icon

Kýchanie, únava, potenie, tlak na hrudi. Ide o lymfóm?

lienocka2808
17. sep 2020

Prosim je tu niekto, kto mal lymfom?ake ste mali priznaky? Cca od 20 augusta mam zvlastne problemy, najprv to vyzeralo ako chripka, ale trvalo to cez dva tyzdne. Potom mi prisli prejavy ako pri alergii, kychanie, svrbenie nosa, podnebia, oci, vytok z nosa. Sla som k lekarke, robila mi krvny obraz, ten vysiel dobre, ziadne odchylky. Avsak mam pretrvavajucu unavu, potenie aj cez den navaly a v noci uz 3x po sebe prepotene pyzamo. Tlak na hrudi a pocit cudzieho telesa v krku. Uzliny som si nenahmatala ziadne, ale mozu byt vnutri, kde ich nahmatat nemozno. Ja sa strasne bojim. Dnes idem k lekarke, ale neviem co somnou moze robit. Mam strasny strach.

Strana
z2
extempore
17. sep 2020

To moze byt hocičo... nestresuj sa. Podla symptómov to skor vyzera na problemy so štítnou žľazou... drž sa.

miskakyska
17. sep 2020

Si na dne z dg,ktorú si si sama diagnostikovala?😳žena neblázni!!!!

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@miskakyska ano, tie priznaky sedia aj nanlymfom, a dnes v noci, ked som sa zobudila cela mokra o druhej rano, uz som nezaspala. Ako potim sa aj cez den viac, skor take navaly. Mam 39 rokov, tak snad prechod to este nie je.

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@lienocka2808 najprv som si myslela, ze covid, bola som aj na testoch, ale negativne. Cca pred 5rokmi som bola na vysetreni stitnej zlazy, vsetko ok. A teraz toto. Desi ma tlak na hrudi, a pocit cudzieho telesa v krku.

ayanamirei
17. sep 2020

@lienocka2808 Tlak na hrudi a pocit cudzieho telesa v krku byva casto zo stresu a hned za tym z chrbtice , nad tym si neuvazovala ? 😉

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@ayanamirei asi nie. Lebo mam priznaky unavy, potenie, ale idem dnes znova k lekarke, tak nech ma niekam posle. Trva to uz dlhsie.

november1111
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
17. sep 2020

5 rokov je dlhá doba,treba nové vyšetrenie,brali krv aj na hormóny šť,žľazy?
Keby si mala lymfóm,určite nie je ko v poriadku☝️nemyslí na najhoršie..ja som taká istá,moc googlime a potom sme moc múdre🤭

modrava
17. sep 2020

@lienocka2808 ja chodim na stitnu zlazu na kontrolu kazdych 6 mesiacov, lebo zmena moze byt rychla. spoliehat sa na pat rokov stary stav je nezmysel

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@modrava ano, vypytam sa aj k endokrinologovi.

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@miskakyska robili mi sono stitnej zlazy aj hormony z krvi, vtedy bolo vsetko ok. Isla som tam vtedy kvoli tomu, ze mojej lekarke sa nezdala velkost mojej stitnej zlazy. Odvtedy sa ma na to stale pyta, ked tam raz za cas pridem, ze uz nanpohlad vyzera nejaka velka. Ona si nepamata kazdeho, tak preto sa pyta. Ale vypytam si vymenny listok pre istotu znova

ivanka12311
17. sep 2020

Snáď ťa ukudním😌🙏 liečim sa na štítnu žľazu, ako zo začiatku ma nenormálne potilo aj keď som nič nerobila také návaly, únava, podráždenosť.ak ti brali krv aj sono sž pýtaj sa ďalej na ďalšie vyšetrenia

jaass
17. sep 2020

@lienocka2808 nebuď hypochonder.

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@ivanka12311 dakujem velmibpekne, to vysetrenie bolo uz davno, tak sa vypytam. Cez den ako tak, sem tam naval potenia, ale nie casto, zato v noci uz par krat prepotena postel. To ma zaskocilo, to nocne potenie. Dam si to do googla a hned mi vyhodi lymfom.

rachel36a
17. sep 2020

@lienocka2808 to ze mas 39 rokov este neznamena ze to nemoze byt prechod...je vela zien co idu predcasne do prechoduu...toto su presne tie priznaky..vlastna skusenost

misha666
17. sep 2020

Panická porucha – príznaky a liečba

palpitácia (búšenie srdca) alebo zrýchlený srdečný tep,
potenie,
tras alebo chvenie,
pocity nedostatočnosti dychu,
pocity dusenia,
bolesť alebo nepríjemný pocit na hrudi,
žalúdočná nevoľnosť,
pocit závratu alebo mdloby,
zimnica alebo návaly tepla,
parestézie (brnenie),
derealizácia (pocit neskutočnosti) alebo depersonalizácia (odtrhnutosť od samého seba),
strach jedinca, že sa zblázni či stratí kontrolu,
strach zo smrti.

skor mi toto sedi na teba...

jaass
17. sep 2020

@misha666 áno, presne som aj ja chcela napísať panickú poruchu

simca06022011
17. sep 2020

No my takto vyzerame s chlapom od polky augusta, odbery a vytery v auguste v pohode, covid testy negativne.... zase je to iba mesiac, cize predpokladam, ze vyfasneme este nejake ATB. Urcite nerob paniku a uja googla vypni ;)

jaass
17. sep 2020

@lienocka2808 hlavne si neprivolavaj choroby. Možno ti nič vážne nie je a riešiš to tu, ako keby si umierala o hodinu. Veľa robí psychika. Keď sa budeš len kontrolovať a ľutovať tak to nie je dobré 🙂

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@misha666 ano, mozno uz mam aj panicku poruchu. Ale to nocne potenie ma velmi znervoznilo. Mesiac ma boli hrdlo. A ano vzdy citam priznaky a velmi sa vystresujem. Ja sa 12 rokov necitim dobre, mam chronicku boreliozu, tak co som si zazila, a stale sa nieco nabaluje. Tento rok je to uz naozaj na psychiatriu. Od marca mam za sebou tahajuce sa zapaly moc mechura, s naslednou chronickou bolestou podbruska a naslednu liecbu kys. Hyaluronovou (4mesuace aplikacia priamo cievkou do mechura), cystoskopiu, kolonoskopiu, biopsiu krcka maternice kvoli zhorsenym cyto testom. A teraz toto. Popravde som naozaj psychicky na dne. Mam male dieta, a je zo mna troska.

misha666
17. sep 2020

@lienocka2808 nie je hanba vyhladat odbornu pomoc v tejto oblasti...ono to je tak ked sa dusa trpi odzrkadli sa to aj na tele...poznam to na sebe... mozno nie v takom velkom rozsahu ako to mas ty ale...ked ma nieco dlhodobo trapi tak aj fyzicky ochoriem ...sice len na obycajnu nadchu ale aj tak sa s nou trapim potom 3tyzdne...

miskaska
17. sep 2020

@lienocka2808 mas chronicku boreliozu? Moja mamka ju ma a pocituje hroznu unavu. Ja by som to pripisovala skor borelioze nez lymfomu + sa ti to vsetko miesa s uzkostou, ktoru si vyrobila.

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@miskaska ano, ta unava je dlhodoba, ale posledny mesiac je to este horsie. Preto mam obavy. Ved idem k lekarke, snad mi povie, co mam robit. Popravde vystrasilo ma to nocne potenie, to som doteraz nemala. Poslesnu noc uz extrem. Tak mam strach.

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@misha666 dakujem velmi pekne za povzbudenie. Ano, velmi pravdepodobne moja uzkostlivost bude pramenit v detstve, moj otec mal nador ba mozgu a ja ako 10rocne dieta som bola s mamou non stop pri nom v nemocnici a videla som vselico. Vela veci si uvedomujem, co sa mi a preco deje. Avsak este som nevyhladala psychologa, alebo paychiatra.

miskaska
17. sep 2020

@lienocka2808 borelioza sa moze zhorsovat. Ak je chronicka. Vtedy terab opat preliecit ATB..nie je to sranda.

lubiss
17. sep 2020

@lienocka2808 ak pises ze mas boreliozu tak to asi nie je co riesit unavu mozes mat z toho takisto uzkosti a milion inych priznakov...daj sa znovu otestovat preliec a ked mas tlak na hrudi sprav si aj plucne chlamydie ..borelioza ide rada ruka v ruke a koinfekciami

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@lubiss ja mam za sebou takmer rocnu liecbu boreliozy 4kombinaciou atb. Riesila som to u Mudr. Durovskej, ktora sa tomu venuje. Je tomu uz cca 4roky. Mne absolutne nepomohla ta liecba, keby aspon mi je troska lepsie, ale nic. Akurat som to musela ukoncit, co zaludok uz bol uplne zniceny, mavala som neskutocne krce, z tolkych atb. Preto, mne nejake branie atb jeden mesiac, co sa preliecuje aktivna forma boreliozy pre mna uz nema vyznam. Plucne chlamidie som mala, ako koinfekciu k borele, ta sa vyliecila tym branim atb. Ale vtedy som dlhodobo kaslala. Teraz nekaslem, preto si myslim, je chlamydie nemam.

lubiss
17. sep 2020

@lienocka2808 ja takisto ale este dlhsie, mna dostala z najhorsieho

lienocka2808
autor
17. sep 2020

@lubiss no ja popravde neviem, co si mam myslit o jej liecbe. Ja som alergicka na pvc, co som jej vravela, a aj tak mi predpisala penicilinove atb, ze alergiu som mala v detstve, ze mohla zmiznut. Tak krasne som sa vyhadzala a opuchol mi krk, sliznice v ustach,vyrazky som mala po celom tele mohla som zomriet, aku som mala reakciu. Ona mi na to povedala, ze to bola reakcia borelii na liecbu a mam pokracovat (skoro som skolabovala). Pokracovala som vsak v liecbe s inymi atb, lebo som bola zufala. Az spatne som si uvedomila, ze ma mohla zabit. Takze mne popravde vobec nepomohla.

lubiss
17. sep 2020

@lienocka2808 ale to je mozne s tym zmiznutim alergie lebo alergiu na pnc som mala aj ja a uz ju nemam..ale samozrejme je to individualne

Strana
z2