icon

Lekári a príjmy z predaja liekov: Fakty alebo mýtus?

26. sep 2025

Ahojte je pravda že lekár ma za každú predpísanú krabičku €? Preto často predpisujú 3 jednomesačné miesto 1 troj?

Strana
z2
anonym_01caf3
26. sep 2025

@anonym_autor ved sa pri najblizsom predpise liekov opytaj. Ja to neviem, mna to nezaujima 🙈

anonym_fd1961
26. sep 2025

@anonym_autor lekar peniaze za to nedostane že ti predpíše lieky

petronelag
26. sep 2025

Mne predpisuje trojmesačné v jednom balení na tlak už dlhšie.

anonym_9e4e5b
26. sep 2025

@anonym_autor kto by mal lekárovi platiť peniaze?
aká je predajná cena 3 mesačných balení a aká 1 trojmesačného, aký je cenový rozdiel?

anonym_3d3d59
26. sep 2025

@anonym_autor ja som zažila to že gynekologická vytiahla zo šuflíka antikoncepciu a doslova mi ju nanutila za 20 eur keš do ruky. Ani som ju nepotrebovala. Bola som v takom šoku že som si to vzala ale doma to letelo do koša rovno. Odvtedy som presvedčená že na tom.nieco je.

anonym_fd1961
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_autor ja som zažila to že gynekologická vytiahla zo šuflíka antikoncepciu a doslova mi ju nanutila za 20 eur keš do ruky. Ani som ju nepotrebovala. Bola som v takom šoku že som si to vzala ale doma to letelo do koša rovno. Odvtedy som presvedčená že na tom.nieco je.

@anonym_3d3d59 nič na tom nebude, to si len ona pre teba predala a ty si to zobrala. Na čo si to zobrala ak si to nepotrebovala?

tetapetra
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 a teraz tu o červenej čiapočke 😄.

anonym_3d3d59
26. sep 2025
@anonym_fd1961

@anonym_3d3d59 nič na tom nebude, to si len ona pre teba predala a ty si to zobrala. Na čo si to zobrala ak si to nepotrebovala?

@anonym_fd1961 lebo som bola v šoku a bolo mi to trápne

stellarstar
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 🙈 nemala si to robiť nemalo ti to byť čo trápne

anonym_3d3d59
26. sep 2025
@tetapetra

@tetapetra bola si tam? Tak nekvakaj keď nevieš

gab1sol
26. sep 2025

@anonym_autor neviem, ktoré lieky sú jednomesačné, ktoré trojmesačné. Ale minule mi lekárka predpísala lieky a až v lekárni sme riešili, či jednu alebo dve krabičky. Na recepte to nebolo. Takže nebolo na lekárovi, koľko krabičiek vyberiem.

anonym_fd1961
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 toto dúfam nemyslíš vážne

tetapetra
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 nepotrebujem, ale vezmem a ešte za to zaplatím 🤦🏻‍♀️ a rozum kde?

gab1sol
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 len tak antikoncepciu zo šuflíka… Aj keď si ju nepotrebovala. 🤷‍♀️

anonym_3d3d59
26. sep 2025
@anonym_fd1961

@anonym_3d3d59 toto dúfam nemyslíš vážne

@anonym_fd1961 myslím... nie je každý múdry ako všetky užívateľky MK niekto nevie reagovať hneď v tej situácii

anonym_3d3d59
26. sep 2025
@tetapetra

@anonym_3d3d59 nepotrebujem, ale vezmem a ešte za to zaplatím 🤦🏻‍♀️ a rozum kde?

@tetapetra ok keď si si už nabudila na mne svoje ego tak ti len pripomeniem že diskusia bola o inom a ja som.presvedcena že nejaké provízie za to majú

hopsas
26. sep 2025

Jeden známy gynekológ má online poradňu a tiež tam raz na toto prišla reč a on priamo verejne napísal že niektorí kolegovia sú aj dobrí obchodníci....v zmysle liekov teda

tetapetra
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@tetapetra ok keď si si už nabudila na mne svoje ego tak ti len pripomeniem že diskusia bola o inom a ja som.presvedcena že nejaké provízie za to majú

@anonym_3d3d59 očividne nie si malé dieťa. Keď niečo neužívam,tak nerozumiem tomu, prečo za to zaplatíš.
A áno, berú províziu. Hlavne za vitamín C a podobne srandy

anonym_3d3d59
26. sep 2025
@tetapetra

@anonym_3d3d59 očividne nie si malé dieťa. Keď niečo neužívam,tak nerozumiem tomu, prečo za to zaplatíš.
A áno, berú províziu. Hlavne za vitamín C a podobne srandy

@tetapetra lebo není každý múdry a pohotový ako ty

anonym_713014
26. sep 2025

Zle si to pochopila.
Lekári majú dohody ako napríklad ponúkajte vašim pacientom naše produkty,hento toto tamto a mi vám dáme % z obratu,nad toľko vám dáme ako darček dovolenku a podobne.
Je to úplne normálne bežné a je to v poriadku.

autor
26. sep 2025
@gab1sol

@anonym_autor neviem, ktoré lieky sú jednomesačné, ktoré trojmesačné. Ale minule mi lekárka predpísala lieky a až v lekárni sme riešili, či jednu alebo dve krabičky. Na recepte to nebolo. Takže nebolo na lekárovi, koľko krabičiek vyberiem.

@gab1sol tak to je divne ak to nebola antikoncepcia

bielykral
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 ale prosim ta...poser.e sa z doktorov

autor
26. sep 2025
@anonym_3d3d59

@anonym_3d3d59 tiež som počula že “tento liek som už dostal od lekára”😂v ambulanci … hm

autor
26. sep 2025
@anonym_713014

Zle si to pochopila.
Lekári majú dohody ako napríklad ponúkajte vašim pacientom naše produkty,hento toto tamto a mi vám dáme % z obratu,nad toľko vám dáme ako darček dovolenku a podobne.
Je to úplne normálne bežné a je to v poriadku.

@anonym_713014 áno potom sa mi páčia pacienti ktorí chcú len to čo lekár predpísal, hm prečo to asi tak predpísal podľa čoho za rozhodol ktoré generikum mhm

anonym_ad96b5
26. sep 2025

jasne ze ich farma firmy obletuju..napr. gyndas, vselikake plagaty povesane o stenach taka antikoncepcia, hentaka, a odkial by mal tie plagaty? no od farma firiem..a potom predpisje... a jasne ze maju z toho nieco maju, ak nic ine tam im poplatia kadejake kongresy...netvarme sa, ze toto neexistuje...

gab1sol
26. sep 2025
@anonym_autor

@gab1sol tak to je divne ak to nebola antikoncepcia

@anonym_autor boli to antibiotiká a farmaceutka mi to dávala s ospravedlnením, že mi to musí dať ako dve balenia, lebo teraz mi to inak nevie dať. Neriešila som, mala som ťažkosti, potrebovala som sa liečiť.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
26. sep 2025
@tetapetra

@tetapetra aj mojmu muzovi dal lekar lieky priamo v ambulancii

autor
26. sep 2025
@gab1sol

@anonym_autor boli to antibiotiká a farmaceutka mi to dávala s ospravedlnením, že mi to musí dať ako dve balenia, lebo teraz mi to inak nevie dať. Neriešila som, mala som ťažkosti, potrebovala som sa liečiť.

@gab1sol hm tak nemohlo to byt že ste mali predpísané jedno väčšie? 🤔

tetapetra
26. sep 2025
@zuzana76

@tetapetra aj mojmu muzovi dal lekar lieky priamo v ambulancii

@zuzana76 také ktoré nepotreboval?

Strana
z2