Krvavý otlak po operácii nohy
ahojte, mám mesiac aj pár dní po operacii nohy. Mám sadru s tým, že ju momentálne môžem dať dole a umyť nohu a následne naspäť do sádry. Problem nastal až teraz, na jednom mieste sa mi vytvoril tmavy (modrofialovy, krvavý otlak), ktorý praskol. Dala som dezinfeciu, ialugen, gazu a obviazala obväzom a nohu znova do sádry. Čo s tym? Zahojí sa to aj napriek sádre? Prípadne čo si na to mám dať?
Ialugen na co? Do rany? Okamzite to daj dole vydenzifikuj nepchaj tam dalsie blbosti !
Ialugen na co? Do rany? Okamzite to daj dole vydenzifikuj nepchaj tam dalsie blbosti !
@anonym_640e31 vieš na čo slúži ialugen? Poradil mi ho aj lekárnik.
Asi smer dr a ukázať a zatiaľ davaj iba dezinfekciu
@stellarstar Vďaka. Praskla len maličká časť otlaku. Zavolám zajtra ráno lekarke a uvidím, čo mi povie. Nebola to obyčajná oeráciia a nechcem s tým chodiť niekde mimo lekára,s ktorým to riešim.
@anonym_640e31 vieš na čo slúži ialugen? Poradil mi ho aj lekárnik.
@danielad9 urcite nie do otvorenej rany!
@anonym_640e31 Nemám otvornú ranu, praskol asi len milimeter otlaku. Inak je celý, preto ho natieram.
@danielad9 je to otvorena rana a do nej sa ialugen ne-da-va
Dovi
@anonym_640e31 Nemám otvornú ranu, praskol asi len milimeter otlaku. Inak je celý, preto ho natieram.
@danielad9 nedávaj tam nič okrem dezinfekcie 🙏
@danielad9 nedávaj tam nič okrem dezinfekcie 🙏
@stellarstar mam to v sadre, tak či tak to musím nechať tak a nič s tym nerobiť
@danielad9 je to otvorena rana a do nej sa ialugen ne-da-va
Dovi
@anonym_640e31 nehojila sa mi rana po operácii, skončila som na popaleninovej ambulancii, rovno tam mi dávali na ranu ialugen. Sám primár mi ho odporučil. Takže áno aj na otvorenú ranu.
@anonym_640e31 nehojila sa mi rana po operácii, skončila som na popaleninovej ambulancii, rovno tam mi dávali na ranu ialugen. Sám primár mi ho odporučil. Takže áno aj na otvorenú ranu.
@anonym_42b6ca to je ina diagnoza
@eliluk dobre, asi si odbornik
Pekny pondelok este
@eliluk dobre, asi si odbornik
Pekny pondelok este
@anonym_640e31 to nie je o odborníctve, stačí si prečítať príbalový leták alebo sa spýtať odborníka. To že ty si nemyslíš, že to tam nepatrí je na tebe. Otvorená rana bola cca 2 cm široká a bola jediná vec ktorá pomohla. Skôr by ma zaujímalo prečo vravíš že nikdy tam nepatrí.
@anonym_640e31 to nie je o odborníctve, stačí si prečítať príbalový leták alebo sa spýtať odborníka. To že ty si nemyslíš, že to tam nepatrí je na tebe. Otvorená rana bola cca 2 cm široká a bola jediná vec ktorá pomohla. Skôr by ma zaujímalo prečo vravíš že nikdy tam nepatrí.
@anonym_42b6ca aj ty si asi odbornik, ja sa nebudem natahovat, viete lepsie..

Asi smer dr a ukázať a zatiaľ davaj iba dezinfekciu