icon

Laserová operácia očí

davido
26. nov 2012

Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem

luvika
28. sep 2015

Ja by som chcela ist na operaciu metodou Relex Smile, vychadza to na 1250€ na jedno oko, a musia sa obe naraz. Operacia 1 oka trva cca 7 minut, cize za 15 min.je po vsetkom a je to absolutne bezbolestne a clovek vidi okamzite dobre. No predsa len, bol niekto na operacii touto metodou?..

kejtie21
28. sep 2015

@baryana tak ta cena nie je az taka zla... A na kolko kontrol po operacii je potrebne ist? Lebo nie som z BA tak si budem musiet zabezpecit odvoz a samozrejme aj priepustky do prace... A operacia bola bolestiva? Kolko asi trvala?

baryana
29. sep 2015

@kejtie21 na prvu ides hned na druhy den, potom na 3-4 den vybrat sosovky, ale kto zvladne doma, moze. ja som nemala skusenosti so sosovkami. dalsia kontrola 7 den po operacii a potom sa, myslim, ide po 1-3-7 mesiaci. operacia nebola bolestiva, ten strach bol väcsi a neprijemnejsi. samotny zakrok trval par sekund jedno oko a potom druhe. dostanes do ruky plysaka, ktorého mozes dusit a tahat ho za usi. 🙂 tak doslova mi povedala pani doktorka 🙂 ,celkovo som bola na operacnej sale snad 3 minuty.

rea88
14. okt 2015

Som týždeň po Z-lasiku, prave oko je v poriadku, na ĺavé oko vidím ešte rozmazané, ostalo mi - 0,5 DP. , neviem ci sa mi to samo este upraví ☹ ake sú vaše skúsenosti po Z-Lasiku ?

aneta426
27. okt 2015

@rea88 Ja som bola akurát pred mesiacom na z-lasik v http://www.iclinic.sk/typy-laserovych-operacii a už vidím na obidve oči v poriadku, tak som rada, že napriek počiatočným obavám všetko dobre dopadlo.

rea88
29. okt 2015

@aneta426 tiež si mala zo začiatku podobný problém ? U mňa sa to zlepšilo, ale nie to je 100 %

lylus
19. nov 2015

@rea88 Hmm, ja som uz 7 mesiacov po Z-Lasiku a od zaciatku som mala horsie prave oko, ale teraz je to fakt rozmazane (najma poobede) a zrejme budem musiet ist na kontrolu, nepozdava sa mi to. :/

rea88
22. nov 2015

@lylus ja k večeru vidím rozmazane :/ ešte sa mi zdá že pár dní po operácii som videla lepšie ako teraz po mesiaci.... nemala si po operácii suché oči ?

lylus
7. dec 2015

@rea88 Suche oci som mala velmi dlho, este aj teraz si obcas musim dat kvapky. Par dni po operacii som ozaj videla lepsie ako teraz. Chcem pockat, ale ak to aj po Vianociach bude rovnake (najma poobede a ked je zamracene vidim horsie), pojdem na kontrolu.

zanet63
7. dec 2015
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

moja mamina teraz rozmysla ci ma ist na operaciu

lylus
17. dec 2015

@zanet63 Po 40tke pridu aj tak okuliare na citanie, neviem, ci sa to mamine oplati. Ak ano, treba skusit, i ked riziko je vzdy.

sardinka335
16. jan 2016

Pridavam aj ja čerstvú skusenosť - podstupila som metodu RELEX SMILE v http://www.iclinic.sk/ a som velmi spokojná. Mala som len jedno oko minus 7 dioptrii, ešte to nie je ani 24 hodin od zakroku a vidim skvelo. Ziadne bolesti, pichanie, palenie...som uplne fit...je to naozaj bezbolestna metoda ako hovoria. Samozrejme samotný zakrok je nepríjemný - citite tlak, ťah...po operacii asi cca 3 hodiny mi oko trošku slzilo a pocit ze ,,,niečo sa na nom robilo,, ale nie bolest. Operaciu som podstupila o 18:00 hod a o 22:00 uz som bola 100% v pohode...ziadne tabletky na bolest som nepotrebovala, vrelo odporučam!!!!

gabona1
17. jan 2016

Ahojte, môj manžel bol na laserovej operácii oboch očí v Ružomberku pred 5 rokmi. Zrak má ako jastrab, úplne super mu to spravili. Ale po operácii bol dva dni úplne hotový, mal veľké bolesti, oči mu strašne slzili, nedalo sa s ním ani rozprávať. Neľutuje, išiel by zas.

stascha
1. feb 2016

@luvika ahoj ja som bola na operacii typu smile v iClinic. Je to sice len nieco vyse tyzdna co som po, ale uz vecer som kupala16 mesacneho syna. Ziadna bolest pocas zakroku iba po ma par hodin trochu palili oci. Treba si len pospat. Na druhy den vobec nic. Pohoda. Zrak sa mi ustaluje. Trosku to mozno bude trvat nakolko mam uz dost rokov ale teraz lutujem ze som to nespravila skor. Uz na druhy den by som v pohode mohla ist autom. Takze nevahaj, susk naj daku skupinu ludi budete to mat lacnejsie. Mna tato metoda stala 1400€ co je pekna upora prnazi a MUDr. Durkovic je skuseny lekar a fesak 🙂

kinna
Odpoveď bola odstránená
kejtie21
1. feb 2016

Ahojte, kočky, 4.12. som absolvovala Lasek, videla som celkom dobre, nebolo to síce 100 %-tné, ale bolo to fajn... ale teraz som 2 mesiace po tom a stav sa mi zhoršil... Povedali mi že sa mi to len zdá lebo to vyzerá všetko dobre... u nich prečítam v poriadku, ale do dialky vidím rozmazano... vraj sa to úplne upraví do 6 mesiacov... ako to prebiehalo u vás? dakujem 🙂

sardinka335
1. feb 2016

@kejtie21 ono sa hovori ze do 6 mes...sa to moze upravovat ...a kolko ti namerali dioptrii tym pristrojom?
Z vysokých dioptrii je normalne ze to ,,nestiahnu,, na 0...ze tam ,niečo malo ostane,.
Ja napr. tiež vidim podvečer rozmazano do dialky...resp. nemam taku istotu...a pritom dioptria na operovanom oku 0...ale na druhom mam pol dioptrie. Moj muz mal 6 minus a teraz nosi na soferovanie polky okuliare...ale aj tak je velmi spokojny nakolko bez okuliarov bol ,,slepý,, šošovky nezniesol...
Ja som bola na RELEX SMILE....a neviem si to vynachvalit...@stascha ziadne bolesti a do par hodin zrak ako jastrab...

kejtie21
1. feb 2016

@sardinka335 naposledy neviem, ale predtým 0,75 ale teraz je to horšie... a pritom ja som mala predtým 2,5 takže si nemyslím že to bolo až také vysoké že by sa to nemalo stiahnuť na nulu... a kedy si bola?

sardinka335
1. feb 2016

@kejtie21 ja som bola v iclinic v BA...mne doktorka povedala, ze malo kedy sa to podari stiahnut na uplnu 0 ze som bola celkom zvlaaštny pripad.

materina
1. feb 2016

@sardinka335 koľko ta vyšli obidve oči?

baryana
1. feb 2016

ahojte, dnes som bola na kontrole po polroku a mam vsetko ok. obe oci na 100% ok. pocas toho pol roka sa mi to menilo. raz som videla horsie, raz lepsie. lekar mi vravel, ze je to normalne, ze je to stale v stadiu hojenia. teraz je to uz super. mam castejsie suche oci, ale to je vraj teraz tou vykurovacou sezonou. ale umele slzy mam stale po ruke, ked treba. a neskoro vecer, ked som unavena, tak vidim trochu rozmazano. lutujem, ze som nesla na zakrok uz davno. som velmi spokojna 🙂 uz mam prist na kontrolu podla uvazenia. inak netreba.

sardinka335
1. feb 2016

@materina mne robili len 1 oko, nakolko len na jednom som mala minus 6 a druhe som mala len pol dioptrie. Kedze mali zimnu zlavu...maju to aj na stranke tak som platila presne 925eur za jedno oko tou bezbolestnou metodou RELEX SMILE..

luvika
2. feb 2016

@stascha ahoj, to ta vysla tato suma na jedno oko? Lebo mne taku podobnu davali...cize dve oci spolu okolo 2600€. A v akom meste? Dakujem

stascha
3. feb 2016

@luvika ahoj nie tuto sumu som zaplatila za obe oci. Ja som sa nakontaktovala na skupinu ludi co chcela ist na zákrok do Neovizie. Nakoniec ma kontaktovala kočka a pýtala sa či by som nešla na iclinic na rovnaký zákrok ale za 1000 Eur. Ja ze preco nie, tak sa nas nazieralo myslín 7 ludí. Mna priamo telefonicky kontaktoval MUDr. Durkovič, dohodla som si s ním dátum a mohla som si vybrat. 1000 E bolo za zákrok myslím o radu nizsie Z lasek ako Relex Smile ci ako sa to presne vola. A ja som si vybrala samozrejme drahsí s tým že som si doplatila tých 400E.
Bola som v Ba.
Skus na FB skupinu NeoLasik HD party, urcite sa vas nazbiera skupina ludí. a bude to lacnejsie. Ja som radsej volila moznost druhu, nakolko sme nemuseli ist vsetci naraz na vysetrenie, zákrok, neposielala som dost velku cast penazí niekomu koho som nepoznala.

olinka166
6. máj 2016

ahojte, prosím vás kto ste boli na operácie laserom očí, kedy ste od operácie videli ostro... ja som po operácii cca 12 dní a stále vidím rozmazane...

kejtie21
6. máj 2016

@olinka166 ešte pol roka sa ti to môže meniť, jeden deň horšie, inokedy lepšie... ja som bola v decembri a až teraz vidím ostro. predtým to bolo hrozné, bála som sa, že mi to tak zostane, lebo som napr.vôbec nemohla šoférovať, mala som problém zo zaostrovaním. ale teraz fajn.

olinka166
6. máj 2016

@kejtie21 ďakujem za odpoveď, bolí ma hlava, pretože nevidím dobre a pracujem cca 8 hodín za PC ale vidím rozmazane...a šoférovať by som si teda netrúfla... a kedy si prosím ťa videla ok, tak ako s okuliarmi?,

alchemilkazltozelena
6. máj 2016

Ak chcete ist niektora do Ke na operaciu, mam poukazku na zlavu 100 € platnu do augusta.. predam za 20 €...mna tam operovali v rolu 2009 a som velmi spokojna

kejtie21
6. máj 2016

@olinka166 ja tiež robím 8 hod.pri pc... uplne sa mi zlepšilo asi po 5 mesiacoch... ale často si kvapkaj umele slzy bez konzervačných látok, to môžeš kvapkať koľkokrát chceš za deň, to mi pomáhalo. Najviac sa mi páčil očný gel Vidisic, ale záleží od teba, či ti to nebude vadiť na oku, to je skôr ako mastička ale lepšie mi zvlhčil oko než umelé slzy, ktoré mi vytiekli z oka pri prvom mrknutí 🙂

olinka166
6. máj 2016

@kejtie21 ďakujem, dúfam, že sa to teda zlepší rýchlo... lebo v práci som teda poriadne slepá...