icon

Kto má potvrdený pruh?

petra372016
22. nov 2022

Ahojte nájde sa niekto kto má potvrdené od doktora,že má pruh?alebo má viac informácii o Tom? Pri tehotenstve mi potvrdili že mám pruh. No mne sa to nezdá. Moja mama má operovaný 2 krát pruh a ona mala bolesti pri prudkom pohybe alebo pri zakašlani. No ja ich dostanem kedykoľvek. A keď ich mám cítim nad pupkom pohyby . Mali je už na svete tak že on to nemôže byť. Krče mám hlavne keď zjem kapustu alebo niečo ťažké. Nemôže to byť skôr niečo z žalúdkom? A nie pruh? Samozrejme ako náhle budem môcť budem to riešiť z doktorom

stanovelky
6. sep 2024

@majamat bojim sa aj robit ťažšie dačo keď je, ty robíš normálne setko ? Nevieš náhodou keď mám niečo ťažšie do koľko kg? sa by nemalo nič stať

majamat
6. sep 2024

@stanovelky nikto ti nezaruci, ci sa ti nieco stane pri 5kg,a lebo pri 20kg. ja som mavala problema bolesti koli tomu, ze mi zrejem nejake jedlo zle travilo a mala som nafuknute brucho a tym sa mi pruh vytlacal. vobec som nic vtedy nerobila, bola som v klude.

ja robim vsetko, dokonca v praci dviham dost velku zataz, kldune aj niekolko desiatok kg.

stanovelky
6. sep 2024

@majamat len mne sa zdá že sa mi to celý deň vytláča aj pri tebe je to tak že ráno stanem mám to ako keby dnuka a potom možno po pol hodine už sa to vytlačí tá potom nemôžem nič robiť celý deň či to tak ma byt ?

majamat
6. sep 2024

@stanovelky vsak to je princip pruhu, ze sa vytlaća, lebo je porusena brusna stena-

stanovelky
6. sep 2024

@majamat tá tak je to tá to sa mi nezvecilo čo vydno že hej to sa len vytláča aké otvor brušnej steny sa nezvecil

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
stanovelky
Autor odpoveď zmazal
stanovelky
19. nov 2024

@majamat ahoj už som ti nenapísala dlhšíe,ako si na Tom,mne sa to zvecsilo o kus ,a ešte som nešla nikde ,ty si už bola stim ???

majamat
19. nov 2024

@stanovelky a preco by som mala pisat? vsetko uz bolo napisane.

stanovelky
20. nov 2024

@majamat prepáč mi ,ano bolo setko napísané ,ale to sa môže zmeniť za 5 minút ,tak som pochopila,si na Tom istom . ospravedlňujem sa ti ,ale raz za 2-3 mesiace keď odpíšeš 5 slov ,dúfam že sa nestane ti nič,mne to pomôže veľmi keď mi odpíšeš 🥹🥲 ja by som nemala problém stim ,viem aký je to pocit prečo by nie ,🤔

majamat
20. nov 2024

@stanovelky len mi je to dost divne, pravidelne ti oznamovat co sa zmenilo. ved ja tu povinnost nemam.
a pisala som ti, ze ten pruh mam skoro 14r, preco by sa malo nieco menit za kratke obdobie, ked za 14r sa zmenilo minimum?

stanovelky
20. nov 2024

@majamat ďakujem ti tak setko po starom som pochopila dúfam že sa nehneváš napíšeme si o pol roka ,to len preto som písal lebo sa môže to črevo priskritit, či si už nebola ale keď je pohode tak dobre nech to vydrží dlho bes kompikaci ahoj

majamat
20. nov 2024

@stanovelky ale ved ked nejdem 14r, preco si myslis, ze zrazu sa tma rozbehnem? logicky, ked to niekto natahuje, tak to bude natahovat dalej, neponahlam sa, nic ma k tomu netlaci. crevo sa moze priskrtit,a le mozes s tym aj 20r fungovat bez priskrtenia a mozno aj dlhsie, cely zivot. napr ani kamosky,a ni rodina sa na moj pruh nepytali tlkokrat ako ty a to ich poznam podstatne dlhsie a su mi podstatne blizsi. to su ludia s ktorymi mozem o tom komunikovat. nemala som umysle si najst tu niekoho s kym budem dlhodobo rozoberat pruh na MK. bola tu len tema a otazka na pruh, tak som odpovedala, lebos a ma to tyka.

ja som v tom mam jasno - viem, ez sa tomu raz nevyhnem ( tym ymslim operaciu ), ale teda neponahlam sa. ja nie som clovek, ktory by sa hrnul do operacii. tak ako hernia je rizikova, aj operacia je rizikova, co si evidentne mnoho ludi vobec neuvedomuje, elbo sa vrhnu do o roznych operacii bez rozmyslu. hlavne, ez sa zaoberaju, ci si mozu dat Paralne, lebo ma neziaduce ucinkysu tu na MK taketo osoby.
ty v tom asi jasno nemas, ale rozhodnut sa musis sama. ja ti k tomu moc nepomozem, elbo eln ty budes musiet niest zodpovednost za tvoje rozhodnutia. tusim si pisala, ze mas obavy. no toto ej to, co si musis ty urovnat v have.

stanovelky
20. nov 2024

@majamat. Ďakujem ti že si odpísala mám 8-6 rocne deti preto nechcem ísť Kim nemusím pre mňa by bolo dobré aspoň 8 rokou keby to mi vydrží a už potom mi je jedno čo sa stane .tak držme sa či naj .... ja som taký typ že ja tam nepôjdem sáma keď mi nie je nic ...nap..j dňa od nás bola stim dávnejšie a 1 rok mala stim také problémi ,že jej ti začalo hnisat s dnuka čo hej dávali sieť musela behať po nemocníc a rozrezať a TD...preto hľadám takých ľudí ako si ty ty mi viac vyhovujú lebo ja ties nepijdem len keď musím 🫣🫣❤️

majamat
20. nov 2024

@stanovelky no je to nanic. ja som tak odkladala aj gynekologicku operaciu a nakoniec som sa k nej dopracovala a v pohode.
no teraz mam problem aj s tym, ez by som mala schudnut. uz sa mi to podarlo, ale vaha mi teraz zas ide hore. hroza, neviem to akosi dosiahnut. kedze sa operuje brucho, ked je velke, je to nevyhoda, preto takto rozmyslama aj dr to takto odporucaju.

co sa tyka toho hnisania po operacii, je to csta komplikacia, nic nezvycajne, je to urcit enprijemne, ale stale je to mensie zlo, ako zauzlene creva. hoci cez operacnu ranu sa infekcia mze dostat hlbsie, zvycajne to az take zle nie je. no zauzelne creva mozu ohrozit zivot a je to asi o nieco zavaznejsi stav, ako hnisanie po operacii, aj ked to je asi individualne. v operacnej rane sa moze infekcia urobit,c i ide o operaciu pruhu,a lebo niecoho ineho, ak tam bolo hnisanie na urovni tej sietky,a si bolo hlbsie, caste je hnisanie na vrchu, co je najmenej rizikove. v poslednom odbobi ludia v mojom okoli boli viaceri operovani a teda vacsina takuto komplikaciu nemala.

stanovelky
20. nov 2024

@majamat tak uvidíme čo ukáže čas už keď píšeš kus aj to nemusíš hneď ja som rád aj keď o mesiac na správu ,mám to vytlačené skoro celý čas Kim nelezim no a tým keď je to vytlačené ,a nedá sa to zatlačiť tedy je zle. No a otázka keď vieš mám pas ktorí mi tá zatláča a pod pás podkladam niečo čo tu vydutinu tlačí do vnútra celé deň čím by sa nezaseklo črevo keď to nieje vonka ty nevieš či je to správne robiť ?? Ku doktorovi nechcem ísť in mi zasa povie už si sa mala operovať a nič ani utrazvuk že ako to vyzerá s dnuka . 🫣

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
majamat
20. nov 2024

@stanovelky ja chodim aj bez pasua mam to vytlacene vonku tiez stale. je normalne, ez je to vonku, lebo okrem lezania, pri vsetkych polohach je tam tlak na brusnu stenua aj tu "dieru" v brusnej stene, cize ten pruh.

stanovelky
21. nov 2024

@majamat áno som sa dočítal ,že operácia má ties svoje rizika ,že keď človeka uspia že je to otrava organizmu,a dýcha za vás prístroj,ňi že spím ,a lokálne ties není pre mňa dobre ,pruh není bohvie čo ,že na vrátnici robia ,čo pri nás býva tá bol 3. krat stim ,sa mu to obnovilo .a kto mu pásu ,ty to nenosis stále ci máš tie nohavičky ,ale keď pracuješ tak máš ja si dám pas aj pri s..x. bojim sa že sa môže to zvecit človek nevie keď pri 5 kg sa môže stať prečo by nie aj tam no uvidím ako sa to bude vyvíjať isto sa mi zvecilo za pol roka o 1 CM. už dúfam kus stopne .aj tak si mi kus pomohla s pocitom keď si odpísala drž sa 🥰

majamat
21. nov 2024

@stanovelky ja niekedy nenosim vobec ani pas, ani nohaviclky a to ani pri namahe. netreba to zas brat tak tragicky. rizika tu su, ale teda su aj rizikovejsie veci zivote.

stanovelky
22. nov 2024

@majamat už ani ja to tak neberiem ak si napísala tragicky,už to mám dlhšie tá už aj robím ak som robila ,na začiatku to bolo so mnou zle ,povedala som si že raz tam budem a keď nemám žiadnu bolesť sama tam nepôjdem ,najviac sa bojim tím prasknutie čreva ,neviem čím to sa môže stať ,či keď dvyhanrn niečo veľmi ťažké ,alebo keď sa priskrti črevo a bude tam tlak ,lebo si myslím keď praskne je horší ako keď sa zauzli .

majamat
22. nov 2024

@stanovelky co praskne? nic nepraskne, iba sa crevo moze zauzlit zauzelne crevo odumiera, pricom je tazko narusene travenie, vyziva a v creve sa velmi lahko mozu mnozit bakterie a velmi ryhclo vznika otrava krvi.
zauzlenie creva a jeho nepriechodnost sa poklada za nahlu brusnu prihodu a toto ma jedno pravidlo. musi byt operacne riesenie akutne do 24hod.

stanovelky
22. nov 2024

@majamat aha tak to som nevedela,to len na chrome som sa dočítala ,že keď sa zasekne črevo priskriti ,zauzli ,že nemôže sa ďalej posúvať strava ,a sa to hromadí ,a môže prasknúť s tlakom a setko sa vileje do bruchu a tak nastane že otrava krvi a veľa baktérie tam budú tak to ide sa i život

majamat
22. nov 2024

@stanovelky ako ano, crevo je tym padom poskodene, moze aj praksnut,a le to nie je tenprimarny probleb, to je len nasledok rpiskrtenia.

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
stanovelky
26. feb 2025

@majamat ahoj. Prepáč za opýtanie. Ako si na tom bez zmeny ?? Mne sa to asi zasa zvecilo odvtedy. Zatiaľ sa to dá. Bez bolesti, problemou . ty si ties pohode ?

majamat
26. feb 2025

@stanovelky v pohode. to sa nezvacsuje za tak kratke obdobie. to trva dlho

stanovelky
16. mar 2025

@majamat ďakujem ,len nech si zdravá. aby sa nestalo nič vážne ,😘. a ešte raz ďakujem že mi odpíšeš ,

stanovelky
29. jún 2025
@majamat

@stanovelky v pohode. to sa nezvacsuje za tak kratke obdobie. to trva dlho

@majamat ahoj ,už dlhšie som ti nepíssala ,ako sa máš ,si na Tom tak isto ?

majamat
29. jún 2025

tak isto, co by sa asi mohl stat za par mesiacov, ked to mam 14r.