Kúpanie s plastovou ortézou
Ahojte, aké sú vaše skúsenosti? Dá sa s týmto kúpať v mori? Dnes mi vymenili po mesiaci klasickú sadru za túto ortézu.

A tam si sa prečo nepýtala?
@stellarstar každý povedal niečo iné tak chcem reálne skúsenosti...jeden povedal nekupat, druhý povedal v pohode a tretí že nie dlho kvôli lepidlu a suchemu zipsu...
my sme nikdy ortezu nenanacali a uz vobec nie do slanej vody. planujes potom chodit v tej mokrej orteze?! to si ju radšej daj na tu chvilu kym pojdes do vody dole
Tak si kúp takú fóliu na nohu dostať ze jubdas na nohu a voda sa do nej nedostane. Osobne by som s ortezu do vody nešla
@katulaaaa nieco takéto
S týmto nie, veď si predstav, že to máš mokré či ti je príjemne.
Mala si pytat nahradnu, vedela si, ze pojdes k moru
Nie.toto ti nedali.aby si sa močila v mori,ale aby si mala niečo ľahsie a pohodlnejšie.Stale plati.ze zlomenina je nedoliečena a akykolvek dalsi uraz.pad.buchnutie ti narobi zdrav.komplikaciu.preto stale plati kludovy fyzicky režim a k nemu more .cesta a vsetko s tym spojene nepatri..
Btw ako to maš s PN,ze planuješ pobyt mimo SK?
Este dopisem.ze hned po dolieceni ako rehabilitacia bez ortezy je more super vec.tiez som to vyuzila.ked mi dali dolu z nohy ortezu po 6 t
@katulaaaa syn mal 2x na ruke ( obidva razy v lete) , ale nenamáčali sme. Vždy sme mu dali takú rukavicu , čo nosia inseminátori. Nemyslím, že je to vhodné na kúpanie.
Este dopisem.ze hned po dolieceni ako rehabilitacia bez ortezy je more super vec.tiez som to vyuzila.ked mi dali dolu z nohy ortezu po 6 t
@janinah bohužiaľ sa dátum už zmeniť nedal 😔 od začiatku sa rozhodovalo či mi to dajú tesne pred dovolenkou dole alebo hneď keď sa vrátime takže tomu ešte chvíľu času treba ale nemala som v pláne s tým plávať alebo podobne namáhať len sedieť pri brehu a aspoň si namočiť nohy. Som na rodicaku takže PN nemám
Dcéra, vtedy mala asi 10 rokov mala zlomeninu ruky v zápästí, mala asi 2 týždne sadru a potom jej pred dovolenkou vymenili za ortézu s ktorou sa kúpala aj v mori aj v bazéne. Bola perforovana, plastová na tom suché zipsy asi 4 nepamätám presne a pod to mala takú bavlnenú "ponožku" . Po kúpaní nám to kázali zložiť, opláchnuť ruku aj ortézu v sladkej vode, osušiť ruku nakremovat, a dať suchu ponožku. Ešte nám dali aj náhradné ponožky na výmenu a aj suché zipsy, ak by sa uvoľnili prilepiť sekundovým lepidlom. Ja som to všetko vopred odkomunikovala s lekárkou
Dcéra, vtedy mala asi 10 rokov mala zlomeninu ruky v zápästí, mala asi 2 týždne sadru a potom jej pred dovolenkou vymenili za ortézu s ktorou sa kúpala aj v mori aj v bazéne. Bola perforovana, plastová na tom suché zipsy asi 4 nepamätám presne a pod to mala takú bavlnenú "ponožku" . Po kúpaní nám to kázali zložiť, opláchnuť ruku aj ortézu v sladkej vode, osušiť ruku nakremovat, a dať suchu ponožku. Ešte nám dali aj náhradné ponožky na výmenu a aj suché zipsy, ak by sa uvoľnili prilepiť sekundovým lepidlom. Ja som to všetko vopred odkomunikovala s lekárkou
@blsa ďakujem pekne za odpoveď. Mne teda suché zipsy nedali ale náhradné pančuchy áno. Takisto som to konzultovala s lekárom a práve kvôli tomu moru mi dal dole sadru a rozhodol sa pre ortézu len pri vydaji mi hovorili že s ňou do vody nemôžem ísť preto som ostala zmätená prečo mi ju doktor predpísal s tým že idem k moru.
Sestra mala pred 12timi rokmi takú ak nie aj viac na ruke ako dieťa a skúste dieťa dostať z vody. Mala ju 8 týždňov. Nič sa jej nestalo. Pred tým mala klasickú a to bolo hrozne

A tam si sa prečo nepýtala?