icon

Lieky a dovolenka doktora

ahhola
3. aug 2022

Dobrý deň,
asi som blbá, ze v mojom veku už nepredvidam a narobím si cez prazdniny starosti, ktoré nemuseli byť. Doteraz som mala fajn "spoluprácu" s mojim doktorom, od C19 mu napíšem mail a on mi predpise lieky na 3.mesiace,teraz mu zasa píšem a ma dovcu s odkazom na 2 zastupujúce MUDr., jedna sa nedá vypátrať, číslo je na jej bývalé pracovisko a druha ma 2 pevné linky, kde síce pekne vyhrávajú, ale verklikuju... Dovolali ste sa na polikliniku XY, ste na rade, čakajte a na druhom cekejte, probiha jini hovor... a keby som sa dovolala, ci mi to vôbec predpise... Ja neviem, nemohol pred dovolenkou prejsť maily a chronickým predpisovacom poslať erecept, to by som asi chcela veľa???to je taky alibizmus, ze tam tie 2vycapil bez kontaktu na ne a ty pacos si napluj do dlaní a patraj, lebo za chyby (nepredzasobenie) sa platí.. Tiež kamarátka si s doktorkou whatsapuje a to sa smeje, ze ešte pred covidom písala recepty rukou, posledná v republike a hneď nabehla na takúto pokrokovu komunikáciu... Zrazu vsak presttala na wa reagovať a ta nevie, co je vo veci...možno aj predpísala, len nenapísala a recept po 7dnoch prepadol... Objednava o 3 m. a to sa k nej dovoláva ako na Mars... Lepšie byť bohatý a zdravý... a predvidavy💧⛱️

bebemonika
3. aug 2022

@ahhola s liekmi je to o dušu. Fakt je lepšie ich nepotrebovať. Ja som mojej musela písať dvakrát sms, aby mi ich predpísala. Aj to mi ich predpísala až o dva dni. Pritom sú to lieky, ktoré sa nemajú vysadiť. Plus mi ani všetky nepredpísala. Z troch mi predpísala iba dva. No nemám už nervy sa naťahovať. Držím palce, aby sa ti podarilo predpísať lieky.

mpg
3. aug 2022

@ahhola Najlepšie by bolo osobne ísť za zastupujúcou lekárkou a pripraviť si zoznam liekov, ktoré treba predpísať.

taktotedanie
3. aug 2022

Treba ist na kontrolu pred letom a urobit si zasoby na 3 mesiace a nie sa tu potom stazovat na lekarov...kazdy ma pravo ist na dovolenku a nemusi o tom informovat kazdeho jedneho pacienta, ktoreho ma v starostlivosti..a kazda poistovna ma aplikaciu a ked sa lieky predpisu pcientovi posle notifikaciu na telefon.. keby ste si to lepsie rozvrhli vy nic take by ste teraz nemuseli riesit..

stanulienkat
3. aug 2022

Zastupujuci lekar riesi akutne veci a nie predpis chronickych liekov. Ked vysetri svojich 50 ludi denne, v ramci zastupu dalsich 10-15 ludi a ma LEN predpisat lieky dalsim 15 neporiadnym ludom, tak je to dost velka zataz na ambulanciu. Kazdy vie, ze su v lete a pred Vianocami dovolenky a treba sa vcas zasobit.

ms_green
3. aug 2022

Ja všeobecne nerozumiem s týmto "zastupovaním". Mala som akútne príznaky covidu, vysoká teplota, bolesti, únava. Dva negatívne Ag testy. Chcela som ísť na PCR no tam mi povedali, že už nestačí, že prídem ak nechcem platiť, že treba výmenný lístok (nikdy som nebola tak som nevedela). Pozerám a môj obvodný dovolenka. Na stránke napísané, že zastupujúci lekár nedáva potvrdenia PNky ani výmenné lístky. Takže čo akože teraz? Veď to je akútny prípad. Nemôžem čakať s testom kým sa môj doktor vráti.

taktotedanie
3. aug 2022

@ms_green skuste antigen s odstupon 1-2 dni, nemusite hned utekat na pcr
Akutny pripad to nie je..

ms_green
3. aug 2022

@taktotedanie Zaplatila som si ten PCR test, mne skôr ide o tú PNku.. Vďaka bohu som negatívna a mám očividne nejakú virózu ale takto nemôžem ísť do práce. Mám si čerpať dovolenku?
Čo je potom akútny prípad ak sa môžem spýtať?

luccija
3. aug 2022

@ahhola normalne som isla k zastupujucemu a lieky mi predpisal.Ani tam nevolaj rovno chod...

taktotedanie
3. aug 2022

@ms_green
Prepacte ale vymenny listok na pcr test len z toho dovodu , ze potrebujete papier na pn akutny pripad nie je
A pokial vas lekar je na dovolenke a zastupujuci nevypisuje vymenne listky a PNky neviem cim ste sa preukazali v praci a kto vas nakoniec na tu pn vypisal, test vam bol vlastne nanic.. papier do prace , ze ste boli chodq sa da odovzdat dodatocne

ms_green
3. aug 2022

@taktotedanie Nechcela som aby to vyznelo útočne alebo niečo. Práve to je problém. Ja aktuálne nedobrovoľne čerpám dovolenku, ktorej mám naozaj málo lebo mi nemá kto vypísať PNku, pretože môj lekár je na dovolenke a zastupujúci lekár mi povedal, že on PNky ako zástup nevypisuje. Dosť sa spolieham na to, že to budem vedieť vydokladovať spätne, keď sa môj lekár vráti.
PCR test, to mi je jasné, že nie je akútny prípad aj keď mi to príde zvláštne, že nemám nárok na preplatenie lebo lekár je na dovolenke ale rozumiem.
Stále by ma však zaujímalo čo sa v ambulantnej starostlivosti ráta ako "akútny prípad"
.

ahhola
autor
3. aug 2022

@ahhola nejako mi vypadlo, ze na mailoch fungujem z doktorom od korony, teda to súvisí iba casovo, nič s C19🗣️

taktotedanie
3. aug 2022

@ms_green kazdy pacient, ktoremu sa za 24 hod zmenil zdravotny stav a potrebuje poskytnut neodkladnu zdrsvotnu starostlivost
Vas pripad to predpokladam nebol, kedze v podstate aj keby ste boli pozitivna teraz sa skoro nic nepredpisuje na e-recept len symptomaticka liecba priznakov
Ano, da sa to vydokladovat dodatocne..podla mna zastupujuci lekar postupuje spravne kedze by bol okrem svojich pacientov zahlteny aj takymi to “administrativnymi zalezitostami” pcoentov, ktorych ani nepozna a niesu v jeho obvode
Bohuzial dovolenkove obdobie….

ms_green
3. aug 2022

@taktotedanie Práveže bol. V nedeľu ráno mi nič nebolo. Poobede teploty 39, ktoré nešli zraziť, závraty, točenie hlavy, vracanie.

taktotedanie
3. aug 2022

@ms_green symptomaticka liecba..horucka nie je akutny stav aby vas musel zastupujic lekar vysetrit
A vypisat pn ale je to vas nazor, aj lekari su len ludia a mozu si vybrat tolko dovolenky kolko len chcu
Pekny den

ms_green
3. aug 2022

@taktotedanie Tak ja už neviem, partner mi chcel sanitku volať a ja mu hovorím nie, ešte mi niekto vynadá že zbytočne. Počkáme či bude nad 40 prípadne keby som odpadávala. A dobre som urobila.
Každopádne ďakujem.