Lekárska prehliadka - zamestnanie

9. máj 2022

Ahojte, mám nastúpiť do svojho prvého zamestnania, takže netuším ako to funguje s lekárskou prehliadkou povinnou pri vstupe do zamestnania. Čo všetko sa tam vykonáva? Berú aj krv prípadne vykonáva niečo iné invazívne? Od mala mám veľký stres z lekárov a už teraz sa toho obávam. Prosím upokojte ma. Jedná sa o administratívnu prácu v kancelárii.

lenka7477
9. máj 2022

Tlak, moč, zrak -aj to len možno . Hlavne z tvojej zdravotnej karty budú vzchádzať.

bolarazjedna
9. máj 2022

Zoberú krv, spravia EKG, zmerajú tlak, pulz, váhu, odoberú anamnezu. Lekár ta vyšetrí - po počúva dýchanie, srdce, prehmata brucho, pripadne pozrie, či neopuchaju nohy, kŕčové žily, atď. Az na odber krvi nič invazivne, ani bolestivé.

joesvk
9. máj 2022

To závisí od tvojho lekára. Pravdepodobne ti zoberú krv a inak len také veci ako pomerajú tlak a možno ťa doktor popočúva fonendoskopom.
Niektorý lekár to však berie ako formalitu, len dá pečiatku a ani nič nevyšetruje.
Nemusíš sa báť, lekári sa v skutočnosti snažia čím skôr vybaviť čo najviac ľudí. Nebude ťa tam zobliekať ani inak zbytočne trápiť.

autor
9. máj 2022

A je možné napríklad to branie krvi odmietnuť? Alebo bez toho mi nedajú papier? :/

bolarazjedna
9. máj 2022

Tak objektívne lekár nedokáže sa vyjadriť k tvojmu zdravotnému stavu bez výsledkov krvi, to je dosť základné vyšetrenie. Aký máš dôvod to odmietnuť?

kittykat22
9. máj 2022

ano odberu ti papier nedaju 😕 zatvor oci a prezi to. Ved to trva 7 sekund. To prezijes.

limoncino
9. máj 2022

Mne krv nebrali ani na jednej vstupnej prehliadke 🤷

slavkadi
9. máj 2022

Zavisí na akú pozíciu, v PZS majú určené vyšetrenia ktoré treba vykonať, resp. aj zamestnávateľ môže požadovať, u nás napríklad robotníkom robia krvné testy, aj na drogy, administratívnym pracovníkom krv neberú.

autor
9. máj 2022

Ďakujem za úprimné - hoci nie vždy potešujúce - odpovede, žienky. Budem dúfať, že i v mojom prípade sa to zaobíde bez odberu krvi, či iných invazívnych vecí.

klip0
9. máj 2022

Mne teda krv nikdy nebrali pri takejto prehliadke, ani žiadne EKG ani nič také 🤷🏻‍♀️ len sa lekárka popytala na zdravotný stav a zmerala tlak a takéto

kittykat22
9. máj 2022

ved uvidis. Neboj. Moze len merat tlak, vazit, EKG a krv. Nic ine. Ak mas obavy zober so sebou kamosku 🙂

klip0
9. máj 2022

A keď chces vedieť tak lekárke zavolaj že potrebuješ takéto potvrdenie kedy máš prísť. Ak by ti chcela brat krv tak ti o Tom povie dopredu nech si nalačno

viestta
9. máj 2022

Rozsah vyšetrení je daný pozíciou, na ktorú nastupujes. Vyšetrenie odmietnuť nemôžeš, pretože bez neho lekár nemôže posúdiť tvoju spôsobilosť na vykonávanie práce.

simca06022011
9. máj 2022

Podla toho ktory lekar ti to bude robit... Vacsinou posielame k vlastnému dr a ten vychádza z dokumentácie zdravotnej, cize mna napr vysle k ocnemu, resp skontroluje ci som bola, pozrie co mam v záznamoch a hodi pečiatku. Nic specialne nerobi. Co ma kontrolovst, reps. Kt. "rizikove" faktory mam v praci vidi z papiera kt. Nesiem z prace (napr. Kancelarska praca - oci, chrbtica). Krv mi nikdy nebrali kvoli tomuto a ani kolegom, lebo idu s papierom na počkanie. Možda pri inych pozíciách..

janka_23
9. máj 2022

Ja som bola teraz, len EKG, moč, zmeral tlak a otázky k zdravotnému stavu.

eliska105
9. máj 2022

Zdravotnik - krv, moč, tlak, čítanie z tabule, popocuvala ma a otazky ohladom zdravotného stavu... vsetko to co sa robi na klasickej preventivke

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz