icon

Lipomatóza pankreasu

petulienka01
16. okt 2023

Dobrý večer.
Poprosila by som rady ohľadom tejto diagnózy. Respektíve príznaky. Ďakujem.

alickapusinka
16. okt 2023

to je tuk na pankrease,Pankreas obalený tukom bola som na diabetologi tam mi to povedala.

petulienka01
autor
16. okt 2023

@alickapusinka Aj mne to povedali. Ale bola by som zvedavá, aké ťažkosti sú pri ňom.

bublinka1426
16. okt 2023

@petulienka01 väčšinou to zistia na USG brucha...a odporučia diétu ci lieky. Ono každý organ obalený tukom je viac zaťažovaný.

petulienka01
autor
16. okt 2023

@bublinka1426 A vy to máte?

bublinka1426
16. okt 2023
alickapusinka
16. okt 2023

@bublinka1426 presne tak ja to mám s cukrovky.

alickapusinka
16. okt 2023

@petulienka01 ja mám cukrovku preto to mám.

bublinka1426
16. okt 2023

@alickapusinka pricin je vela a su rozne. a beriete nieco na to? ci uprava stravy (ziaden alkohol ci cigarety)?

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
alickapusinka
16. okt 2023

@bublinka1426 na cukrovku lieky samozrejme nejem veľmi mastné ale jesť môžem samozrejme z mierou mala som dobre výsledky mám lieky ale jesť v správnej miere môžem všetko aj sladké ale z mierou. Mňa sa fajčenie a pitie alkoholu netýka mám aj dalšie choroby na ktoré nesmiem piť alkohol.

laurikalalinka
16. okt 2023

@alickapusinka Keď je pankreas obalený tukom tak vzniká z toho cukrovka?

maxpower39
17. okt 2023

@petulienka01 máte aj problémy s.hladinou cukru

alickapusinka
17. okt 2023

@laurikalalinka ja mám liekovú ale ja mám z nadmerného stresu. Nemám typickú cukrovku ínzulinovu .A tým pádom ani pankreas dobre nepracuje vravela mi diabetologička môže byť hoci čo s cukrovky. Ja mám brata a jemu s cukrovky sa tak poškodila pečeň že čaká na transplántaciu pečene.

maxpower39
17. okt 2023

@alickapusinka ako sa vám to prejavuje to máte aj tráviace problémy ako sa prejavuje cukrovka zo stresu a ako ju liečite

alickapusinka
17. okt 2023

@maxpower39 písala som že mám zo stresu. Sprievodný jav bol strašný smäd aj v noci som chodila na WC veľa nespavosť .Nočne potenie. Lieky beriem. Každý deň 2 krát do dňa 3 druhy. Nie nemam žiadne tráviace ťažkosti.

laurikalalinka
17. okt 2023

@alickapusinka noo diabetes 2 sú lieky a diabetes 1 inzulín,čudujem sa, že cukrovka len preto že pankreas nepracuje na 100 %, ja tiež mám lipomatózu,mne nepracujú pankreatické enzýmy,čiže nespaľuje mi tuky ani cukry ale cukrovku nemám a cukor mám v norme.

karush
18. okt 2023

@laurikalalinka môžem sa spýtať, odkiaľ vieš, že ti nedostatočne pracujú tie enzýmy, pretože ja som sa na to pýtala svojho lekára, bolo na ňom vidno, že som ho zaskočila tou otázkou, ale potom povedal, že na enzýmy to nemá vplyv, aj keď na zahraničných stránkach som sa dočítala opak, ďakujem

karush
Autor odpoveď zmazal
laurikalalinka
18. okt 2023

@karush mne to zistili po vyšetrení na gastro ked som prešla k inej lekárke,predchádzajúca mi povedala ze všetko je v poriadku. A nová lekárka úplne niečo iné mám viacej problémov spojených, no naučila som sa s tým žiť,viem čo mi robí zle a čo je ok