Lekári a príjmy z predaja liekov: Fakty alebo mýtus?
Ahojte je pravda že lekár ma za každú predpísanú krabičku €? Preto často predpisujú 3 jednomesačné miesto 1 troj?
@anonym_autor lekar peniaze za to nedostane že ti predpíše lieky
Mne predpisuje trojmesačné v jednom balení na tlak už dlhšie.
@anonym_autor kto by mal lekárovi platiť peniaze?
aká je predajná cena 3 mesačných balení a aká 1 trojmesačného, aký je cenový rozdiel?
@anonym_autor ja som zažila to že gynekologická vytiahla zo šuflíka antikoncepciu a doslova mi ju nanutila za 20 eur keš do ruky. Ani som ju nepotrebovala. Bola som v takom šoku že som si to vzala ale doma to letelo do koša rovno. Odvtedy som presvedčená že na tom.nieco je.
@anonym_autor ja som zažila to že gynekologická vytiahla zo šuflíka antikoncepciu a doslova mi ju nanutila za 20 eur keš do ruky. Ani som ju nepotrebovala. Bola som v takom šoku že som si to vzala ale doma to letelo do koša rovno. Odvtedy som presvedčená že na tom.nieco je.
@anonym_3d3d59 nič na tom nebude, to si len ona pre teba predala a ty si to zobrala. Na čo si to zobrala ak si to nepotrebovala?
@anonym_3d3d59 a teraz tu o červenej čiapočke 😄.
@anonym_3d3d59 nič na tom nebude, to si len ona pre teba predala a ty si to zobrala. Na čo si to zobrala ak si to nepotrebovala?
@anonym_fd1961 lebo som bola v šoku a bolo mi to trápne
@anonym_3d3d59 🙈 nemala si to robiť nemalo ti to byť čo trápne
@anonym_3d3d59 a teraz tu o červenej čiapočke 😄.
@tetapetra bola si tam? Tak nekvakaj keď nevieš
@anonym_autor neviem, ktoré lieky sú jednomesačné, ktoré trojmesačné. Ale minule mi lekárka predpísala lieky a až v lekárni sme riešili, či jednu alebo dve krabičky. Na recepte to nebolo. Takže nebolo na lekárovi, koľko krabičiek vyberiem.
@anonym_3d3d59 toto dúfam nemyslíš vážne
@anonym_3d3d59 len tak antikoncepciu zo šuflíka… Aj keď si ju nepotrebovala. 🤷♀️
@anonym_3d3d59 toto dúfam nemyslíš vážne
@anonym_fd1961 myslím... nie je každý múdry ako všetky užívateľky MK niekto nevie reagovať hneď v tej situácii
@anonym_3d3d59 nepotrebujem, ale vezmem a ešte za to zaplatím 🤦🏻♀️ a rozum kde?
@tetapetra ok keď si si už nabudila na mne svoje ego tak ti len pripomeniem že diskusia bola o inom a ja som.presvedcena že nejaké provízie za to majú
Jeden známy gynekológ má online poradňu a tiež tam raz na toto prišla reč a on priamo verejne napísal že niektorí kolegovia sú aj dobrí obchodníci....v zmysle liekov teda
@tetapetra ok keď si si už nabudila na mne svoje ego tak ti len pripomeniem že diskusia bola o inom a ja som.presvedcena že nejaké provízie za to majú
@anonym_3d3d59 očividne nie si malé dieťa. Keď niečo neužívam,tak nerozumiem tomu, prečo za to zaplatíš.
A áno, berú províziu. Hlavne za vitamín C a podobne srandy
@anonym_3d3d59 očividne nie si malé dieťa. Keď niečo neužívam,tak nerozumiem tomu, prečo za to zaplatíš.
A áno, berú províziu. Hlavne za vitamín C a podobne srandy
@tetapetra lebo není každý múdry a pohotový ako ty
Zle si to pochopila.
Lekári majú dohody ako napríklad ponúkajte vašim pacientom naše produkty,hento toto tamto a mi vám dáme % z obratu,nad toľko vám dáme ako darček dovolenku a podobne.
Je to úplne normálne bežné a je to v poriadku.
@anonym_autor neviem, ktoré lieky sú jednomesačné, ktoré trojmesačné. Ale minule mi lekárka predpísala lieky a až v lekárni sme riešili, či jednu alebo dve krabičky. Na recepte to nebolo. Takže nebolo na lekárovi, koľko krabičiek vyberiem.
@gab1sol tak to je divne ak to nebola antikoncepcia
@anonym_3d3d59 tiež som počula že “tento liek som už dostal od lekára”😂v ambulanci … hm
Zle si to pochopila.
Lekári majú dohody ako napríklad ponúkajte vašim pacientom naše produkty,hento toto tamto a mi vám dáme % z obratu,nad toľko vám dáme ako darček dovolenku a podobne.
Je to úplne normálne bežné a je to v poriadku.
@anonym_713014 áno potom sa mi páčia pacienti ktorí chcú len to čo lekár predpísal, hm prečo to asi tak predpísal podľa čoho za rozhodol ktoré generikum mhm
jasne ze ich farma firmy obletuju..napr. gyndas, vselikake plagaty povesane o stenach taka antikoncepcia, hentaka, a odkial by mal tie plagaty? no od farma firiem..a potom predpisje... a jasne ze maju z toho nieco maju, ak nic ine tam im poplatia kadejake kongresy...netvarme sa, ze toto neexistuje...
@anonym_autor boli to antibiotiká a farmaceutka mi to dávala s ospravedlnením, že mi to musí dať ako dve balenia, lebo teraz mi to inak nevie dať. Neriešila som, mala som ťažkosti, potrebovala som sa liečiť.
@gab1sol hm tak nemohlo to byt že ste mali predpísané jedno väčšie? 🤔

@anonym_autor ved sa pri najblizsom predpise liekov opytaj. Ja to neviem, mna to nezaujima 🙈