icon

Mali ste suché miesta na tvári? Skúsenosti a riešenia

25. sep 2024

Pekný deň prajem. Nikdy som s týmto nemala problémy, ale začali sa mi robiť suché fliačiky na tváriť. 2 mám blízko pri kútiku, ďalší na sánke, občas čosi na dotyk zvláštne cítim pri obočí. Nie je to až také hrozné aby som šla ku kožnej, ale poznám sa a viem, že toto je niečo nové.
Mali ste s niečím podobným skúsenosť? Čo vám pomohlo? Nemám pocit, že by som začala používať nejakú novú kozmetiku. Mám intoleranciu na laktózu, ktorá sa mi prejavuje cez akné, ak nedodržiavam diétu, ale toto som ozaj nemávala. Ďakujem.

danielad9
25. sep 2024

Tu sa pripnem, mam totiž to isté a zatiaľ nič nezaberá.

egonsk
25. sep 2024

kremy od Avéne.

lucka_ke
25. sep 2024

seborea, mne pomohol až kožný lekár, samoliečba mi to veľmi zhoršila a ložiská sa časom zväčšovali, ono sa to vyliečiť nedá, len podobne ako herpes to treba zastaviť hneď na začiatku

nevenka
25. sep 2024

No mne sa toto robilo po hydratacnych kremoch, kde je viac vody ako olejov, clovek by povedal, ze paradoxne a najvypuklejsie to bolo na jesen,...podla mna Ti treba premastovat, aspon napriklad na vecer. Hydratacia je jedna vec, ale koza potrebuje aj "nieco mastne".
Paradoxne najkrajsiu plet som mala po obycajnom okruhlom lacnom kremiku od Dove, stacil mi maly kusocek. Teraz dlhodobo ppuzivam od Garnier tie bio. Uz ich asi aj dopredavaju a ja neviem, co budem pouzivat. Lebo cokolvek ine som skusila, po vsetkom bud stipanie, tieto suche miesta alebo zacervenanie, vyrazky.

crazy_cat_lady
25. sep 2024

to moze byt aj spominana seborea, najlepsie je vysetrenie, nech sa to potvrdi/vyluci a zisti sa problem

stanulienkat
25. sep 2024

To bude seborea ako píšu dievčatá vyššie. Tie šupinaté suché miesta sa zvyknú vyskytovať skôr v zimnom období. Skúste najprv úplne obyčajnú indulonu, alebo niveu, vazelínu. Bioderma má aj krém na periorálne miesta a volá sa ABC.

simca06022011
25. sep 2024

ako dlho ti to trva? lebo mne sa zvykla kedysi takto "olupovat" koza. Musela som proste zacat hydratovat. Pomohli mi nejake pripravky s HA kyselinou, a potom na to squalane olej.
Ale moze to byt aj napr z pocasia, teraz sa mi supe nos :DDD cize zase som vytiahla tajne zbrane. Niekedy staci premastujuce kremy vyskusat po troske.
len ono nemusi byt suche miesto ako suche miesto, cize to moze byt cokolvek... niekeyd aj lokalne po akne zvyknu ostat lupajuce sa miesta.

minenkak
25. sep 2024

@danielad9 skúšala si B 5?

tibor79
25. sep 2024

Konope (masť, olejček.... Saloos je úžasný aj na seboreu). A hlavne vnutorne. Vitamíny B skup. Probiotika, prebiotika, kvasená zelenina všetkého druhu, acidko, kefir, cmar. Najmä doma robené.

autor
25. sep 2024

@simca06022011 podľa mňa nie viac ako 2 týždne čo som si to začala všímať..

simca06022011
25. sep 2024

tak to moze byt aj z chladu a pod... vyskusaj typy co si dostala a uvidis.

tibor79
25. sep 2024

Chémia u nás nula bodov. Len prírodné.

tibor79
25. sep 2024

Cutis help ekzém, saloos konopný olej, bylinky nechtík, repík

andymi
25. sep 2024

Ahoj, ak mas doma propolisovu masticku, nanes si na dane miesta jemnucku vrstvu. U mna aj deti to vzdy zaberie.

marcellka32
25. sep 2024

Mala som suché čelo, pomáha mi hydrokortizon masť

danielad9
25. sep 2024

@minenkak neskúšala. Máš skúsenosť, že zaberá?

minenkak
25. sep 2024

@danielad9 je to panthenol,je veľmi dobry na kožu,vlasy nechty,treba skúsiť

siera_springs
26. sep 2024

Skus ricinovy olej