icon

Sibo - príznaky

18. apr 2025

Dobry deň, nabuduci tyzden idem na Sibo test, ale stale nerozumiem tejto diagnoze. Ake ste mali vy priznaky? Mne len po jedle byva zle a preto ma tam posielaju, nakolko kolonoskopiu som mala OK. Dakujem

pandorra
18. apr 2025

Mne to odporucili kvoli vypadavaniu vlasov, ale nepotvrdilo sa u mna.

simsalabim
18. apr 2025

Mala som, som vyliecena. Skvrkanie, prelievanie v crevach. Kasovita stolica. Rano okamzite wc, hned, ako som sa postavila. A velka plynnatost, no len v lahu.

deni9
18. apr 2025

@simsalabim ako ste sa vyliečili?

simsalabim
18. apr 2025

@deni9 lieky od gastroenterologa a 6 tyzdnov FODMAP dieta.

anonym_1eb7c7
7. apr 2026

Dobrý deň, našla som túto tému a chcem sa spýtať mali ste niekto podobné príznaky ako ja? SIBO nemám potvrdené, iba som dostala odporúčanie po gastroskopií na test, zajtra budem písať o termín. Mám v čreve ( biopsia ) znížený enzým DAO, ale z krvy mi HIT nevyšla. Dlhšie ma trápi mäkká stolica strieda sa s hnačkovitou - kašovitou stolicou, buď je svetlá hnedá - žltá farba alebo hnedá. Migrujúce bolesti, okolo pupka, nad pupkom, pod rebrami, v oblasti hrubého čreva, chrbta a tlak pod rebrami. Grgá sa mi nalačno, po čistej vode, niekedy mám zvýšenu plynatosť. Občas mi je nevoľno, príde mi že skôr z tlaky v črevách než od žalúdka. Prelievanie čriev, hlasné zvuky.
Mám lepšie dni a horšie dni od týchto dní sa odvíjajú symptómy.

lilian183
7. apr 2026

@anonym_autor ja som mala žltú stolicu a bolelo ma pod pupkom. Ale nie hneď po jedle