icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

bella1988
19. okt 2018

Zienky,tak nedalo mi to,dnes som bola na konzultacii u dalsieho kozneho,s vynikajucimi recenziami a teda ani jedno z mojich znamienok na hlave nebolo znamienko-jeden utvar bol fibrom a druhe si nepamatam latinsky nazov,proste povedal,ze nie je dovod dp toho rezat a odstranovat chirurgicky,ze sa to da jednoducho elektrickou ihlou,aj to len ak chcem,ze to nie je nic zavazne,tak hovorim,ze ok,dajme sa do toho,za minutu som bola vybavena,bezbolestne,bez stichov,s uzasnym pristupom!tu ciarku na nechte mi tiez pozrel,pripada mu to ako krvna zrazenina z poranenia,ale mam si to sledovat a ak by sa mi nieco nezdalo,mam sa zastavit...neskutocne ludsky pristup,fakt klobuk dole,odteraz len k nemu budem chodit!

amot
19. okt 2018

Meligny melanóm

amot
19. okt 2018

@bella1988 a kde to bolo v akom meste?

amot
19. okt 2018

@lucicka009 ahoj beriem liečbu no ja som neprišla včas už boli aj metastázy

amot
19. okt 2018

@lucicka009 ja som fajčila 10 rokov a 10 už nefajčím bojujem len škoda že veľa ľudí čo poznám na tu diagnózu zomreli alebo sú na pokraji smrti ale bojujem a verím že mi aj pán Boh pomôže akurát je teraz tomu rok čo ma to postretlo a zas sa objavujú tie isté príznaky tak dúfam že to bude len psichyka

bella1988
19. okt 2018

@amot V Bratislave,Mudr.Hegyi,fakt odporucam!

amot
19. okt 2018

@bella1988 jaj škoda že je to na druhom konci Slovenska ale ďakujem

amot
19. okt 2018

@xana17 ahoj áno je dobré byť informovaný o tej diagnóze ako aj o iných ale surfovať po nete a hľadať informácie a sledovať sa a všetko čo je spomenuté hľadať na sebe a byť pod stresom určite neodporucam... Napríklad taký pásik na nechty môže znamenať xy diagnóz a prečo by som hneď mala stresovať a tŕpnuť celý týždeň dva kým nenavštívim lekára len preto že som si umelo vytvorila diagnózu lebo niekde niečo niekto napisal

bella1988
19. okt 2018

@amot Ach to ma mrzi,mozno by to ale stalo za pokus,urobit si vylet a spojit to s konzultaciou...dnes predo mnou tam bola rodinka tiez tak,ze docestovali na konzultaciu,ak som spravne vyrozumela...ty sa uz liecis dlho?

amot
19. okt 2018

@bella1988 od februára

bella1988
19. okt 2018

@amot velmi ti drzim palce!nech sa tej pliagy zbavis a uplne vyliecis!

lucicka009
21. okt 2018

@amot to mi je strašne ľúto, že to máš. Je to nespravodlivé. Keby si videla akých mám susedov, totalnych alkoholikov, deti im zobrali a takýmto nie je nič, zdraví sú a celé dni pijú. A normálni ľudia dostanú niečo takéto. A chcela by som sa ťa spýtať, či si mala okrem znamienka aj nejaké iné príznaky... Chudnutie, únava, potenie?

amot
22. okt 2018

@lucicka009 áno mala najprv to začalo tými príznakmi chodila som kade tade až som skončila na psychiatrii ale ani tam má nechceli že som normálna trvalo to pol roka kým určili diagnózu

bella1988
22. okt 2018

@amot tebe to teda nezacalo tym,ze si si resp.ti nasli podozrive znamienko?

amot
22. okt 2018

@bella1988 nie to bolo už len vyvrcholenie

bella1988
22. okt 2018

@amot a vela si schudla?myslim tym,ze sa ti to prejavilo nejakou nechutou k jedlu alebo si jedla normalne a chudla si napriek tomu?

helenanovakova
12. nov 2018

Ahojte. Poradte mi prosím, kto máte skúsenosť. Mám na tvári už celé roky znamienko, pod ktorým ma začalo svrbieť a páliť, občas dokonca bolieť. Kožná mi povedala, že je to nezhubný fibróm, bez pigmentácie, 3,5x3,5 cm. Mám však obavy, kvoli tým subj. pocitom pod ním a tej bolesti, ktorá vystreľuje akoby do okolitých kostí. Samotné znamienko sa nijako na pohľad nemení. Idem si ho dať odstrániť. Obávam sa, či by nemohlo byť napriek vyšetreniu a nemeniacemu sa vzhľadu zhubné. Máte niekto podobnú skúsenosť, že na pohľad nič a pod znamienkom bolest a pálenie, svrbenie? Ďakujem

amot
12. nov 2018

@helenanovakova všetko je možné ale všetko bude v poriadku neboj sa

helenanovakova
12. nov 2018

@amot dakujem. máš skúsenosť?

amot
14. nov 2018

@helenanovakova áno osobnú mám tiež meligny melanóm

alien2603
21. nov 2018

@lucicka009 AHOJ, ako ti vysetrili ten pásik, prosím ta?

lucicka009
21. nov 2018

@alien2603 dermatoskopom. Cez neho to nevidel, povedal, že to nemá pigmentové ložisko, takže to nemôže byť névus ani melanóm. Že je to len na povrchu nechta. Ináč zavolal pre radu aj kolegynu, ktorá chodí do melanomovej komisie a tá to tak isto zhodnotila. Takže potom ten strach konečne zo mňa opadol.

bella1988
21. nov 2018

Zienky,co hovorite na toto?pod nechtom na prostreniku,bola som aj u kozneho,vynikajuceho odbornika,pred vyse mesiacom,ze to vyzera ako "zakrvacane",ze by to malo odrastat,no ja vobec neviem posudit,ci to odrasta,zvacsuje sa to alebo co...prikladam fotky

bella1988
21. nov 2018

pred mesiacom

bella1988
21. nov 2018

a dnes,je to fotene vnutri pod svetlom,prva fotka je s dennym svetlom

bella1988
21. nov 2018

cely ten pasik je akoby biely,len na spodku je to sfarbene...uplne nervozna som z toho

lucicka009
21. nov 2018

@bella1988 obyčajné ryhovanie nechta. To ma každý. Takže bez stresu.

bella1988
21. nov 2018

@lucicka009 a to farebne dole?nevyzeraju ryhy inak?ja som aj z toho na nervy,ze neviem posudit,ci to vyrasta alebo sa to zvacsuje,pozeral mi to pred 5tyzdnami,som cakala,ze mi to bude rychlejsie vyrastat,nakolko mi dost rychlo rastu nechty a teraz je to v takom stadiu,ze neviem,ci sa s tym nieco deje alebo nie...

lucicka009
22. nov 2018

@bella1988 nie určite nie je to nič vážne. Ja to mám už 5 mesiacov a doktor povedal, že to už zrejme nezmizne. Zle by bolo keby sa to zväčšovalo a keby to bol melanóm už by ti to narástlo. Je to obyčajne ryhovanie s trochou pigmentu.

bella1988
28. nov 2018

@lucicka009 Prosim ta a tebe sa ten pasik robil postupne,ze ti to vyrastalo alebo z nicoho nic si ho tam mala po celej dlzke nechtu?