Laryngitída

13. mar 2024

Dobrý večer, dnes ráno som sa zobudila s trochu zachrípnutým hlasom, celý deň som fukala nos a kychala. Teraz večer sa mi pridružila aj bolesť hrtana, cítim ako keby také škrabanie pri dýchaní+miernu bolesť hrdla…myslite že to bude laringitida?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. mar 2024

a ešte som zabudla napísať že ma aj začína dráždiť suchý kašeľ a bolia ma tiež dutiny

anickabasnicka
13. mar 2024

laryngitida má kokrhavý kašel,kdy má člověk až pocit, že se nemůže nadechnout.je to vlastně zánět hrtanové záklopky. dospělého by to nemělo ohrozit na životě.....strč si hlavu do mrazáku a dýchej chvilku studený vlhký vzduch. popřípadě si napař hlavu nad vařící vincentkou nebo i obyčejnou slanou vodou...u malých dětí se to řeší i hospitalizací.
podle tvých příznaků jde spíš o nachlazení, virozu-teplý čaj, paralen, zalehnout do postele a potit se

anavixy
13. mar 2024

Moze to byt laryngitida, ale u dospeleho je to bezne nezavazne ochorenie, lieci sa symptomaticky, takze v zasade je uplne jedno, ci je to to alebo ono. Ked nemas hlas snaz sa nerozpravat vela a nesepkat, ked mas teplot daj si lieky od teploty, ked ta boli hrdlo kloktaj sol alebo si kup dake pastilky/spreje, na suchy kasel si daj antitussika a vyckaj, kym to prejde. K kekarovi chod ak sa ti bude tazko dychat, budes mat bolesti na hrudniku alebo vysoku horucku co nereaguje na lieky alebo trva prilis dlho.

alenamihal
14. mar 2024

Moj syn minuly viked zachripnuty hlas a na to 2 dni potom kasel riadny..nasadila som mu cibulovy sirup a strepsil ,zinok,vit c..ale musela som ist k lekarke aspon skontrolovat ci ma ciste dychanie,co ma,tak mu nasadila len endomed sirup,co mu stale pomaha... a este mu zobrala CRP ,bez zapalu...chvalabohu ho nic neboli,ale ja preventivne som mu dala strepsil ,tak mozno mu to trosku potlacilo bacile/virus