icon

Ktorými potravinami doplniť sacharidy?

dominikamacakova
12. okt 2022

Ahojte, potrebujem radu. Chcela by som pribrať, resp nabrať svaly a mať vyváženú stravu 😀 Ale stáva sa mi, že mi podľa tabuľky chýbajú sacharidy. Väčšinou prijmem veľa tukov. Aj dva krát toľko ako mám prijať. Vlákninu dopĺňam chia semienkami, ale tie obsahujú tiež veľa tuku. Bielkoviny zas proteínom. Príklad -dnes som si neplánovane dala zemiakový šalát a rybie filé, čiže mi vychádza, že už nič tučné nemôžem, ale sacharidy nemám žiadne 🙈 Takže, potrebovala som príklad na nejaké potraviny čisto sacharidové. Suchú ryžu nechcem. Ďakujem za rady 🙏

Strana
z2
dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@gubcikova mám jedno 15kg dieťa a druhé 18kg dieťa. Nosím ich, vozím ich naraz v kočíku. Ja potrebujem práveže regeneráciu a nie cvičiť 😂

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@stanulienkat cvičím s deťmi, inak nie. Nevládzem už urobiť ani pohyb navyše 😬

luccija
12. okt 2022

Kamarat bol vzdy chudy na chlapa nasiel si trenera a je vela tvaroh, tuniak, maso, ovsenne vlocky, vajcia, syry ale on je kazde 2,3 hodiny aj zacal cvicit a obrovska zmena.Daj si od niekoho poradit

dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@luccija na obed napriklad cestoviny, polievky, prívarky. Zajtra idem robiť sushi, to mám často... Práve preto som si kúpila hovädzí proteín. Anemická som bola, ale už nie som (dúfam) ...Mám tú istú váhu od ôsmej triedy na základnej 😅

dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@miusa00 super, ovsené vločky mi nenapadli. To obsahuje aj veľa vlákniny 🙃

dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@pribinak orechy zas obsahujú veľa tuku a keď mám dni, ako napríklad dnes, že prijmem veľa tuku doobeda,tak večer nemám čo zjesť

jarmillka
12. okt 2022

@dominikamacakova ak mas tuky nad, tak je dobre ze nemas naplnene sacharidy… V podstate by ti malo vychadzat, aby obe dokopy ked ich spocitas bolo 200%… cize ak mas napriklad 150% tukov, staci ti 50 % sacharidov…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@elizabet173 halo? Ja som sa pýtala čo obsahuje sacharidy. Viem ako sa majú stravovať deti, ďakujem za radu

luciannka83
12. okt 2022

@dominikamacakova hrozny jedalnicek. Toto okolo zdravej stravy ani neslo. Ziadne ovocie, minim7m zeleniny. Vyhod vsetky chrymky, tie obsahuju vela tuku. Celkovo by si asi mala oslovit nejakeho odbornika na stravovanie, ktory by ta troska uviedol do obrazu. A sacharidy? Pecivo, strukoviny, ryza, zemiaky, bataty, ovocie. Dufam, se toto bol len horsi den v stravovani, lebo okrem obeda tam nemas ziadne normalne jedlo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@elizabet173 tak keď si to vezmem, dnes som mala celozrnné pečivo, parený syr s bylinkami, ovčí syr a cherry paradajky. Bolo to na večeru, ale mohlo to byť aj na raňajky dajme tomu... Zemiakový šalát -zemiaky, mrkva, hrášok a majonéza (dobre to je nezdravé) , najhoršie sú tie ryby, keďže boli vyprážané. Bežne vypijem 3x nescu s mliekom (slabú) -1,5dcl mlieka, čiže 4,5dcl mlieka za deň. Plus hovädzí proteín, ktorý obsahuje železo atď a žiadnu chémiu ani umelé sladidlá. Chrumky dom si dala len cca 20g. Keď si to takto vezmem, čo je na tom také hrozné? V konečnom dôsledku mi to len riadne zdvihlo tuk. Neviem, keď si dám napríklad zeleninovú polievku, tak z toho nepriberiem ani za 100rokov

dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@elizabet173 Google mám tiež, ďakujem 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
autor
12. okt 2022

@elizabet173 ja som ju kúpila v bufete, lebo dnes bol výnimočný deň, kedy som proste nestíhala variť tak som išla kúpiť obed do Ryby a nič zdravšie tam nemali. Doma nevyprážam, neznášam obaľovanie. Ale nehovorím, že iné dni nezjem nič nezdravé... Ja a nebojím tuku, ale napríklad teraz večer som hladná a už mám denný príjem tukov nad limit (190%) tak rozmýšľam čo si mám dať keď nechcem napriklad varené zemiaky, alebo ryžu 🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sense
13. okt 2022

@dominikamacakova à prečo nechceš na večeru zemiaky alebo ryžu? Ale ak nechceš tie daj si bulgur, quinoa, cestoviny, vločky, kuskus .... Ovocie, zeleninu typu hrášok, mrkva, kukurica
Musíš si ujasniť sama v sebe či chceš zvýšiť sacharidy alebo ci sa im chceš vyhnúť. Ak sa bojíš sacharidov večer tak sa neboj 100g zemiakov bude mať 70 kcal ci ich zjesť ráno, naobed alebo večer. A po sacharidoch večer sa ti bude lepšie spat.

dominikamacakova
autor
13. okt 2022

@sense tá kukurica je dobrý nápad, varenú kukuricu môžem jesť aj na kilá. Ide o to, že mne aj málo vecí chutí, alebo sa mi večer nechce škrabať zemiaky, variť ryžu a tak. Skôr som chcela nejakú "blbosť" s ktorou to doplním. Bavíme sa o čase cca 22:00 kedy by som ešte niečo zjedla 🙃 Ja sa skôr bojím tých tukov aby sa mi neurobila slanina okolo brucha, lebo pri mojej postave a prsiach 0+ vyzerá len trochu väčšie brucho hrozne 😬 A predsa len, už mám 30, tak nemôžem čakať, že sa mi bude tuk ukladať na tých "správnych" miestach

Strana
z2