icon

Liek Coaxil - skúsenosti

edimamija
10. júl 2015

Už som mala všelijaké lieky,potom som ich pustila,mám od nich totiž strašnú fóbiu kvôli predošlým zlým skúsenostiam.
Teraz som však dostala zasa liek,tento-krát Coaxil.
Doktorka mi zakázala čítať si leták,ale dávkovanie a pod. som predsa musela. Mala by som si dať prvú,ale ja idem do detailov a dovtedy si ju nevezmem.
K tomu užívaniu... Môže sa brať len pred alebo počas jedla alebo ako užívate? Privítala by som hlavne vlastné skúsenosti.
Ďakujem veľmi pekne.

kjanka86
10. júl 2015

@edimamija Ahoj ja som coaxil uzivala na uzkostnu porchu cez rok a vobec mi nepomohol, je to dost slaby liek .. neviem ale koli comu ho predpisali tebe..

edimamija
autor
10. júl 2015

@kjanka86 ahoj 😊
Brala si ho pred alebo po jedle? Ake davky? A naco si ich mala Ty?

kjanka86
10. júl 2015

Brala som asi pred jedlom, ale antidepresiva sa maju tusim radsej po jedle brat, vacsinou rano, a brala som na uzkostnu poruchu. A davku si uz nepamatam ale urcite dost vysoku lebo mi nezaberali a nakoniec som aj lekara zmenila lebo mi ich nechcel vymenit aj ked mi vobec nepomahali.

edimamija
autor
10. júl 2015

@kjanka86 hej,to si uz pisala,ze na uzkostne poruchy,ale ake?Co si pocitovala? A teraz beries nieco?

kjanka86
10. júl 2015

@edimamija koli comu ich predpisali tebe? pocitovala som uzkost, paniku, strach, nemohla som dychat, stahovalo mi hrdlo atd ...

edimamija
autor
10. júl 2015

@kjanka86 tiez take,ze som sa priklad bala do obchodu chodit atd. Ale teraz uz ani nie,uz uzivam skvele vitaminy,len mi.podla vsetkeho zatial nestacia. No ale toto je darmo slabe. Hadam moja najsilnejsia fobia je na lieky. Bojim sa vziat si ich,potom namyslam,co sa mi.od nich stane a pod.

kjanka86
10. júl 2015

@edimamija ake vitaminy ? no zbtych liekov budes taka ospala a kludna 🙂 ale to iba na zaciatku... ja beriem lieky na uzkost uz 5rokov a bez nich si to neviem predstavit

edimamija
autor
11. júl 2015

@kjanka86 to fakt? Ja zas s nimi.. Predstavujem si,ze ma to bude totalne obmadzovat.. Ze sa nemozem opalovat,a ani obcas si vypit vino alebo pivo atd. Vitaminy su z Madarska,tu sa nepredavaju. Volaju sa Brandenburg Neuro a aby som bola presna,je to doplnok stravy. A ze budem ospala.. No ale dufam,ze bud pri vedomi.

kjanka86
11. júl 2015

@edimamija no ak sa tak bojis tych liekov tak ich neber.. je lepsie ich nebrat 🙂 vies ja som bola na tom veelmi zle predtym a keby nie liekov tak neviem co by so mnou bolo... mne velmi pomohli. a mozes robit uplne vsetko aj si vinko dat aj pivo... to skor pri neurole, xanaxe a tych by si nemala..

edimamija
autor
11. júl 2015

@kjanka86 Tiez som na tom bola velice zle,ale mala.som.silnejsie odhodlanie,aby som sa vyliecila. Mala som dva velmi zle skusenosti s liekmi a odvtedy sa tak bojim. Jedno ked sa mi dcerka narodila,dostala som lieky s ktorymi sa nemohlo kojit a keby neprecitam letak,tak v klude beriem lieky a aj kojim a ktovie co by bolo. Druhe,ked som bola v nemocnici na psychiatrii. Moja Dr. odisla na dovolenku a lekar mi zmenil lieky,ze som si z nich myslela,ze zoskrabem stenu. A odvtedy sa bojim dat si liek aj proti bolesti.
Jaj a este jedno... Ked som sa uz aj tak bala,tak som dostala Eliceu,ktora vo mne vyvolala najhorsie myslienky (snad vies na co myslim),nechcem na to uz ani mysliet radsej.
Tazko prezivam a zabudam urcite veci. Inak podla Dr. mi to ide z detstva,je toho vela,co by som tu uz asi ani nerada rozobrala..
Ale teraz som na to prisla,ze co mi je uz dva dni. Zajtra mam dostat menzu,tak to so mnou stale zatoci. A aj som sa rozhodla,ze pockam,kym mi skonci a potom zacnem brat. Ked budem viac v klude,aby sa mi to teraz este viac nezosilnilo aj s tymi mojimi namyslackami ked si ich vezmem.

tamichloe
24. jún 2018

Baby ako sa mate?

edimamija
autor
25. jún 2018

@tamichloe výborne 🤗
O mesiac rodííím 😊

tamichloe
25. jún 2018

@edimamija jeej pozeram to je 5r stare...ale ad ti nakoniec zabrali?

kjanka86
25. jún 2018

@edimamija supeer gratulujem ;) ja mam rocnu babiku tiez 🙂

edimamija
autor
25. jún 2018

@tamichloe coaxil nie. Brala som Anafranil. Som čistá viac než rok. Lieky som položila pár mesiacov pred tehu.

edimamija
autor
25. jún 2018

@kjanka86 a už tiež nič neberieš?

kjanka86
26. jún 2018

@edimamija ja beriem sertralin stale.. bojim sa vysadit.. brala som aj pocas tehu (inak v 1trimestri mi bolo hroozne ) ale nastastie je mala v poriadku...

edimamija
autor
27. jún 2018

@kjanka86 niekedy ale aj na mňa dolahnú všelijaké myšlienky,takto ku koncu. Či tam nedostanem paniku a pod.

kjanka86
28. jún 2018

@edimamija tak hadam nie.. ja som si vybavila cisarak koli mojej diagnoze lebo som sa bala ze nebudem vediet dychat a tak.. a som rada ze som mala tak nakoniec naplanovane to ;) kedy mas termin??

edimamija
autor
29. jún 2018

@kjanka86 ja ani sama neviem,čo by bolo najlepšie. Termín mám 22.7.

kjanka86
30. jún 2018

@edimamija tak podla toho ako sa na to citis ;) ja som sa vzdy bala porodu takze.. no uz nemas vela tak oddychuj este :D

tamichloe
1. júl 2018

@edimamija to das neboj sa...to je normalne kazdy ma strach z porodu...a ked si uz rodila, tak este vacsi, lebo vies co ta uz caka
Pekny termin☺ ja som mala 25.7. A rodila som 31.7.☺😉☺ no moje dieta uz bude mat21rokov😎

edimamija
autor
1. júl 2018

@tamichloe chcem si to proste vyskúšať,chcem si to dokázať,že to dokážem. Že porodím svoje dievčatko bez chirurg.zákroku,prirodzene. Chcem poznať rozdiel oproti cisárskemu. Takže sú to adi zdravé obavy ešte..

bmkatty
17. aug 2024

@edimamija Ahoj, ja som ich brala. Môžu sa aj nalačno, ale ja sa radšej trosku najem alebo aspoň kúsok banánu dám. Predsa na lačný žalúdok i keď píšu môže, nemusí to tak byť. Tieto lieky nemávajú vedľajšie účinky a tým pádom necítiš výkyvy nálad. Niekomu vôbec nezaberajú, ale treba vydržať a priložiť ruku k dielu trošku sa aj snažiť. Mali by sa ale po pol roku roku vysadiť. Ak ti teda zaberú. Držím palce