Ktoré magnézium vám pomohlo?
Poraďte prosím kvalitné magnezium ktoré vám aj pomohlo
@drahomirrra držím palce a skoré zlepšenie 💪
@jamimo Teraz chodim kazdy den na Mg injekciu k svojej lekarke, ale tiez ma skoro drblo, pozeram pribalovy a ze 1g MgSO4, z toho 98mg magnezia. Sak to je nic, ale aspon ide rovno do krvi.
@drahomirrra záleží od formy magnézia a vysokej vstrebateĺnosti. Horčík v krvi máš, dôležité je, aby bol vstrebaný v medzibunkovom priestore, tam, kde ho najviac potrebuješ.
@nikaeli pomaha ty toto magnezium
@jamimo ahoj, vieš mi prosím poradiť? https://aktin.sk/vilgain-horcik-malat/90-kapsul... - toto magnezko je ok?
Dobrý ojeb ten magnerot ktorý tiež kupujem no končím s tým.. Teraz čítam, ze z tých 500 mg ktoré su na balení je horčík 32,8 mg 🤣 pri dennej dávke +- 400 mg to je smiešne. Takže bisglycinat+b6 na spanie a malat počas dňa na energiu. no kukajte zloženie lebo su veľmi prespekulovaní a niektoré toho obsahujú žalostne málo
@pochod tak to už nechápem. Ktorý je podľa teba najlepší. Alebo ktorý sa ti osvedčil?
@zirafienka Neviem zatiaľ nic odporučiť.Síce uzivam viac druhov no zisťujem, ze so smiešnym množstvom elementárneho magnézia 😥. skrz vstrebatelnost a biologickú dostupnosť je vraj malát pocas dňa a bisglycinat na spanie top výber. Urobím si dôkladný online rešerš zloženia tých dvoch druhov a podla toho si vyberiem tie s najvyšším obsahom lebo tie vysoké čísla na obale su zavádzajúce 😂
@pochod Ďakujem, tak ťa poprosím, ak budeš tak dobrý, daj vedieť.
@pochod ktoré konkrétne berieš? Ja som kúpila nakoniec zo stránky aktin.sk značku Vilgain malat na ráno a bisglycinat na noc, ale som nejak viac unavená odkedy to beriem, neviem či to má súvis, alebo si len namýšľam, čakala som príval energie, ale nejak nenastal 🙄😁
@danielllka 10m pred užitím si musíš zavrieť oči a opakovať.. Je to silné je to silné budem naslapana jak veverička a iste zaberie. Ja mam ešte moje slabé od magnerot a spol a robím prieskum trhu nech napíšem Ježiškovi, ze co mi ma doniesť . Malát, citrat cez den a večer bisglycinat vyberiem.. tie najsilnejšie zloženia.. uz teraz cítim príliv energie z toho a večer ospalosť 😥
@pochod jasné, ale to si môžem dať aj vitamín C a toto odriekať a výsledok bude rovnaký 😄 ale si nenapísal, ktoré berieš Ty...
@pochod ty si riadny odborník teda 😃 akurát si zabudol, že jednorázovo prijímaná vysoká dávka magnézia ti nepomôže 🤦 tie množstvá majú svoje opodstatnenie, len ľudia si myslia, že keď si dajú vysokú dávku naraz, tak im to aj zaucinkuje, figu borovú 😃 potom nečudo, že máme na trhu 1000mg vitamínu c v šumivej tablete 🤯👏
@danielllka 400mg kofeinu+ 200mg malát +100mg citrat+l tyrosine 700mg a keď budeš aj tak ospala tak ti to cele preplatím 😂 no ja som len teraz zistil, ze beriem zlé magnezka a tie.. zatiaľ teoreticky.. dobré som ešte neobjednal.
@mell27 Práveže nie som odborník lebo som doteraz užíval malé množstvá. Tie mg na obaloch nemajú co do činenia s obsahom elementárneho horčíka a niektore druhy ako oxid majú vstrebatelnost smiešne 4%.. a nemusíš sa o mna obávať.. budem prijímať len o niečo viac ako sa odporúča denna dávka 😁
horcikovy komplex od sunday natural, mam na laktozu, tiez ma z tych v lekarni prehanalo trochu, z tohto vobec nemam problem

@jamimo Objednala som, skusim. Ja mam desive tetanicke stavy, presne ako si opisovala.