icon

Kúpanie s plastovou ortézou

katulaaaa
17. júl 2025

Ahojte, aké sú vaše skúsenosti? Dá sa s týmto kúpať v mori? Dnes mi vymenili po mesiaci klasickú sadru za túto ortézu.

Kúpanie s plastovou ortézou
stellarstar
17. júl 2025

A tam si sa prečo nepýtala?

katulaaaa
autor
17. júl 2025
@stellarstar

A tam si sa prečo nepýtala?

@stellarstar každý povedal niečo iné tak chcem reálne skúsenosti...jeden povedal nekupat, druhý povedal v pohode a tretí že nie dlho kvôli lepidlu a suchemu zipsu...

lenvam
17. júl 2025

@katulaaaa točím to máš olemovane obnitkuj a môžeš

kacena4
17. júl 2025

my sme nikdy ortezu nenanacali a uz vobec nie do slanej vody. planujes potom chodit v tej mokrej orteze?! to si ju radšej daj na tu chvilu kym pojdes do vody dole

luciq1
17. júl 2025

@katulaaaa veď keď pôjdeš do vody si to daj dole. Nemenili ti to hlavne kvôli kúpaniu?

stellarstar
17. júl 2025

Tak si kúp takú fóliu na nohu dostať ze jubdas na nohu a voda sa do nej nedostane. Osobne by som s ortezu do vody nešla

stellarstar
17. júl 2025

@katulaaaa nieco takéto

januska12323
17. júl 2025

S týmto nie, veď si predstav, že to máš mokré či ti je príjemne.

mk1111111111
17. júl 2025

Mala si pytat nahradnu, vedela si, ze pojdes k moru

janinah
17. júl 2025

Nie.toto ti nedali.aby si sa močila v mori,ale aby si mala niečo ľahsie a pohodlnejšie.Stale plati.ze zlomenina je nedoliečena a akykolvek dalsi uraz.pad.buchnutie ti narobi zdrav.komplikaciu.preto stale plati kludovy fyzicky režim a k nemu more .cesta a vsetko s tym spojene nepatri..
Btw ako to maš s PN,ze planuješ pobyt mimo SK?

janinah
17. júl 2025

Este dopisem.ze hned po dolieceni ako rehabilitacia bez ortezy je more super vec.tiez som to vyuzila.ked mi dali dolu z nohy ortezu po 6 t

motherofflower
17. júl 2025

@katulaaaa syn mal 2x na ruke ( obidva razy v lete) , ale nenamáčali sme. Vždy sme mu dali takú rukavicu , čo nosia inseminátori. Nemyslím, že je to vhodné na kúpanie.

katulaaaa
autor
17. júl 2025
@janinah

Este dopisem.ze hned po dolieceni ako rehabilitacia bez ortezy je more super vec.tiez som to vyuzila.ked mi dali dolu z nohy ortezu po 6 t

@janinah bohužiaľ sa dátum už zmeniť nedal 😔 od začiatku sa rozhodovalo či mi to dajú tesne pred dovolenkou dole alebo hneď keď sa vrátime takže tomu ešte chvíľu času treba ale nemala som v pláne s tým plávať alebo podobne namáhať len sedieť pri brehu a aspoň si namočiť nohy. Som na rodicaku takže PN nemám

blsa
17. júl 2025

Dcéra, vtedy mala asi 10 rokov mala zlomeninu ruky v zápästí, mala asi 2 týždne sadru a potom jej pred dovolenkou vymenili za ortézu s ktorou sa kúpala aj v mori aj v bazéne. Bola perforovana, plastová na tom suché zipsy asi 4 nepamätám presne a pod to mala takú bavlnenú "ponožku" . Po kúpaní nám to kázali zložiť, opláchnuť ruku aj ortézu v sladkej vode, osušiť ruku nakremovat, a dať suchu ponožku. Ešte nám dali aj náhradné ponožky na výmenu a aj suché zipsy, ak by sa uvoľnili prilepiť sekundovým lepidlom. Ja som to všetko vopred odkomunikovala s lekárkou

katulaaaa
autor
17. júl 2025
@blsa

Dcéra, vtedy mala asi 10 rokov mala zlomeninu ruky v zápästí, mala asi 2 týždne sadru a potom jej pred dovolenkou vymenili za ortézu s ktorou sa kúpala aj v mori aj v bazéne. Bola perforovana, plastová na tom suché zipsy asi 4 nepamätám presne a pod to mala takú bavlnenú "ponožku" . Po kúpaní nám to kázali zložiť, opláchnuť ruku aj ortézu v sladkej vode, osušiť ruku nakremovat, a dať suchu ponožku. Ešte nám dali aj náhradné ponožky na výmenu a aj suché zipsy, ak by sa uvoľnili prilepiť sekundovým lepidlom. Ja som to všetko vopred odkomunikovala s lekárkou

@blsa ďakujem pekne za odpoveď. Mne teda suché zipsy nedali ale náhradné pančuchy áno. Takisto som to konzultovala s lekárom a práve kvôli tomu moru mi dal dole sadru a rozhodol sa pre ortézu len pri vydaji mi hovorili že s ňou do vody nemôžem ísť preto som ostala zmätená prečo mi ju doktor predpísal s tým že idem k moru.

ronie338
17. júl 2025

Sestra mala pred 12timi rokmi takú ak nie aj viac na ruke ako dieťa a skúste dieťa dostať z vody. Mala ju 8 týždňov. Nič sa jej nestalo. Pred tým mala klasickú a to bolo hrozne