Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
Dievčatá želám vám šťastné a veselé požehnané Vianoce
@amot ahoj aj tebe krásne sviatky ☺️ Ako sa máš? Už si vyliečená? Ináč mojej sesternici pre nedávnom diagnostikovali rakovinu prsníka a to ma 28r ☹️
@lucicka009 ahoj som v liečbe a je mi to ľúto ale verím že to zvládne. Držím prsty. Krásne Vianoce a hlavne veľa zdravia ,😍
@amot no bohužiaľ už ma dve metastázy na pľúcach, takže je to horšie... 😞 Idú jej to vyberať a potom tiež liečba chemoterapiou. Aj tebe a celej rodine, najmä veľa zdravíčka 🙂
@lucicka009 Taká mladá a už aj metastazy? To ma nejakú agresívnu formu? Veľmi držím palce, aby to všetko zvládla s úspešným koncom, je ešte veľmi mladá🙄...
@lucicka009 ešte nič není stratené aj to sa dá ešte vyliečiť. Veľa veľa veľa zdravia prajem
@alien2603 áno asi to bude niečo agresívne, lebo jej ta hrca veľmi rýchlo narástla. Žiaľ ešte ma nádor v sebe, už mala termín operácie, ale dali jej nejakú injekciu, po ktorej sa vyhadzala, asi alergická reakcia, tak to museli preložiť. Že typ karcinómu sa dozvie až keď jej to výberu, ale bola na CT alebo na niečo takom a tam jej našli tie metastázy 😞
@lenkova5 no fasa. Ja som tiez niekolko x brala kortikoidy koli MA, 3 x som potratila. Zvazovala som ze pojdem na este jedno ivf ale potom co pises tak neviem....
Vsetko bude dobre, metaztazy nemas a to je hlavne. Prisla si vcas a to je zaklad.
A pises ze na tvoju ziadost ti dala kozna vymenny listok, t.z. ze vtedy sa jej nezdalo podozrive?
A to znamienko si mala ploche alebo vupukle ked pises ze ti vadilo? Prepac ze sa tolko vypytujem.

@bella1988 z ničoho nič. Len som to jedného dňa objavila. A doteraz je to v nezmenenej forme. A urobilo sa mi to hneď po pôrode a ešte predcasnom, tak sa mi možno dáko zblbli hormóny, ktovie. Kozniari vravia, že je to od poškodenia s ja som mala v minulosti poškodene fakt veľmi nechty.