icon

Kúpele Horný Smokovec

beata110
6. nov 2022

Ahoj maminky mate nejake info ohladom kupelov horny smokovec? 🙏🙏🙏Naozaj je to tam take hrozne? Za par dni mame nastupit a co som pocula ake to tam je a co sa tam deje, tak ani sa mi tam nechce chodit...

agbu0108
27. júl 2023

@eduska navsteva moze ostat dlhsie ale spat by tam.nemala lebo to sleduju a nahlasuju pozor na to.

kleopatra114
27. júl 2023

@agbu0108 vážne to niekto kontroloval ? My sme mali so sebou chvíľku muza ( síce tam nespal , spával v Poprade - ale chodil za nami skoro rano a odchafzal po 20.00 ) a nikto sa nezaujímal , ci tam prenocoval .

eduska
28. júl 2023

@kleopatra114 aha, no ja som myslela, ze navsteva moze byt len vonku a nesmie do izby, ani do budovy. To skor my pojdeme k "navsteve".

agbu0108
28. júl 2023

@eduska moze prist do izby aj do budovy aj na vylety chodit len tie obedy vecere su radsej ked ohlasite dopedu ked nepojdete no vzdy sa da snimi dohodnut. Kleopatra114 ano sledovali to aj upratpvacky a tam vrchna atd.

eduska
29. júl 2023

Uz ma niekto vyhreste 😅 nepremokave plachty/podlozky na matrac su sucastou vybavenia? Pytam sa len pre istotu 🙂

kleopatra114
29. júl 2023

@eduska nie sú. Ale je pravda , že som sa o ne nezaujímala , tak možno niekde v sklad ewchivane môžu mat . Ale štandard nie sú

eduska
1. aug 2023

este mi napadlo, mesacny listok na elektricku zakupim aj v Poprade? Alebo idealne kde? Ak budeme mat so sebou odrazadlo, berie sa to ako bicykel? Alebo sa neplati nic? Syn vydrzi chodit peso aj 15km, ale rad sa hocikde povozi, tak ci sa to vobec oplati brat.

kleopatra114
1. aug 2023

@eduska vybavis tam , kde je stanica . Za 10 eur sa vozis 3 týždne , kde chces . Ja som vybavila v starom smokovci , čo je vlastne kusok od liečebne . Kolobežky sme mali , sle neplatili sme nič , popravde mi to ani nenapadlo , rovnako ako za kocik . Za ten čas nás nikto nekontroloval a to sme dá vozili stále

kleopatra114
1. aug 2023

@eduska ale ty sa pytas na odrazadlo , tak veru neviem

eduska
Autor odpoveď zmazal
eduska
17. aug 2023

Dievcata, prosim Vas, heslo na wifi? Kludne aj do IP. Dnes to bol kolotoc informacii a dost prsalo a potom som mala hlavu inde, tak som sa zabudla spytat. Dieta mi tu pisti, ze mu nejde jojtuba 😅 dakujem 🙏

kleopatra114
17. aug 2023

@eduska v každom liečebnom dome pri vchodových dverách by mala byt info tabuľa a tiež heslo

majka1933
29. nov 2023

@stanus81 prosím ta ako bolo v tom lúči?dalo sa?my ideme teraz 7.12 nebolo nič volne na rýchlo tak nám ponúkli luc na 2tt .aké sú procedúry?je tam niekde aj bazén?

zuzita1
1. dec 2023

@majka1933 prosim vas,ako dlho ste cakali na termin?

majka1933
1. dec 2023

@zuzita1 volala som a mali hneď voľné, potom už len september

majulikc
2. dec 2023

@zuzita1 my ideme 21.marca, volala som tam cca 2 týždne dozadu

stanus81
2. dec 2023

@majka1933 Bolo to uplne v pohode. Jasne, ze by bolo lepsie mat tu kupelnu na izbe sami pre seba, ale sme sa tak nastavili, ze je to takto a dalo sa to normalne zvladnut. Vyhoda bola, ze boli vsetky procedury, stravovanie, skola a skolka, pod jednou strechou a nemuseli sme kvoli tomu prechadzat cez vonkajsok.

majka1933
2. dec 2023

@stanus81 tak to super ,ze aspoň pod jednou strechou. A čo sa týka lekára majú tam aj služby 24hod?lebo môj malý už vyše mesiaca zápal priedusiek, samé spreje, aby som s nim nemusela letieť na pohotovosť do PP nakoľko budem mat ešte jedného menšieho zo sebou 15mesacneho.

kikanikakika
2. dec 2023

@majka1933 lekár tam je stále, v tej istej budove

eduska
2. dec 2023

Mna trochu sklamalo, ze lekar je vseobecny. Podla vsetkeho nie pediater. Myslela som, ze tam bude nejaky pluciar. Tie co ste boli- ako hodnotite s odstupom casu uspesnost liecby? U nas nic moc, davala som tomu velke sance. Neviem ci sa tam pytat znovu alebo radsej do Srobarovho ustavu..

kleopatra114
2. dec 2023

@eduska u nás nepomohlo v nicom . Inhalator mame taky istý aj doma , tiež inhalujeme každý deň , nahruwvanie mame tiež , takze to liečenie sa pomaly v nicom inom nelíšilo. Okrem tatranskeho vzduchu - ten doma nemáme 🙂

eduska
2. dec 2023

@kleopatra114 presne 🤣 tatransky vzduch a diatermiu nemame doma. Syna dokonca inhalator vzdy strasne "rozkasle". Tam tomu tak bolo posledny tyzden. Ked som to spomenula na vizite, tak odpoved: no ved za 2dni idete domov, tak sa to snad nezhorsi. Ubytovanie, strava, super, pacilo sa nam velmi, uzili sme si to tam, kopec zazitkov, fotiek mame, len ten efekt, ktory som si tak zbozne priala sa zatial nedostavil :(

agbu0108
2. dec 2023

@eduska plne suhlasim. Ten dr bol katastrofalny. Cez 3 dni som chodila zanim ze je zle. Poslal ma kade lahsie. Na 4 ti den som isla poobede ze proste nonsens ako kasle a on ze kde ste boli doteraz. Fuuu kebyze niesme na konci sveta a mozme odist tak uz tam niesme a povedala by som kde smw boli doteraz. Okamzite syn musel ist na 2 spreje a na kyslik lebo mal taky zapal ze az. Malej hnis isiel z oku a dr napisal ze vraj. Vraj???? Pol centimetrov hnisu vyselo jej z oku a vraj? Obe deti som ledva doliecila doma obe boli okamzize po navrate vysetrene pediatrickou a boli nutne antibiotika. Cele zle. Nic nam to cele zial nedalo. My si to zopakovat nebudeme ani na jednom ani v srobarov ustave. Tam iba kopec vysetreni rohia vystresuju uplne dieta co zistia aj unas ked je potrebne.nam to je daleko, zbytocne a drahe

eduska
2. dec 2023

@agbu0108 :( to ma mrzi. Co som si vsimala (boli sme august/september, tak deti bez doprovodu co ochoreli, automatika antibiotika.

U srobara ale robia len to co rodic podpise ci? Tiez nie som za to, dopichat a presparat dieta skrz naskrz, len uz by som rada vedela, cim to cele unho je a ako mu pomoct.

majka1933
3. dec 2023

@eduska bože ženy ani ma nestraste, porazí ma ak zbytočne vyhodím peniaze a ešte sa to ma zhoršiť a nie pomôcť. Moj je stále na strejoch do konca roka ,lebo ma 3x bronchitidu a vkuse skončil v spitali na infuziach .samozrejme ze by tam mal byt pediater a nie všeobecný a eate nejaký pluciar. Mňa tam nebudú srať, ak mi tam poriadne nevysetria dieťa ak by sa dačo zomlelo tak uvidia ,nakoľko pôjdem autom ,sadnem aj o pol noci a odchádzam a uvidia potom tu reklamu co.im tam narobím.

majka1933
3. dec 2023

@eduska kamoška sa v piatok vrátila z toho ústavu a strašne si chválila, že aj prístup lekárov, upravili malej liečbu lebo je astmaticka a dokonca sa jej potvrdil aj reflux, takže jej aj stravu upravili.a ze jej sa tam veľmi polepsilo. Len čakacka je asi dlhšia lebo ze dovera tak možno o rok uprednostňujú všzp lebo ta je štátna a dajú aj lepší termín. Keby fakt viem tak radšej idem tam.My ideme len na 2tt tak snáď to zvládneme bez nejakých komplikácií a nebudem ľutovať. Akože som chcela ísť do lucivnej ale ta cena ženy 1100e na 2tt hrozne veľa a tiež ako tu sú aj dobre a sú aj zlé recenzie, asi ozaj radšej 2x do roka k moru

eduska
3. dec 2023

@majka1933 neboj sa, ja nestrasim, ale ja ked som ako dieta bola v kupeloch na 6tyzdnov, tak som sa drzala pol roka. A my sme odtial prisli sopel, kasel a po mesiaci kasel na mesiac. Preto som bola zvedava na skusenosti inych mamiciek. Nam ani nepreplachovali nos, vraj len tym, co ho maju nepriechodny. Syn ani nema potvrdenu astmu, len mava caste a dlhotrvajuce infekty hornych dychacich ciest. Ja som to brala tak, ze tam ideme hlavne kvoli vzduchu a zmene prostredia, nechcela som ho hned tahat do Srobarovho ustavu, lebo som sa domnievala, ze to bude postacujuce. Ale nam tento kolotoc zacal v 2,5roku, ked sa nosna mandla po nadche odmietla zmensit, do pol roka ju vybrali a stale to nie je dobre. Chodi aj na imuno-alergo, doktorka sa tiez snazi ako vie. Kazdy hovori, ze z toho vyrastie, cakam kedy 😀

majka1933
4. dec 2023

@eduska môj už je vedený úplne všade. Vkuse do neho pchaju spreje ,kortokoidy a všetko má len krátky efekt .ma už aj v správe ze ma broncho astmu ,ma alergiu na roztoče. Denne berie 3 spreje .som strašne zvedavá ako to tam bude .ja mu raz denne preplachujem nos a beriem si to.aj zo sebou nebudem sa na nich spoliehať. Aké ste tam mali procedúry?co sa týka sauny je to za poplatok?koľko procedúr ste mali denne ?

kleopatra114
4. dec 2023

@majka1933 od procedúr veľa nečakaj , tie sú lepšie v lucivnej . Hlavnou devízou HS je vzduch- čiže klimatoterapia , ostatne sú len doplnok .

eduska
4. dec 2023

@majka1933 inhalacia a skupinove cvicenie su kazdy den. Diatermia sa obden striedala s biolampou. Niektore deticky chodili na kyslik. Sauna raz tyzdenne, rodic ak sa chcel saunovat platil 2e, ak robil sprievod, neplatil nic. Do bazena sme nechodili, to sa ide do jedneho hotela v blizkosti.