Lekár mi odmietol predpísať recept na Ivermektín
Ahojte, mám covid a obvoďák mi odmietol predpísať recept na Ivermektín, napriek tomu, že liek bol oficiálne schválený Ministerstvom zdravotníctva..vedľa v Rakúsku je to voľnopredajné.. Neviete ako je to po právnej stránke? Mne to pripomína naplnenie skutkovej podstaty neposkytnutia zdravotnej starostlivosti navyše počas núdzového stavu..som zvedavá na vaše názory
Mne sa najviac páči, ako sú niektorí ľudia proti očkovaniu - neverím tak rýchlo objavenej vakcíne, nie su o tom štúdie a podobné dristy, ale z lieku, ktorý u nas nie je registrovaný a primárne je určený pre ZVIERATÁ sa idú podaktorí posrat 😅🤦♀️. Tam už nevadí, že nie sú štúdie liek - človek, tam nech aj vykapete po ňom a dr linčujete, keď vám ho na VÁŠ podnet nepredpise 🤭🤣🤦♀️. Ach dobrý bože...
@nykkushka presne toto nechapem. Ockovanim ich chcu znicit,zacipovat a neviemco. Ale liek pre psa,alebo kona s kopou neziaducich ucinkov by zozrali. Chori ludia toto.
@dandulkaaa lekár nic neporusil, bohuzial sucasna legislativa je taka, ze pokial ti ho predpise berie na seba 100% zodpovednost pokial budeš mat akykolvek neziaduci ucinok ako tu uz bolo raz spomenute.
@stanulienkat minulý týždeň som dávala nášmu psovi nejakú antiparaziticku pirulu, keby ma napadne pozrieť názov a je to Ivermektín, normálne by som asi na ňom zarobila 🤣škoda... Umrem chudobná ☹️🤦♀️🤣
@nykkushka tak treba ísť k veterinárovi a povedať mu že psíkovi sa strašne strašne pohoršilo a môžeš predávať.😂
@dandulkaaa a môže ho už obvodný predpisovať?co viem mohol to len imunolog.Zdravotna starostlivosť Ti bola poskytnutá akú lekár vyhodnotil kde by sme boli, keby pacienti určovali lekárovi čo predpísať...
@nikpa jasné, že vyšetrujú cez telefón ako inak?som videla ako sa lekárka správala, keď muž mal bolesti hrude a kašeľ vyše 3 t tie ATB mala dostat
@dandulkaaa neregistrovaný liek predpisuje lekár lne na vlastnú zodpovednosť, čiže ak by ti ublížil, následky nesie lekár.....takže nie, nie je povinný ti ho predpísať....oficiálne schválený liek na Covid stále neexisuje,takže to nie je ani zanedbanie lekárskej starostlivosti....okrem iného má sa predpisovať len pre naozaj rizikových pacientov ktorí majú predpoklad ťažkého stavu, čiže dôchodcovia prípadne ľudia s rizikovými diagnozami.....ale povinnosť predpísať ti akýkoľvek liek nemá žiadny lekár, lekár určuje čo a kedy ti predpíše, rovnako či potrebuješ lieky alebo nie
Ten liek davaju pacientom na covid oddelení ktory su na tom zle.. aj to im daju presný počet pre jedneho pacienta.. takze ak ty mas doma zvýšenú teplotu a trochu kašleš tak ti ho urcite nepredpíše
@dandulkaaa skôr treba vsadiť na podporu imunity, okrem vitamínov ak máš možnosť zohnať isoprinosine ak nie betaglukány ale vyššie dávkovanie a dlhšiu dobu.....čiže ak už Covid máš Imunioglukán akut(tam je tuším 300mgbetaglukánovň, dostať v lekárńach aj Beta Glucan 240+ alebo Beta Glucan 500+, pomôcť môže aj tento prípravok
https://biocare.sk/eshop/produkt/quercetin-a-br...
quercetin zabráni vzniku cytokýnovej búrky(nadmernej reakcie kedy následne vlastná imunita ničí plúca), bromelain je protizápalový enzým ktorý zabráni zápalu, resp.zlepšuje zápal ak už vznikol
@dandulkaaa ono ak by ti aj lekár predpísal ivermektín alebo isoprinosine tak v lekárňach ho ťažko zoženieš, do lekární sa dostane len pár kusov a chorých sú denne tisícky ľudí, takže ak nemáš známu v lekárni tak sa k tomu ani nedostaneš aj keby si recept mala....
V rakusku nie je volnopredajny. Je toez na recept. Sesternica mi ho skusala lupit pre manzela a nepredali jej ho. Povedali,ze na recept
@dandulkaaa no tak sa hlavne upokoj,neumries, stres ti neprospeje a nepremyslaj hned nad "naplnením skutkovej podstaty" kadecoho. Hlavne si nezapinaj markizu, hned sa ti polepsi. Prajem skore uzdravenie.
Lekar studoval medicinu dlhsie ako trva precitat 2 clanky na internete, zrejme by mal vediet co robi a preco ti ten liek nepredpise. Lync je presne vystihujuce slovo na to, co teraz lekari musia zazivat od ludi co vedia o medicine a fungovani ludskeho tela akurat tak ucivo zakladnej skoly. Momentalne lekarom nezavidim, to sa chce poriadne obrnit ak sa pacienti hned ohanaju pravom ak im nahodou nevyhovie. Grciam.
Daj to predpisat na veterine, alebo colchicine. Bezne sa tym liecia zvieratka .
@dandulkaaa Nasa skuenost s Covidom: ujo s tetou ho dostali v decembri. Ujovi sa nelepšilo., nebolo to este na nemocnicu, ale paralen ocividne nestaci. Doktorke sa nevedeli dovolat , tak sa vybral do ordinacie - jasne, blbost, len si nevedel inak pomoct. Samozrejme, ze ho vyhnala nahnevana sestricka z cakarne s odporucanim, ze ma byt 10 dni v karantene. (Beriem, je to pochopitelne ale- ani mu nic nepredpisala ani nic neodporucila, ani nepovedala, ze zavolajte, zdvihnem vam) . Zomrel o tri dni. Nevieme ci by to prezil, keby dostal nejake lieky. Len vieme, ze nedostal ziadnu liecbu, ze ked citil, ze sa mu zhorsuje stav, nikto z ho nevypocul a ani sa nepokusil mu pomoct.
@nelca84 Vieš čo? Áno pacient si veľakrát musí určiť lieky sám. A vieš prečo? Pretože obvodni doktori nemajú o covid pacientov vôbec záujem, veľakrát vôbec nevedia čo im predpísať a pacient sa musí doslova doprosovat. Keď mala koronu moja najlepšia kamoška surfovala som tuto po internete a hľadala co píšu ostatné baby čo im predpisujú aby som jej poradila. A keď doktorke povedala čo chce na kašeľ, ktorý neustupoval v pohode predpísala. A keď chcela preklepat priedusky/pľúca - odpoveď, len s negatívnym testom. To kedy bude mať covid pacient negatívny Test? A že prečo sú plné nemocnice a pacientov ťažkých stavoch. Preto lebo keď sú doma obvodný o nich ani nezakopne, dovolí si nedvíha telefón atď. A všetci sa tu ďalej navazajte do baby co si sama zháňa lieky. Lenže reálna situácia na SK je bohužiaľ takáto.
@altair to mi je ľúto
@ivana11155 absolútny súhlas. Presne pre toto sú preplnené nemocnice, lebo pozitívni veeeeľmi často dostanú super radu ostať doma 10, teraz už 14 dní, piť čaj a paralen. Viac sa nikto nestará. Obvodní neriešia, do nemocnice vezmú asi až na "umretie", lebo najprv "dýchate ešte dobre" a potom už je väčšinou neskoro.
@ivana11155 tak si predpisuj a uzivaj, mne je to jedno, ja mám lekárku ktorej verím a ani antibiotika mi bez crp testu nepredpise. Asi 3 tyzdne spat ma bolelo hrdlo, som jej zavolala a za pol hodinu som bola u nej.
@ivana11155
@angelheart áno tak to je:(k lekárovi sa nedostaneš my sme ochoreli pred Vianocami všetko zatvorené, dovolenky obvodná sa mi ozvala po 10 dňoch....mužovi vôbec, jedine pediatricka mi volala po 6 dňoch a chcela vedieť kto mal aký príebeh a jediná poradila lieky, vitaminy
Muz mal silný kašeľ bolesti hrude povedali mu, že RTG mu spravia , keď všetkým skončí karantena takže o xy dní, pokým sme 3 vyzdraveli žiadne choďte na Covid ambulanciu tam by mu ho spravili či aspoň CRP, popocuvat....obvodná ani telefón nezdvíhala a potom záchranky vozia polomrttvych ľudí do nemocnice
@nelca84 potom napíš keď budeš mať koronu či ťa zober do pol hodiny. Ja som písala o korone, nie o obyčajnej bolesti hrdla na ktorú si kúpiš pastilky v lekárni.
Liecba zavisi na lekarovi, nie na pacientovi. Rozhoduje lekar, co napíše, nakolko on je za to aj zodpovedny a ma na to vzdelanie
@dandulkaaa pisem sukr. spravu
@ivana11155 tak logicky s koronou by som nesla do ambulancie, ale som si ista, ze by mi poradila po telefone, mam dokonca sukromne cislo na lekarku aj sestricku

@dandulkaaa to je hlupost, ze v Rakusku je to volnopredajne. Znami poprosili brata, aby im ho v Rakusku zohnal. Krutil sice nad tym hlavou, ale siel do lekarne, kde mu povedali, ze potrebuje recept od veterinara, inak mu to nedaju....Rakuskeho, samozrejme...