svinstvo s mnozstvom vedlajsich zdravotnych ucinkov na zenu je fakt, a toto by malo byt smerodajne v argumentacii, ked uz! Ale trepat nezmysly o abortivnych ucinkoch a trieskat pojmy ako vrazda, tak to asi ani v stredoveku nebolo. A ak to nejaka zena berie vazne, tak si o nej nemyslim nic pozitivne, bez urazky. Takze pokial niekto tuto ambulanciu ma potrebu vyhladavat lebo sam zije v bludoch a nezmoze sa na zdravy logicky usudok sam, tak potom v tomto ja skutocne nevidim ziaden prinos. skor naopak. To ideme akoze rozsirovat rady dezinformovanych zguzdranych zenskych ci co? Nabozenstvo patri na iste miesta a na istych miestach nema co hladat. Nie sme v Irane ci Jemene a nemame tu Teokraciu, aby sme tu zakladali nabozenstvu podriadene ambulancie pre zeny. Natur pristup sa da najst aj v beznych. Len treba hladat lekara s takym pristupom. Preco potom nezakladame aj urologicke ambulancie pre muzov? Hm? A kam vlastne tymto spejeme? Ci kam chceme dospiet? Za dalsie, to co hlasi cirkev, to co podporuje, tu nezopodvednost v plodeni, tak to je tiez na povazenie. Ale ze su nasledne plne decaky poskodenych deti, ktore nikto nechce, ani ta cirkve, ani ti nabozensky zmyslajuci lekari, to uz nahlas nikto nepovie, vsak? Ake easy naprdkat deti ako smeti, hlavne,ze sa ucini za dost zivotu, za ochranu ktoreho sa tak biju do hrude podaktori, ale len pocateho, lebo ten pravy, ktory zacina po narodeni uz akosi nikoho velmi netankuje. Svedomiu sa ucini zadost a tym to konci. Za dalsie, mi vysvetlite ten rozpor co sa umeleho oplodnenia tyka. S podporou tejto formy pocatia sa sotva u lekara z dieceznej ambulancie stretnene, ze? Cirkev ma voci umelemu oplodneniu vyhrady, tak co tu podaktore splietate o podpore neplodnosti? No takze ked to zosumarizujem, skutocne zmysel takychto ambulancii postradam.

veve39
30. dec 2011

@jabadaba pouzivas tu slova ako "splietanie, trepanie nezmyslov, bludarstvo"...prave tak, jednak pre zvoleny slovnik, jednak pre to, ze nemas sajnu o pocinoch a podnetoch veriacich zien vitajucich taketo aktivity, zaznieva mne tvoj prispevok...tym koncim debatu 🙂

jabadaba
30. dec 2011

@veve39 prepac, ale tak mi urcite argumenty vyznievaju. Iste nazory sa inak ako trieskanim nazvat nedaju, darmo sa tu urazas. Ako inak napr. nazvat nezmysly poslankyne, ktora v Parlamente pobehovala s transparentom, ze kondomy sposobuju vrazdu nenarodeneho zivota? Pride ti to v poriadku? Mne nie. A ze nebude ojedinela tato pani poslankyna ako zena s tymto nazorom, som si ista....

vejula
30. dec 2011

@jabadaba a prečo si tak strašne negativna. Však ked nechceš tak tam nechod. A neviem prečo by nemohol gynekolog ktorý chce konať podla svojho svedomia nemoho preferovať tento štyl vedenia svojej ambulancie. Podla mna by bolo skôr zle keby system nutil vykonavať gynekologov veci ktore su proti jeho presvedčeniu. Takto bude spokojny on a aj ženy ktore sa s takymto pristupom stotožnuju a teda ku nemu pôjdu. Kto nechce nemusi je množstvo ambulacii kde nielen že ti HAK predpišu ale budu ti ju počas každej navšetvy podstrkovať, pretože z každej predpisanej HAK maju nejaky bubačiky vo vrecku (osobna skusenosť)

juliagregor
30. dec 2011

doktora si pamätám, ked pracoval v Trencine, je vyborny, velmi kludny, odbornik...ak ma sukromnu ambulanciu, tak super, zeny budu mat super gynekologa...

veve39
30. dec 2011

@jabadaba ja neviem ktora poslankyna s cim pobehovala...a tiez neviem, aky to ma suvis s takouto gynek.ambulanciou- opat o nej, tak ako aj o cirkvy vedia najviac ti, ktori tam nechcu byt, ci nepatria...

jabadaba
30. dec 2011

@vejula neviem ci ide o nejaky negativizmus, skor s vacsim nadhladom nazeram na iste s vierou spojene veci. 😉
Jasne, ze ak by mal mat niekto dojem, ze sa nemoze plne realizovat co sa jeho svedomia tyka, tak by to nebolo v poriadku. Len otazne je ci svoje svedomie mame narok aplikovat vzdy a vsade. Ci nahodou za istych okolnosti nema ist bokom. To len taka uvaha. Si vezmi, ze si budu napr. taki poziarnici narokovat na vyhradu svedomia a bude sa im priecit hasit v nedelu. Alebo Ti v nedelu k nehode nepride zachranka ci policajti, tiez pre vyhrady vo svedomi. Nie je to absurdne?

jabadaba
30. dec 2011

@veve39 o co vies viac Ty ci iny, v cirkvi aktivny clovek nez ja? Hm? Naozaj si presvedcena o tom, ze aktivnymi navstevami kostola zaroven ovladas o cirkvi viac ako ini? Ja si to nemyslim. 😉

carmenuska
30. dec 2011

@jabadaba - nerozumiem preco chodis do takych tem, ktore len ofrfles....Kto chce, nech tam chodi, na CIrkev mozes mat svoj nazor , ale mylis sa ak povies, ze kto nevyznava je krestan....Hlbka slova krestan je niekde uplne inde. Ako pomenovanie ludi , ktori sa hlasia k nemu to vsak brat mozes..... Nechaj dievcata nech si tu vymienaju skusenosti s tymto skvelym odbornikom a povzbudzuju jedna druhy a ty si navstevuj svojho, uzivaj HAK atd nikto ti to nebude tiez vykrikovat..... Nechap to zle, ale vzdy ked sa zalozi nejaka tema, vsetky tu skacete ako supy a navazate sa do veriacich zien. Ja tiez nechodim do temy o IVF a nepisem tam bludy ze to nie je v sulade s ucenim Cirkvi, aj ked si to mozno myslim.

veve39
30. dec 2011

@jabadaba aj ja som niekedy tak obdobne zmyslala...az teraz vidim, ked som si myslela ze "viem" kolko som nevedela...nema zmysel sa natahovat, ja si myslim svoje, ty svoje...je fakt ale usmevne, ako sa ludia mimo cirkvy obavaju o "dusevne zdravie" veriacich, o to, ze veria "bludom", o to, "naco je takato ambulancia"...
nic viac, nic menej - len usmevne

vavenecka
30. dec 2011

@mandragora22 fanatizmus nepodporujem ani ja 😉 a presne,ako si pisala,kazdy clovek je slobodny,ma vlastny rozum a podla neho sa riadi...ano,je pravda,ze su knazi,ktori sa dost tvrdo stavaju k urcitym veciam,dalo by sa povedat,ze naozaj propaguju svoj nazor a ako keby cloveka donho tlacili...no nastastie existuju aj ti pristupni a otvoreni tomu,co sa vo svete deje a akceptuju rozhodnutia cloveka...taky priklad z mojho zivota-ked som bola este slobodna,tak som sa samozrejme spovedala,ze som "zosmilnila" 😀 jeden starsi knaz mi dal taku prednasku,ze fuuu...a potom som bola u mladeho,ten sa ma opytal,ci spolu chodime dlho,a ja ze hej,ze sme zasnubeni,planujeme sa zobrat a tak a on ze co sa robi z lasky,to nie je hriech 😀 tak aj u knazov plati,sto ludi,sto nazorov 😉 a do kostola chodim nie kvoli knazovi,ale kvoli tomu,ze tam nacerpam energiu,citim sa blizsie k Bohu a podobne 😵

vavenecka
30. dec 2011

@vejula hej hej,funguje,chodim tam,keby nieco potrebujes,kludne napis 🙂

piacere
30. dec 2011

@jabadaba po prvé, po druhé aj po tretie ti prajem pekný večer 🙂

vejula
30. dec 2011

@jabadaba čo sa tyka vyhrady svedomia požiarnikov alebo lekarov s ohladom na kresťanstvo, tak na to by im Ježiš povedal asi presne to iste čo povedal farizejom ked ho osočovali že uzdravuje chorych v sobotu(vtedy bol posvatny den sobota) 🙂

@vavenecka vdaka. Ja rozmyšlam som po cisarskom a druhe ked sa podari chcela by som isť rodiť klasicky. Tušim že tamten gynekolog je celkom za prirodzene pôrody. Tak rozmyšlam či by nebolo aj lepšie prejsť. Asi nevieš či vykonava aj pôrody, že?

amouramour
30. dec 2011

jemine domine, co uz sa nevymysli🙂keby tak fararkovia, co kritizuju zeny co beru HAK im prispievali na tych 5 a viac deti a neprizivovali sa len na veriacich oveckach a state, ze?

werumka
30. dec 2011

@amouramour No já nevím, HA neberu, mám jedno dítě plánované (jsou mu dva roky), žádné další ze zdravotních důvodů neplánuju a raději důvěřuju poznání procesů svého těla, než na zobání tabletek, o kterých vlastně můžu jen fantazírovat, co mi asi způsobí, až je vysadím...

amouramour
30. dec 2011

@werumka ...tak drzim palce🙂))dokladne poznanie tela...🙂ja som velmi chcela otehotniet, ale otehotnela som v svoj absolutne neplodny den...ziadny organizmus nefunguje ako hodinky...a jasne, na svete niet vacsieho zla ako HAK...esteze je tolko inteligentnych ludi, ktorym sa to da nahovorit🙂

vavenecka
30. dec 2011

@vejula pytala som sa ho,kedze aj ja raz planujem rodit 😀 no ale povedal,ze zial nechodi,aj ked ho primar porodnice volal,a to z toho dovodu,ze byva v PB,takze kym by prisiel,to uz by niektore mozno aj odrodili 😉 on isiel z TN prec aj preto,ze ma 5 deticiek a asi sa im chce aj viac venovat,ked doteraz bol dost vytazeny (okrem toho,ze toto ho urcite bude naplnat este viac 🙂 )
@amouramour lenze 5 a viac deti maju aj neveriaci 😉 a im nejde o to,aby mali rodiny 10 deti,chranit sa da aj prirodzenou cestou,staci spoznat svoje telo a tym,ze sa obaja manzelia zaujimaju o tieto veci(co musia,aby to obaja pochopili),tak sa zblizuju,viac komunikuju a tak 🙂

werumka
30. dec 2011

@amouramour Já neříkám, že HA je špatná pro všechny. Ale pro mě určitě. Vím, co znamená, když se do těla dávkují hormony ručně, co to s tělem dělá. Děkuji, nechci 😀 Mnohem raději spojím STM například s jinou bariérovou antikoncepcí, než slepému důvěřování. Máš pravdu, žádné tělo nefunguje jako hodinky. A proto nechápu, proč všechny ženy mají pocit, že jim bude vyhovovat "hodinkový" rozpis hormonů, který obsahuje HA 😀 Pokud myslíš neplodným dnem den, kdy jsi měla ovulaci, ale nevěděla jsi o ní, tak to chápu 😀

vavenecka
30. dec 2011

@amouramour HAK nie je najvacsie zlo na svete,aj ked to mnohi knazi hlasia...ale radsej sa nou krmit uz nebudem 😀 a hlavne budem stastna,ked sa mi podari bez problemov otehotniet a aj donosit zdrave babatko,po tom,co som ju 5 rokov brala 😠

vejula
30. dec 2011

@vavenecka škoda 😢 a odporučil ti niekoho?

amouramour
30. dec 2011

@werumka vies chcela som povedat tym, ze ovulaciu nemusis mat presne vtedy ked sa domnievas, ja som mala ten mesiac v 28.den:)ale poznam straaaasne vela ludi co dokonale poznaju svoje telo a bla bla a hups babo na svete🙂ale mozno je to tym, ze ja som skor na fakty ako na duchovne teorie🙂

vavenecka
30. dec 2011

@vejula zatial nie,este nebol dovod,akurat som sa ho na 3D UTZ pytala,povedal ze spolupracuje s jednou gynekologickou v Kysuckom Novom Meste a na dalsie temy sa dostaneme asi az ked budem tehu 😵

vejula
30. dec 2011

@vavenecka potom sa ťa popytam 🙂

werumka
30. dec 2011

@amouramour Já po šestileté zkušenosti také vím, že ovulace nepřichází vždy stejně. Může přijít jak na úplném začátku, tak na konci cyklu. Zažila jsem cykly, kdy byla ovulace 10. den, pak cykly, kdy 16. den a někdy dokonce až na úplném konci. A vždy jsem o ní věděla. Nejsem debilek, který si myslí, že ovulace přichází v půlce cyklu. A tři dny po ovulaci už prostě neotěhotníš, ani kdyby ses na hlavu stavěla. Takže do ovulace můžeš používat kondom od ovulace volná noha. Ale je holt třeba sledovat alespoň dva sympromy, aby se ovulace dala potvrdit. A chápu, že pro někoho to může být náročné a nepohodlné. Mně se díky tomu podařilo těhotnět hned. A jsem vzhledem ke zdravotnímu stavu za to velmi ráda. Ale dokonale svoje tělo fakt neznám. Pánu Bohu fakt konkurovat nemůžu i když bych někdy strááááášně ráda 😀