Liečba akné v dospelosti
Poradte ako bojovať s touto nepríjemnosťou v dospelosti. Doktorka mi predpísala zynerit, aký efekt od tohto čakať? Navrhla mi liečbu Roacutanom. Vyrieši problém definitívne?
@ivanatim no ja viem že mi pomohlo práve toto tak nech si z toho každý zoberie čo chce, chcela som len posunúť dalej moju skúsenosť, viem že vek na moje akné nemá vplyv mám to skúsené a tá tarika mi určite pomohla pretože doteraz nepomáhalo nič a po týždni používania tariky som videla že sa to lepší a teraz je to už super tak niečo na tom bude
Baby je to o tom, že každej žene pomáhana na akné niečo iné. Pretože každé akné môže byť spôsobené niečím iným 🙂
Ja som už skúšala fakt všetko možné. Mám 27 a mám ich už od detstva. Niekedy som mala horšiu pleť, niekedy krajšiu. V januári mi vybrali krčné mandle, vraj ich mám kvôli tomu, ale nič... Možno 3 dni som mala čistú tvár, keď som bola v nemocnici...
Všetci mi povedali, že keď otehotniem, budem mať krásnu pleť... No tak sa to nestalo, som v 16.tt a odvtedy ešte horšiu.
Minule som bola na testoch potravinovej intolerancie. Zistili mi slabú intoleranciu na lepok, vajce, sóju. Odvtedy držím prísnu diétu a zdá sa mi, že tie veľké hnisavé vyrážky ustúpili. Držím iba 2. mesiac, ale zatiaľ som spokojná...
To je moja skúsenosť..... 🙂
presne tak každému zaberie niečo iné každý človek je iný, tu ide o to podeliť sa s tým čo pomohlo vám aby to mohol vyskúšať aj niekto iný, aj ja som sa o tarike dozvedela z podobného fóra a som vďačná že to tam tá pani napísala ktorej to pomohlo
@gledis Tak neviem ci na tom nieco bude, ked to pomohlo len tebe a mojej znamej nie. Asi na tom az tak vela nebude. Akne po 30tke ustupuje. Predtym si 31 ci 32 nemala, takze si nemohla vediet ake to je. Su to hormony, priroda, tak to proste funguje. Vacsine ludi uz po 30tke akne nehrozi. Asi si to zbytocne spajas s tou tarikou, tarika ti hormony neupravi a zaroven proti hormonom nema sancu. Akne je z velkej casti hormonalna zalezitost. Samozrejme je dolezita aj cistota pleti, ale pri akne ju nestaci raz dvakrat precistit hlbkovo ručne u dermatologa, treba to robit dlhodobejsie a aj preto v porovnani s tym nie je mozne, aby nejaky prasok plet vycistil tak, ze akne odrazu zmizne. Neda sa to len tak. To je proste medicina. Akne mizne po 30tke prirodzene same od seba vdaka ustupu hormonov.
@ivanatim ja som netvrdila že tarika mi vyliečila akné, pomohla mi aby mi zmizli flaky po aké ale ak dobre čítaš píšem tam že beriem tobolky na pečen a zinok pretože akné je problém z vnútra a ja asi viem najlepšie čo mi pomohlo keďže s tým bojujem 15 rokov a nič iné doteraz nezabralo, nech si z toho vyberie každý čo chce tak nechápem o čo tu vlastne ide, človek tu napíše svoju skúsenosť a každý ho tu ide presviedčať o inom ja nikomu svoj názor a skúsenosť nevnucujem len som chcela pomôcť ale ak to prekáža kludne svoj príspevok zmažem
@naturonline Ale toto nie je forum na reklamy predajcov...
@ivanatim Dobrý deň, je to forum o tom kde kto ma s cim skusenosti a ako vie poradit. My sa neschovavame za vyrabane nicky a mame svoj oficialny naturonline. Clovek chce poradiť a nakolko som uz nadobudla vela skusenosti ohladne prirodnej kozmetiky a som v kontakte s nasimi zakaznikmi viem ake zazraky doslova v niekrtorých príadoch Bio kozmetika robí. Neviem ci mate zly den... Svoju prácu zboznujem a vela sa ucim tym ze niekomu poradim/poradime nemusi hned znamenat ze si osoba musi kupit produkt. Prajem Vám krasny a uspesny den🙂)
ahojcek viem ti s akne pomoct mam kozmetiku a vysldky ktore ti mozem preukazat pokojne mi posli soravu 🙂
Baby ja som s pletou mala problemy uz od strednej a drzalo ma to az do 24. Je dobre ak sa najprv posnazite tento problem odstranit prirodnou cestou- prirodna kozmetika, dobre odlicovanie, nevytlacanie sa… avsak ak nic nepomoze ako sa stalo aj mne, nebranila by som sa ani tabletkam. Ja som pocas 6 mesiacov brala Roaccutane a plet sa mi nadherne upravila. Viem, ze je to silne antibiotikum ale kvoli trapeniu pocas tych rokov a strate sebavedmia mi to za to naozaj stalo.
Teraz mam 29 a nejaky ten pupacik sa stale objavi ale hlavne je spravne cistenie a odlicovanie.
Mne osobne velmi pomaha ilova cistiaca maska, ktoru si mozete objednat z internetu. Je to stary aztecky sposob starostlivosti o plet pouzivaný uz starocia. Maska sa miesa s organickym jablkovym octom, ale moze sa pouzit aj obycajna voda. Je super hlavne v boji proti porom a ciernym bodkam. Pomaha odstranit zacervenanie zapalenych vyrazok a zmensi vypukle zapalene pupaciky. Pravidelne pouzivanie je dobrou zbranou proti flakom a drobnym jazvyckam po akne. Ja ju pouzivam raz tyzdenne vecer. Nezabudnite si po nej plet pekne hydratovat kremom. Ja si ju objednavam z Anglicka za okolo 17-18 libier a balenie mi vzdy vydrzi skoro rok.
Ja som tiež bojovala s akné dlhých 5 rokov. Začala som mať problémy s pleťou od 17.-cky a zdá sa, že teraz mi to už natrvalo ustúpilo. Nikdy som nevyskúšala hormonálnu liečbu, ani množstvo prípravkov z lekárne. Kontrolovala som si stravu a snažila zistiť, ktoré potraviny mi môžu akné zhoršovať. Avšak, ani vylúčenie cukrov a mliečnych výrobkov mi nepomohlo a nepomohlo ani pár základných, nie extra silných, krémov na akné od dermatologičky. Až som nakoniec mala odporučený Zinkorot od firmy Worwag Pharma (cca €8). Začala som ho užívať v júni, 1 tabletu 2 krát denne. Nemohla som uveriť vlastným očiam, keď som po niekoľkých dňoch začala mať čistú a DOSLOVA žiariacu pleť. Takú bezchybnú pleť som nemala ROKY!!! Avšak postupne sa akoby účinku Zinkorotu strácali a ja som začala badať, že sa mi vyrážky opäť vracajú. Avšak neprestala som brať Zinkorot, avšak už len 2 max. 3 krát do týždňa. Pred takmer mesiacom som niečo vyskúšala. Dovtedy som užívala Zinkorot, vit. E (z Generici) a vit. C (v prášku z DM) osobitne. Avšak, ten večer som si zobrala všetky zaradom. Najprv 2 kapsule vit. E (200g), potom som si v deci vody rozpustila polovicu čajovej lyžičky vit. C a vypila to na X, a nakoniec som prehltla 1 tab Zinkorotu a zapila dosť veľa vodou. Nasledujúce ráno som mala opäť neskutočnú pleť, rovnako ako v počiatočných fázach brania Zinkorotu. Takto som pokračovala asi 3 dni za sebou, pleť bola každým dňom lepšia a odvtedy toto opakujem každé 3-4 dni. Nemôžem sa sťažovať. Je jedno čo zjem, či sladké, mliečne výrobky, mastné jedlá, pleť sa mi nevyhádže. Neviem, zdá sa mi, že ja som si našla svoje konečné (a nie drahé) riešenie môjho akné a stále mi je ťažko uveriť, keď sa pozriem každé ráno do zrkadla a nevidím na tvári žiadnu vyrážku.
U mňa to problém nevyriešilo, len dočasne trošku zmiernilo, a to je dosť silné. Najlepšie mi robí jedna kvalitná prírodná kozmetika. Postupne mi krásne vyhladila pleť.
@secretadmirer samoreklama na affiliate web...

Tak tak po vacsine po 30tke akne zacne ustupovat. Mam kamosku, co dlhe roky sa trapila s akne a prisla 30, tehotenstvo a akoby utal. Uz ziadne flaky, ani akne ani nic. Stacilo, ze sa hormony trosku zmenili a vsetko sa zmenilo k lepsiemu. Teraz ma 32 a plet ma bez akne a bez akehokolvek naznaku ze ich neiekdy mala 🙂