icon

Magnosolv - magnézium chelat vysvetlenie

26. sep 2022

Prosim o vysvetlenie v zložení. Kde je viac magnezia.
A ktoré z nich by bolo lepšie proti únave a na lepší spanok .

Magnosolv - magnézium chelat vysvetlenieMagnosolv - magnézium chelat vysvetlenie
Strana
z2
e1i
26. sep 2022

Magnosolv je na predpis =liek, druhe je výživový doplnok, ktory musi byt len zdravotne nezavadny, nikto negarantuje ze obsah latok je taky ako píšu. Skúsenosť nemam ale volila by som Magnosolv

optame
26. sep 2022

V Magnosolve je najvyssi obsah magnezia, je na predpis.. ale ziadne magnezium sa pred spanim neodporuca. Este je dobre Magne B6 (volnopredajne), alebo Magnerot

veverickav
26. sep 2022

Ahoj, pozri si tuto babu, je lekarnicka a zadarmo si mozes u nej stiahnut ebook ohladom magnezia. Perfektne to tam vsetko vysvetluje. Ja som tiez z klasickych magnezii lekarnovych presla na take co maju v sebe ozaj toho viac a moja tetania je v ovela lepsom stave.

veverickav
26. sep 2022

Napriklad ten Magnosolv ona vobec neodporuca... a magnezium B6 ...pozrite si na krabicke kolko tabletiek odporucaju zjest denne aby mal ucinok 😐

banderaska29
26. sep 2022

ja ti magnosolv z vlastnej skusenosti neodporucam pretože mi pokazilo trávenie, detaily si nechám pre seba... proste radšej magne B6 a pravidelne 🙂

autor
26. sep 2022

@veverickav je na FB ? tam sa dá stihnúť kniha?

luccija
26. sep 2022

@banderaska29 prehanalo Ta?na niektorych ludi ma taky ucinok.
@optame preco nie pred spanim?ja mam nizky tlak a, ked som si ho dala rano bola som velmi ospala.Beriem ho dlhodobo vecer.
Z lekarne mi magistra povedala, ze je dobry magnerot, alebo magnosolv na predpis

lucik194
26. sep 2022

mna z magnosolv brutalne prehanali ☹️

maybe888
26. sep 2022

@e1i presne tak, stručne, jasne, výstižne povedané, pripájam sa k názoru

e1i
26. sep 2022

@luccija magnerot je zbytočne predrazeny. Ked uz, ja si davam magnezium od galvexu (modra krabicka, je to laktat)

rozvod
26. sep 2022

Aj mňa magnézium vždy prehnalo. Aj keď to boli iba šumivé tabletky. A potom mi lekárka na vysoký tlak predpísala magnosolv, síce pomohol trochu na tlak , ale príšerne ma preháňalo a úplne mi to narušilo trávenie. Tak ho už neberiem.

luccija
26. sep 2022

@e1i moze byt...nesledujem cenu my mame v lekarni dobru magistru a odporucala magnerot.
Ja mam skor opacny problem, takze mne magnosolv s pravidelnou stolicou pomohol len som z neho dost otapena.

e1i
26. sep 2022

@luccija ja mam muza farmaceuta a napr aj dr v tehotenstve mi povedala ze je jedno ake Mg si budem dávať, nemusi byt striktne magnerot

autor
26. sep 2022

@veverickav stiahla som si ju ktorý tri prosim pomohol ? Pise tam o dvoch druhoch ktorý ona odporúča

veverickav
26. sep 2022

Ja nemam ani jeden o ktorom ona pise, ja pouzivam multi magnezium od Andreja Medveda - ma aj svoju stranku na fb, ale princíp je rovnaky... treba vediet rozlisovat magnezia, ktore je na co.

dilino
26. sep 2022

@lucik194 aj mňa tiež strašné.

dilino
26. sep 2022

@banderaska29 aj mňe presne ako pišeš des a hrôza.

autor
26. sep 2022

@banderaska29 sú magnezia ktoré v citratovej forme sú laxativne tak preto spôsobujú problémy, v bisglycinatovej a chelatovej forme nerobí žiadne problémy.

autor
26. sep 2022

@rozvod Horečnaté soli kyseliny citrónovej (citrát horečnatý)
Citrát má niekoľkonásobne vyššiu vstrebateľnosť ako oxid. Spojenie s kyselinou citrónovou pôsobí v tele aktivizujúcim spôsobom – zvyšuje energetickú hladinu. Kyselina citrónová je jednou z východiskových zložiek tzv. Citrátového (Krebsovho) cyklu, zložitého procesu, ktorý v tele zaisťuje transformáciu potravy (sacharidov, bielkovín a tukov) na bunkovú energiu a ďalšie medziprodukty. Kyselina citrónová tak slúži ako zdroj bunkovej energie ATP, vďaka čomu posilníme aj energetickú hladinu. Citrát má pri výraznejšom navýšení jednorazovej dávky laxatívny (preháňavý účinok), čo ocenia jedinci riešiaci problém so zápchou. Pri štandardnom dávkovaní sa však netreba tohto účinku obávať. Použitie: pri intenzívnej fyzickej námahe, pre optimálny prenos energie, posilnenie výkonu a vytrvalosti.

optame
26. sep 2022

@luccija Magnezium vseobecne znizuje tlak, ak mas sama o sebe nizky tlak,tak Ti ho znizi este viac- pred spanim je to mierne riziko,lebo v spanku sa celkovo organizmus ukludni a tlak mierne znizi.
Rano si ospala z ttojo nizkeho tlaku... Magnezium najneskor 3hod.pred spanim uzivat, alebo popoludni. Neodporuca sa ho zapijat kavou,znizuje sa ucinok.

nevenka
26. sep 2022

Ja beriem magnesium bisglycinat, presne ten, co si posielala v prvom prispevku - 2-3 denne, moj tlak je v poriadku, ziadne traviace tazkosti. Z Magnosolvu mi bolo zle od zaludka, prehanalo ma to a tlak stale zle.
https://www.brainmarket.sk/blog/3-magnesia-pre-...

nevenka
26. sep 2022

A mas to tam napisane, Mgnosolv ma cisteho horcika v 1 sacku 365 mg, Chelated magnezium od Gym Beam 375 mg v 3 kapsuliach.
To, ze Galvex ma napisane na obale, ze 500 mg horcika, je to blbost, v 1 tablete je cisteho horcika len 51 mg, teda zjest treba denne 7 ks tabliet, aby si mala davku 357 mg horcika na den. Takze ked mi v nemocke davali 3 tablety denne, bolo to desivo malo.
Z vacsieho mnozstva ma prehanalo uz a neviem teda tu vstrebatelnost tejto formy, ale isto je lepsia ako oxidu...Tak treba asi vyskusat, co Ti sadne.
Tusim aj Magnerotu treba asi 8 tabliet denne...🤔

nevenka
26. sep 2022

@e1i ale nie je to jedno. V predchadzajucom tehotenstve mi na tlak nepomohlo nic, teraz uzivam ten bisglycinat a tlak mam ok zatial.
Lebo tam nejde len o formu a vstrebatelnost, ale aj o mnozstvo cisteho magnezia, ktore je schopne sa v tele z tej zluceniny uvolnit a dostat sa tam, kde ma ucinkovat.

lucyluska
26. sep 2022

Beriem magnosolv vyše roka, na predpis.
Vždy pred spaním. Nie kvôli spánku ale vyprázdňovaniu, lebo mám nežiadúci účinok z antidepresív a nedarilo sa mi denne chodiť na toaletu.

autor
26. sep 2022

@nevenka tento obsahuje zalostne malo 51 mg v 1 tabletke musela by si zjesť 7 🙈 tympadom 7 x viac prídavných látok .

autor
26. sep 2022

@nevenka práve som sa docitala že Magnosolv obsahuje
Cyklamat a sacharin.
Robili pokus na myšiach a spôsobilo im to rôzne druh rakoviny hlavne mocoveho mechúra. 🥲
Len bohužiaľ je u nás je regystrovany ako liek nie ako doplnok stravy a najhoršie predpisujú to aj tehotným ženám proti tvrdnutia bruska .

veverickav
26. sep 2022

Tak tak... magnezium je jedna velka tema....zial to, co nam davaju v lekarnach skor opacne spravi ako pomoze.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
26. sep 2022

@nevenka máš pocit že pôsobí aj na lepší spanok?
Ja ešte rozmyslam o tomto v 1 kapusele je 200mg horčíka takze max 2 tablety by boli 400mg.
https://www.puravia.sk/performance-magnesium-10...

autor
26. sep 2022

@veverickav
Takisto Magne B6 obsahuje oxid tytanicnity škodlivý
A Magnerot 500mg - polyvinilpyrrolidon a cyklamat . Tiež škodlivý .

Strana
z2