icon

Liek Sertralin

20. jún 2020

Ahojte, prosim o skusenost bol mi predpísaný Sertralin 50mg na začiatok mam užívať polovicku a potom zvýšiť na celu. Akú máte skúsenosť s týmto liekom na uzkost a nutkavá opakujúce sa myšlienky?
Kedy nastala úľava a za aky cas ste prešli na celu tabletu?

vladena444
27. jún 2023

@29467 idem pohľadať 😁

nika1
9. júl 2023

@vladena444 ahoj.. ako ten sertralin pomáha? Ja ho berem už 5 týždeň..50mg teda 1 celú.. kúsok lepšie mi je ,ale stále to nie je ono

vladena444
10. júl 2023

@nika1 ahoj ja 28 deň celu tabletku tiez to nieje ono vraj 2-3 mesiace to trvá pokial zaberie taká som stále ako matoha ako fungujem ale zaludok ma boli dajako tocaky mam nieje to take aby som sa sama pustila na dlhsiu trasu do mesta alebo tak ale je to lepšie určite ako bolo aj keď mam este take vnutorne chvenie sem tam

ssimuskaa
Autor odpoveď zmazal
nika1
11. júl 2023

@vladena444
Aj ja to chvenie.. zaludok..a ešte ma preháňa.. dúfam že to prejde

vladena444
12. júl 2023

@nika1 no dufam ze to uz skonci cim skor lebo js sa uz mordujem dlho 8 tyzdnov citalec to mi bolo brutsl zle vkuse migreny potom mi zmrnili na sertralin a ten beriem cca mesiac celu tabletku no to je rste kratka doba 🙈🙄 dufsm ze to uz zaberie a zmiznu tie uzkosti a hlavne ten strach niekam ist 🙏😵‍💫

romanadam1626
31. júl 2023

@29467 ahoj, môjho syna bolel žalúdok v prvých týždňoch užívania. Ale asi do mesiaca to úplne prešlo.
A teraz v pohode.
Užíva ho už skoro 4 roky a veľmi mu pomohol🙂

29467
1. aug 2023

@romanadam1626 mne tie lieky vysadili

erikakissova101
Autor odpoveď zmazal
merared
4. aug 2023

@nika1 ja ked som zacala brat sertralin, zacinala som na 50mg davke kazde rano. Uzivala som asi 4 mesiace a vobec nic sa nemenilo, furt mi bolo naprd. Potom mi doktorka zvysila davku na 100mg kazde rano a to ti bola pecka.... konecne som zacala normalne a stastne zit

vladena444
4. aug 2023

@merared ked ste zvysila na tych 100mg mali ste znova nejake neziaduce ?

29467
4. aug 2023

@merared tak to je super keď vám zvýšili a je vám dobré a keď ste zvýšili tak nebolo vám prvé dní horšie ja som ich tiež bralá asi 40 dní 50 ráno no ja som pótom začala zvracať bola som aj v špitali na infuzkach tak mi ho vysadili a dali naspäť Citalec a nakoniec to možná nebolo z tých AD bo po vyšetrení mi zistili že mám helikobaktera tak to možná z toho som zvracala ale teraz ten Citalec ako keby som nič neuživala musím si dávať aj neurol tak neviem či preto že zmenili a potom naspäť dali Citalec

luccija
4. aug 2023

@29467 koľko ho berieš znova?to zvykne byť zase človek horšie, kým zaucinkuje

29467
5. aug 2023

@luccija znova ho beriem tak asi 13 deň

lucinka151
25. aug 2023

@29467 dobry den ako ste dopadli nakoniec?

lucinka151
25. aug 2023

@vladena444 dobry den ako ste dopadli,

vladena444
28. aug 2023

@lucinka151 som na sertraline stale na 50 mg ale po 2 a pol mesiacoch uz mozem povedat ze je to ommoho lepsie uz citim zmenu aj ked zaludok ma pobolieva stale ale to bude asi iny problem uz , vy ako ?

lucinka151
29. aug 2023

@vladena444 kedy vam uz bolo dobre az po 2.5mesiaci ci este to trva?

lucinka151
29. aug 2023

@vladena444 ja beriem tiez 50mg 4 tyzden ale este stale musim rano vrat neurol rano je najhosie kedy vam zacala ta davka fungovat?

vladena444
29. aug 2023

@lucinka151 no az tak po dvoch mesiacoch zacalo ucinkovat , ze uz som citila rozdiel ja neurol beriem tiez este stale lenze ja ho beriem roky a teraz ked som dostala stavy a zacala ad tak som zvysila davku inac sa to nedalo ale uz som znizila na jeden boli dni ked som musela aj dva no v mojom pripade je to na dlhsie kedze ja musim znizivat v malych davkach a postupne ten neurol 🙈 nieje to ze wau mam dni kedy som ko ale je to podstatne lepsie aj tie rana su konecne normalne ale trvalo to ozaj to som uz na tretom baleni onedlho ho doberiem takze iba vydrzat ozaj a prekonavat sa 🤜🤛

lucinka151
30. aug 2023

@vladena444 a ako sa vam prejavila uzskost ake ste mali problem? a teraz este co vam pretrvava?ake priznaky?

nika1
30. aug 2023

@lucinka151 u mňa otras..tep ,tras ,zaludok ,stazene dychanie ,strach ze zomrem a tak

lucinka151
31. aug 2023

@nika1 a teraz vam co este pretrvava? a kolko beriete

vladena444
2. sep 2023

@lucinka151 no ja som sa trapila 13 rokov od prveho ataku do toho prisla panicka porucha ked som niekam isla dalej pesi zavrate sucho v ustach neista chodza zrychleny tep casto mi bolo na odpadnutie , teraz mi je dajako na prd zase treti den ale tak uz sa vyberiem mimo domu bez strachu zavrate a mdloby este mavam lenze ja mam zlu chrbticu AD beriem prvykrat vzdy som to zahanala neurolom iba teraz po vyroze v aprili ma to zlozilo znova strach nespavost v noci som sa budila ze sa mi zle dycha horelo mi telo bic som nemohla jest tak som sa rozhodla ze to skusim samozreme sa to zhorsilo nebola som schopna fungovst napinalo ma vkuse slaba strach z domu som nevedela nikam ist no hrozne nieco tak dufam ze sa to zacne davat dokopy aj ked uz vidim pokrok ako poriadny no prijde to sem tam ale nifje to take intenzivne a ozaj pri ad prvych to bolo hrozne 8 tyzdnov peklo pri sertraline az po tych dvoch mesiacich som si zacala vsimat zmenu no vraj uplne by to malo zaucinkovat az po polroku 🙈 tak len dufat ze to tak bude taky stav beznocnosti uz zazit nrchcem

lucinka151
2. sep 2023

@vladena444 a aku davku beriete?

lucinka151
2. sep 2023

@vladena444 a neskusali vam dat 100mg ked este sa necitite ok?

vladena444
2. sep 2023

@lucinka151 nie zatial sa neriesilo zvysenie davky a popravde ked mam pri zvyseni mat zase zhorsene stavy tak radsej nech to ostane takto 😂 ked uz fungujem nechcem aby mi bolo zase zle

lucinka151
3. sep 2023

@vladena444 a aj pri dalsom nav.sa zhorsia stavy? len na zaciatku?

vladena444
4. sep 2023

@lucinka151 aj pri zvyšovaní sa môže zhoršít stav mam jednu známu ktorá je už na 200 mg a každým postupným zvyšovaním mala nežiadúce

nivea777
10. okt 2023

Ahojte, rozmýšľam nad nasadením tohto lieku, ale čítala som,že obmedzuje pozornosť a ja každé ráno cestujem cca 30km do práce autom takže pozornosť musím mať. Máte s tým prosím skúsenosti? Ďakujem