icon

Kto má anémiu?

ciarasl
14. máj 2025
ciarasl
autor
14. máj 2025
@luccija

@ciarasl a čo ti je z liekov tazoba na žalúdku?
Ja som mala 96 a polyp silne krvácanie.Beriem 2x denne maltofer a c vitamín, kyselinu listovú už mám 125 konečne sa cítim ako človek.Sorbifer mi robil ťažobu na zaludku

@luccija ja mám strašne silnu menštruáciu 15 vložiek za 7 dní a cez noc 3 krát mením vložky

ciarasl
autor
14. máj 2025
@zuzpap

mala som rovnakú príčinu anémie ako ty, hodnotu 86 a nebola som v nemocnici...dala som to braním železa a úpravou cyklu pomocou HAK...po obidvoch pôrodoch som dostala transfúzie, nie je to nič strašné, ak treba, tak treba...dokopy 7 konzerv

@zuzpap a čo je to pomocou HAK...

zuzpap
14. máj 2025
@ciarasl

@zuzpap a čo je to pomocou HAK...

@ciarasl hormonálnej antikoncepcie

ciarasl
autor
14. máj 2025
@zuzpap

@ciarasl hormonálnej antikoncepcie

@zuzpap aha budem musieť asi aj ja a môžem sa ťa opýtať aké si mala príznaky že ti zistili anemiu

luccija
14. máj 2025
@ciarasl

@luccija vieš čo dnes som začala brať pytidoxin,feretab a celý deň mi je tak na zvracanie čosi také cítim jak opuchnuté hrdlo a únava a vôbec nemôžem spať nechutenstvo tak čudne sa cítim

@ciarasl mne tak občas nesadol Sorbifer preto beriem Maltofer.Treba hľadať prečo silno krvacas polyp, myom atď. ...pri anemii mas oslabené celé telo.Ja by som sa nebránila transfúzii je to rýchlejšia cesta.Davaj si aj c vitamin

ciarasl
autor
14. máj 2025
@luccija

@ciarasl mne tak občas nesadol Sorbifer preto beriem Maltofer.Treba hľadať prečo silno krvacas polyp, myom atď. ...pri anemii mas oslabené celé telo.Ja by som sa nebránila transfúzii je to rýchlejšia cesta.Davaj si aj c vitamin

@luccija dávam celaskom s postupným uvoľňovaním

ciarasl
autor
14. máj 2025
@luccija

@luccija keby to robili aspoň ambulantné tak by som išla ale nie do nemocnice nemám kde deti nechať

zuzpap
14. máj 2025
@ciarasl

@zuzpap aha budem musieť asi aj ja a môžem sa ťa opýtať aké si mala príznaky že ti zistili anemiu

@ciarasl u mňa sa príčina silného krvácania nenašla, dlho som odolávala návrhu lekára, aby som brala HAK...nakoniec som súhlasila...mala som to urobiť skôr, mohla som si užívať život, namiesto každomesačného trápenia...príznaky anémie celková únava, tŕpnutie nôh pri chôdzi, búšenie srdca

ciarasl
autor
Autor odpoveď zmazal
ciarasl
autor
14. máj 2025
@zuzpap

@ciarasl u mňa sa príčina silného krvácania nenašla, dlho som odolávala návrhu lekára, aby som brala HAK...nakoniec som súhlasila...mala som to urobiť skôr, mohla som si užívať život, namiesto každomesačného trápenia...príznaky anémie celková únava, tŕpnutie nôh pri chôdzi, búšenie srdca

@zuzpap a mala si aj nejaký taký čudný pocit v hrdle

nikha2809
14. máj 2025

Ja som mala 71 a dali mi dve transfúzie. Z čoho máš strach, ja som sa tak perfektne po nich cítila, nikdy som nemala toľko energie 😃

ciarasl
autor
14. máj 2025
@nikha2809

Ja som mala 71 a dali mi dve transfúzie. Z čoho máš strach, ja som sa tak perfektne po nich cítila, nikdy som nemala toľko energie 😃

@nikha2809 a bola si v nemocnici ?

ciarasl
autor
14. máj 2025
@nikha2809

@nikha2809 na akom oddelení a ak dlho bojim sa aké si mala príznaky ak sa môžem opýtať keď ťa poslali na tranfuziu

nikha2809
14. máj 2025
@ciarasl

@nikha2809 na akom oddelení a ak dlho bojim sa aké si mala príznaky ak sa môžem opýtať keď ťa poslali na tranfuziu

@ciarasl mne dali po pôrode, cele tehotenstvo som mala nízke železo, lieky nezaberali a na Infúzie som mala alergickú reakciu

ciarasl
autor
14. máj 2025
@nikha2809

@ciarasl mne dali po pôrode, cele tehotenstvo som mala nízke železo, lieky nezaberali a na Infúzie som mala alergickú reakciu

@nikha2809 tebe to dali po pôrode je to zase iné ja to mám deväť rokov po pôrode a príznaky strašne

cukroska
14. máj 2025
@ciarasl

@cukroska a či berieš niečo teraz aj ja som od mladosti anemicka

@ciarasl Beriem Sorbifer Durules 2 tablety denne aj B12 nakoľko som mala aj vitamín B12 veľmi nízky. Ja som bola v mladosti, ale od vtedy čo je vyše 20 rokov nie.Teda mala som extrémne silné krvácanie v perimenopauze cca 5 rokov som sa trápila s tým a nikdy mi nikto nezobral krv a zistila som až pri predoperačnom vyšetrení, že mám veľmi nízky hemoglobín, ale predpísal mi obvodný Sorbifer a upravilo sa Dokonca som darca aj keď už som začala chodiť na hematológiu. Aj chcem, ale už musím brať stále ak chcem darovať.

katrin21
14. máj 2025
@ciarasl

@hopsas a jaam tiež veľmi silnú menštruáciu

@ciarasl kolko mas hemoglobin?
Ja mavam aj 77 iba a tu som... nizke zelezo...zle sa mi vstrebava... transfuzku som.odmietla, ked je zle,davam zelezo ( maltofer, Sorbifer mi predpisu) aj 3x denne a hned to ide hore pekne.... aj po sekcii mi kleslol hemoglobin a odmietla som krv, ze mne to pojde hore so zelezom, tak sme sa dohodli ze mi po 3dnoch urobia odbery a uz to bolo asi o 6-8 viac, tak ok.
Do mesiaca mam vysledky ok..
Tiez je vyborna melasa dlhodobo, dat si ust lyzicky, zapit telpou vodou/ cajom ....

katrin21
14. máj 2025
@ciarasl

@ciarasl hodnotu mám 87 a na šikuju do nemocnice na tranfuziu

@ciarasl uz vidim,ze 87... tak je to nizke ale bol odber robeny pred,ci po menzese? Lebo to ma dost zasadny vplyv...
Ja by som. V tomtom pripade zvazila antikoncepciu a kazde druhe kramy neurobit pauzu aby nedosli, je to riesenie... sice som proti HAK ale ak robi toto, tak som za...benefity prevazuju rizika...skusut rok a mozes skusit vysadit,co telo povie...niekedy to pomoze aj po vysadeni na dlhsi cas..pocas HaK je celkovo slabsi menzes a kratsi..takze...

luccija
14. máj 2025
@ciarasl

@nikha2809 tebe to dali po pôrode je to zase iné ja to mám deväť rokov po pôrode a príznaky strašne

@katrin21 áno, ale, keď má polyp, myom treba to riešiť a nie dať HAK ďalšie hormóny ...ja som z núdze vyskúšala aj tu HAK, ale aj tak som silno krvácala, lebo polyp sa dráždil vyskúšala som všetko nech nemusím ísť na operáciu.Je to aj únavné a diskomfort.
@ciarasl keď to odmietas tak za mesiac máš z liekov dobré výsledky.Uz, keď si vydržala žiť s takou hodnotou horšie to nemôže byť.Ja som sa cítila veľmi zle pri 96 zadychana, srdce mi busilo

gaaaa
14. máj 2025
@ciarasl

@gaaaa a ako to prebiehalo ako dlho si bola v nemocnici na akom oddelení a aké hodnoty si mala hemoglobin

@ciarasl Hemoglobín som mala 74 a raz 68 ale to som bola po ťažkej operácii. Ja som bola ambulantne vynieslo chvíľku mi kázali sedieť ci nebude nejaká reakcia a išla som domov.

butterfly333
Autor odpoveď zmazal
jannali
14. máj 2025
@ciarasl

@zuzpap a mala si aj nejaký taký čudný pocit v hrdle

@ciarasl aký máš pocit? Vieš mi ho opísať? Aj ja sa s tým teraz trápim… idem práve na hematologiu, aké mne budú dávať priamo do žily, už som to raz podstúpila

jannali
14. máj 2025

Ja to práve riešim s dr, ale ja mám teraz 68, som stále unavená, písala som o tom pár príspevkov dozadu

ciarasl
autor
14. máj 2025
@jannali

@ciarasl aký máš pocit? Vieš mi ho opísať? Aj ja sa s tým teraz trápim… idem práve na hematologiu, aké mne budú dávať priamo do žily, už som to raz podstúpila

@jannali ako myslíš aký mám pocit ?

ciarasl
autor
14. máj 2025
@jannali

Ja to práve riešim s dr, ale ja mám teraz 68, som stále unavená, písala som o tom pár príspevkov dozadu

@jannali ja mám také nejaké čudné v hrdle strašná únava bolesť hlavy silná menštruácia

ciarasl
autor
14. máj 2025
@jannali

@jannali a to si bola v nemocnici keď ti to dávali do žily

ciarasl
autor
14. máj 2025
@jannali

@jannali a l tomu už od včera beriem železo a asi mi nerobí dobre lebo mi navrelo hrdlo pocit na vracanie a hnačka

ciarasl
autor
14. máj 2025
@gaaaa

@ciarasl Hemoglobín som mala 74 a raz 68 ale to som bola po ťažkej operácii. Ja som bola ambulantne vynieslo chvíľku mi kázali sedieť ci nebude nejaká reakcia a išla som domov.

@gaaaa a to ťa poslal kto tvoj lekár alebo hematolog mne by to vyhovovalo ambulantné

alesta
14. máj 2025

Ja som mala, brala som všetky možné lieky cez maltofer, sorbifer, ... + trstinovú melasu, čučoriedkový narosan, HAK, ktorá mi nesedela a menila som ju ako ponožky... aj transfúziu som absolvovala...cca 5 dní v nemocnici, každý deň odbery. najhorší výsledok hemoglobínu som mala 43... Dr. nechápala, že som prišla po vlastných...teraz zatiaľ všetko v poriadku.

ciarasl
autor
14. máj 2025
@alesta

Ja som mala, brala som všetky možné lieky cez maltofer, sorbifer, ... + trstinovú melasu, čučoriedkový narosan, HAK, ktorá mi nesedela a menila som ju ako ponožky... aj transfúziu som absolvovala...cca 5 dní v nemocnici, každý deň odbery. najhorší výsledok hemoglobínu som mala 43... Dr. nechápala, že som prišla po vlastných...teraz zatiaľ všetko v poriadku.

@alesta a na akom oddeleni si ležala a to až 5 dní aj nejaké vyšetrenia ti robili či len dávali krv a telo to v pohode prialo alebo bolo to aj zle