Laserová operácia očí - negatívna skúsenosť
Ahojte mamičky,
pred vyše troma tyždňami som bola na laserovej operácii oboch očí. Mala som operovanú krátkozrakosť a astigmatizmus (cylindricke dioptrie), mala som -1,75 a druhe oko -2,25. Stále vidím strašne rozmazane, videnie iba na blízko je ako tak ešte v pohode. Teraz mi nesedia ani okuliare, čo som mala ale nevidím ani bez nich. Kedže sa starám o dve deti a chodím popritom do práce je to pre mňa dosť náročné. Pravidelne si dávam do očí kvapky, aj slzy a aj sem tam krém. Som z toho už strasne unavena a vyčerpaná. Chcela by som Vás poprosiť, ak ste mali podobnú skúsenosť, tak či sa to vôbec vyriešilo samo, alebo čo mám vlastne robiť, aby som sa čo najskôr dostala do normálneho stavu. Alebo, či to je len proste stav, ktorý sa nevyrieši. No vážne už neviem čo mám robiť. Strasne ma to vyčerpáva. Na kontrolu idem 19.06. ale už teraz viem, čo povedia, že treba vydržať, ale dokedy??????? Poprosím aj negatívne skúsenosti s takýmito operáciami. Ďakujem za každý príspevok.
@tramtada31 vy ste boli operovaná v i clinic či u veseleho?
@primadona v iclinic
@tramtada31 Toto presne poznám. Tvrdiae,aspomy tak mi povedala doktorka, že je to bežné a že to opravia natrvalo. Čítala som to aj na nete, že sa to bezne stáva a hradí tu druhu operáciu poisťovňa. Ja sa snažím veriť, že to bude v poriadku. Keď bude po tom dám vedieť,len ešte je to ďaleko a cítim že sa to zhoršuje.
@tramtada31 zeny mne trvalo 5mesiacov kym sa mi zrak znormalizoval. na kontrole bolo vzdy vsetko v poriadku e ja som videla velmi zle, zhorsila sa mi seroslepota, soferovanie v tme bolo nemozne. Doktorka ma presviedcala ze je to len v mozgu, ze sa potrebujem "preprogramovat". Neustale som zaostrovala, proste mozog odmietal prijat ze oci vidia. A potom zrazu jedneho dna sa to konecne zacalo lamat a potom zrazu som si uvedomila ze vidim nadherne. Nelutujem tu operáciu, ale musim priznat ze ak by som ju neabsolvovala pocas rodicovskej dovolenky tak by to bola katastrofa. Pracujem s viacerymi monitormi naraz a 5mesiacov by som nemohla pracovat.
@pilippon zdravím, chcela by som sa ešte opýtať - v predchádzajúcom príspevku ste spomínali aj bolesť hlavy pri tom preprogramovani mozgu na novú situáciu...kedy vám to cca prešlo? Ja som 6 dní po operácii a mám tlaky za očami v hlave a dokonca aj nevoľnosť. Je to dosť nepríjemné, prvá kontrola bola v poriadku a bohužiaľ tejto bolesti dr nevenoval pozornosť:/ ďakujem pekne
@lalejla ahoj, vies co, tazko sa mi to uz presne posudzuje kedze to uz bolo dost davno, ale viem isto ze to bolo dost dlho. Niekolko tyzdnov som velmi lutovala ze som sa na to dala. postupne to vymizlo, nastastie som nemusela chodit do prace lebo by som musela dat asi aj výpoveď. nedalo sa to zvladnut, hlavne pozeranie na displej, monitor, televizor. Teraz uz nemam problem, po roku som ukoncila rodicak a vratila sa do prace a nemala som ziadny problem s pocitacom.
@nellynka viem,ze je to uz niekolko rokov co si tento problem riesila. Riesim to iste - pred 2 tyzdnami astigmatizmus laserom operovany a par dni po operacii som videla super. Teraz uz 5 dni cele zle, vsetko rozmazane, nevidim dobre pri soferovani, gro mojej prace robim za PC vsetko totalne rozmazane….zacinam byt riadne zufala.
@vivian27 ono vraj aj polrok sa stabilizuje zrak. Ako dlho si po operácii? Inak mne po operácii vybehli dioptrie do blízka a to som nemala ani 35 rokov, tiež som prestala vidiet do blízka a to mi ešte aj 0,5 do dialky zostali, zrejme tam boli nejaké cylindre, preto sa dioptrie nestretli
@tramtada31 a ako si to vyriešila či už je to lepšie?
@primadona nijak, bola som v iclinic v ba, podľa mna je problem, že spravili pred operáciou zle merania, lebo mi vysli mensie dioptrie ako mám na okuliaroch. Akože na diaľku operacia pomohla (aj keď nevidim úplne ostro), ale strašne má hnevá, že nevidim do blízka
@tramtada31 a bola si tam na kontrole čo ti povedali?
@primadona bola, asi 2x a stále reci, že sa to zlepsi a že je to v hlave, že nemam sa tak sledovat. Podľa mna bol problem hlavne, že mi zle zmerali tie dioptrie.
@tramtada31 tak toto poznám ja som bola už 4x na kontrole a nič som nevyriešila:(
@primadona no hlavne je to už rok od operacie a neporiesili sa mi ani tie nočné lampy. Keď šoférujem, tak mi to ťahá oci (okolo lámp je akokeby žiara, aj na svetlách ostatnych aut). Ale zostala mi presne tá dioptria, o ktorú mi menej namerali pri vyšetrení. Aj som im vravela, že okuliare mám väčšej dioptrie.

@jeanette9 a vy ste boli v i clinic?