icon

Laserová operácia očí rok po pôrode

eries
30. máj 2023

Ahojte, neskutočne som sa vždy tešila na okamih keď si budem môcť dať odstrániť dioptrie. Konečne som dokojila a cela natesena som zistila že po operácii by 3-4 tyzdne sa nemalo dvíhať bremená...bremeno je aj dieťa ktoré síce nemám dlho na rukách ale proste musím ju zdvihnúť preniesť.... Nejaké dva dni by som si vedela zabezpečit ale 4 týždne určite nie. Otázka znie či je tu nejaká mamička ktorá toto absolvovala...či vôbec ma zmysel ísť na predoperačné vyšetrenie.... Mne už sa fakt nechce toľko čakať...a dokedy vlastne... Ďakujem

bea2804
30. máj 2023

Myslí sa ťažké bremena, kvôli očnemu tlaku. Nemyslim si, že dieťa je ťažké bremeno. Ja osobne som fungovala po operácii, už na tretí deň. Určite chod do toho 😊

eries
autor
30. máj 2023

@bea2804 Ďakujem za reakciu....no 12 kg je vraj už ťažké bremeno 😞 veľmi po Tom túžim a bojím sa že to na tomto stroskota. Ako ja ju nenosím často ale niekedy je to proste nevyhnutné. Aj predoperačné vyšetrenie stojí 60€ a nechcem peniaze vyhadzovať do vzduchu s tým že má nakoniec pošlú domov lebo mám bremeno ktoré proste budem dvíhať...

lienka.7
30. máj 2023

@eries predoperacne vyšetrenie ma zmysel urcite. Kamoske takto povedali, že pre nu operácia oči ani nie je vhodná

eries
autor
30. máj 2023

@lienka.7 jasné veď bez toho by ani neoperovali, skôr mi ide o to či to vôbec riešiť ak to nepôjde kvôli dvihaniu dieťaťa preto má zaujímalo či tu nieje nejaká nám čaká ktorá by toto absolvovala

domireb
30. máj 2023

Moja mala 1.5 roka ked som bola operovat oci. Bremena sa myslia tazke vahy, ked tlacia napr v praci plne voziky alebo dvihaju prepravky cely den. Ale kazdopadne odporucam predoperacne, nie kazdemu je fakt operacia vhodna.

eries
autor
31. máj 2023

@domireb píšem ti správu 🙏

nekonecna_katastrofa
31. máj 2023

@eries Ale veď na tom predoperačnom ti všetko vysvetlia a zistia, či vôbec môžeš ísť na operáciu. Tú aj tak nebudeš mať hneď, tak vyberiete termín, kedy dieťa bude už väčšie a samostatnejšie. Ja som bola vo februári, mala som vtedy 1,5r dcérku. Normálne keď bolo potrebné som ju dvihla.

eries
autor
31. máj 2023

@nekonecna_katastrofa a bavila si sa o Tom s lekárom či bude ok dvíhať dieťa?

eries
autor
31. máj 2023

@nekonecna_katastrofa a ešte aký druh laserovej operácie si prosím absolvovala?

nekonecna_katastrofa
31. máj 2023

@eries Pravdupovediac, nepamätám si. Nesmela som cvičiť, robiť nejakú extra námahu (sadiť zemiaky, montovať skrine a také tie fyzicky náročné veci, kde sa veľa zohýbaš). Dr mi odporučila niekoľko dní po operácii nosiť aj doma okuliare, napr cyklistické s čírymi sklami, aby mi dieťa náhodou nebuchlo do očí. Prvé noci som spala v slnečných (spávam s malou, tak aby mi nešmátrala v očiach). Ale normálne som malú zdvihla na ruky, ked ju trebalo odniesť (možno len prvé 3 dni nie) alebo dať na prebaľovací pult, odniesť zo sprchy, do postele, len som ju nevláčila v nosiči a nerobila somariny ako bežne zvykneme blbnúť.
Mala som NeoLasik HD v Neovízii. Topka prístup, aj všetko. Ja som si ale čo najskôr po vyšetrení dala operáciu, chcela som to mať čo najskôr za sebou.

eries
autor
31. máj 2023

@nekonecna_katastrofa ďakujem krásne vyzerá to teda nádejne. Veľmi si mi pomohla pojdem na predoperačné teda snáď sa podarí ísť do toho 😊

nekonecna_katastrofa
31. máj 2023

@eries Jedno z naj rozhodnutí za mňa. Manžel ma dosť povzbudzoval, on mi vnukol nápad, či nepôjdem, že to zaplatí. Len tie stresy predtým, našťastie som dostala termín hneď o 2 týždne (hrozne som sa bála). A už večer po operácii som pozerala telku, čítala knihu. Držím palce nech ti to ide tak hladko ako u mňa.

eries
autor
1. jún 2023

@nekonecna_katastrofa ďakujem veľmi pekne ja som rozhodnutá len to dvíhanie dieťaťa má zabrzdilo

nekonecna_katastrofa
1. jún 2023

@eries Pozri, všetko sa popýtaj doktorov, oni ti poradia a keď tak dáte operáciu na neskoršie. Nezachytila som aké máš staré dieťa. Ono je asi dosť rozdiel ak máš 12kilového 9mesačného macka, čo ešte nechodí a naozaj veľa ho zdvíhaš, nosíš a keď máš (ako ja som mala) 10kilovú 1,5 ročnú palculienku, čo už je v podstate samostatná jednotka a dá sa na tých pár dní, týždňov zdvíhanie obmedziť na minimum. Napr. ja bežne vláčim kočík po schodoch z bytu až von, tak nejaký čas po operácii som chodila von bez kočíka. Alebo prebaľovala som na pulte menej než predtým, to sa obmedziť dalo, ale zas neprestala som ju sprchovať, len preto, že som sa bála ju dvihnúť zo sprchy. Chápeš, čo sa dalo obmedziť, som obmedzila a čo nie, tak som fungovala normálne.

eries
autor
1. jún 2023

@nekonecna_katastrofa jasné rozumiem. Ja na prvé dni budem mať doma mamu. Dcérkaa 1,5 a cca 11 kg, viem to obmedziť na iba manipuláciu pri dvihani určite. Už mám termín 9.6. tak sa teším a som zvedavá. Ďakujem ti veľmi pekne

eries
autor
10. jún 2023

Ahojte tak som po konzultácii manipulácia s dieťaťom vraj nieje vôbec žiaden problém a môžem kľudne do toho ísť 🙂. Tak 20.6 idem na to!

nekonecna_katastrofa
10. jún 2023

@eries Držím palce ✊️✊️ Nezabudni na slnečné okuliare 😉 (ja som zabudla, musel sa manžel pre ne vracať domov). Vybav stráženie pre dieťatko, nech sa môžeš po operácii vyspať (pre mňa toto bolo najlepšie, mať zavreté oči a oddychovať, 3h som pospala a podvečer už ma nič nepálilo ani nerezalo).

eries
autor
12. jún 2023

@nekonecna_katastrofa ďakujem, stráženie mám vybavené na dva dni okuliare idem zháňať tento týždeň...snáď to bude ok