icon

Lekár mi tykal

23. máj 2022

Ahojte pred par dňami som bola u lekara. Týkalo sa to očkovania do krajín mimo Európy. Bola som tam aj s mamou. Očkovali sme sa obe, keďže cestujeme. Lekár mi po celý dobu tykal. Mne sa to zdalo maximálne nevhodné. Ja som mu netykala. Nepoznáme sa, videli sme sa prvy krát. Mam 27 rokov. Ešte tam o mesiac pôjdem. Chcem ho na to jednoznačne upozorniť, som dávno dospelá, tak nech sa nejako správa. Akým spôsobom mi odporúčate aby sa lekar zbadal ?

heidi4
24. máj 2022

... a stavim sa, ze si studovala na tej "elektrickovej" skole. To by vysvetlovalo mnoho, ak nie vsetko.

viestta
24. máj 2022

Milá autorka, tou sebareflexiu si túto debatu naozaj zaklincovala. 🤩
Obávam sa, že jediný kto ma problém s čítaním s porozumením si ty. Ani na ôsmej strane si nepochopila podstatu toho co ti tu každá píše. Postata je ta, že ľudia si k tebe dovolia len toľko koľko im dovolíš ty. Ty si dovolila tomu pánovi aby ti tykal, ty si nezjednala nápravu hneď ako si pocítila krivdu. Pan sa síce nezachoval adekvátne, ale ty si sa zachovala ako taká trúbka. Tebe to následne došlo, že si spravila chybu. A miesto toho aby si si to sama v sebe urovnala, priznala si, že musíš na sebe popracovať tu kopes nozickami ako decko co mu na pieskovisku spadla babovcicka, ktorú neurobilo spravne

slovakboy
24. máj 2022

Nie si povinná na všetko reagovať. A neber tieto hejty osobne. Vôbec sa ťa to netýka. Vyber si čo chceš z týchto reakcii a nestrácaj čas a nervy.
Veľmi si všetko pripúšťaš podobne ako u toho lekára. Pozri si druhu dohodu od Jaroslava Dušeka. Na YouTube.

srferreira
24. máj 2022

@nurielka zivot ju nauci.
Ale tuto autorka, najlepsie zadrela, ze jej tu zeny zavidia. Podstatne starsie a vzdelanejsie, zivotom skusenesie co dokazali v zivote toho omnoho viac. Zrovna tie jej budu zavidiet vek, Ing. pred menom a exotiku 🙈🙈 uz len taka uspesna zena, co jej moze byt matkou, jej bude zavidiet. Och 🤦🏻‍♀️

nurielka
24. máj 2022

@slovakboy ešte tam nie je, ale na začiatok je to fajn

kingstonka
24. máj 2022

... mne stačilo prečítať "nech sa zaradí kam patri" .. aby som si urobila obraz o autorke 😒

janulik2008
24. máj 2022

Ja mám 28 raz som šla kúpiť Radler nealko pivo, v kočíku malá neter prídem k pokladni a predavačka sa ma pýta či mám 18 hovorím že áno už dávno. Chcela občiansky tak jej vravím že veď to je NEALKO tak vraj je to pivo 😀😀😀
Obvodná doktorka mi tiež tyka aj vyka ako kedy 😀síce neviem prečo ale neriešim to 😀
A aby som nezabudla titul z teba nerobí niekoho iného ;) okrem toho ING sa dá vysvetliť aj inak 😀 ale to sem nepíšem 😉🤭

janulik2008
24. máj 2022

@rebekamarcusko teba keby som videla, tak poviem ozaj že máš max 19 rokov 🤭🤭🤭

rebekamarcusko
24. máj 2022

@janulik2008 hej tak mi aj tipuju cudzi 😂

nana8989
24. máj 2022

Tu asi ani nejde o tykanie ale o ten titul 🙈 tak mu nabudúce povedz, aby ťa oslovoval "vážená pani inžinierka", lebo si na to zjavne potrpíš 😂 panebože, to sú mi teraz problémy. Možno keby si už ako dospelá chodila k lekárovi bez mamičky tak by ti netykal 🙄

katies0410
24. máj 2022

Ja sa ani nečudujem, že je autorka vytocena. Ona napíše A a diskusia sa zvrtne na niečo úplne iné... Veď jasne si pýta radu, či nevie niekto poradiť ako naznačiť doktorovi, aby jej netykal.. nič viac, nič menej. Super sú komentáre,kde spomínate titul ( a nie nemáju všetci titul), luxusnú dovolenku ( a veru nie, väčšina na takú dovolenku nemá, svedčia každodenné diskusie ako prežiť zdražovanie), ale top je spomínať,že ide s mamou a nie mužom a ďalšie skvosty, ktoré tu píšete. A pritom stačilo iba napísať, že napríklad skús mu to narovinu povedať, alebo začni mu týkať možno sa zbadá... Proste radu, normálnu radu...Keby sme sa takto spravili, možno by tento svet bol aj krajšie miesto na život, všakže...

viestta
24. máj 2022

@janulik2008 I N-adalej G-lupy 🤩

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2022

@katies0410 Ale ved hned na prvej strane v prvych prispevkoch jej to zeny poradili. A nikto by to nezvrtol na debatu o titule, keby autorka reagovala normalne. Cely jej problem je ten, ze nevie byt asertivna, v realnom zivote je zrejme zakriknuta a na MK vie byt nasertivna, proste nedospele trdlo.

anonymous87
24. máj 2022

@katies0410 ale prosim ta, niekolkorat jej bolo napisane, ze ako ma reagovat. Chce aby jej vykali, lebo je dospela, ale povedat prosim vykajte pan doktor uz je pre nu problem. To uz potrebuje radu?
Nevraviac o tom, ze aj ked jej mal lekar podla kodexu vykat, tak urobit z toho problem svetoveho rangu je uz naozaj nedospele.
A to sa jej tu snazime vysvetlit. Namiesto toho nas autorka posiela do skoly a sprava sa ako arogantna panicka, ktora je nieco viac. A dokonca jej zavidime titul a dovolenku (nie, naozaj jej tu nikto ten titul nezavidi. A dovolenku uz vobec nie 😁)

erosmal
24. máj 2022

@kitycat ja len k tomu prečo vyťahuje OP a nie kartičku poistenca: mne ani žiadnu nevydali (union) a keď som sa pýtala na dôvod pani na pobočke povedala, že sa už nebudú vydávať, takže nemám inú možnosť ako vytiahnuť OP 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
24. máj 2022

@katies0410 ďakujem za zastatie a pochopenie celej situácie. Ako vidíš hneď ta išli zlyncovat, tu veľmi populárne. Diskusia mala byť tak na jednu stranu, zbytočných ďalších 7 strán, keď niekto proste nečíta a nechápe a nutné sa chce zapojiť len aby bolo. Cieľ bol dat radu na ďalšie a posledne stretnutie s daným lekárom. To čo sa stalo za 5 minút na prvom stretnutí nezmením a ani sa o to nesnažím. Len tvrdím, že ma urazilo jeho správanie a postoj ku mne (a to som s nim veľa teda nenahovorila). Tu môžeš vysvetľovať koľko chceš aj tak to tu dane osoby nepochopia a ani sa o to nesnažia. Moje vystupovanie je úplne v poriadku, všetky moje príspevky si treba prečítať cele a nie iba polku vety či slovo. Potom sú takéto reakcie, ktoré nemajú s témou nič spoločné.

komplikovana
24. máj 2022

Este raz som si precitala prvu stranu- pises, ze si bola nahnevana, a to bola mozno pricina, preco si nevedela reagovat, zablokovalo ta. Ked ti lekar tyka, alebo ktokolvek iny, neber to hned utocne voci tvojej osobe. Pretoze ten clovek oproti ta nepozna, ide skor o jeho vizitku. A na toto sa da stale slusne povedat- prosim vykajte mi. Nic zlozite. Alebo to obrat na zart, ako uz bolo spominane.

janulik2008
24. máj 2022

@viestta 🤭 presne tak 😀😀😀
@nana8989 nie nie lepšie bude velavazena pani inžinierka

krajinka
24. máj 2022

Akože baby už ste fakt trápne to je modrý kurník a nie koník... už vám neviem koľko krát vysvetlila prečo vytiahla titul a vy si idete stále svoje...autorka nabudúce už budeš vedieť čo od tohto lekára čakať a slušne ho poprosis aby ti vykal vybavené

nominativ
24. máj 2022

@kitycat op som dávala aj pri banalnom výbere znamienok, ako samoplatca.

kitycat
24. máj 2022

@nominativ
@erosmal

ano pri samoplatcovi mze byt, ale titul neznamena aj vek :D

sasa1983
24. máj 2022

Prečo chodíš s mamou k lekárovi preboha ?

limoncino
24. máj 2022

@erosmal tam asi nemá titul 😁
Inak som celkom prekvapena, že sa to tu ešte rieši 😀

limoncino
24. máj 2022

A o čo si ty lepšia, keď rovnako na 7 strán stále dokola vysvetľujes?

ingridd
24. máj 2022

Myslim ze prezentacia tvojho "produktu" pre teba dopadla dost neprijemne, ako tebou sprostredkovana prezentacia doktorovho "produktu" . Ano, je mi jasne, ze lekari vedia byt arogantni majstri sveta.
A Mal ti vykať. Ale neriešim, ze prečo ti tykal, lebo viem sa vcitiť do jeho situacie. Pracujem s rodnymi čislami aj s ich nositelmi, a priznam sa, stava sa, ze kym sa od PC pozriem na osobu, ten dôležitý zaciatok r.č. je v pocitači, a nie v mojom mozgu. A niekedy nedopočitam vek, lebo na to nie je čas, a potom niekedy zostanem vyvalena, ked zistim, kolko ma niekto rokov a ze niekto vyzera staro alebo mlado na svoj vek.

Takze pokial si ho na svoj vek neupozornila, viem doktora pochopiť. A mozno tvoje udaje do PC zapisovala sestricka, a tak mohol prehliadnut aj tvoj titul. A mohol ho aj opomenut, kym sa na teba pozrel. Asi ho nemaš vytetovany na čele.

Moja prva myslienka po tvojom uvode bola, že ti tykal oplzlo, dehonestujuco, zraňujúco, ale nič take dalej nespominaš, takže dedukujem že to bolo take "normalne" tykanie.

Mala si zostat pri povodnom prispevku, a bol by sa možno lynčoval doktor... Ale všetko , co si potom napisala, prispelo k tomu, ze si zhovadila sama seba.

Len tolko som chcela, ze niekedy samonasieranie je na škodu veci.

cacianka
24. máj 2022

Presne si to vystihla, zdrbat ako malinu. Čo si to dovoľuje s spomenúť titul, aj keď len na upresnenie že fakt mal indície ako slušne osloviť. Tu nie je v Afrike, ani Anglicku kde sa tyka , u nás je iny zvyk a tak by sa mal rešpektovať. Ja si tiež nerada potykam s hocikým, a hocikde, ale iba preto že mi to príde trápne a nevhodné, tak až keď človeka spoznám. Už som sa viac x spálila, aj odtykala naspäť, nechcem si tykat s bulom a debilom. Pre mňa nech si amíci tykajú do aleluja, pritom som max komunikatívne, nerobí mi problém pohovoriť takmer s kýmkoľvek, ale trochu slušnosti zachovavam

aurora33
24. máj 2022

Mne sa raz niečo podobné stalo. Moja kaderníčka ma nemohla vziať, tak som šla k inej. Sadla som do kresla a ona mi v momente začala tykať. Nikdy predtým som ju nevidela a pamatám si aká som ostala zaskočená ked na mna hned vyvalila tykanie. Ja si na to nepotrpím, ale toto mi bolo vyslovene nepríjemné, a aj ked som papuľa, v tom momente som fakt nevedela ako zareagovať a jediné čo som mala v hlave je že už chcem odtial vypadnuť :D
Milá autorka, jednoducho ak tam ešte pôjdeš, už budeš pripravená tak len povedz, že si nepraješ aby ti tykal.
ja už k tej kaderníčka nepôjdem chvalabohu :D

viestta
24. máj 2022

@katies0410 toto co ti chyba v tejto diskusii som napísala niekoľkokrát.

bielavila
26. máj 2022

Ked tam pojdes o mesiac tak hned vo dverach mu oznam, ze :”dobry den, tu Inzinierka XY”snad pochopi🤷‍♀️🙈 ked nie tak povedz tu najznamejsu vetu na Sk ohladom tykania- my sme soplu husy nepasli😂 mas aj ns Fb pred menom titul? 😂 tak nejak tusim, ze ano😜