Lieky na psychiku: Môžu ovplyvniť bežný život?
Mám ocd, chodím aj na terapiu, no mám často úzkosť, ktorá je náročná. Chcela by som brať nejaké lieky na ukľudnenie, som ešte študentka vysokej školy. No rozmýšľam či by mi to mohlo nejako uškodiť v živote, že som brala nejaké lieky na psychiku. Napr. Zamestnanie, raz som čítala niečo take, že keď sa rozvádzajú manželia a deti tak môže byt nejaký problém kvôli liekom na psychiku (možno je to somarina preto sa pýtam).
Porovnaj si kvalitu života, ktorú môžeš mať so správnymi liekmi a aký bude život bez liekov (ak ich naozaj treba). V medziľudských súkromných aj profesných vzťahoch môže viac uškodiť ignorácia problému a vedomé potláčanie ako aktívne riadená terapia vrátane medikamentóznej podpory.
No v dnešnej dobe poznam viac ludi co beru AD ako neberu. Vsetko vzdelaní ludia na vyšších pozíciách. Proste vyhoreli v určitom momente. Lepsie AD ako xanax a neurol a neviem co este. Cize je to na tebe ale normalne s tym ziju ludia a ty ani netušíš, kto okolo teba to berie.
Veď to nikto nemusí vedieť že by si brala AD. A keď si dáš niečo ako acylpyrín tiež to niekomu hovoríš? Ľudia ak nechcú aby vedeli, že chodia psychiatrovi tak idú do iného mesta alebo súkromnej psychiatričke kde ideš na presnú hodinu a nečakáš v čakárni.
@tanyan
@betulinka1
@3009
Vďaka, ale skôr som myslela, že či nie su nejaké problémy, ak sa chcem v určitej sfére zamestnať, ze som brala lieky. Alebo raz som niečo take čítala, že sa rozhádzali manželia a muž na súde povedal, že jeho žena brala lieky na psychiku, a deti pridelil k otcovi ( možno je to somarina)
Ak by si brala AD a chceš byť letuška alebo kamionistka tak by si to musela konzultovať s psychiatrom, ale k psychiatrovi ti netreba ani výmenný lístok, tak to ani nemá kto ako zistiť ak to sama nevytrúbiš. Veľmi veľa ľudí berie AD a nikto to o nich ani netuší a normálne fungujú.
Určite nepridelili deti otcovi len na základe jeho tvrdenia, že jeho žena brala lieky na psychiku. Pri takýchto rozhodnutiach musia byť závažné dôvody a na súde musia byť dôkazy. Samotné užívanie predpísaných liekov nie je dôvodom na odobratie detí.

.