icon

Lieky proti zápalu zuba cez Vianoce

21. dec 2023

Ahojte, mam zapal na zube, zubar mi zatial nechce zub otvarat. Ale blizia sa vianoce, 4 dni volna, uz som zazila ake to boli bolesti a nechcem cele vianoce byt na ibalgine.
Poradte zo skusenosti, ktory volnopredajny protizapalovy liek by mohol pomoct proti tomu zapalu? Pomoze valetol, alebo nieco take? V kazdom pripade mu budem asi zajtra este volat. Vopred dakujem za rady.

deti95060810
21. dec 2023

povedal že je tam zápal? a čo doporučuje okrem znášania bolesti? doma si sprav jednoduchý test...
na chladnú vodu ak bolí zub - hnis
na teplú vodu ak bolí zub - zápal
Ibalgin je protizápalový

anna_anicka83
21. dec 2023

Ústna voda Curaprox Perio plus forte. Alebo je aj gél. Mne pomohlo.

nelca84
21. dec 2023

Corsodyl

ness222
21. dec 2023

Mne vzdy velmi pomohol Mundisal gel.

mooonika1975
21. dec 2023

Nech ti predpiše antibiotika, aspoň sa ti zniži zápal, pán ZUBÁR, keď ti nechce otvárať zub

kp7333
21. dec 2023

Ibalgin je protizapalovy. Brala som pri zapale nervu na zube. Ale problem to neodstrani. Treba poriesit pricinu zapalu. Mohol to otvorit a aspon dat liecivu vlozku. Asi by som skusila ineho zubara.

anavixy
21. dec 2023

Tak ked mas zapal tak by si mala mat atb, nie? Od bolesti si mozes dat hocico, ibalgin, flector..

koniarova
21. dec 2023

To čo máš preboha za zubára? 🤦🤦🤦🤦🤦

cherrystone
21. dec 2023

to ti teda pripravil pekne vianoce, uz by som bola na pohotovosti a od noveho roka u ineho zubara. ved sa ti to moze takto akurat tak este viac zhorsit. este som nepocula, ze by lieky bez zasahu zubara vyliecili bolavy zub.

autor
21. dec 2023

@cherrystone toto je novy zubar, na pohotovosti mi nepomozu, lebo tam mi nespravia rtg. na tom zube som uz raz mala hnis, vtedy mi po osetreni zubarka vypnila kanalik. potom som mala znova hnis, to mi stomatochirurg narezal dasno. teraz ma to par dni pobolieva, robil rtg, je tam zapal.

autor
21. dec 2023

@kp7333 viem ze to neodstrani, chcem len docasne zmiernenie na tych par dni. toto je novy zubar.

gemerka17
21. dec 2023

Zajtra si obvolaj najbližšie kliniky, či ťa vezmú ako bolestivý pripad. Na zube treba urobiť kvalitnú endodonciu. Tvoj zubár na to nie je pripravený technológicky ani vedomostne, keď sa takto zachoval.
U neho prídeš len o zub.

ninka2018
Autor odpoveď zmazal
ninka2018
21. dec 2023

@gemerka17 presne tak! Nepochopím toto...ale vieš ak má ten zápal už dlho tak asi preto sa nesnažil
ho otvoriť...a sa nato vykašľal len záleží ci stačí iba trepnut alebo spraviť reendo...

simonalorena
21. dec 2023

@gemerka17 Dalacin

jumama
21. dec 2023

Nechcem ta strasit, ale zapal v zube je dost nebezpecny. Znamej sa zo zapaleneho zuba spravil absces blizko miechy, prestala si ovladat nohy behom noci. Okamzite ju operovali, mesiac v nemocke a stale nechodila, v Kovacovej tusim tri mesiace bola, nastatie ju rozhybali, ale vyzeralo to vseliako. A tiez jeden znamy zase koli tomu mal cosi ako mozgovu prihodu, ze zo zapaleneho zuba sa mu dostal zapal do mozgu. Tiez sa liecil neviem ako dlho. Raz som videla aj taku relaciu Familia, v ktorej bol vedec Pavel Cekan a rozpraval vselico o svojom zivote, tiez tam bolo spomenute, ze aj on takyto absces na mieche s ochrnutim a liecenim v Kovacovej prekonal po prechodenych zapaloch. Vianocne sviatky su dlhe, tazko potom budes zhanat zubara na pohotovosti - radsej chod niekam urgentne teraz, nepochopim takeho zubara, co ti to urgentne neriesi. Ano, su to extremy, ale v kazdej cakarni u zubara skoro je takyto obrazok nakresleny, ako ti to zo zuba moze vystrelit kamkolvek...

ninka2018
22. dec 2023

@jumama za noc 😀 za 20 rokov praxe toto počujem 1x