Liek Coaxil - skúsenosti
Už som mala všelijaké lieky,potom som ich pustila,mám od nich totiž strašnú fóbiu kvôli predošlým zlým skúsenostiam.
Teraz som však dostala zasa liek,tento-krát Coaxil.
Doktorka mi zakázala čítať si leták,ale dávkovanie a pod. som predsa musela. Mala by som si dať prvú,ale ja idem do detailov a dovtedy si ju nevezmem.
K tomu užívaniu... Môže sa brať len pred alebo počas jedla alebo ako užívate? Privítala by som hlavne vlastné skúsenosti.
Ďakujem veľmi pekne.
Brala som asi pred jedlom, ale antidepresiva sa maju tusim radsej po jedle brat, vacsinou rano, a brala som na uzkostnu poruchu. A davku si uz nepamatam ale urcite dost vysoku lebo mi nezaberali a nakoniec som aj lekara zmenila lebo mi ich nechcel vymenit aj ked mi vobec nepomahali.
@kjanka86 tiez take,ze som sa priklad bala do obchodu chodit atd. Ale teraz uz ani nie,uz uzivam skvele vitaminy,len mi.podla vsetkeho zatial nestacia. No ale toto je darmo slabe. Hadam moja najsilnejsia fobia je na lieky. Bojim sa vziat si ich,potom namyslam,co sa mi.od nich stane a pod.
@kjanka86 to fakt? Ja zas s nimi.. Predstavujem si,ze ma to bude totalne obmadzovat.. Ze sa nemozem opalovat,a ani obcas si vypit vino alebo pivo atd. Vitaminy su z Madarska,tu sa nepredavaju. Volaju sa Brandenburg Neuro a aby som bola presna,je to doplnok stravy. A ze budem ospala.. No ale dufam,ze bud pri vedomi.
@edimamija no ak sa tak bojis tych liekov tak ich neber.. je lepsie ich nebrat 🙂 vies ja som bola na tom veelmi zle predtym a keby nie liekov tak neviem co by so mnou bolo... mne velmi pomohli. a mozes robit uplne vsetko aj si vinko dat aj pivo... to skor pri neurole, xanaxe a tych by si nemala..
@kjanka86 Tiez som na tom bola velice zle,ale mala.som.silnejsie odhodlanie,aby som sa vyliecila. Mala som dva velmi zle skusenosti s liekmi a odvtedy sa tak bojim. Jedno ked sa mi dcerka narodila,dostala som lieky s ktorymi sa nemohlo kojit a keby neprecitam letak,tak v klude beriem lieky a aj kojim a ktovie co by bolo. Druhe,ked som bola v nemocnici na psychiatrii. Moja Dr. odisla na dovolenku a lekar mi zmenil lieky,ze som si z nich myslela,ze zoskrabem stenu. A odvtedy sa bojim dat si liek aj proti bolesti.
Jaj a este jedno... Ked som sa uz aj tak bala,tak som dostala Eliceu,ktora vo mne vyvolala najhorsie myslienky (snad vies na co myslim),nechcem na to uz ani mysliet radsej.
Tazko prezivam a zabudam urcite veci. Inak podla Dr. mi to ide z detstva,je toho vela,co by som tu uz asi ani nerada rozobrala..
Ale teraz som na to prisla,ze co mi je uz dva dni. Zajtra mam dostat menzu,tak to so mnou stale zatoci. A aj som sa rozhodla,ze pockam,kym mi skonci a potom zacnem brat. Ked budem viac v klude,aby sa mi to teraz este viac nezosilnilo aj s tymi mojimi namyslackami ked si ich vezmem.
Baby ako sa mate?
@edimamija Ahoj, ja som ich brala. Môžu sa aj nalačno, ale ja sa radšej trosku najem alebo aspoň kúsok banánu dám. Predsa na lačný žalúdok i keď píšu môže, nemusí to tak byť. Tieto lieky nemávajú vedľajšie účinky a tým pádom necítiš výkyvy nálad. Niekomu vôbec nezaberajú, ale treba vydržať a priložiť ruku k dielu trošku sa aj snažiť. Mali by sa ale po pol roku roku vysadiť. Ak ti teda zaberú. Držím palce

@edimamija Ahoj ja som coaxil uzivala na uzkostnu porchu cez rok a vobec mi nepomohol, je to dost slaby liek .. neviem ale koli comu ho predpisali tebe..