icon

Laserová operácia očí

davido
26. nov 2012

Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem

ivka22
22. mar 2015

@mik3333 ja idem vo stvrtok k Veselemu na iLasek na mieru .... mozem dat info

katarina_k11
22. mar 2015

Som 4 mesiace po operácii v Cornea, oči mám zoperované metódou Z-lasik. Ľutujem, že som operáciu neabsolvovala už dávno a roky som sa trápila s kontaktnými šošovkami. Je to úplná paráda. Operácia bola OK, mierne nepríjemné pocity počas zákroku, po odznení anestézie trochu nepríjemné a mierne bolestivé, prišla som domov, dala som si od nich kvapky, na noc jeden Ibuprofen a ráno som pomaly nevedela, že som bola operovaná. Tretí deň po operácii som normálne fungovala, vrátane šoférovania.

moniqe
3. máj 2015

ahojte, ja mam termin vo stvrtok v CMO a ked citam diskusie, narastaju moje pochybnosti, ci do toho ist ☹ . Chcem sa spytat, ked vam zostali nejake dioptrie po operacii, daju sa nosit sosovky, alebo nie?

beech
5. máj 2015

@moniqe Ahoj aj ja idem teraz vo štvrtok do Žiliny a tiež už mám obavy či som sa rozhodla správne,a akou metodou ideš?ďakujem

moniqe
5. máj 2015

Idem na Lasek a uz teraz mi je "nevolno". Na vysetreni mi zistili, ze mam prekorigovane dioptrie, zbytocne som nosila vyssie dioptrie a pritom som potrebovala cylindricke skla. Navyse mam alergiu a netolerujem moc dobre sosovky. Ty ides na aky zakrok?

moniqe
5. máj 2015

@ivka22 ahoj, ako si spokojna s vysledkom operacie? dakujem

beech
5. máj 2015

@moniqe v tej správe z vyšetrenia mám PRk-to je excimer

beech
27. máj 2015

@jozko5555 môžem vedieť či sa Vám to potom upravilo alebo čo bolo potom lebo ja som tiež po operácii ľavé oko super aj pravé bolo super a po 4-roch dňoch po operácii sa mi pravé zhoršilo a vidím rozmazano aj mne povedali že sa to upraví ale som 20-dní po operácii ale žiadne zlepšenie

vvia
27. máj 2015

@beech ak mozem manzel bol operovany v excimer a tiez sa po case stazoval na rozmazanost a horsie videnie v šere, trvalo to dlhsie, ale preslo to. Uz je vyse 2rokoch po operacii a velmi si chvali

ivka22
11. jún 2015

@moniqe nadmieru !!! bezbolestne, rychle, vidim lepsie ako cez okuliare 🙂 odporucam

terinka015
12. jún 2015
Používateľ terinka015 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od terinka015.

Ja taktiež vrele odporúčam ja som bola na klinike Oftal v Brne. Bolo to bezbolestné a skutočné rýchlo urobené. Konečne som bez okuliarí a nemusím sa babrať so šošovkami!!! Trochu som mala citlivejšie oči pár dní po zákroku, ale prešlo to 🙂 Personál bol milý ochotný o všetkom sa so mnou porozprávali, vysvetlili čo sa vlastne bude diať. Vôbec neľutujem. Išla by som znova 🙂

baryana
28. jún 2015

@ivka22 ahoj, prosim ta, "na mieru" ti odporucil lekar po konzultacii? ake si mala dioptrie? a tie ceny v cenniku su, predpokladam za jedno oko, ze? ja som nad tym zacala uvazovat tento tyzden. mam -2,45 a -2,75. najprv som uvazovala nad sosovkami, ale ked uz, tak zvazujem skor tu operaciu. takze zistujem vsetko okolo toho. vdaka za odpoved.

mmichael
28. jún 2015

@terinka015 prečo si bola v Brne? a nie v BA?

mmichael
28. jún 2015

@ivka22 koľko to tam stálo?

baryana
29. jún 2015

@mmichael na to som sa aj ja chcela spytat🙂

baryana
29. jún 2015

a tiez este co sa pytala @ivkadracova. je tu este niekto, kto bol na operacii cca 10-15 rokov dozadu? ci je stale vsetko ok?

tana2278
29. jún 2015

@baryana Ja som cca 10-15 rokov po operacii u MUDr. Veseleho. Operovali ma metodou LASIK, mala som vysoke dioptrie. Vidim super, aj ked sa mi zda, ze by mi nejake 1-1,5 dioptrie namerali. Na to som vsak bola upozornena po/pred operaciou, ze vzdhladom na vysku dioptrii sa mi postupne moze zrak zhorsit. Ja som spokojna. Okuliare stale nepotrebujem a ak aj raz za 1-5 rokov budem potrebovat, vzdy je lepsie mat 1-2 dioptrie ako 9.

baryana
29. jún 2015

@tana2278 vdaka za odpoved🙂 ale skor som myslela tie neziaduce ucinky spominane v tom clanku. syndrom sucheho oka, neustale kvapkanie umelých slz, nezvratne poskodenie rohovky atd. viem, ze skor ci neskor sa okuliarom nevyhnem po pripadnej operacii, len ma odrazda prave ten clanok. preto by som chcela co najviac skusenosti ludi s operáciou pred rokmi.

tana2278
29. jún 2015

@baryana Nemam ziadne ine neziaduce ucinky/nasledky po operacii, resp. Ziadne problemy s ocami. Priznam sa, clanok som necitala.

esterienka
29. jún 2015

Ja som bola pred 11 ,rokmi a teraz pocitujem jedno oko slabsie. Bola som na kontrole a povedali mi,ze normu precitam,nepotrebujem okuliare. A rohovku mam pekne hrubu aj napriek tomu,ze z nej bolo zrezavane laserom. Keby som si mohla vybrat,urcite by som isla do toho znova. Dnes to uz robia aj bezbolestne.. nemate sa coho bat.

baryana
29. jún 2015

precitala som celu diskusiu a teraz som sa uz stratila. neviem si vybrat, kde to mam absolvovat. rychlo, bezbolestne, profesionalne.jednoducho najlepsie. ja som bola vzdy hakliva na oci, nikdy som si nechcela dat ani len kvapky do oci. tak sa toho velmi bojim. ale tie okuliare ma uz po desiatich rokoch straaasne "obtazuju".skuste mi napisat len kliniku a ja si asi vyberiem tu, co sa bude najviac opakovat🙂)

baryana
29. jún 2015

@jozko5555 ahoj. ako tvoje videnie? zlepsilo sa to? ja mam tiez dioptrie -2,75 a -2,50. a 38 rokov, tak zistujem, aky zakrok by bol idealny podla skusenosti.

blackcrystal
29. jún 2015

@baryana oftum v BB.

lylus
1. júl 2015

Je fajn rozhodnut sa aj podla toho, kde to mate blizsie. Vybrala som si Cornea v BA a hned ma vzali a po vysledkoch merania som mala prist na 14.00, hned v ten den. Vsetko bolo fajn, kym som nemusela cakat od 13:50 do 17:15!! Bolo nas asi 9-10, jeden prednostny pacient majitela a sefa centra, a napriek mojmu terminu som tolko cakala, nebola som jedina nespokojna. Velmi som sa bala a to cakanie teda nebolo prijemne, navyse museli odist aj ludia ako moralna podpora pacientov, kedze si nebolo kam sadnut.
Priebeh operacie Z-Lasik nie je bezbolestny - iba ak mate prah bolesti posunuty viac, ja som to prezivala dost zle. Ale da sa to vydrzat. Potom uz bolo dobre, aj ked oci trochu rezali, kvapky su skvela pomoc, par noci som sa budila na slabe rezanie, takze urcite treba casto kvapkat a neodporucam uz dalsi den sediet pred monitorom.
Prave oko mam na 100%, lave na 120%, obcas sa mi videnie rozmaze, najma to prave oko je horsie, ale inak krasa, ziadne okuliare, iba slnecne vonku. 🙂
Kazdopadne aj takato skusenost s dlhociznym cakanim moze zneprijemnit pocit zo skveleho doktora Salata a jeho prijemne vystupovanie (sestricky nie su prave 2krat vzor profesionalneho spravania).
Celkovo nelutujem, dobra investicia. Po 2 mesiacoch nemam zapaly, poctivo som kvapkala predpisane kvapky.
Za tu sumu ale ocakavam iny pristup, to cakanie bolo fakt nehorazne.

baryana
1. júl 2015

@lylus vdaka za odpoved. a mozem sa spytat, kolko ste platili?

sherynkamalinka
1. júl 2015

ja som zoperovana v neovizii, keby ste mali otazky 🙂

zamilion
1. júl 2015

@baryana ahoj, ja mám operáciu LASIK u profesora Juhása (vtedy ešte docenta) v Košiciach. robená v auguste 2002, ked som mala 25 rokov a bola po jednom pôrode. na ľavom oku som mala -6,38, na pravom -5,71. dodnes som na nule (resp ľavé -0,25 ale nekorigujem ničím), bezo zmeny a to som mala v roku 2005 pôrod a toho roku bude zas
inak ja hodnotím operáciu ako absolútne bezbolestnú. len na druhý deň som cítila rezanie očí, akoby som tam mala piesok a potom už nič

miriska001
1. júl 2015

Ja som bola pred 5 rokmi v CMO u MUDr.Veseleho, mala som dioptrie -6 a môžem povedať ze som nadmieru spokojna, dioptrie sa mi vôbec nevratili a nemala som žiadne problémy. Takže ja veľmi odporucam a mrzi ma ze som brala už skôr...

lylus
2. júl 2015

@baryana Platila som 745/oko, teraz maju tusim este lepsiu akciu. 🙂 Nemala som velke dioptrie a vyssie sa vraj hoja lepsie. Doktor je odbornik, porozpraval mi o vsetkom, napr. ja som nevedela, ze po 40tke ma cakaju okuliare na citanie, o tom asi do PR clankov nechcu pisat. Treba skusit, objednat sa a ist, pekne kvapkat predpisane kvapky, davat si trochu pozor a raz-dva bude fajn. Pooperacny stav pri Z-lasiku je takmer bez problemov, malinke rezanie spravia kvapky a o chvilu je pokoj. Najviac je nadseny aj tak moj brat. 🙂

baryana
2. júl 2015

dakujem vam pekne za odpoved, ste zlate. uz len sa rozhodnut, kedy. stacil by mi mesiac a pol na rekonvalescenciu podla vasich osobných skusenosti? /dovolenka/alebo to nechat az po lete......