icon

Krvavý otlak po operácii nohy

danielad9
8. nov 2025

ahojte, mám mesiac aj pár dní po operacii nohy. Mám sadru s tým, že ju momentálne môžem dať dole a umyť nohu a následne naspäť do sádry. Problem nastal až teraz, na jednom mieste sa mi vytvoril tmavy (modrofialovy, krvavý otlak), ktorý praskol. Dala som dezinfeciu, ialugen, gazu a obviazala obväzom a nohu znova do sádry. Čo s tym? Zahojí sa to aj napriek sádre? Prípadne čo si na to mám dať?

stellarstar
8. nov 2025

Asi smer dr a ukázať a zatiaľ davaj iba dezinfekciu

anonym_640e31
9. nov 2025

Ialugen na co? Do rany? Okamzite to daj dole vydenzifikuj nepchaj tam dalsie blbosti !

danielad9
autor
9. nov 2025
@anonym_640e31

Ialugen na co? Do rany? Okamzite to daj dole vydenzifikuj nepchaj tam dalsie blbosti !

@anonym_640e31 vieš na čo slúži ialugen? Poradil mi ho aj lekárnik.

danielad9
autor
9. nov 2025
@stellarstar

Asi smer dr a ukázať a zatiaľ davaj iba dezinfekciu

@stellarstar Vďaka. Praskla len maličká časť otlaku. Zavolám zajtra ráno lekarke a uvidím, čo mi povie. Nebola to obyčajná oeráciia a nechcem s tým chodiť niekde mimo lekára,s ktorým to riešim.

anonym_640e31
9. nov 2025
@danielad9

@anonym_640e31 vieš na čo slúži ialugen? Poradil mi ho aj lekárnik.

@danielad9 urcite nie do otvorenej rany!

danielad9
autor
9. nov 2025
@anonym_640e31

@danielad9 urcite nie do otvorenej rany!

@anonym_640e31 Nemám otvornú ranu, praskol asi len milimeter otlaku. Inak je celý, preto ho natieram.

anonym_640e31
9. nov 2025
@danielad9

@anonym_640e31 Nemám otvornú ranu, praskol asi len milimeter otlaku. Inak je celý, preto ho natieram.

@danielad9 je to otvorena rana a do nej sa ialugen ne-da-va
Dovi

stellarstar
9. nov 2025
@danielad9

@danielad9 nedávaj tam nič okrem dezinfekcie 🙏

danielad9
autor
9. nov 2025
@stellarstar

@danielad9 nedávaj tam nič okrem dezinfekcie 🙏

@stellarstar mam to v sadre, tak či tak to musím nechať tak a nič s tym nerobiť

anonym_42b6ca
10. nov 2025
@anonym_640e31

@danielad9 je to otvorena rana a do nej sa ialugen ne-da-va
Dovi

@anonym_640e31 nehojila sa mi rana po operácii, skončila som na popaleninovej ambulancii, rovno tam mi dávali na ranu ialugen. Sám primár mi ho odporučil. Takže áno aj na otvorenú ranu.

anonym_640e31
10. nov 2025
@anonym_42b6ca

@anonym_640e31 nehojila sa mi rana po operácii, skončila som na popaleninovej ambulancii, rovno tam mi dávali na ranu ialugen. Sám primár mi ho odporučil. Takže áno aj na otvorenú ranu.

@anonym_42b6ca to je ina diagnoza

eliluk
Autor odpoveď zmazal
anonym_640e31
10. nov 2025
@eliluk
Odpoveď bola zmazaná

@eliluk dobre, asi si odbornik
Pekny pondelok este

anonym_42b6ca
10. nov 2025
@anonym_640e31

@eliluk dobre, asi si odbornik
Pekny pondelok este

@anonym_640e31 to nie je o odborníctve, stačí si prečítať príbalový leták alebo sa spýtať odborníka. To že ty si nemyslíš, že to tam nepatrí je na tebe. Otvorená rana bola cca 2 cm široká a bola jediná vec ktorá pomohla. Skôr by ma zaujímalo prečo vravíš že nikdy tam nepatrí.

anonym_640e31
10. nov 2025
@anonym_42b6ca

@anonym_640e31 to nie je o odborníctve, stačí si prečítať príbalový leták alebo sa spýtať odborníka. To že ty si nemyslíš, že to tam nepatrí je na tebe. Otvorená rana bola cca 2 cm široká a bola jediná vec ktorá pomohla. Skôr by ma zaujímalo prečo vravíš že nikdy tam nepatrí.

@anonym_42b6ca aj ty si asi odbornik, ja sa nebudem natahovat, viete lepsie..