Kvôli zápalu močových ciest sa bojím sa ísť k moru
dobrý deň,
mám taký problém. Veľmi rada by som šla aspon na dva týždne k moru, chcem si konečne oddýchnuť.Lenže naposledy som tam dostala silný zápal moč. mechura a ciest, dokonca až v nemocnici som tam bola, a na ATB zvyšok pobytu ( tj. 10 dní a nemohla som sa ani kupat),ATb ani nezabrali, nič...pritom voda vtedy mala aj 25 st. proste katastrofa.
viem,ze predtým som nikde neprechladla.proste tam tá voda..mi ubližila..dovtedy som chodila pravidelne každý rok k moru a nič, plávala som každý den aj v studenšej. potom som začala mávať problémy s moč. mechurom a obličkami a tak. a cítim prakticky permantné pálenie pri moceni,vela druhov atb som vybrala,no nič.
ako sa mam chraniť pred tym,aby som znova dostala tam zápal ? lebo velmi sa tamm teším a chcem ist sa okupatkonecne, zaplavat si, nechcem sa pozerat na more 10 dní a cumiet doblba. plávanie je moj zivot a hobby.ale neviem,ako to spravit. za ten rok sa prakticky nič nezmenilo, obcasne palenie mavam stale, aj stipanie,obcasne aj zapaly...bojim sa,ze mi to tam znova prepukne,aj keby mala voda aj 30 st..a v neoprene sa kupat nechcem.
poradite mi prosim vas ako ste to riesili vy,ked st emali moje problémy? mne nestacisa vysusit potom a dat si suche plavky...ja citim zapal a palenie uz len ked som minutu vo vode...prosím poradte,co na to.
dakujem vam..
@cervikpepik ja uz som chodila aj za urologmi,a tak....ale nič nevyriešili,len atb nasadili vsetci, ale ja to mam furt,a preto si nemozem ani uzit dovolenku nic...som z toho uz zufala..vazne...nasli mi aj vykultivovane vselijake bakterie a tak,ale nic viac. dali na to atb a nic, vyberiem atb a mam to znova,proste zacyklene to je.uplne totálne..a vravim ani 25 st.voda v mori cistom podotýkam mi nepomohla,ba prave to totálne zhoršila, citila som palenie, rezanie pri moceni, stale som chodila curat,az potom nolicin mi tam dali a to trosku pomohloa vratila som sa domovu uplne znicena:( a preto to nechcem tiskovat tento rok,len neviem,co s tym.
@marisola skús na podporu brusnice vo vyšších dávkach, vit C, wobenzym. Hlavne treba odstrániť príčinu. Daj si urobiť znova kultivácie moču, sono brucha, možno je tam aj iná príčina, keď si mala až zápal horných močových ciest ( nejaké zúženie alebo reflux alebo zostatok moču v mechúre po vymočení sa ). Dôležitá le aj hyhiena po stolici.
Hygiena
@adalea ja mam tieto problémy, odkedy som na intráku,tj. už dlhe roky, tam sa mi to tak vaznejšie prejavilo akosi, a potom samozrjeme p ostykoch s partnerom a pod. potom v chladnom pocasi a uz sa to zacalo sypat prakticky. Už som brala vselijake kury vitaminu c aj brusnic, aj dokonca domace brusnice som jedla,absolutne nic mi to nepomohlo, mozno na kratsie pomohlo,ked som to brala,potom aj tak sa to vratilo do staryhc kolaji,uz som vyskusala XY pripravkov na to, dokonca teraz jem Profizym plus. z lekárne uz dvojitu davku ,citim mierne zlepsenie,ale zase mi je po nom zle od zaludka,tak neviem,co mam robiť, aj akupunkturne som sa liečila na to, pomohlo to-ale dočasne a teraz mam problémy zase. to iste dokolečka. hygienu mam -po kazde stolici sa umyvam uz rok a pol. VZDY.
Fuuu, tak už len skúsiť tie vyšetrenia. Ja som tiež mala opakované zápaly a pomohol mi urinal ešte nohy v teple. Keď mám studené nohy, v momente cítim pálenie pri močení. A samozrejme veľa tekutín
Mala som tento istý problém roky. Nemohla som ani bosá prejsť so sprchy do spálne lebo by sa mi to vrátilo.
Jedného dňa som sa pobrala na pohotovosť, kde mi doktorka naordinovala nejaké lieky proti parazitom Zentel či Pratel taký nejaký názov to malo, vypili sme to aj s priateľom a odvtedy to vďaka bohu prestalo.
Očividne nebola príčina tam, kde to hľadala moja doktorka...
@adalea tak to nevravím ani o nohách a o zime, v zime doslova trpím, už celé roky, alebo ked si dám studenšiu vodu zo sprchy, ked je teplo vonku, nie studenú,len proste nie horucu, tak automaticky to mam !!hned...citim dole rezanie a pálenie, tak si vies predstaviť,ako trpím,ked nemozem sa ani okupat v mori,.je to hrozne,lebo sa citim akoby sa moje hobby stratili uz uplne,ja som milovala kupanie sa v mori, vo vode v bazenoch, nesmiem nič,lebo to mam hned.tak ja uz vazne neviem. tebe pomohol iba jednoducho urinal ?
@laurita285 a čo konkrétne si to prosím ťa mala ?lebo to mam možno aj ja ,kedze mi uz roky nic nezabera
Mne praveze pri zapale mocoovych ciest odporucali more, samozrejme po vyjdeni z mora nesediet v mokrych plavkach ako prevenciu som uzivala urinal alebo ine pripravky z brusnic
@marisola Ona to v podstate ani neriešila čo mám a čo nemám. Kedže to bola pohotovosť ona mi povedala niečo v takom, že tam testy nerobia ale že si je 100 % istá, že sú to parazity ( neviem či hlísty,mrle.... netuším ) a či som ochotná aj s priateľom vypiť ten antiparazitný nápoj čo si vytiahnem z lekárne a nakoľko mne to neprechádzalo roky, každé dva týždne ma to pálilo a každý mesiac antibiotiká cca 6 rokov vkuse tak som si povedala, že tým nemám čo stratiť a pomohlo to.
hned ako vyjdes z vody prezliect plavky. znama mala tiez v kuse zapal az kym nezacala hned menit suche pradlo a nudaplaz 🙂 a uz zapal po kupani nedostala
@laurita285 boze mooooj ze antiparazitny napoj, tu ti tak moze hrozit pasomnica a hlista a to by si hned zistila keby si ju mala. V nasich zemepisnych sirkach sa s takym ani nestretnes skor ta postipe blcha ci plostica na nejakej ubytovni ako nejake ine parazity. Uzi preventivne nejake caje z brusnic, ci vytazky alebo si kup a zacni uz pred dovolenkou uzivat wobenzym. Samozrejme to prezliekanie do sucheho urcite nepodcenovat. V lekarni sa skus popytat ci nemaju nejaky caj na zapal m. mechura a preventivne aj ten pi, ak by sa ti aj nieco dalo tak rychlo by ti tie bakerie vylucil z tela uz na zaciatku.
@deltaa no práveže ja sa VKUSE prezliekam do suchého,ked vyjdem z mora, hned okamžite sa osuším a dam suche druhé plavky ! v tom problém istotne nie je. a neviem s tými parazitmi, co pise @laurita285 môže to byt pravda, ale neviem ,odkial by sa tam dostali ? z postele, spinaveho pradla ?zo sprchy, ?z partnera, ?z konecnika ?pdkial ?neviem sama.
snazila som sa vtedy na dovolenke hned zacať piť caje,ked som to chytila, začala som aj brusinky si davat nepomohlo,az som sa dostala k doktorovi, strasne silno ma to tam chytilo,lebo pre mna bola voda studena (podotýkam mala 25),takze niekde inde je problém asi ..s otuzovanim ani zacat nemozem :( ked si pustim studensiu vodu,tak uplne saliem, pali ma priserne.
@nanervy_2 hned sa prezliekam a hned som si dala lieky a nepomohlo nič, pokazena cela doovlenka, ktorá stala velke penaize :(
@laurita285 a prosím ťa, ake simala priznaky ?co ti vykultivovali v moči vtedy ?pamatas si ?a co ti kultivovali cele roky ?
ako ta to palievalo?
@miriam11 práveže som navštívila lekára, ktorý sa zaoberá cinskou medicinou, aj biorezonanciu som skusala,vsetko, aj akupunkturistu nič prevratne - vobec..:( dali nejake lieky, napichali ihlickami a nič, na isty cas pomohlo na par dni, a potom nič ,znova to mam..nehovoriac ,ked ma len ofukne,alebo ked nahodou ze trebárs studenšia voda ide z kohutika, vtedy mam pocit tam dole akoby ma rezali zilektmai,pali ma,a uplne hrozne mi je.bolesti zacnu zdola.a postupuju.
nic nezabera.ani brusnice,ani caje uz..mne nepomáha nič.
@ejanjelik no presne mi to doporučoval aj urolog, ze mam sa vykupat poriadne v mori,tak som si zaplavala,a uplne otrasne som sa citila hned večer ma to chytilo,a prakticky drzalo ma to celu dovolenku.okrem ineho-samozrejme suché plavky boli základ.
@marisola ak ta zacne palit pri studenej vode znamena ze mas kryty nedolieceny zapal, cize si este neni doliecena, pretoze pri dlhodobom sedeni v chlade ci prievane clovek ochorie, cize by si v tej vode musela byt dost, ja si myslim ze to stale mas nedoliecene a teda moze tam byt aj iny problem nieco co ti tam tie bakterie udrzuje vo forme zbytokoveho mocu takze takze mozno na sone by ti doktorka povedala
Ja to mam podobne, ale more je pre mna liecba 🙂 Musim stale pit vela tekutin a pred stykom sa umyt, vymocit, napit vody a po styku vycikat a umyt. Kazdy den pijem urologicky caj a obmedzila som sladke...
@meca
@emma_932 nie baby, úplne celé zle....mne NEPOMAHAJU suche plavky hned ked vyjdem z mora ,ani osusenie, ani vyslnenie, ani nic !!!! mne nič nepomáhaaaaaaaa. ani pitie tekutín, ani nič proste,čo vám bežne..mne nie ,mne nič nezaberá. absolútne, roila som to presne tak,dokonca som užívala brusnice a pila protizapalovy caj a akonahle som sa len NAMOCILA do studenšej vody tak automaticky som pocitila,ze sa mi dá curat a hned a palilo ...tak som vysla z vody (plávala som asi 5 minut-10 minut) voda na ostatny zvysok tela mi nebola studena, 25 neni malo,ale na mechur a na spodok som citila chladno....tak som sa bezala osusit a nic, kolotč začal hned nasledne asi o dve tri hodiny..pichanie, rezanie, palenie, zlty moc, proste des...infekcia ako svina,....a sztrasne bolesti pri curani.ani nemusim spominat ako som sa strasne zlakla v cudzej krajine a bez nejakych lepších doktorov.skoro ma vystrelo,lebo moj urolog mi hovorilm že MORE pomaha na toto,a mne USKODILO !!!!!
@deltaa ale mne sa nič na moči už neukazuje, ziadny zapal nic, ziadne bakterie, vobec...naposledy som nemala nic v moci,ale stale citim palenie mierne .a to i brali moc naozaj na všetko na vsetky koky, bakterie, dokonca aj pohlavne choroby ...nemam nic.
tie bakterie akoby sa mi stále vo mne nejako prezivali, tleli a ked pride podnet -napriklad studenšia voda, tak to hned udrie v prvych sekundách....ja uz mam aj panicky strach z toho mora aj z dovolenky aj zo všetkého, ale chcem tam azse ist ,cely rok sa teším,len sa bojím -podla mna j a by som mala rovnake hrozne pocity aj keby voda mala 30,pre mna aasi nebude nikdy dos teplá.
z čoho tam do pekla stale mam vsetky tie bakterie, ja nechapem uz vazne asi nicomu...z coho sa tam do riti tvoria,uz som z toho zufala.nikdy som to nemala take nieco,a najma ma palieva strasne rano,ked curam alebo ked dlhsie necuram ....ked hodne pijem tak ma to nepáli az tak.
ale ta voda a more,tak to uz je pre mna nonsens..ja uz som uplne hotova z toho..mam pocit,ze mne uz nič nepomože.
@marisola potom to mas asi moc citlive a staci male podrazdenie mimo normy a uz to citis, mozno to je chronicke alebo problem bude niekde inde v inej casti tela a toto su len symptomy, skus napisat tuto na tejto stranke do poradne a uvidis co ti odpisu https://www.meditacia.sk/1304-Poradne/
@madana ja som alergicka na chlad, mam vsetky mozne alergie akehokolvek druhu,na co si spomenies, od latok, cez lieky, potraviny, az po prirodu...a aj na chlad zialbohu ..( alergicka na more byt nemozem,lebo cele roky som chodievala do aj menej ako 25 st. voy a nic mi nebolo,ani naznak, zlomilo sa to minuly rok)
a imunologicka ma zanedbava celkom, dava mi stale len imunor, nic viac,ale vobec mi nezabera...
@ivuska027 necievkovali ma ešte, lebo je to neprijemne a aj tak viac nezistia,ako do skumavky,ked sa vezme,podla slov odborníka.
gynekolog nič,lebo k tomu kretenovi uz nechodim radsej povedal,ze on nema nic s tym, ze ma pali pri moceni ze nech zaklopem na ine dvere
@deltaa no az privelmi citlive to mi ver..skusim tam napísať dakujem pekne...
@marisola no neprijemne. Da sa to uplne v pohode prezit, bez ujmy. Je to len sekunda a neboli to vobec. Keby kazdy, komu zistili rakovinu hrubeho creva nesiel na kolonoskopiu, lebo je to neprijemne, tak to by asi vela ludi uz nezilo. Na tvojom mieste zmenim gynekologa aj urologa v tu sekundu.
Skus si kupit kapucinku nedam nanu dopustit,vela ludom pomohla
@ivuska027 neviem a prečo savlastne robi toto ? ze cievkovanie ? ani netusim,co to je priadne,a naco to sluzi, ale urolog tvrdil, ze to len preto sa cievkuje, aby sa uplne presne zistili bakterie, resp. ic množstvo ,alebo ked odber sa kontaminuje, aby bol sterilny,lenze ked v labaku zistia, ze je OK , cisty, tak odoberu vzorku normalne, nemusia vraj cievkovat.
ja uz ani k jednemu z nich nechodim , ani k urologovi ani gynekollogovi, trpim sama radšej doma,a chodim za ludovym liecitelom. ked som kuse chodila po vysetreniach a po urologiach a gynekologicach bola som nervovov zrutena z toho tak,ze mi bolo este horsie. ja sa strasne bojím tyc lekárov aj vsetkeho,co s tym suvisi. mam ich plne zby,lebo su neschopáci..nevedia prist na to,co mi je.ani ma cielene liečiť.
akoby sa zahravali so mnou,alebo co,a bolo im totálne jedno,ze som kapala od bolesti , zvijalo ma tam na odpadnutie od krcov v mechure a podbrusku a urolog mi povedal " napite sa caju z alchemilky"...a zavrel dvere predo mnou..toto ma doslova odradilo.
@zvonkohra kapucinku tabletky som jedla- absolutne ziadn ucinok na mna nemala.vobec ziadny
btw baby ja uz som skusala NAOZAJ VSETKO za tie roky co s tym mam problémy, z liekov, aj vitaminov, aj ludovych receptov aj vsetkeho...nepomohlo mi natrvalo NIC
@marisola ja odporucam dat sa otestovat na potravinove intolerancie. Nejde o klasicku alergiu, ale da sa to zistit z krvi. Na nete sa da kupit aj test, kt. si vies spravit sama. Mam na sebe odskusane, ze za mnohymi zdravotnymi problamami, kt. dlhe roky lekari nevedeli zdiadnostikovat bola prave potravinova intolerancia. Ked pises, ze si uz za tie roky skusala vsetko mozne, urcite by som skusila aj toto.
Ja by som este navrhla vylucit synteticke nohavicky, hlavne tangace a vymocit sa pred aj po pohlavnom styku!
ja som mala asi rok opakovane infekcie, tiez prvykrat na dovolenke, mne pomohol dlhodobo cranurin sirup (brusnicovy extrakt), ale fakt niekolko mesiacov pravidelne, nasad si cim skor, a potom davaj pozor na klimu, bavlnene spodne pradlo, cikat po styku a hygiena bezna
baby...:( dakujem moc za rady,ale všetky tieto "recepty" som skusala..smaozrejme bezvysledne...vzdy cikam po styku, vzdy pred ,vzdy sa umyvam dokladne, nic nepouzivame ziadne gely, mydla, syntetiku, iba bavlnene nohavicky, nenosim tanga, staram sa prikladne o seba a o intimne partie, tak ako sa mam starat. ziadny problem.
@zvonkohra ja som mala tabletky, nepomohli, vraj su ucinnejšie ako kvapky,mi povedaoi v lekárni,tak ja neviem teda.
@leishmania aj sirupy som uz brala- cran brusnice taka velka siroka flasa-nic zvlastne ,stale...to mam..
@pixie18 mam potravinove intolerancie zistene priamo z krvi od imunologa- intoler. na laktozu a psenicu.

@marisola ahoj,doliecit a tak niekam ist ...otravovala by som obvodacku,kym by so mnou nieco nespravila...ved to Ti musi byt neprijemne stale sa trapit...