icon

Lučivná - poplatky

ellita7
21. máj 2022

Dobrý deň maminky chcem vás poprosiť o radu.Idem prvýkrát teraz v júni s 2 synmi do kúpeľov a všetci traja sme schválení poisťovňou a A ako chronicky chorí, mali sme každý rok nárok ale kvôli práci som nemohla až tento rok po zápale pľúc z covidu som sa rozhodla.Ked som volala vo februári tak mi bolo povedané ze nakoľko všetci traja mame skupinu A tak platíme iba kúp.poplatky.Ale prišla mi teraz návratku s tým ze si mam zaplatiť pobyt na izbe co je 29e na noc v smreku 3 lôžková izba s obývačkou .Nie som sprievodca schvaleny poisťovňou aleidem sama so sebou a sme to spojili so synmi dokopy keď,e sú tiež astmatici. Mam zaplatiť 655e,môžem sa spýtať mate niekto s tým skusenost ci viete mi poradiť?Ďakujem veľmi pekne.

misinka20
21. máj 2022

@ellita7 Ahoj a nevolala si pani Lukačkovej? Kúpeľňu liečbu ti síce preplatili ale poplatky za ubytovanie sa platia podľa komfortu aký tam chceš mat. Na stránke majú cenník. A k tej sume. Ja so synom chodím už 6 rokov 4 roky mi ho schvalovala poisťovňa a tak sme brali smrek a tam nás vychádzala platba okolo 400 e, 2 roky už idem ako doprovod bez schválenia a je to aj 800 e. Ja si na to uplatňujem rekreačný poukaz.

ellita7
autor
21. máj 2022

@misinka20 hej volala som jej a povedala mi ze od 1.4.sa menili poplatky a tým pádom aj ubytko,len ja som sama so sebou práve schválená na liečbu nie ako sprievodca, práve preto sa pýtam,že keby som bola sprievodca schvaleny zdrav.poistovnou tak to chápem ale keďže sa idem liečiť aj ja ako dospelý tak to nechapem.Lebo predtým mi pani práve povedala ze my budeme platiť iba kúpeľný poplatok a práve teraz mi prišla návratka a mam tam tu sumu za ubytko ako sprievodca schválený cez ZP .Tak už tomu nerozumiem.

ellita7
autor
22. máj 2022

@misinka20 aha ďakujem. Lebo ja som vôbec nevedela a keď som volala s pani Lukackovou prvý raz a dohadovali sme termín tak mi povedala že budeme platiť len kúpeľný poplatok co je na deň krát 21 dní.Ine ze nám hradí poistovna. Az mi prišla návratku s platbou tak som ostala v šoku.