icon

Majú vaši rodičia rovnakého lekára ako vy?

27. nov 2024

Ahojte,
maju vasi rodicia rovnakeho lekara ako vy? Totizto mam 18 rocnu dceru kt sa rozhodla ze zmeni lekara (nvm preco). Pritom k tejto obvodnej lekarke chodim ja uz roky tak sla aj ona no trz si zmyslela ze zmeni lekara 🫣 spytala som sa jej ze ci by nevzala aj mna tak mi povedala ze mam ostat u "starej" ak sa mi paci no chcem aby sme mali lekarku spolocnu. Kedze chodi do posledneho rocnika na SŠ tak som mala s doktorkou dohodu ze ked dcera k nej pride tak mi bude volat aby to nezneuzivala.

terezkaarthuramax
27. nov 2024

@michaela329 to mi je luto..prajem ti vela zdravia, sil. Aby si to zvládala. Moja mama sa velmi o mna boji a tiez by sa zrutila kebyze mam tak vazny zdravotny problem ako nador.. neviem ci prave nastastie nemam smrtelnu chorobu, ale zase dost vazne psychické problemy. Držim ti palce.

michaela329
27. nov 2024

@terezkaarthuramax on bol nakoniec nezhubný a už je to za nami, no chcela som Ti ukázať, že nie vždy je dobre, keď ten rodič aj vie všetko. Hlavne, keď vyzvedá po Dr. Tiež Ti prajem veľa síl a lepších dní.

nyusika
27. nov 2024

@michaela329 moja mama tiez ani len netusi o mojej onko diagnoze - strasne zle by to znsala, urcite by jej to zhorsilo zdravotny stav a ja by som bola v strese, ze sda kvoli tmu trapi. a urcite by mi vilala stokrat denne, nariekala a podobne.

autorka - ja tvojej dcere rozumiem, tiez by som si okamzite, ak by to bolo mozne, zmenila lekara, mat taku mamu, ako si ty

terezkaarthuramax
27. nov 2024

@michaela329 s tým teda súhlasím. Zle som pochopila otazku. Toto moja mama ani moji lekári nerobia. Ďakujem.

terezkaarthuramax
27. nov 2024

@nyusika aj tebe prajem vela sil a drzim ti palce.

terezkaarthuramax
27. nov 2024

@michaela329 inak sice sa to netyka doktorov ale v detstve sa mi stalo nieco zle, ona pri tom.nebola a ani sa jej to nechystam povedat z dovodov ake si ty a
@nyusika napisali.

tykat
27. nov 2024

My mame rovnakeho lekara vsetci, rodinna ambulancia, cize deti hned v 18tich presli od detskeho pod vseobecneho len si podali ziadost. Dr. nezneuzivaju, a je to prakticke, vela veci vybavime spolocne, napr. preventivky.

nyusika
27. nov 2024

@terezkaarthuramax dakujem 🙂

mandzula
27. nov 2024

Snazim sa porozumiet tomu, ze to robis s dobrym umyslom, aby si odsledovala, ci dcera neflaka skolu, no ak to aj robi, dovol jej robit chyby a vyzrat si nasledky, inak nikdy poriadne nedospeje.

kavasmliekom
27. nov 2024

A kvôli čomu ju chceš takto kontrolovať? Ma 18r, už ani na rodičovské nemusíš chodiť 😅

kavasmliekom
27. nov 2024

A ináč, tiež nemám rovnakú Dr, ako moja mama a tiež som zmenila z toho dôvodu, že sa doktorka pozná s mojou mamou. A rada rozoberajú nie len nás v rodine, ale aj iných ludi, co mne nie je príjemné. Manžel mi odporúčal jeho Dr, takze zase sme "u rodinnej" ale nie s mamou 😄 teraz to považujem za výhodu.

michelle567
27. nov 2024

Veď kľudne choď aj ty k novej dr nepotrebuješ dcerin súhlas 😃 ale kontrolovať ju cez dr nie je ok skôr by som sa ešte pred ňou ja hanbila že neverím dcére

vkatush
27. nov 2024

My máme rodinnú lekárku, sme tam naozaj takmer všetci z najbližšej rodiny (rátaj nejakých 15 ľudí) a nikdy by si nedovolila niekoho informovať o zdrav. stave iného človeka, pokiaľ na to on nedá súhlas.
Bežne, keď potrebuje niekto niečo od nej a nemôže ísť, tak jej zavolá, že pošle toho alebo toho, kľudne môže jemu. Inak vôbec.

Na mieste dcéry som riadne nasratá, ak vie, že ju takto špehuješ.
To aj z gyndy ti volajú, či berie antikoncepciu alebo či jej náhodu nerobili testy na nejakú chorobu?
Máš ju dobre vychovať a nie robiť tajného agenta zo seba aj doktorky 😑

natalka13
27. nov 2024

fakt nevies preco zmenila lekarku? sama si hned odpovedas preco.
moje deti maju rovnaku lekarku ako ja s muzom.

autor
27. nov 2024

@michaela329 tak ani ale chodi do skoly tak mame dohodu ze mi vola ked tam dcera ide resp ked odchadza hned telefonuje

autor
27. nov 2024

Tu lekarku ma od 16tich takze ano vola mi ze ked tam ide aby neblicovala

veronikaszabova
27. nov 2024

A ty chapes, ze on ti nema vobec volat??
Chapem dceru. Mne toto keby robila mama, tiez hned menim doktora.
A mam otazku - fakt by si bola schopna ist k novemu lekarovi len preto, ze dcera odchadza??? A to by si aj noveho lekara otravovala, ze ti ma volat?? Za mna trapaaaaaas.

autor
27. nov 2024

@veronikaszabova ale ved som sa dohodla s nou tak nvm co riesi

veronikaszabova
27. nov 2024

Dohodla s kym??

michaela329
27. nov 2024

A s dcérou si sa dohodla? Lebo o ňu ide. Či ona nevie zavolať? Lebo toto je skutočne nezdravé, čo Ty robíš.

natalka13
27. nov 2024

ty si ina helikopterova matka. S dcerou si sa dohodla, ze ti lekarka vzdy bude volat?

lienka.7
27. nov 2024

@autorka mam roky rovnakú vseobecnu lekárku aj s mamou aj mm. Žiadny problém. Ani jeden sa nepýtame na "problemy" druhého, keďže pred sebou nemáme tajnosti. A na druhej strane, je v tom výhoda, nakoľko pokial niečo potrebujem, vybaví mi mama alebo aj mm. Taktiež keď hocikto potrebuje predpísať lieky, normalne povie a ten druhy ide dat predpísať. Spoločných mame dokonca viac lekarov, ani s jedným nediskutujem o rodinných príslušníkoch. Dokonca s mamou mame rovnakého gyndosa (nás rodinný znamy), a vravím mu, že nech mame este nehovorí ze som tehotná... vieš, čo mi na to povedal? Ze v živote sa nerozpraval o inej pacientke s rodinným príslušníkom, lebo existuje niečo také ako lekárske tajomstvo.
Otázne je, aký máš vzťah s dcérou. Asi nie moc dobrý, ze?

abbies
27. nov 2024

mám s mamou aj mužom rovnakú obvodnú. Ale len preto, lebo s mamou sme robili na jednom mieste a mali sme lekárku priamo v práci, keď skončila, táto nás prebrala a mne sa nechcelo riešiť zmenu. Muž je u nej, lebo je z druhého konca Slovenska, tak proste šiel, kam ja. S mamou máme rovnakú aj gynekologičku. Ja som chodila najskôr inde, ale nebola spokojná. Ale ani jedna lekárka to neeviduje, keďže nemáme rovnaké priezvisko. Len keď mi napr. mama vezme výmenný lístok, alebo naopak.

katka2602
27. nov 2024

Nikdy som nemala rovnakú lekárky ako mamka. Ale na jednej strane ta chápem. Dcéra je síce dospelá, ale nemá ukončenú školu, tak sa bojíš aby nechodila poza školu. Ale lekár ti nemá čo vyvolávať, že je tam tvoja dcéra. Úprimne? Doktorka mojich detí by ma veľmi rýchlo schladila čo od nej žiadam.

autor
27. nov 2024

@veronikaszabova dohodla som sa s dr ze mi bude volat co je na tom take zle? Aj zubara zmenila a ked som ju poprosila ze aj mne by trebalo tak tiez ze sa neda

autor
27. nov 2024

@michaela329 na com som sa mala dohodnut? Dcera si vybavuje noveho lekara sama

autor
27. nov 2024

@natalka13 dcera o tom nevie teda nevedela. Ved som jej mama nema mi co tajit

michaela329
27. nov 2024

Ty si ozaj nechápavá, sa nečudujem, že dcéra robí ako robí.

autor
27. nov 2024

@lienka.7 na toto sa vztahuje lekarske tajomstvo? Ved ked aj keby tak nema ako dokazat ze lekarka mi vola

autor
27. nov 2024

@katka2602 nechcem aby blicovala. V skole sa jej dari uci sa a vsetko ale predsa doveruj ale preveruj