Ležím v nemocnici - čo dať personálu?
Ja viem, že to nie je nutné ale rada by som niečo dala, rozmýšľam nad koláčmi z cukrárne a nech si v kuchynke dajú, alebo mix cheesecake - rôzne príchute.
@tara nemusi sa usmiat, prihovorit? Ty do akej nemocnice chodis, ked toto povazujes za akysi nadstandard hodny darov? K Mengelemu? U nas v nemocnici sa personal usmieva a rozprava bezne, nepovazujem to za nieco, za co by som im musela nosit dary a odmeny ...ja sa tiez zakaznikovi prihovorim a aj sa usmejem a necakam, ze mi zato necha svoj vydavok
@marianini17 akože vážne? To som dosť prekvapená ze sa "patri" dat tringelt pri odchode. Ako keby som bola nadmieru spokojna tak by som aj dala, ale aby sa to odo mňa očakávalo tak to vôbec 😀. Bohužiaľ ja som zanevrela na lekárov úplne. Takže to už vôbec nehrozí. Len pár svetlých výnimiek bolo a to keď sme niečo chceli dat striktne odmietli lebo vraj to nerobia pre toto ale je to ich poslanie.
@syslik81 sama som sestra, a nemám rada, keď mi niekto niečo donesie. Príde mi to zbytočné, pretože je to moja práca, nerobím ju preto, aby mi ľudia niečo nosili (aj tak by to skončilo inde, keďže ja nič mliečne nemôžem) Ale brať to ako úplatok? Čokoládu, pár zákuskov? No to snáď nie. A väčšinou sa to dáva až na záver, ako poďakovanie. To by sme aj v divadle, keď sa po predstavení dávajú kvety, mohli brať ako úplatok. V tejto krajine sa prelievajú miliony a tu ideme ,,zdrbať,, niekoho kto dá alebo zoberie krabicu zákuskov? Nikto to tých ľudí nenúti nosiť, prinesú sami od seba a svedčí to iba o tom, že boli spokojní s prácou lekára a sestry. mne osobne stačí poďakovanie a šírenie dobrého mena ďalej 😉. Ale tiež občas dám niekomu niečo - nemyslím teraz priamo lekárovi alebo sestre, ale napr. kámoške alebo keď mi niekto s niečím pomhol. Nejakú drobnosť, nech sa poteší - čokoládu, kávu, slané.
Je to síce ich práca,ale sami vieme ako sa vedia správať ...ja som ležala 3x na gynek .počas tehotenstva ...starali sa o mňa nadštandardne,vždy boli všetci milí,podporovali ,vysvetľovali atď ...keď sa mi niečo nezdalo neposlala má sestrička do izby,ale hneď sa mi snažila pomôcť ...čiže je rozdiel práca a práca ak ju robím ako robot ,že čo musím spravím bez štipky empatie,pomoci atď tak áno ,žiaľ vykonáva si svoju prácu ,(zoberie krv,odmerať tlak a tým robota skončila pre pacienta )ale ak to nerobia ako roboti tak zaslúžia si ..ja sama ako predavačka som neraz dostala čokoládu od zákazníka keď som mu venovala čas a ochotne som sa snažila nájsť riešenie ,lepší materiál či objednávku atď ....
@marianini17 myslis ze by nase zdravotnictvo vyzeralo inaksie keby sme sa vsetci skladali sestrickam napr na ranajky a vylety?
Kazdy mesiac si platime odvody do ZP, z toho, co davame vsetci sa plati aj zdravotnicky personal a snad kazdy si vie zo svojej vyplaty kupit jedlo sam, nemusia sa mu skladat pacienti. Mne osobne pride taketo automaticke "ocakavanie" trinkgeldu trapne.
Ak by som bola naozaj nadmieru spokojna so starostlivostou, stoji za to pochvalit danu osobu/oddelenie vedeniu, uprimne podakovat.
@marianini17 tak s tým tringeltom to je fakt blbý nápad. Príde mi to ako almužna. Na, tu máš, prilepši si. Ja by som sa zvysoka na tie tringelty vykašlala a určite by som si za ne nič nekupovala. Na to mám plat. A radšej by som prijala vyšší plat ako takéto ,,tringelty,, Je to ponižujúce. Príde mi to ako žobranie a nie ako slušnosť. Keby boli platy normálne, primerané, nebolo by treba takýchto ,,pohárov,,. A ak sa chce niekto niekomu odvďačiť, tak ozaj je lepšie poďakovanie, alebo tá čokoláda, kvety a pod.
Dala som mix taký tortový, pre každého jeden kúsok. Snáď potešilo.